Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
chatdeau

HP Z400/Z600/Z800 Workstations OS X 10.10.x/10.11.x Installation

1,521 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Hi guys, I wonder if this workstation is still worth the price of around 500 €

1x HP Z600 Workstation CTO Chassis
1x NVIDIA NVS300 512MB PCIe Graphics Card(to exchange with mine rx580)
2x Intel Xeon X5675 6-Core 3.06GHz
1x 1TB 7.2K SATA HDD
6x 4GB Dual Rank PC3-10600

considering that with almost the same price i can take the new build with i7 9700k with 8gb of ram

the use will be video editing with fcpx and 3d maps rendering in windows

Edited by freek

Share this post


Link to post
Share on other sites

https://www.ebay.de/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2380057.m570.l1313.TR5.TRC2.A0.H0.TRS0&_nkw=HP+Z600+&_sacat=0

500 Euro is 2 much :thumbsdown_anim:

you can get it from ebay much cheaper 

 

off course you can still use the machine because the LGA 1366 is the king 

i am useing  fujitsu celsius r670 some  how around same configuration like  HP Z600  HPZ800

 

yesterday i have updated to the latest Developer Beta 4

 

Edited by Rockey12

Share this post


Link to post
Share on other sites

its  your choice  if you want to spend 500 Euro but if you have two much mony you can spend on me

 

 fujitsu celsius r670 i have spend only = 160 Euro

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, Rockey12 said:

its  your choice  if you want to spend 500 Euro but if you have two much mony you can spend on me

 

:) no I have not :) im thinking to upgrade my hakintos in sign beaucause i need it..so the base 6 core do not seems a good upgrade :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

well there is a huge variety it's depend on you what do you really want but don,t forget the LGA 1366 is 10 years old

Share this post


Link to post
Share on other sites

i don't know for which purpose do you want to use the machine for 500 euro you can get HP Z820 from Ebay Germany

Edited by Rockey12

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/14/2018 at 7:58 AM, kif.007 said:

Hi here are my files hoping that this can be useful.
Installation with Clover 4522.

10.14.zip

apfs.efi_10.14.zip

DSDT.aml

config.plist

https://www.dropbox.com/s/415vdq7i505opfw/EFI Z400 Mojave.zip?dl=0 folder EFI

 

 

I tried your packages for my Z400 but the installer wont even load, i constantly reboots the mashine.

 

 

My config 
HP Z400 

Xeon X5650 6core cpu 

32GB DRR3 non ECC ram 

Samsung 256GB 830 PRO SSD

32GB USB 2.0 drive Mojave installer created with 

[url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] 9.2

 

Can yoy help or shed some light on why this can be happening

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi 

I have a z800  with 10.13 6 high sierra and i would like to update to mojave for test.

 

my setup 

cpu 2 x 5670, 48gb ram, rx580 gpu 

 

Can you help me i would like an Efi folder 

Thanks a lot

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, post6522 said:

Hi 

I have a z800  with 10.13 6 high sierra and i would like to update to mojave for test.

 

my setup 

cpu 2 x 5670, 48gb ram, rx580 gpu 

 

Can you help me i would like an Efi folder 

Thanks a lot

okay my advice to you creat new USB Pin drive with Latest Clover Version Install Mojave on separate partition give it a try

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Rockey12 said:

i don't know for which purpose do you want to use the machine for 500 euro you can get HP Z820 from Ebay Germany

I don't want to spend 500€ , but the workstation I found good enough for update mine(without waste of money), was the one with the specs I write up..I  found others workstation cheapest, but with less ram and other cpu (2x 5650) and as you said this soket are 10 years old....Im thinking about stay with mine, and wait better time to update..tnks again

ps..the cheapest z820 from Germany are 649€+shipment :(

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, freek said:

I don't want to spend 500€ , but the workstation I found good enough for update mine(without waste of money), was the one with the specs I write up..I  found others workstation cheapest, but with less ram and other cpu (2x 5650) and as you said this soket are 10 years old....Im thinking about stay with mine, and wait better time to update..tnks again

ps..the cheapest z820 from Germany are 649€+shipment :(

 

