Jump to content

101 posts in this topic

Recommended Posts

Hi everyone, I've another problem, now all work but I've a problem with Clover, I can't make it works, I've formatted the EFI partition in FAT32 and installed Clover in the EFI partition, I marked the partition as active and when I boot it up I get this. Any ideas?

 

 

f9jlol.jpg

 

 

- ASUS P8P67 (REV 3.0)

- Intel Core i7-2600
- Kingston DDR3 8GB
- Gigabyte Radeon HD 7870 2GB GDDR5

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

UEFI doesn't have such things as "active" partition. Adding boot options using EasyUEFI on Windows ( target CloverX64.efi ) should do the trick

I can enter in Yosemite with the USB, what should I do?

Ok, I've reinstalled it and now I get this

 

 

6gyi6u.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, you don't installed Clover correctly.

 

Like i said in your another topic, Clover doesn't use this boot sectors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, you don't installed Clover correctly.

 

Like i said in your another topic, Clover doesn't use this boot sectors.

So what should I do? This is my situation, what's wrong with it?

 

 

24bucfr.jpg

2lnfx8y.jpg

2dqnjtv.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

The first 2 screens are from Chameleon if i'm correct. 

And why use fdisk? It should not be needed. Disk2s4 has been marked active, which is your Yosemite i guess, this would be incorrect if Clover was installed in the ESP.

I guess the ESP is on either disk1 or disk0

 

Type: 

diskutil list

Report here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

The first 2 screens are from Chameleon if i'm correct. 

And why use fdisk? It should not be needed. Disk2s4 has been marked active, which is your Yosemite i guess, this would be incorrect if Clover was installed in the ESP.

I guess the ESP is on either disk1 or disk0

 

Type: 

diskutil list

Report here.

Yes, disk2s4 is were is installed Yosemite.

diskutil list:

 

 

1zdus0i.jpg

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
mkdir /Volumes/EFI
sudo mount -t msdos /dev/disk2s1 /Volumes/EFI

If it containes a folder EFI > Clover, set the bios boot order option to that HDD first. (Has been mentioned before)

 

 

BIOS configuration?

Share this post


Link to post
Share on other sites
mkdir /Volumes/EFI
sudo mount -t msdos /dev/disk2s1 /Volumes/EFI

If it containes a folder EFI > Clover, set the bios boot order option to that HDD first. (Has been mentioned before)

 

I don't have the option for the HDD that starts with "UEFI:"

And the pictures in the guide are missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have the option for the HDD that starts with "UEFI:"

 

You need confirm if your hardware support UEFI or not.

 

Take some photos of your BIOS and post here.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You need confirm if your hardware support UEFI or not.

 

Take some photos of your BIOS and post here.

Ok, wait. But I've booted my usb with clover in UEFI mode.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You said this before

 

I don't have the option for the HDD that starts with "UEFI:"
And the pictures in the guide are missing.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

You don't need to boot the HDD as UEFI.

In the bios there is an option called Boot Order, where you have set USB as the first option to boot from, use F6 or + or something, described at the bottom in your bios, to set the HDD as the first device to boot from.  Since the USB is booted in UEFI mode, there is no need to tamper with further settings.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fusion71au
      Clover r4542 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 14 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4542 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4542-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By nysander
      I start this topic to make my Lenovo Thinkpad W540 usable with High Sierra
       
      I followed many guides but this one started by @tluck made me most progress: 
      My setup as in signature
       
      I will update first post with statuses of working features:
       
      Graphics:
      Nvidia Quadro - disabled
      Intel HD 4600 - working @ 1920x1080 and 1,5GB RAM (had to set ig-plaform-id as Haswell desktop, mobile do not work)
      using intelGraphicsFixUp.kext
       
      Sound:
      internal speakers and mic works with AppleACL.kext and profile 28

      USB:
      i boot MacOS from USB drive and it works, mouse and pendrive also works
      USB power not work yet, so USB WiFi dongle and iPhone connection not work (no power @ USB)
      IOReq finds only USB 3.0 controller not USB 2.0 even though I have 2 ports USB 3.0 and 2 ports USB 2.0
       
