Jump to content
chatdeau

HP Z400/Z600/Z800 Workstations OS X 10.10.x/10.11.x Installation

1,379 posts in this topic

Recommended Posts

Hi guys,

 

Just a quick message to let you know that I have many personnal stuff to workaround at the moment and I should be able to come back to help you and add more info to this guide within about a week or so. I also plan to make at least 2 other guides for 2 additionnal hackintosh setups.

 

For those trying to install Yosemite with Clover, I'd try the same version that Rockey12 said is using (2 replies before this one), as the recent versions seem to be somehow problematic with our Workstations (at least with my Z400).

 

See you soon.

 

- chatdeau

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi!

 

Anybody have dsdt.yml for HP Z800?

 

Here is the one I am using the naming reflects all the changes made, I have version 3.57 of the BIOS installed on a generation three board you would want similar to use this file.

DSDT-lpc-esb2_sata_audio_layout_id1_sbusMP5,1_serialized_usb-wak_no-fdc-com-lpt-ecp-kbd-ps2m_timr_dmac_pwrb-cid.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, i was in the process of installing Yosemite in a Z600, i had an usb installer made it with #####, i had to put LegacyAppleAHCIPortIntelICHx.kext in the usb to see the drives.

 

I ended the installation with Chameleon wizard to install Chamaleon and edit extra files and KextWizard to install five kext mentioned in the first post of Chatdeau. 

 

I had problems with USBs (do not work at all and solved deleting AppleHPET.kext from extension folder.

 

Chatdeau i have lspci-nnvv_output and dsdt extracted with Chameleon wizard but i don´t knot how to upload from here, How can i send them to you?

 
In days i will be doing the same with a Z400, do you need something from it?
 
Edit to attach files (i was using reduced editor  :( )
 
REMARK This dsdt is direct from ChameleonWizard not touched

Z600 lspci.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Rockey12, i edited my post to attach files, i was using the reduced editor not full one.

 

I don´t want help right now, my system is ready, only i mention Tonymac because i was in middle of the process and the usb installer was running perfect so i did not redo it. I think TonyMac installer do not put anything on the drive until you modified with the magical tool, or  am i wrong??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Rockey12, i edited my post to attach files, i was using the reduced editor not full one.

 

I don´t want help right now, my system is ready, only i mention Tonymac because i was in middle of the process and the usb installer was running perfect so i did not redo it. I think TonyMac installer do not put anything on the drive until you modified with the magical tool, or  am i wrong??

 

You are correct the installer is nothing but that an installer which in the long run is all that matters something to get the files needed onto the box, if you do not use any others tools from there you have done the same as if you did an installer method from here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
i'm not a Moderator to give u an answer but u have except the forum rules so that why

im seancer with insanelymac great people great forum and much more advance then the other

But if any Moderator see this post please give this guy the right answer for his satisfaction

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello again,

I just finished the Z400 installation 

 

Same method:

 

Install Yosemite with an installer, i my case Tonymac installer with LegacyAppleAHCIPortIntelICHx.kext load with kexwizard.

Install Chameleon with chameleon wizard, I mounted in the Z600 only Yosemite and in the Z400 Yosemite and Windows7, so select installation method Boot0 in Z600 and Boot0hfs in Z400 

 

Configure org.chameleon.Boot.plist  with ChameleonWizard  with this items checked:

Gui

Legacy Logo

Use Kernel Cache

Ethernet Built

Restart Fix

Private Cata

Generate P-State

Generate C-State

HDA Enabler

HDEF LauoutID 01000

kext-dev-mode=1

 

​Instal five kext shown in first post of  Chatdeau with kexwizard

AHCIPortInjector_v1.0.0_Micky1979

FakeSMC_v6.16.1372_netkas

IOAHCIBlockStorageInjector_v1.0.0_Micky1979

NullCPUPowerManagement_v1.0.0d2_tgwbd

VoodooHDA_v2.87

 

Delete AppleHPET.kext of System/Library/Extensions to activate USB ports

 

I use two Graphic Cards GT640 (GraphicEnabler=No) GT210 (GraphicEnabler=Yes) in Chameleonwizard

In Z600 i use a SSD disk so i activate Trim with the terminal instruction easy to find 

 

Both systems seem to run perfect

 

 

 

Can I change anything to get more clean installations?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've been trying to get the clover bootloader to work on my z400 with a Intel Xeon W3540 and EVA GTX980 runng yosemite.  It runs beautifully with Chimera, but no iMessage is driving me insane.  After I load the clover boot loader and select my OSX install, it just goes to a black screen.  I've tried every nvidia argument and still no dice.  I tried doing a new install and I get a kernel panic like the one in the screen shot that was posted earlier.  Any help would be great.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The GTX980 only works with Nvidia WebDriver. Do the installation with smaller graphics card (GT210 or other). After WebDriver and GTX980.