 

wish you good luck  :thumbsup_anim: 

any time when you some help i can help you 

adios amigos

Share this post


Link to post
Share on other sites

My z400 wont even boot the usb drive 

Have created a clean one on a new snadisk cruzer usb drive 16GB with [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] 

After that i tried the suppield dsdt file, still no go on booting 

tried the legacy boot loader

but still no booting 

 

Any one an idea what i can do

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/1/2018 at 1:47 PM, robertr said:

So I have my Z800 (mobo in a Fractal Design XL case) running pretty well except for built in sound.

I'm really no expert in these things as I don't fiddle with it much, I just use my computer.

I installed the "Audio AppleHDA+other 2 kext.zip" files in S/L/E of my boot drive but nothing happens (I have audio enabled in bios).

Do I need some Clover config or something in addition?

I'm not using DSDT.

 

Mojave 10.14.1 and Clover 4784

Z800 with 2x Xeon X5690 CPU's
96 GB RAM

Samsung SSD 950 PRO boot drive

Radeon RX 580

Firewire, USB, Ethernet, etc all working.

can you please share the  DSDT config and files

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/24/2019 at 1:10 PM, PPCnostalgic said:

jaymac. Is Mac OS X 10.14.5  your only HD into your Z400? Do you experience random boot failures? (stuck at Apple logo and forced restart)SystemInfo.jpg.3b3131815255aa052d089254ec10013f.jpg

I have 5 hard drives including two with Mojave. I have Win10 on one drive. I dual boot. Every install since High Sierra has been problem free. I only have to install an older kext to get my WiFi to work. Even power stepping works. I do not use NullCPU. SMBIOS is IMac 13,2

Edited by jaymack

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/24/2019 at 1:10 PM, PPCnostalgic said:

jaymac. Is Mac OS X 10.14.5  your only HD into your Z400? Do you experience random boot failures? (stuck at Apple logo and forced restart)SystemInfo.jpg.3b3131815255aa052d089254ec10013f.jpg

I have 5 hard drives including two with Mojave. I have Win10 on one drive. I dual boot. Every install since High Sierra has been problem free. I only have to install an older kext to get my WiFi to work. Even power stepping works. I do not use NullCPU

Other.zip

ssdt.aml.zip

DSDT.aml.zip

config.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jaymac. Thank you very much for sharing your files. I've just made an USB Clover stick with your settings and kexts, I couldn't use your SSDT because I have a different cpu but I'm looking forward to check out my machine with those files. I'll leave the USB plugged in my Z400 for somedays and see what happen, I hope to get rid of my random boot failures with Mojave stuck at Apple logo....

BTW I too had to install old Atheros kext to make my WiFi card work and it did work but the machine didn't sleep. Now I'm using Ethernet cable and sleep works, although if Apple Mail is launched sleep doesnt' work....

Does sleep work on your Z400 with WiFi card and Mail launched?

Again thank you for your support!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, PPCnostalgic said:

Jaymac. Thank you very much for sharing your files. I've just made an USB Clover stick with your settings and kexts, I couldn't use your SSDT because I have a different cpu but I'm looking forward to check out my machine with those files. I'll leave the USB plugged in my Z400 for somedays and see what happen, I hope to get rid of my random boot failures with Mojave stuck at Apple logo....

BTW I too had to install old Atheros kext to make my WiFi card work and it did work but the machine didn't sleep. Now I'm using Ethernet cable and sleep works, although if Apple Mail is launched sleep doesnt' work....

Does sleep work on your Z400 with WiFi card and Mail launched?

Again thank you for your support!