       
      Integrated Camera:
      recognised in IOReq but not working now (probably due to USB)
       
      Bluetooth:
      as USB but works without problem

      Ethernet:
      works with intelMausiEthernet.kext

      Keyboard:
      internal is PS2 so VoodooPS2Controller.kext is needed - some mappings I would like to have different but works

      Touchpad:
      works with VoodooPS2Controller.kext from @tluck topic
       
      Trackpoint:
      One time works mostly not - debugging in progress
       
      Batery Status:
      not working
       
      Integrated WiFi:
      intel -  not working
       
      Sleep / Hibernate:
      not working
       
      Backlight:
      not working
       
      Other found issues:
      besides that graphics works @ 1920x1080 and have a lots of ram window shadows (especially dock shadow) looks bad
       
      External VGA:
      not tested yet
       
      External Mini Display Port / Thunderbolt:
      not tested yet
       
      I will post my clover / debug config later
       
       
    • By MaLd0n
      First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Run it, post files generated in your desktop RunMe.app  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder  CLOVER.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER.zip   --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   --DSDT My DSDT with patches for Skylake DSDT.MaLd0n ASUS Z170M PLUS.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DMAC -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -IMEI -PNLF -HDMI --FakeSMC
      http://www.hwsensors.com/releases   --Audio https://github.com/vit9696/AppleALC   --USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   --LAN https://github.com/Mieze/IntelMausiEthernet   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!
    • By zebity
      Hi Hypervisors,
       
      EDITED - 9 JUNE 2018 - as all other issues resolved but am now stuck with QEMU Error: "PFLASH: Possible BUG - Write Block Confirm" details on testing lower in thread (to follow).
       
      I have been working to move my Late 2009 Xserve MacOS Server onto Ubuntu 18.04 LTS QEMU/KVM based virtual machine using OVMF and Clover.
       
      After much effort and testing based on the following information from: Kraxel's, Kholia, Gordon Turner and Clover site:
      https://www.kraxel.org/blog/2017/09/running-macos-as-guest-in-kvm/
      https://github.com/kholia/OSX-KVM
      https://gist.github.com/gordonturner/2a2e5ecde5e7860b52e2
      https://clover-wiki.zetam.org/Home
       
      I have now managed to get OVMF/Clover boot and install of MacOS Sierra.
       
      I started with Ubuntu 16.04 initially but this required download and compile of QEMU to get update of machines to: pc-q35-2.9 or better, so I moved to Ubuntu 18.04, which has pc-q35.2.11 available as standard.
       
      So I am now working with standard Ubuntu 18.04 LTS based systems with following packages: kvm/qemu/libvirt/bridge-utils/ovmf/virt-manager
       
      As I want to use PCIe Passthrough for a number of PCIe card currently installed in the server (SmallTree 10GbE & Areca ARC-1883 SAS RAID) I set up my machine with linux kernel boot configuration (/etc/default/grub) of: 
      GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="iommu=1 intel_iommu=on" (as my machine is intel VT-d based HW virtualisation)
       
      This resulted in creation of a number of iommu groups (see /sys/kernel/iommu_group directory for this and this posting for information: https://forum.level1techs.com/t/ubuntu-17-04-vfio-pcie-passthrough-kernel-update-4-14-rc1/119639 , noting that Ubuntu 18.04 LTS has kernel version: 4.15.0-22-generic so there is no need to do kernel update for iommu to work).
       
      Using bare minimal Clover config.plist:
       
       
      And following Clover UEFI drivers:
       
      I can boot MacOS, but it is very very slow... it sits on the apple boot logo for over a minutes before finally moving onto the progress bar.
      The other problem I have is that no PCI or Network devices appear in the "About This Mac" System Information Report and I cannot get any network connectivity from bridged E1000 network device.
       
      Here is my virtlib.xml dump for the virtual machine:
       

      Can any one advise of whether I need to update the CLOVER config.plist to add extra items in to allow network and PCI Passthrough to work.
       
      Thank you.
       
      Regards,
       
      Zebity
       
×