To better Clover, then also working iMessage, no problem.
not Tony Tools !!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello I am new to the forum and hackitosh world. I have an HP Z400 Intel ® Xeon ® CPU @ 3.07GHz W3550 and NVIDIA Quadro 2000 rev. BIOS installed 03.57

I've been very frustrated days and proving proving several distributions always getting the same error. Sure it's my inexperience. I have 2 computers with Mac Yosemite at home so I can create bootable usb without problem. With the evidence; I have made the installation of yosemite usb no problem .. but I have the first problem in the No.4 step. with that statement does not make any achievement validates location.

 

In step No. 3 manually created the S / L / Extensions folder (since it did not appear in the newly installed yosemite usb) I copy inside:

ACHIPortInyector .... IOACHIBLOCKSTORAGE .... FAKESMC ... NULL POWER.

 

In step nº5 try to create the folder but it says I do not have permits.

 

I have a number of doubts in chameleon wizard .. .. USB boot.

I active the following:

GUI

LEGACY LOGO

USE KERNEL CACHE

BUILT IN ETHERNEL

FIX RESTART

PRIVATE DATA

GENERATE P-STATES

GENERATE C-STATES

HDA ENABLER

HDEF ID 01000

GRAFICS ENABLER

kext-dev-mode = 1

 

I have doubts DSDT.aml? and SMBios.plist

I downloaded the file dsdt-27.aml dsl and the corresponding zip file. where I place?

My question is where I get the SMBios ??

I have to turn in

someone can tell me I'm wrong? I succeed load or window installation

Sorry advance doubts and my level of English as a translator and not use it for errors. THANKS

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello I've managed to install HP z400 yosemite 10.10.5 with nvidia quadro 2000.

 
once the main installation had to start with the following flags.
PCIRootUID = 0
GraphicsEnabler = Yes
Nv_disable = 1
I could make the next phase of the installation running more or less all right. bluetooth included .. but I have a little problem with the nvidia. If I reboot without any flag does not work .. I only get started with: nv_disable .. and the system to boot and it works fine .. but NVIDIA has a very slow refresh .. anyone knows what can happen? I show my content boot.plist
<Key> EthernetBuiltIn </ key>
<String> YES </ string>
<Key> GenerateCStates </ key>
<String> YES </ string>
<Key> GeneratePStates </ key>
<String> YES </ string>
<Key> Graphics Mode </ key>
<String> 1920x1200x32 </ string>
<Key> GraphicsEnabler </ key>
<String> YES </ string>
<Key> HDAEnabler </ key>
<String> YES </ string>
<Key> IGPEnabler </ key>
<String> YES </ string>
<Key> Kernel Flags </ key>
<String> kext-dev-mode = 1 </ string>
<Key> Legacy Logo </ key>
<String> YES </ string>
<Key> Theme </ key>
<String> Choose_Your_OS </ string>
<Key> Timeout </ key>
<String> 5 </ string>
<Key> UseKernelCache </ key>
<String> YES </ string>
also comment that use 2 screens hp zr2440 which support the 1920x1200 resolution and only one of them works as a resolution 1600x1200.
Thanks in advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

hello I've managed to install HP z400 yosemite 10.10.5 with nvidia quadro 2000.

 
once the main installation had to start with the following flags.
PCIRootUID = 0
GraphicsEnabler = Yes
Nv_disable = 1
I could make the next phase of the installation running more or less all right. bluetooth included .. but I have a little problem with the nvidia. If I reboot without any flag does not work .. I only get started with: nv_disable .. and the system to boot and it works fine .. but NVIDIA has a very slow refresh .. anyone knows what can happen? I show my content boot.plist
<Key> EthernetBuiltIn </ key>
<String> YES </ string>
<Key> GenerateCStates </ key>
<String> YES </ string>
<Key> GeneratePStates </ key>
<String> YES </ string>
<Key> Graphics Mode </ key>
<String> 1920x1200x32 </ string>
<Key> GraphicsEnabler </ key>
<String> YES </ string>
<Key> HDAEnabler </ key>
<String> YES </ string>
<Key> IGPEnabler </ key>
<String> YES </ string>
<Key> Kernel Flags </ key>
<String> kext-dev-mode = 1 </ string>
<Key> Legacy Logo </ key>
<String> YES </ string>
<Key> Theme </ key>
<String> Choose_Your_OS </ string>
<Key> Timeout </ key>
<String> 5 </ string>
<Key> UseKernelCache </ key>
<String> YES </ string>
also comment that use 2 screens hp zr2440 which support the 1920x1200 resolution and only one of them works as a resolution 1600x1200.
Thanks in advance.

