Jump to content
chatdeau

HP Z400/Z600/Z800 Workstations OS X 10.10.x/10.11.x Installation

1,484 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

hi jaymack it would be very nice to explain how 2 about installation 

I had an existing install of High Sierra 17A291m. I had failed to install using the USB installer method. I could only get as far as being told it would not install on my computer. I then tried the pkg .method which worked. I was not able to continue with the pkg. method for future updates, as it did not work for me. After seeing Beta 5 in the App Store, I decided to clone my existing install, in case things went wrong, and run the Beta 5 update and see what happened. I also wanted to see APFS in action. First I installed the current version of Clover and then Beta 5. This time I did not get the will not install message, and everything went smoothly. I only had to install an older kext to get Wi F working. I used IMac 13.2 in spite of being told I should use Mac Pro 5.1. I am not using nullcpu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Has anyone managed to bypass the firmware update when installing the High Sierra DP6 on Z800? If so please share...

I have managed to boot on my USB and format the SSD with new filesystem, but I'm stuck and can not pass the firmware update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DP 6 Successfully install without any problem but i am still using the  HFS+ file system and i don,t have any  problem  with it

 

usb thumb drive Created from Torrent file macOS High Sierra 10.13

 

With this Command 

 

sudo /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra\ Beta.app/Contents/Resources/createinstallmedia —volume /Volumes/Untitled —applicationpath /Applications/Install\ macOS\ High\ Sierra\ Beta.app

 

 

and now for every fresh installation i am using the same USB thumb drive =====if i need


Easy way to Create your USB


After a successful. installation on SSD ======= HFS+ file system you can use the  chris1111 method to convert the file System from HFS to APFS

 

https://github.com/chris1111/MACOSXInstaller

post-555472-0-15519000-1503092919_thumb.png

BootBuddy.app.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I updated to Beta 6 from the App Store. Only had to use an older kext from El Capitan to get Wifi working. With version 5, my USB installer had Clover 4173, and the EFI from an existing working version of High Sierra copied to it. Clover 4173 pretty much took care of things. I am using APFS.

 

 

 

post-1404332-0-41249900-1503094957_thumb.png

 

 

 

post-1404332-0-13377700-1503094524_thumb.png

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wish I knew the kinda stuff you did. I know mine is a Z800 and yours is a 400, but I bet they are similar. Maybe I could show you my config settings and maybe you could shed some insight into what does what. Some of them I know, but some I don't. I don't use a dsdt or ssdt. I can post more data if anyone thinks it will help another user. I also have a reddit post I recently made about my journey with this machine. Maybe it can provide assistance also:

 

https://www.reddit.com/r/hackintosh/comments/6rot8l/lessons_learned_and_still_learning_from_my_second/

 

Enclosed are some screen shots of what I got going on. The movie is of a recent boot.

Watched your video.. try booting with "nv_disable=1" without the quotes. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Any body have working Z620?

I try install MacOs on HP Z620 but every time have "Still waiting root device"

Thanks for any help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

First thing ...

 

Be sure that your disk controller is set to AHCI or ACHI/RAID in the BIOS setup, not IDE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm staying on 10.12.6 until everything gets ironed out

Share this post


Link to post
Share on other sites

Speedstepping still intact. Did nothing before or after the install other use an older kext for my wifi, and as I don't use nullcpu, installed a previously patched Applintelcpupowermanagement kext. Temperatures are the same as when I run Widows 10 on the same machine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

How would one patch that kext? Would an update ruin that patch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there someone who has made it to run HighSierra on a z620 dual-cpu-setup? This thing is driving me up the wall. It could be my 5th hackintosh, but i just can not get him up and running.

Any users with a z620? Any hints for special z620-beast?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx for your PDF, but i know this guide und unfortunaly did not help. I crawled the internet for every hint.

Sierra 10.12.6 is running fine, but HighSierra 10.13 crashed with kernel panic in the early bootprocess. (to fast for a screenshot)

I'm using clover 4210, fakesmc.kext and RehabMan USBInjectAll.kext

maybe i missed something

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trying to patch my DSDT, but did not have any "CPUSCK" inside. I attached my clover folder, maybe someone can have a look what i'm missing.

