Jump to content
GhostRaider

[GUIDE] MSI H81M Motherboards - Basics of a Computer Build - Budget Hackintosh Builds - UEFI Dualboot - OS X El Capitan WIP*

155 posts in this topic

Recommended Posts

I'd rather not use it as everything else is working sweet with Clover. But my point being that apparently HDMI audio can work on Yosemite. This isn't because of a particular bootloader, but the kexts and config, right?!?

No support from them? :hysterical:

At least read this: http://prasys.info/2...ymac-seriously/, to have a better idea on who they are...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

No support from them? :hysterical:

At least read this: http://prasys.info/2...ymac-seriously/, to have a better idea on who they are...

And that was back when we were all working on Snow Leopard 10.6.8. 

It hasn't changed any since.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok. USB speakers aren't really a viable option for my set up. It's in my living room and hooked up to the TV and sound system. If I go ahead and use the other wizard to get it working. Could I then copy the kexts that it uses and then go back to Clover and replace the kexts that it uses? If so, what kexts and configs would I need to copy back to the Clover set up? Is it just AppleHDA?

Try this: ufo202 --- http://www.bhphotovideo.com/c/product/616368-REG/Behringer_UFO202_UFO202_USB_1_1.html

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks. I got a bluetooth receiver for my stereo and a usb bluetooth adapter for the computer. It works well, was still interested to see if anyone knew how to get the audio working through hdmi though. Just because it'd be nice to do it if it can be done. Thanks for the suggestions though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're going to hackintosh right off the bat? I'd suggest you install windows to make sure everything works before installing OS X. If you install OS X Yosemite then the guide may work for you. There's not much difference between motherboards of this type. Make sure processor and graphics are compatible with os x to have less pain to deal with.

Thx for quick reply. Should have been more precise. I built 2 Windows XP PCs before and I read quite a few threads about hack builds before collecting my gear. There is just so little input on B85 builds, so I was a little insecure. Nevertheless my build with the MSI B85M-E45 is a success. Built in GPU works great, OSX boots with no prob. I skipped built in audio, because I use Apogee Duet as my audio in/out. The hack is a major leap forward to my worn out Mac mini late 2009. The only gripe is it doesn't always boot down fully. I had to manually shut down to make the fans stop.

 

Specs:

Mobo: MSI B85M-E45

Cpu Core i3 4130

Built in GPU Intel hd 4400

Hdd seagate barracuda 1 tb hybrid drive

Belkin FireWire adapter

500 w budget psu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thx for quick reply. Should have been more precise. I built 2 Windows XP PCs before and I read quite a few threads about hack builds before collecting my gear. There is just so little input on B85 builds, so I was a little insecure. Nevertheless my build with the MSI B85M-E45 is a success. Built in GPU works great, OSX boots with no prob. I skipped built in audio, because I use Apogee Duet as my audio in/out. The hack is a major leap forward to my worn out Mac mini late 2009. The only gripe is it doesn't always boot down fully. I had to manually shut down to make the fans stop.

 

Specs:

Mobo: MSI B85M-E45

Cpu Core i3 4130

Built in GPU Intel hd 4400

Hdd seagate barracuda 1 tb hybrid drive

Belkin FireWire adapter

500 w budget psu

You mean it doesn't turn off on its own? You could boot in verbose mode and when you try to turn off your computer, the verbose messages will pop up telling you what is happening when shutting down.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's right. O sx closes, but there's no power down. It only happens occasionally, usually after I close Pro Tools. I'll monitor it and get back to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's what I get when in verbose mode. sometimes it powers down sometimes it doesnt. I also used the power managemet patch, but it dondn't change anything

post-1610427-0-49916700-1446418549_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I Think I found the solution. I activated the Fix Shutdown DSDT patch in Clover. The computer powers down after a longer moment. :)

I was thinking that it was a kext that was causing the problem, but if the dsdt patch works then your problem is solved.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the h81m e33 motherboard with hd 7770 and with everything working but sleep. When I put the computer to sleep it only turns off the monitor whereas the computer itself keeps running. The guide says that the sleep should be working. However, I haven't done the ssdt power management step because my cpu operates at different frequencies already. Should I do this step to fix my sleep problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the h81m e33 motherboard with hd 7770 and with everything working but sleep. When I put the computer to sleep it only turns off the monitor whereas the computer itself keeps running. The guide says that the sleep should be working. However, I haven't done the ssdt power management step because my cpu operates at different frequencies already. Should I do this step to fix my sleep problem?