 

This is not a Chameleon key

<Key> IGPEnabler </ key>
<String> YES </ string>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have or "had" rather a complete install of osx Yosemite 10.9.5. on a HP Z800. I say "had" because for some reason I'm getting the black screen with mouse cursor unless I use the "nv_disable=1" flag. in which then I pretty much have no graphics acceleration. I installed pretty much using the basic method (base system dmg then copy the package files and install Enoch bootloader) with only using "kext-dev-mode=1 and UseKernelCache=No, GraphicsEnabler=Yes". also deleted "AppleHPET.KEXT". everything went fine first boot, had full resolution and everything work OOB except for the audio in which I just installed voodoohda. bam sound working. I reboot because I installed a program that required and now no more desktop. I also forgot to add I also used the 4 kext listed in this thread to get the installer to see my hard drives using SATA instead of SAS. I used SAS once also for an install and I just rolled back to the Fusion kext from 10.9.1. I have no idea what made it stop working. I have a complete dsdt compiled with no warnings or errors, I have the ssdt, and also using the mac pro 4,1 smbios. dsdt compiles without any errors. ill attach the dsdt I'm using in case it may be useful. And if necessary I can give info on the DSDT edits. I used no patches at all.

SPECS:

2X Xeon e5520 (8 physical cores 16 logical)

8 gigs FB ECC ram

2nd revision motherboard with 3.57 bios

4 hard drives via SATA no RAID with their own OS (using OSX hard drive as bootloader)

Dlink DWA-556 extreme wifi card

NVidia Quadro fx1800 graphics card with LG ultrawide LCD as monitor (29um57)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have or "had" rather a complete install of osx Yosemite 10.9.5. on a HP Z800. I say "had" because for some reason I'm getting the black screen with mouse cursor unless I use the "nv_disable=1" flag. in which then I pretty much have no graphics acceleration. I installed pretty much using the basic method (base system dmg then copy the package files and install Enoch bootloader) with only using "kext-dev-mode=1 and UseKernelCache=No, GraphicsEnabler=Yes". also deleted "AppleHPET.KEXT". everything went fine first boot, had full resolution and everything work OOB except for the audio in which I just installed voodoohda. bam sound working. I reboot because I installed a program that required and now no more desktop. I also forgot to add I also used the 4 kext listed in this thread to get the installer to see my hard drives using SATA instead of SAS. I used SAS once also for an install and I just rolled back to the Fusion kext from 10.9.1. I have no idea what made it stop working. I have a complete dsdt compiled with no warnings or errors, I have the ssdt, and also using the mac pro 4,1 smbios. dsdt compiles without any errors. ill attach the dsdt I'm using in case it may be useful. And if necessary I can give info on the DSDT edits. I used no patches at all.

SPECS:

2X Xeon e5520 (8 physical cores 16 logical)

8 gigs FB ECC ram

2nd revision motherboard with 3.57 bios

4 hard drives via SATA no RAID with their own OS (using OSX hard drive as bootloader)

Dlink DWA-556 extreme wifi card

NVidia Quadro fx1800 graphics card with LG ultrawide LCD as monitor (29um57)

That black screen with the cursor is usually a result of the loginwindow.plist file having an issue. go into the /library/preferences and remove the com.apple.loginwindow.plist file and restart. that will allow it to rebuild and should fix the issue. this is an issue I have seen on a real mac before and this fixes it nearly every time. 

 

Cheers,

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have or "had" rather a complete install of osx Yosemite 10.9.5. on a HP Z800. I say "had" because for some reason I'm getting the black screen with mouse cursor unless I use the "nv_disable=1" flag. in which then I pretty much have no graphics acceleration. I installed pretty much using the basic method (base system dmg then copy the package files and install Enoch bootloader) with only using "kext-dev-mode=1 and UseKernelCache=No, GraphicsEnabler=Yes". also deleted "AppleHPET.KEXT". everything went fine first boot, had full resolution and everything work OOB except for the audio in which I just installed voodoohda. bam sound working. I reboot because I installed a program that required and now no more desktop. I also forgot to add I also used the 4 kext listed in this thread to get the installer to see my hard drives using SATA instead of SAS. I used SAS once also for an install and I just rolled back to the Fusion kext from 10.9.1. I have no idea what made it stop working. I have a complete dsdt compiled with no warnings or errors, I have the ssdt, and also using the mac pro 4,1 smbios. dsdt compiles without any errors. ill attach the dsdt I'm using in case it may be useful. And if necessary I can give info on the DSDT edits. I used no patches at all.

