Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for El Capitan (UPDATE 07/11/2018)

724 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

new web driver for 10.11.3 is done

346.03.05f02

 

So, I have been sticking to 10.11.3 and the drivers before this one. Since Final Cut Pro X is working for me (Slowly) but its working.

 

I just saw a new driver pop-up in 10.11.3 asking to upgrade - I am nervous to because I don't want to break Final Cut. 

 

Anyone on here tested? I saw someone write above its broken on 10.11.4 ( Not sure how they fix it / than break )

 

Anyone here can send Nvidia some logs or anything? Is anyone on here a registered Nvidia dev? or are we just getting these Beta Links from "places"

 

Thanks All

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, I have been sticking to 10.11.3 and the drivers before this one. Since Final Cut Pro X is working for me (Slowly) but its working.

 

I just saw a new driver pop-up in 10.11.3 asking to upgrade - I am nervous to because I don't want to break Final Cut. 

 

Anyone on here tested? 

For me, FCPX works very well

I have also done the test BryceX, 17.3 seconds

Everything is fine, I'm fine

post-1181448-0-42190900-1455870824_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me, FCPX works very well

I have also done the test BryceX, 17.3 seconds

Everything is fine, I'm fine

 

Thanks for the info. I shall update the drivers!

 

Hopefully they have this fixed in 10.11.4 (When its official) because I heard its broken on 10.11.4 (Final Cut Pro X)

Share this post


Link to post
Share on other sites

For me, FCPX works very well

I have also done the test BryceX, 17.3 seconds

Everything is fine, I'm fine

 

So after updating to these new drivers. My displays are now flickering again :/ I have not had the chance to test FCPX and I'm still wondering if 10.11.4 Beta 4 (fixes FCPX again)

 

Thanks Guys

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neither of the 3 drives are working on 10.11.3 on a 980Ti with nvda_drv=1. Only nv_disable with lots of artefacts. 

 

Will try to upgrade to 10.11.4 and check it out.

 

Anyone go it successfully? (on this GPU or similar, obviously).

 

EDIT: Sorry, it IS working, just had a missing configuration. Everything's perfect with nvda_drv=1.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone!

I have:

Asus GeForce GTX 760

MacOS 10.11.4

Last nVidia driver + CUDA

Display connected with DVI

Clover with:

— arguments: -v kext-dev-mode=1 rootless=0 nvda_drv=1

Inject/NVidia/False

 

Why QE/Cl is not working? (top line not transparent)

Share this post


Link to post
Share on other sites

first, web driver even loaded?

Yes, in log — NVDAStartupWeb: Web

But then system started I see OS X Default Driver. I can change it to NVIDIA Web driver, but it don't give me window with Restart button — nothing changes... top line not transparent

May be I need add

dart=0

 npci=0x2000

or

Trust = true 

?

 

Nothing work...

Edited by 13i

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange issues with 346.03.05f02 on 10.11.3 (346.03.05f01 works perfectly). 

 

I get black screen instead of login screen. When I connect via remote desktop, suddenly the display becomes active (weird!). Yes, it's using the web driver. I have a GTX 980 with the display on the DVI connector. Once logged in after activating the screen via remote desktop, the UI hangs every couple of seconds and makes it unusable. I downgraded to 346.03.05f01 and it's fine again. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Final driver made my image in Photoshop break when i use some tools (like clone or healing), beta driver no problem, from 11.3 i have this problem too with final driver ! Illustrator still crash ... GPU performace need to disable to fix 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Again I shall ask this repeat of a question. I know i should test it on my own. but, I'm guessing someone here has updated :)

 

10.11.4 + new web drivers - Is final cut pro X working?

 

Thanks to anyone whom can tell me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Again I shall ask this repeat of a question. I know i should test it on my own. but, I'm guessing someone here has updated :)

 

10.11.4 + new web drivers - Is final cut pro X working?

 

Thanks to anyone whom can tell me.

 

Yes, the FCP issues were fixed a while ago.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT - RESOLVED, ISSUE WAS STRAY CHARACTER FROM FAT FINGER IN BEGINNING OF AppleGraphicsDevicePolicy.kext PLIST FILE

______________________________________

 

Hey everyone - getting the black screen with the new web drivers 346.03.06f01 with 10.11.4. I am using iMac 17,1 on skylake board with GTX970 and have followed the usual procedure of:

 

sudo nano /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/AppleGraphicsDevicePolicy.kext/Contents/Info.plist

 

and changing Mac-DB15BD556843C820 to "none"

 

then

 

sudo kextcache -system-prelinked-kernel

sudo kextcache -system-caches
 
I have double & triple checked that all these things are right, but still getting the black screen after apple logo and currently using nv_disable=1. The above fix worked great for 10.11.0 - 10.11.3, any ideas?
 
Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Updated to 10.11.4 and also the web driver to the most recent version and I can't get into desktop, I get gray screen with mouse pointer, no more...