Always make an SSDT. No excuse to not do it. Doesn't take more that 1 minute to create it and configure Clover to use it. 

 

Other reasons why it might not sleep could be because of USB kext being used.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Always make an SSDT. No excuse to not do it. Doesn't take more that 1 minute to create it and configure Clover to use it. 

 

Other reasons why it might not sleep could be because of USB kext being used.

 

I ran

"curl -o ~/ssdtPRGen.sh https://raw.githubusercontent.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/master/ssdtPRGen.sh"

in terminal but I got this:

 

Warning: Failed to create the file ~/ssdtPRGen.sh: No 

Warning: such file or directory

curl: (23) Failed writing body (0 != 15636)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having problems with installing OS X. After I select OS X Install partition in Clover, It goes to a black screen and the USB light on the USB Drive turns off. I'm trying to install 10.11.1 (El Capitan)

 

Specs:

Motherboard: MSI H81M-P33

CPU: Intel Pentium G3258 (Using FakeCPUID)

RAM: 4GB x2

GPU: NVIDIA GT 610 (Buying a GTX 960 soon)

 

BIOS is set to IGD for graphics

Monitor plugged into DVI

 

Any help is appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having problems with installing OS X. After I select OS X Install partition in Clover, It goes to a black screen and the USB light on the USB Drive turns off. I'm trying to install 10.11.1 (El Capitan)

 

Specs:

Motherboard: MSI H81M-P33

CPU: Intel Pentium G3258 (Using FakeCPUID)

RAM: 4GB x2

GPU: NVIDIA GT 610 (Buying a GTX 960 soon)

 

BIOS is set to IGD for graphics

Monitor plugged into DVI

 

Any help is appreciated!

GPU: NVIDIA GT 610
Did you set Inject Nvidia  to true
 
<key>Graphics</key>
 
<dict>
<key>NVidia</key>

 

<true/>

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

GPU: NVIDIA GT 610
Did you set Inject Nvidia  to true
 
<key>Graphics</key>
 
<dict>
<key>NVidia</key>

 

<true/>

 

I have the card unplugged and the bios set to IGD for graphics

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have any Kexts in my USB. Is that the problem?

What OS X version are you trying to install?

 

And remember that Intel Pentium IGPUs are not supported by OS X.

 

And plug in the USB installer on an Intel port, i.e. USB 2.0 back side.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys

 

would you please tell me where can find the lastest drivers for El Capitan?!

 

Thanks a million

 

Gigabyte H81M-S2PV

Intel Core i7 4790K

Intel HD 4600

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @GhostRider

 

My system:
MSI H81M-P33.
Intel  Core i3-4130 HD4400.

VGA GT630 and Monitor connnect with DVI.

 

Can i using NVIDIA GeForce Graphics Drivers with GT630 and update from 10.10 to 10.10.5 without issue.
Thanks you very much. Sorry for my bad English.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi to everyone, the intention of my post is to ask anyone what would be the CPUID for the i7 5960X CPU and if buy changing this at the config.plist I still can use the Mac Pro 6.1 SMBIOS definition, thx in adv.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi to everyone, the intention of my post is to ask anyone what would be the CPUID for the i7 5960X CPU and if buy changing this at the config.plist I still can use the Mac Pro 6.1 SMBIOS definition, thx in adv.

I don't think you need a CPUID for this CPU. The Mac Pro 6,1 smbios is fine for your setup.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

H there

 

Excellent step by step tutorial.

 

I had to use various tutorials to get el capitan running on my MSI GS 60 2PE 3K Laptop.

 

Tried clover method using this H81 motherboard tutorial to perform clean install, but never worked after 4 attempts of formatting USB drive and target drive.

 

Had immediate success using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/ MultiBst 6.1.1 Tonymac86 tutorial to reach desktop screen. But your tutorial made it instant to boot into desktop by using clover configurator.