 

My WiFi card is a TP-LINK TL-WN881ND. Kext is old ver. of I08211.Family.kext. I am unaware of anything that does not function. Sleep works with WiFi or cable. Do you mean mail or IMessage? I probably have some unnecessary kexts, but am leaving well alone.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/13/2019 at 4:29 AM, antialias said:

Hello guys, 

 

I have HP Z420 Workstation, Intel Xeon E-1620v2 CPU, ATI Radeon Sapphire Nitro RX570 4Gb GPU, 8 GB unbuffered ECC RAM. My 24" monitor is connected to GPU with DVI cable. 

 

I am running the latest Clover (Mac Pro 6,1 SMBIOS) with Whatevergreen and Lilu kexts. My primary OS is still MacOS Sierra because I can't install Mojave. RX570 GPU works perfectly in MacOS Sierra. I am wondering what I am doing wrong, RX570 should work OOB in Mojave, but I get a black screen and can't get to installer screen. What could be wrong? Why is my GPU working in Sierra and not in Mojave? It's the same Clover and kexts. I've tried all different SMBIOS, without any luck. I can also see people run the same GPU without any problems in Mojave. Frustrating.

 

 

Hi @antialias,

 

I planning to have the similar build (HP Z420 + RX 570), but I'm wondering if the original 600W power supply is enough to drive the RX 570. Did you upgrade the PSU in your HP Z420? Thanks.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meant Mail (email client embedded in Mac OS). I had to replace your dsdt with mine or the PC reboot itself every 2 minutes. Your Clover>Extensions>Other folder does contain several kext, some of them

are probably unnecessary but my Z400 works fine 'til now, I'll continue my testing in the next days and I'll keep you informed.... Thank you for your precious infos.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/31/2019 at 2:46 AM, PPCnostalgic said:

I meant Mail (email client embedded in Mac OS). I had to replace your dsdt with mine or the PC reboot itself every 2 minutes. Your Clover>Extensions>Other folder does contain several kext, some of them

are probably unnecessary but my Z400 works fine 'til now, I'll continue my testing in the next days and I'll keep you informed.... Thank you for your precious infos.

Have you tried using SMBIOS IMac 13.2 yet? It is the one that has worked best for me. Also remember I do not use NULLCPU I have always found it necessary to disable Wake Up On LAN in the Bios. Otherwise I get reboots. Virtual is disabled.

Edited by jaymack

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
        1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/y6avuxsv
       
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/y6avuxsv
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
      USB INTEL SERIE 400.zip
       
      Use these kexts, enable XHCI port limit patch and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By tonyx86
      **********************************************************************************
      In this thread, I have fully documented the installation of macOS Catalina on my HP EliteDesk 800 G4 Mini. It is a PERFECT HackMini8,1 and is running very well for me without any issues. I hope this documentation helps you to install macOS on your hack. Please leave feedback if you think there is anything I can improve and let me know if you have any questions.
      **********************************************************************************
       
      Background
      This is my first "modern" hack supporting UEFI and my first hack using Clover "on-the-fly" patches.  My previous hacks
      Laptop: Thinkpad T61 / Nvidia NVS 140m Laptop: Dell Latitude E6410 / Nvidia G3100m Desktop: Gigabyte G31 / GeForce 9600 Desktop: Biostar TH55HD / Sapphire Pulse RX580 (Google "Catalina Biostar TH55HD" and look for user name deeveedee)  
      are all perfectly running Catalina and I patched them all "manually" - all DSDT patches applied with MaciSL with virtually no Clover on-the-fly patching and all booted Legacy Clover.  This UEFI hack was MUCH easier and took about 20 hours vs. a combined hundreds of hours for the old hacks.  I wanted a hack that was a little more future proof and I think this is it.  I hope you enjoy this as much as I am enjoying it.  It is a perfect MacMini8,1.
       