 

EDIT. Using the TAB key and typing the password I got into desktop, so my problem is that I can't see the login screen... Any suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTX 950 works 10.11.4 but bad result opencl/gl , no works with smbios Macpro 6,1 , works with iMac 14,2  :mad: , very bad GC nV  :sick:

 

very good HD 7950 !  :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

GTX 950 works 10.11.4 but bad result opencl/gl , no works with smbios Macpro 6,1 , works with iMac 14,2  :mad: , very bad GC nV  :sick:

 

very good HD 7950 !  :thumbsup_anim:

 

Do you have specific numbers for your "bad result opencl/gl"?  I'm pretty sure it's expected that the MacPro6,1 won't work correctly unless you have hardware that matches that config (i.e. Xeons with an X79 chipset).  I'm using a TITAN X as an iMac14,2 because I have the same CPU/chipset as those real Macs.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaholics   

      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.
       
      10.12.6
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f16 --> build 16G2016 (thanks to Cyberdevs) New!
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f15 --> build 16G1918 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f14 --> build 16G1917 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f13 --> build 16G1815 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f12 --> build 16G1710 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f11 --> build 16G1618 (thanks to Frank Nitty)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f10 --> build 16G1510 (thanks to BreBo) 
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f09 --> build 16G1408 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f08 --> build 16G1314 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f07 --> build 16G1314 (thanks to haring)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f06 --> build 16G1212 (thanks to WeBeRiO)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f04 --> build 16G1114 (thanks to lukazm)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f03 --> build 16G1036 (thanks to Gradou)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.25f01 --> build 16G29 (thanks to Badruzeus)
       
       
      10.12.5
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.15f01 --> build 16F73 (see this post)
       
       
      10.12.4
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f02 --> build 16E195(thanks to crachmaster4999)
      Nvidia Web Driver - 378.05.05.05f01 --> build 16E195 (thanks to Moviemakergr)  Pascal support!!!
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.45f01 --> build 16E195 (thanks to Lanc)
       
       
      10.12.3

      Nvidia Web Driver - 367.15.10.35f01 --> build 16D32 (thanks to shatterhenner)
       
       
      10.12.2
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f02 --> build 16C68 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25f01 --> build 16C67 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.25b06 --> build 16C60b/16C63a (see this post)
       
       
      10.12.1
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657/16B2659 (thanks to Moviemakergr).
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f01 --> build 16B2555 (thanks to Moviemakergr)
       
       
      10.12.0
      Nvidia Web Driver - 367.15.10.05f01 --> build 16A323 (thanks to phi777)
       
       
      GM
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A323 (same driver since DP4/PB3)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A322 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A320 (see this post)
       
       
      DP/PB
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A313a (DP8 & PB7) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A304a (DP7 & PB6) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A294a (DP6 & PB5) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A286a (DP5 & PB4) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.10.10.05b01 --> build 16A270f (DP4 & PB3) (thanks to TheRacerMaster)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A254g (DP3 & PB2) (see this post)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A238m (PB1) (thanks to Faun) 
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b07 --> build 16A239j (DP2) (thanks to Faun)
      Nvidia Web Driver - 367.05.10.05b03 --> build 16A201w (DP1) (thanks to Xmedik)
       
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaliens    
       
      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra.
       
      10.13.6
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.128 --> build 17G7024 (thanks to flowrider) New!
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.127 --> build 17G6030 (thanks to Extreme™) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.124 --> build 17G6030 (thanks to flowrider) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.123 --> build 17G6029 (thanks to Badruzeus) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.122 --> build 17G5019 (thanks to TimeLord04) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.118 --> build 17G5019 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.113 --> build 17G4015 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.108 --> build 17G3025 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.15.15.108 --> build 17G2307 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105 --> build 17G65 (thanks to sl0wtarget)
       
      10.13.5
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.35.106 --> build 17F77 (check here)
       
      10.13.4
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.107 --> build 17E202 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.106 --> build 17E199 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.103 --> build 17E199 (thanks to ricoc90)
       
       
      10.13.3
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.161 --> build 17D102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.160 --> build 17D2102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.159 --> build 17D2012 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.158 --> build 17D102 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.157 --> build 17D2047 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.156 --> build 17D47 (thanks to darthsian) 
       
       
      10.13.2
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.106 --> build 17C2205 (thanks to KGP-X99)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.105 --> build 17C2120 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.104 --> build 17C205 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.103 --> build 17C89 (thanks to Il Francy MacPc) 
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.102 --> build 17C88 (thanks to piiggggg)
       
       
      10.13.1
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.109 --> build 17B1003 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.108 --> build 17B1002 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver -378.10.10.10.20.107 --> build 17B48 (thanks to piiggggg) 
       
       
      10.13.0
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.121 --> build 17A405 (thanks to Asgorath)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.120 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.117 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.114 --> build 17A365 (thanks to Asgorath).
    • By kromakey
      Hello ,
       
      Just changed my CPU to a E5450 to be able to Run Mojave , but now I can not run not even EL Capitan    (it was working well with CORE2DUO)
       
      I already flashed a modified bios to be able to recognise the CPU.
       
      here some print screens from Verbose :
       
      https://photos.app.goo.gl/kqWauSu5GZ9Kogxh7
       
      https://photos.app.goo.gl/F6kL5YbiFBqLcGyz6
       
       
      AZUS P5K PRO  - CPU E5450 - NVIDIA 9600GT - 5G RAM 
       
       
      ANY HELP is APPRECIATED
       
      Thanks/Obrigado
       
      Kromakey 
       
       
       
       
    • By fusion71au
      Clover r4914 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4914 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4914-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
×