 

I adopted Clover configurator steps from this H81M guide to get other items working. Strangely WiFi worked when i copied over the three items (config.plist / drivers64UEFI / kexts) from Intel Hd 4600 Graphics folder from MSI H81M Motherboards Pack from the InsanelyMac Downloads given in the tutorial. But touchpad (Elan), keyboard and audio did not work.

 

Used Easykext utility to re-install ELAN v3.8.5 kexts which was previously used to make keyboard and track pad work, but could not get it up. For Audio had to use Voodoo HDA instead of Realtek ALC 892. [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86 MultiBst's Realtek input kexts did not work neither. Am happy the least, sound is playable.

 

Can you help. I want to make wifi and bluetooth work, it was a fluke somehow it worked when i copied your filed over. My wifi/bluetooth is using Broadcom (BCM 94352 Z ngff 802.11 ac) . Is there anything i can just copy a kext file over to make it work? My HD 4600 graphics is in max 3k resolution and shows as 17mb. Any help on this? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

H there

 

Excellent step by step tutorial.

 

I had to use various tutorials to get el capitan running on my MSI GS 60 2PE 3K Laptop.

 

Tried clover method using this H81 motherboard tutorial to perform clean install, but never worked after 4 attempts of formatting USB drive and target drive.

 

Had immediate success using [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/ MultiBst 6.1.1 Tonymac86 tutorial to reach desktop screen. But your tutorial made it instant to boot into desktop by using clover configurator.

 

I adopted Clover configurator steps from this H81M guide to get other items working. Strangely WiFi worked when i copied over the three items (config.plist / drivers64UEFI / kexts) from Intel Hd 4600 Graphics folder from MSI H81M Motherboards Pack from the InsanelyMac Downloads given in the tutorial. But touchpad (Elan), keyboard and audio did not work.

 

Used Easykext utility to re-install ELAN v3.8.5 kexts which was previously used to make keyboard and track pad work, but could not get it up. For Audio had to use Voodoo HDA instead of Realtek ALC 892. [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86 MultiBst's Realtek input kexts did not work neither. Am happy the least, sound is playable.

 

Can you help. I want to make wifi and bluetooth work, it was a fluke somehow it worked when i copied your filed over. My wifi/bluetooth is using Broadcom (BCM 94352 Z ngff 802.11 ac) . Is there anything i can just copy a kext file over to make it work? My HD 4600 graphics is in max 3k resolution and shows as 17mb. Any help on this? Thanks

 

But you have a laptop no? The guide here isn't really gonna work for you. HD4600 requires an ig-platform-id that works on laptops, don't use ids used by desktops. I'm not sure about Elan touchpads and keyboards. As for bluetooth and wifi, you're going to have to find compatible kexts. From researching your 94352z can enable Wi-Fi using FakePCIID and BroadcomWifi kext from Rehabman. Bluetooth is unknown. Again, the key here is to use the model numbers to see if someone else has found a solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By verymilan
      Hi, i recently set up High Sierra on my AMD computer with the help of the amdosx community (i actually used an installer just to confirm that something would work in the first place before i spend hours for nothing, i can and could have downloaded High Sierra the "legal" way).
      However the graphicscard is recognized properly, the 6gig are recognized and i have no artifacts and no screen tearing with the official nvidia webdriver,
      but unfortunally, dark colors have horizontal dark stripes in them and specific bright colors like on left bar of system windows such as settings do flicker like low fps.

      I only used the clover on the flash drive for now and i'd like if it's worth digging deeper of if i should just forget about it as it is a common nvidia problem on macOS.
      Would be amazing to know.
       
      Closer machine infos:
      * High Sierra (misses a recent minor patch as my network is veeeery slow and i got this nvidia issue anyway so i mainly jumped back to linux)
      * AMD fx8350
      * Asus Sabertooth 990fx Ref. 2.0
      * NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
       
    • By fusion71au
      Making a High Sierra USB Installer Entirely From Scratch in Windows
      This is a proof of concept tutorial, to show it's possible to create a vanilla High Sierra installer, entirely from scratch, in Windows (even without App Store downloaded "Install macOS High Sierra.app" from a real Mac ).  @PikeRAlpha's link to Apple's Software Catalog provides us with all the URLs necessary to download the needed files directly from Apple instead of some dubious source from the internet...
       