       
      My system specs
      HP EliteDesk 800 G4 Mini (I7-8700T / UHD 630 / Q370 Chipset / 32GB DDR4 RAM) 3 x DP Ports (connected to monitors using DP -> DVI adapters) 6 x USB 3.1 1 x USB Type-C 3.1 2 x NVMe SSD (M.2 PCIe x4 2280/2230 combo ports) 1 x SATA6 SSD 1 x Intel Ethernet RJ-45 Conexant CX20632 Audio Codec Unsupported M.2 PCIe x1 2230 Intel Wi-Fi.  A possible solution is here, but I am NOT offering any support for this.  
      macOS Installation 
      Important: You MUST BE LOGGED-IN to download attachments from this forum
      See macOS installation steps here See Known Issues here for additional installation steps that may not yet be included in my attached config files See CLOVER (UEFI) installation later in this first post
      See BIOS configuration in attached BIOS configuration PDF document
      See EFI and /L/E kexts in attached EliteDesk.zip archive See how I developed my installation methodology here See references here See instructions here for installing two M.2 2280 NVMe SSDs and one SATA HD / SSD  
      What is not working
      Microphone port  
      What is not tested
      USB c 3.1 port (I have partially tested the USB 3 functionality of the port and it seems to be working fine with the USBPorts.kext in the attached EliteDesk800.zip archive) Wi-Fi / Bluetooth (intentional since I have not yet replaced my Intel card). A possible solution is here, but I am not offering any support for this.
       
      What is working
      Everything not mentioned above Sleep / Wake Multiple displays with IGPU graphics acceleration, hot pluggable display ports and DP->DVI adapters USB 3.1 ports Audio (internal speaker and headphone jack) Ethernet  
      Known Issues and their solutions - see here
       
      BIOS Version / Configuration
      Version: 02.11.01 Rev.A or 02.12.00 Rev.A See attached BIOS configuration in PDF document "HP EliteDesk 800 G4 Mini BIOS Configuration.pdf" Intel ME must be enabled for proper sleep / wake of UHD 630
       
      Clover Configuration
      Clover for UEFI booting only Install Clover in the ESP UEFI Drivers Recommended drivers DataHubDxe FSInject SMCHelper File System drivers ApfsDriverLoader VBoxHfs Memory fix drivers OcQuirks (replaces AptioMemoryFix) Additional drivers NvmExpressDxe Install RC scripts on target volume Themes Choose your desired theme Install Clover Preference Pane (option not available when installing on USB thumb drive)  
      UHD 630 Framebuffer Patching
      See here and here to understand my graphics properties for use with WhateverGreen.kext Read this to see my attempt at graphics patching without WhateverGreen.kext (WEG) to get a better understanding of what WEG is doing
       
      Current Versions
      Catalina 10.15.7 Clover (UEFI) r5122 Lilu.kext 1.4.8 WhateverGreen.kext 1.4.3 AppleALC.kext 1.5.3 IntelMausi.kext 1.0.4 (acidanthera version) NVMeFix.kext 1.0.4 EFIChecikDisabler.kext 0.5  
      Credits To be provided
       
      ScreenShots
       
       
       
       
      HP EliteDesk 800 G4 Mini BIOS Configuration.pdf
      EliteDesk 800 G4 Mini - Rev 1.3.zip
    • By adobasy9
      Hello everybody
      After 3 months of reading , troubleshooting , and trying different OS versions which all failed on just getting a bootable USB installer , I finally gave up and decided to ask for help , I would appreciated any advice or help you can give me .
      HP Laptop 15 da-nxxx , with a built-in battery
      CPU : i7-7500U
      GPU : HD 620 ,MX 130 " disabled with -wegnoegpu "
      RAM : 16 GB
       
      EFI Folder + DSDT.aml from SysReport
    • By Donw35
      10152020 - Big Sur Beta 10 update, using OC .0.6.3
      09302020 - Big Sur Beta 9 update, no issues.
      09222020 - Big Sur Beta 8 update, no issues.
      09192020 - Big Sur Beta 7 update, no issues.
      09042020 - Big Sur Beta 6 update, no issues.
       
      I have moved on with this and do not use my HP G2 for Hackintosh, its mainly used for Kali Linux for Packet analysis these days, with that said I am using the HP 840 G3 for Hackintosh. I transitioned to OpenCore and Big Sur for this laptop but feel free to continue to ask questions. 
       
