Jump to content
chatdeau

HP Z400/Z600/Z800 Workstations OS X 10.10.x/10.11.x Installation

1,482 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

so ok but you didn't follow my instruction i sad use another seprate SSD and install again mojave on it just update it to the latest software update and then download catalina from app stor . and try to install on the same ssd drive if the installation is successful then you will need the new usb to boot the system

first of all you have to update mojave and it will let you to upgrade from mojave to cat

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're right. I'll do a fresh install tomorrow. Trouble if I don't have an SSD?

i think i need a bios update as well (3.54)

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

as you wish  you can use HDD but it,s make really any joy because they  are slow 

Edited by Rockey12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Soon there will be SSD too..but you need a host card as well. For now, I'm glad if it goes like this

Should the BIOS be 3.61? Many people complain

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

but if you update to the new bios you will need another dsdt file  but donnot use clover for it usr linux  live cd or  use  DSDTEditor  for windows

Share this post


Link to post
Share on other sites

Who can export from live Linux right? I've already done one

Continue tomorrow..Thank you very much for your patience!

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, hirion said:

HHMMM:whistle:It is possible? It didn't work for long ..:cry:

Screenshot 2020-01-14 at 2.25.43.png

Hi hirion, what do you mean. It is possible? It didn't work for long , by the way if you ask me about macOS Catalina i would say i don.t like it i am still big fan of Mac OS X mavericks my Favorite OS X operating system

 

why i chose this method to install Catalina because it is easy to do and painless

if i understand correctly what you mean i cant say nothing about it how long apple let the people  to upgrade from Mojave to Catalina. but for now you can enjoy the hack.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rockey12!

My favourite OS X system was Snow Leopard, but what was its advantage (it was fast and stable) doesn't work with the new hardwares.

As for the hack, I didn't enjoy it for long. The steps I took to install - maybe you can tell me what I did wrong:

1. I made an 10.14.6 USB installer, I installed it to a separate HDD, but I didn't make it bootable with Clover, the boot remained on the USB. I didn't format the whole HDD to APFS, the Mojave is in a Clover Container

2. I went to Software update, it instantly offered to update to Catalina and I did

3. After installation it restarted, and I booted from the Mojave USB installer. I shut the system a few times but I could always boot it from the USB

4. It seemed stable so I tried to make the HDD bootable with Clover. I got an error message "install failed".

5. I put in another HDD (the one I use for master, it has Mojave on it) and tried to make a Catalina boot with it with the same EFI I use on the master HDD and the installer USB.

6. Istallation was successful. Then I took out the master HDD and I tried to start Catalina. Apple logo appeared then appeared the access denied sigh (circle, a line accross it)

7. I put back the master HDD, and deleted all the Clover folders from Catalina HDD, but I can't boot it since then, the access denied symbol appears at once. That't why my joy didn't last too long...

Share this post


Link to post
Share on other sites

i don,t really no what is wrong or where the fault is but i did the same way the only thing i did was MacPro6,1 SMBios that's all

i don't want to waste your time  if u want another try to create complete catalina usb installer

Edited by Rockey12

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Rockey12 said:

i don,t really no what is wrong or where the fault is but i did the same way the only thing i did was MacPro6,1 SMBios that's all

i don't want to waste your time  if u want another try to create complete catalina usb installer 

I was surprised that it was working as iMac 14,2 SMBios. Is it very difficult to make a USB installer for Catalina? (I don't want to use up all the space here in this topic, so if you want, we could continue in private - if there is a PM option).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does this have to look like this? (Connected to external usb the Catalina HDD)

Screenshot 2020-01-14 at 22.06.59.png

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

I reinstalled with Mac Pro 6.1 SMbios. It seems to work. Can you help me set up the sound card? ALC 262 If I remember correctly. Thanks!

