Jump to content
chatdeau

HP Z400/Z600/Z800 Workstations OS X 10.10.x/10.11.x Installation

1,482 posts in this topic

Recommended Posts

Thanks again, the sound works perfectly. One interesting thing: in line out mode the internal speaker works, and vice-versa.

With the DSDT.aml You created the mouse and the keyboard don't work, although I made the USB.kext and SSDT with Hackintool (although I copied them into Clover/ACPI/Patched). Now only the DSDT.aml is in the Patched library I first sent you (which I found in this topic).

Screenshot 2020-01-15 at 9.50.54.png

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

can you extract your dsdt  under windows or linux

we need  to patch the the DSDT  other way

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is live Linux good? I dont't have Windows on the PC. If live Linux is good, I'll create a live Linux USB stick.

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rockey12,

 

This DSDT doesn't work, but I have to apologise, because the first DSDT you sent (which had the problem that the USB ports didn't work with it) actually is working. I tried to use it again, and probably what misled me was that out of the 6 rear USB ports the two in the middle line don't work, all the other USB ports are working correctly.

Thank you so much for your patience and help, and thanks to Macpeet for the audio for Catalina. You are the Best!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/20/2019 at 7:42 PM, Rocky12 said:

Sorry jrv10 i forgot to mention, to tell you that we still need clover to boot the macOS the catalina patcher is design for unsupported mac but we can use it for downloading macOS app or creating USB installer

the attached app can help you to create usb drive

Install Disk Creator.zip

Hi Rockey, sorry for the late reply I have been away for a while. Thank you for your advice and the USB creation app. I will try 10.15 and report back.

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi, Im unable to install mojave on z600 with 2x X5675 and rx580..

I follow this  steps for the usb creation

the efi I used is this  efi 

after the first clover boot , also with -v and -x the installation crashed..and reboot

can Somebody help me :)

Edited by freek

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/27/2020 at 9:17 PM, freek said:

hi, Im unable to install mojave on z600 with 2x X5675 and rx580..

I follow this  steps for the usb creation

the efi I used is this  efi 

after the first clover boot , also with -v and -x the installation crashed..and reboot

can Somebody help me :)

if you can read the last 2 pages you will find the solution for your problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Rocky12 said:

if you can read the last 2 pages you will find the solution for your problem

tnks for your replay @Rocky12..

now Im at the point were i can boot and I can log-in, but my rx580 in not installed..

I used mojave patcher from desdude1 for make the usb and applyed the legacy patcher tu poperly bot..

have you same suggestion for the VGA?

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you try with whatevergreen +lilu kext  or maybe you need some specific boot arguments in your config.plist

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/30/2020 at 9:39 PM, Rocky12 said:

did you try with whatevergreen +lilu kext  or maybe you need some specific boot arguments in your config.plist

 

I maked some bios mistake, and I had start all from the beginning..but I dont know how the tool mojave patcher stopped to write in the efi folder and for this reason the usb do not boot at all..

and with clover I had alwais same result.. crash

IMG_.jpg

EFI_freek 2.zip

Edited by freek

Share this post


Link to post
Share on other sites

try this efi folder  use all those Patches when you create Mojave USB just use the Create Install media method

hp_z600_hackinto.zip

sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Mojave:*

Edited by Rocky12

Share this post


Link to post
Share on other sites

don,t use dosdude1 mojave patcher because it is for  mac and you are using hack

Edited by Rocky12

Share this post


Link to post
Share on other sites
sudo /Applications/Install\ macOS\ Catalina.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Catalina:*

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minutes ago, Rocky12 said:

try this efi folder  use all those Patches when you create Mojave USB just use the Create Install media method

hp_z600_hackinto.zip


sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/MyVolume

Mojave:*

thanks for you reply..how can I use the patches folder you attached me?

how I have to do for properly install?

thks in advance

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rocky12, Thanks for all the great help and support which has helped me considerably since El Capitan.  I have a Z800 Bios 3.91 2*X5690 Quadro 4000 which I have just rebuilt as Mojave with a very simple setup based on guidance from Sierra.  Have attached by Base EFI for anyone who has a Z800 3.91 Bios machine. 

This setup works but I wondered what would you recommend as the best combination of kexts for Mojave?

Thanks.