      My G3 has the BCM84360CS2 mod, I got the module from eBay for $10 and the adapter for $10 off amazon.
       
      Big Sur Beta 5 is working using the below EFI folder. OpenCore 6.1.0 and latest kexts
       
      Method: USB Big Sur installation
      Create an Big Sur Beta5 or Catalina USB installer (google is your friend here, plenty of tutorials there) Mount the EFI partition of your USB installer using Clover Configurator Copy the EFI file attached here. Boot your laptop using F9 and choose the USB installer and follow the prompts  
       
       
      Catalina and old method in the Spoiler
       
       
      Credits go to Jake Lo for creating this EFI file. I did make some changes to his, this one is Open Core 6.1.0 and latest Lilu.kext and WhatEverGreen.kext
      HP_840_G3_BSB5.zip
    • By PunkNugget
      I just recently purchased the HP Omen 17-AN012DX laptop, because I saw some links (provided below),That had shown great success with not only installing high Sierra but also (as of late), Catalina installed in this very laptop. Here are the specs
       
      HP Omen 17-AN012DX
      1080P Monitor
      12GB RAM
      1TB Samsung EVO 850 SSD
      AMD Radeon RX580 GPU
       
      https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/ivbfvq/catalina_running_on_a_hp_omen_intel_i7_8th/?utm_source=share&utm_medium=ios_app&utm_name=iossmf
       
       
       
       
       
       
       
      Now the thing is, it hasn't been easy to get through to anybody on these forms and that's the reason why I'm posting this here. To see if anybody could possibly help out. Now mind you, I was on Tony Mack (with the link that I just included above), and was going back and forth with requesting help. Well it didn't take long and I definitely got some good response. In fact there was a person on their by the name of "sdascalescu"Who had not only talk to me about the success he had with installing Catalina but also told me that it was not going to be possible to install 10.15.7 but rather 10.15.3 due to the AMD RX 580 primary output which is set by default to HDMI which basically makes the laptop monitor unusable, but will allow you to use an external monitor.
       
      As we went back and forth on this, I guess the moderators felt not too comfortable with him supplying his EFI file (which I'm glad I downloaded immediately), but the way he compress a file he used an RAR compression program instead of a zip compression program. And as some of us already know sometimes when you reopen an RAR file, that the DSDT files can get jacked up a bit at times. In any case, I used his EFI file and try to install 10.15.7 to no avail. In the meantime I was trying hard and spent quite a few hours trying to find the full install two 10.15.3 and could not find it somehow except on a torrent website. Of course it's an older file so it's not easy to download because there's not a lot peers on their supplying this file anymore. Once I mentioned this on Tony my they quickly banned me and also pretty much got rid of all the commentary that we had that created a page and 1/2 of useful dialogue and I even think that that other person got banned as well for supplying that EFI file.
       
      It's pretty frustrating at times to work with people that show no compassion or understanding, especially when you're dealing with a hacked OS system. As some of you know, I’ve been doing this now for over 10 years and have built some of the best Hackintosh systems and have been very grateful to contribute towards being one of the moderators here on insanely Mac hosting “Mac Mod of the Month.” That was a ton of fun! seeing all the incredible creative ideas and builds has been nothing short of amazing!
       
      In any case, I would like to be able to supply this EFI file (in a zip format) and if anybody has the same exact model laptop (or any HP Omen Laptop) with the specs that I have and has had the same kind of installation success as the other people have, please let me know what it is that I need to do to make this work because I am having a tough time installing the software because it keeps on getting locked up so I am not able to install this as of yet. Below is good to be a screenshot of where the installation process stops. I hope that someone will be able to see this and give some input on what to do next. Thank you for taking the time to look at this and I look forward to any help anybody can give, again thank you!
       
      I have supplied a Google Drive link for you to download the EFI Zip file:  https://drive.google.com/file/d/1QkS9byhA8O0lf9cl1VknVPorEeOWvIWC/view?usp=sharing
       


      Here is the EFI Zip File:
      EFI.zip
×