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes I can help okay copy all of them to clover kext folder 

 

use these Arguments   in your config.Plist  -lilubetaall -alcbeta

layout id 28 in DSDT  

AppleALC-1.4.5-RELEASE.zip

Screenshot 2020-01-15 at 02.42.32.png

Screenshot 2020-01-15 at 02.43.37.png

Edited by Rockey12

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks!:guitar:I've copied it to the Clover / Kext folder and use it like that.

 

Edited by hirion

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DoZe
      Hi :0)
       
      Hope As usual a perfect matching DSDT for this good Laptop.
       
      Regards, Ray
       
       
      SendMeStudiMac.zip
    • By NikTheNoob
      Hi,
       
      I'm rather new to Hackintosh and trying my first build with OpenCore on AMD, but I run into issues causing OpenCore to crash before even loading the macOS installer. As I'm not sure which one is causing the crash, I'm trying to resolve all of them and one of the error messages has to do with WhateverGreen, which I was able to see in this slow-mo loading video. Basically I'm getting an error that I'm running an unsupported processor, even though I think I was following this guide by the step.
      What could be causing this and what do I need to do to resolve it?
       
      CPU: AMD Ryzen 2700X
      MB: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
      Memory: 4x8 GB HyperX Predator, 3000 MHz Cl15
      Storage: Samsung Evo 970 Nvme 512 GB, Crucial MX500 500GB SATA
      GPU: MSI Radeon RX580 GamingX 8GB
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By kevin_1351
      tl;dr: VirtualSMC causes me a flood of log messages and correlated cpu spikes. FakeSMC doesn't.
       
      Hi, I have almost finalized my Huawei Matebook X Pro Opencore setup and everything is working very well besides wifi/bt ofc (which is about to change).
       
      However, I noticed how the cpu usage sometimes went up a little and when looking at the Console I could see a never-ending flood of:
      default 14:05:05.983292+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:05.982975+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:05.982996+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985932+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985949+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.986134+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426574+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:39.426729+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426585+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431085+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431097+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431246+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433068+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:42.433227+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433078+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434453+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434465+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434622+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:44.436155+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:44.436166+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0  
      As you can see, multiple of these per second. Another guy with the same computer is also having this issue and posted a dsdt change to fix it. This fix didn't solve anything though
      He tried to limit the Notify call by implementing a state change requirement before calling Notify.
       
      Here is the original acpi:
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } ^^PCI0.GFX0.CLID = Local0 Return (Local0) } } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } Notify (LID, 0x80) // Status Change } } Which he changed to: 
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_OLD, One) // assuming everything else.. the lid should start open? Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } Return (Local0) } } Device (PNLF) { Name (_HID, EisaId ("APP0002")) // _HID: Hardware ID Name (_CID, "backlight") // _CID: Compatible ID Name (_UID, 0x0A) // _UID: Unique ID Name (_STA, 0x0B) // _STA: Status } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } If ((^^^^LID._OLD != Local0)) { Notify (LID, 0x80) // Status Change ^^^^LID._OLD = Local0 } } } Besides me not seeing any reason to declare _OLD in LID. The idea itself shouldn't be too bad right? Well, as I said, his fix didn't work.
       
      In fact, to prove that Method _Q81 doesn't have anything to do with the issue at all, I created a Clover/Opencore patch to change _Q81 to XQ81. This resulted in my lid not working at all of course, but the log flooding still persisted!
      So _Q81 doesn't have anything to do with the issue afaik.
       
      Now, further Google searches led me to a chinese post where he tied the issue to VirtualSMC. And indeed, by migrating to FakeSMC the issue is no more.
       
      Unfortunately, I'm very fond of VirtualSMC for various reasons. So I would very much like to keep it. If not I'd have to implement the old way of doing Battery monitoring etcetc. Which isn't very elegant and update proof as it requires DSDT patching.
       
      So, I do believe that the issue may very well be in the DSDT code, perhaps in the ambient light part. I'm not very skilled at this and just started studying the ACPI spec 3 days ago.
       
      Could someone please help me out? Thanks a lot in advance
       
       
      origin.zip
      OC.zip
×