SPECS:

2X Xeon e5520 (8 physical cores 16 logical)

8 gigs FB ECC ram

2nd revision motherboard with 3.57 bios

4 hard drives via SATA no RAID with their own OS (using OSX hard drive as bootloader)

Dlink DWA-556 extreme wifi card

NVidia Quadro fx1800 graphics card with LG ultrawide LCD as monitor (29um57)

Hi have install yosemite in your z800

I have similar specs:

2x xeon 5660

48gb ram

Nvidia Titan

and works perfect in 10.8.5 and 10.9.1 and i would like to go to yosemite

can you help me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just for your info, I also got a Z420 and got everything (except CPU Power Management, as I'm having a Xeon E5 1620) working on El Capitan :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just for your info, I also got a Z420 and got everything (except CPU Power Management, as I'm having a Xeon E5 1620) working on El Capitan :)

I have W3565. PM working on my configuration but i never menage to install El Capitan. I have always Kernel  Panic. (sorry for my bad English)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Bazza08
      Hi Guys I have been trying to get my hackintosh to work using High Sierra... My Build is:--
       
      Asus Z87-K Mother board
      Intel i5 processor
      8 gig of Memory
      Nvidia Geforce GT 730 4gb DDR3 
      500gb SSD hard drive 
      I can get it up and running if I take Graphics card out and use Internal graphics, but when I have my graphics card in the only way I can get it to work is to use boot flag nv_disabe=1 .... and the graphics are rubbish..... I am trying to get it working by creating my own DSDT file..
       
      what I have tried is to download and used  RwPortableX64V1.7 to extract 4 SSDT.aml files and one DSDT.aml ... I was looking on this forum for any clues what to do next
      but I a am afraid I am stuck... I have uploaded the files I extracted from  RwPortableX64V1.7
       
      Any Help would be appreciated 
       
      Bazza
      DSDT.aml
      SSDT-1.aml
      SSDT-3.aml
      SSDT.aml
      SSDT-2.aml
    • By Donw35
      Catalina update 10.15.1 without issue although you may have to make sure clover boots from the right partition.
      HP 840 G2, working with OS X 10.15 Catalina, for this to work you will need the SSDT-ECUSBX.aml and place that  EFI/CLOVER/ACPI/Patched. 
      Make sure you remove Remove all patch about renaming acpi of EC or H_EC,, revert all ACPI renaming in ACPI DSDT.
       
      My method to install OS X on the SSD from a working real Mac via SSD to USB converter. I then install Clover and add my kexts ad set the config.plist
       
      Not working
      SD Card reader
       
      Working
      Video - screen looks better in OS X then it does in Windows 10
      Display port
      VGA port
      WiFi and BlueTooth working OOO using the below hack
      Battery status with Rehabman's DSDT patch
      Brightness controls
      Sounds - using VoodooHDA
      Microphone - cannot turn it off or mute
      Keyboard backlight - controlled though BIOS anyways
      touchpad - using VoodooPS2Controller
      USB3 - this laptop has two on board only and I haven't test them using the docking station
      USB3.1 C
      Ethernet - using IntelMausiEthernet
      Sleep - kind of, closing the lid doesn't go to sleep but goes to sleep over time.
       
      Not tested
      This laptop does not have a Webcam - enterprise model.
      Finger Print device
       
       
       

       
      SSDT-ECUSBX.aml
      CLOVER.zip
    • By Duyhaicx
      Hi everybody. I am not a programmer and English is not my native language. So I'm very sorry if it bothers you.
      I want to use an EGPU but that requires editing the DSDT file. I have added the necessary lines of code. The other is to remove the Warning and Remark. It was really hard for me. So I look forward to getting help from a kind person.
      I use HP 8570w and this is my DSDT.dsl file.
      https://drive.google.com/open?id=1Th5DhYm7L08Ufj8AeQHFrLPSzrTaxFC6
      Thank you and have a nice day.
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Mojave Full DSDT patch   http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&amp;t=6428   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=8222   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        First... If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.LGA775.zip   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!     Post Installation   --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=8222     --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time!   My DSDT GA P35-DS3   DSDT.MaLd0n.zip     Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
×