(Also have a Z820 2*E5-2670v2 Mojave using Lilo etc)
 

EFI worked with 3.91.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi stefanza nice to see you again i have added some kexts to your EFI folder the kext which i marked with red colour you can remove them from EFI

for Audio now you can use AppleALC +Lilu kext Layout ID 28 is already Added to your Config.Plist 

i have add usbinjectall.kext but you need to read how to use

https://github.com/RehabMan/OS-X-USB-Inject-All

For AppleALC you need vanilla AppleHDA kext in your system libary Extention  because it dosen,t work with patched AppleHDA kext 

NullCPUPowerManagement.kext you don,t need in your EFI folder when use clover Patch

EFI worked with 3.91.zip

Screenshot 2020-02-08 at 00.47.55.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DoZe
      Hi :0)
       
      Hope As usual a perfect matching DSDT for this good Laptop.
       
      Regards, Ray
       
       
      SendMeStudiMac.zip
    • By NikTheNoob
      Hi,
       
      I'm rather new to Hackintosh and trying my first build with OpenCore on AMD, but I run into issues causing OpenCore to crash before even loading the macOS installer. As I'm not sure which one is causing the crash, I'm trying to resolve all of them and one of the error messages has to do with WhateverGreen, which I was able to see in this slow-mo loading video. Basically I'm getting an error that I'm running an unsupported processor, even though I think I was following this guide by the step.
      What could be causing this and what do I need to do to resolve it?
       
      CPU: AMD Ryzen 2700X
      MB: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
      Memory: 4x8 GB HyperX Predator, 3000 MHz Cl15
      Storage: Samsung Evo 970 Nvme 512 GB, Crucial MX500 500GB SATA
      GPU: MSI Radeon RX580 GamingX 8GB
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By kevin_1351
      tl;dr: VirtualSMC causes me a flood of log messages and correlated cpu spikes. FakeSMC doesn't.
       
      Hi, I have almost finalized my Huawei Matebook X Pro Opencore setup and everything is working very well besides wifi/bt ofc (which is about to change).
       
      However, I noticed how the cpu usage sometimes went up a little and when looking at the Console I could see a never-ending flood of:
      default 14:05:05.983292+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:05.982975+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:05.982996+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985932+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985949+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.986134+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426574+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:39.426729+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426585+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431085+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431097+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431246+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433068+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:42.433227+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433078+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434453+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434465+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434622+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:44.436155+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:44.436166+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0  
      As you can see, multiple of these per second. Another guy with the same computer is also having this issue and posted a dsdt change to fix it. This fix didn't solve anything though
      He tried to limit the Notify call by implementing a state change requirement before calling Notify.
       
      Here is the original acpi:
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } ^^PCI0.GFX0.CLID = Local0 Return (Local0) } } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } Notify (LID, 0x80) // Status Change } } Which he changed to: 
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_OLD, One) // assuming everything else.. the lid should start open? Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } Return (Local0) } } Device (PNLF) { Name (_HID, EisaId ("APP0002")) // _HID: Hardware ID Name (_CID, "backlight") // _CID: Compatible ID Name (_UID, 0x0A) // _UID: Unique ID Name (_STA, 0x0B) // _STA: Status } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } If ((^^^^LID._OLD != Local0)) { Notify (LID, 0x80) // Status Change ^^^^LID._OLD = Local0 } } } Besides me not seeing any reason to declare _OLD in LID. The idea itself shouldn't be too bad right? Well, as I said, his fix didn't work.
       
      In fact, to prove that Method _Q81 doesn't have anything to do with the issue at all, I created a Clover/Opencore patch to change _Q81 to XQ81. This resulted in my lid not working at all of course, but the log flooding still persisted!
      So _Q81 doesn't have anything to do with the issue afaik.
       
      Now, further Google searches led me to a chinese post where he tied the issue to VirtualSMC. And indeed, by migrating to FakeSMC the issue is no more.
       
      Unfortunately, I'm very fond of VirtualSMC for various reasons. So I would very much like to keep it. If not I'd have to implement the old way of doing Battery monitoring etcetc. Which isn't very elegant and update proof as it requires DSDT patching.
       
      So, I do believe that the issue may very well be in the DSDT code, perhaps in the ambient light part. I'm not very skilled at this and just started studying the ACPI spec 3 days ago.
       
      Could someone please help me out? Thanks a lot in advance
       
       
      origin.zip
      OC.zip
×