Patched CUU0-CUU3 in my config.plist but it makes no difference - still kernel panic.

CLOVER.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

  • Similar Content

    • By DoZe
      Hi :0)
       
      Hope As usual a perfect matching DSDT for this good Laptop.
       
      Regards, Ray
       
       
      SendMeStudiMac.zip
    • By NikTheNoob
      Hi,
       
      I'm rather new to Hackintosh and trying my first build with OpenCore on AMD, but I run into issues causing OpenCore to crash before even loading the macOS installer. As I'm not sure which one is causing the crash, I'm trying to resolve all of them and one of the error messages has to do with WhateverGreen, which I was able to see in this slow-mo loading video. Basically I'm getting an error that I'm running an unsupported processor, even though I think I was following this guide by the step.
      What could be causing this and what do I need to do to resolve it?
       
      CPU: AMD Ryzen 2700X
      MB: Gigabyte Aorus X470 Ultra Gaming
      Memory: 4x8 GB HyperX Predator, 3000 MHz Cl15
      Storage: Samsung Evo 970 Nvme 512 GB, Crucial MX500 500GB SATA
      GPU: MSI Radeon RX580 GamingX 8GB
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By kevin_1351
      tl;dr: VirtualSMC causes me a flood of log messages and correlated cpu spikes. FakeSMC doesn't.
       
      Hi, I have almost finalized my Huawei Matebook X Pro Opencore setup and everything is working very well besides wifi/bt ofc (which is about to change).
       
      However, I noticed how the cpu usage sometimes went up a little and when looking at the Console I could see a never-ending flood of:
      default 14:05:05.983292+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:05.982975+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:05.982996+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985932+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985949+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.986134+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426574+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:39.426729+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426585+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431085+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431097+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431246+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433068+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:42.433227+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433078+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434453+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434465+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434622+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:44.436155+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:44.436166+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0  
      As you can see, multiple of these per second. Another guy with the same computer is also having this issue and posted a dsdt change to fix it. This fix didn't solve anything though
      He tried to limit the Notify call by implementing a state change requirement before calling Notify.
       
      Here is the original acpi:
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } ^^PCI0.GFX0.CLID = Local0 Return (Local0) } } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } Notify (LID, 0x80) // Status Change } } Which he changed to: 
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_OLD, One) // assuming everything else.. the lid should start open? Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } Return (Local0) } } Device (PNLF) { Name (_HID, EisaId ("APP0002")) // _HID: Hardware ID Name (_CID, "backlight") // _CID: Compatible ID Name (_UID, 0x0A) // _UID: Unique ID Name (_STA, 0x0B) // _STA: Status } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } If ((^^^^LID._OLD != Local0)) { Notify (LID, 0x80) // Status Change ^^^^LID._OLD = Local0 } } } Besides me not seeing any reason to declare _OLD in LID. The idea itself shouldn't be too bad right? Well, as I said, his fix didn't work.
       
      In fact, to prove that Method _Q81 doesn't have anything to do with the issue at all, I created a Clover/Opencore patch to change _Q81 to XQ81. This resulted in my lid not working at all of course, but the log flooding still persisted!
      So _Q81 doesn't have anything to do with the issue afaik.
       
      Now, further Google searches led me to a chinese post where he tied the issue to VirtualSMC. And indeed, by migrating to FakeSMC the issue is no more.
       
      Unfortunately, I'm very fond of VirtualSMC for various reasons. So I would very much like to keep it. If not I'd have to implement the old way of doing Battery monitoring etcetc. Which isn't very elegant and update proof as it requires DSDT patching.
       
      So, I do believe that the issue may very well be in the DSDT code, perhaps in the ambient light part. I'm not very skilled at this and just started studying the ACPI spec 3 days ago.
       
      Could someone please help me out? Thanks a lot in advance
       
       
      origin.zip
      OC.zip
×