      Pre-Requisites
      8GB or larger USB drive Boot Disk Utility v2.1.2017rev021b from @CVAD TransMac (free 15 day trial) Paragon Hard Disk Manager Free Download Installer Files Directly from Apple
      1)  Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist (Hint - search page for "InstallESD" to find its URL and others nearby)

      to a folder named "SharedSupport" on your Windows NTFS drive.  A browser download manager (eg Chrono for Chrome, dTA for FireFox) is handy since InstallESD is >4GB ---> allows you to pause/resume interrupted download...

      2)  Rename InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg
      3)  Edit InstallInfo.plist with WordPad/text editor to remove the chunklistURL and chunklistid keys for InstallESD, and renaming it from InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg (example of edited file attached to this post)...
      Note:  You can verify the SHA1 checksum of your InstallESD.dmg and BaseSystem.dmg with the correct ones at this website.
      Boot Disk Utility to format the Installer USB and Restore OS X Base System HFS partition
      1.  Format USB with BDU & latest Clover ---> creates boot files in CLOVER partition + second FAT partition
      2.  Extract 4.hfs from \SharedSupport\BaseSystem.dmg with BDU --> save to it's local folder
      3.  Restore 4.hfs to USB second partition with BDU --->  2nd partition becomes bootable "OS X Base System"
      Paragon Hard Disk Manager to extend HFS Partition to its Full Extent
      Open Paragon Partition Manager Free and resize the second partition of the USB drive to the full size allowed.  Don't forget to apply the changes at the end...
      Transmac to Copy "SharedSupport" folder to OS X Base System
      1.  Open the TransMac program and navigate to the HFS+ Volume/Install macOS High Sierra.app/Contents folder.  Right click anywhere in the empty space on the RHS pane and select "Copy Here"...
      2.  In the next stage, select the "SharedSupport" folder we created above as the "Files and Folders to be copied to the Mac Volume"...
      Clover Settings
      Clover configuration is required now.  The default config.plist (in the Clover FAT32 partition of the USB) maybe sufficient to boot your machine if you’re lucky.  If not, look at the Clover Wiki, Clover Instructions and Clover Configuration Thread for pointers and edit /EFI/Clover/config.plist accordingly with Wordpad or Notepad.
      The location of the important configuration files for Clover are summarized below
      config.plist--->EFI/CLOVER folder DSDT.aml with or without SSDT.aml--->EFI/CLOVER/ACPI/patched (don't need one if your DSDT is auto patched by Clover in config.plist) Kexts eg FakeSMC, NullCPUPowerManagement --->EFI/CLOVER/kexts/<osx version> or /Other. NB BootDiskUtility by default already has FakeSMC.kext installed here.  You may need to add VoodooPS2Controller for your laptop keyboard/trackpad to work. If UEFI booting, you will most likely need one of the OsxAptioFixDrv-64 drivers copied from /EFI/CLOVER/drivers-off/drivers64UEFI to /EFI/CLOVER/drivers64UEFI. If you want to use the installer to run High Sierra in Windows on VMware, you can follow my guide to set up the Virtual Machine and replace Clover's default config with EFI_Clover for VMware (which is compatible to run in VMware).  In the screenshots below, I have attached the USB Installer (in this case PhysicalDrive7) to my macOS Virtual Machine.  Reboot the system to the USB installer to install High Sierra ...
      What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?
      Not a problem, as long as we get "OS X Base System" bootable, we can launch terminal from the Utilities Menu to copy the SharedSupport folder over to the Installer app.  In essence, we will build the full installer app = 5GB+ on the target HD eg "Macintosh HD", by copying both the "small" installer app = 15MB (on "OS X Base System") and the SharedSupport folder from the NTFS volume (mounted in this example on /Volumes/DATA)...
      -bash-3.2# cd / -bash-3.2# cp -R Install\ macOS\ High\ Sierra.app /Volumes/Macintosh\ HD/ -bash-3.2# cp -R /Volumes/DATA/SharedSupport /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/  
      ...then start installation with the startosinstall utility...
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD --converttoapfs NO --applicationpath /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app  
      The above steps can be automated with the attached "startosinstall.command" script, which will assemble "Install macOS High Sierra.app" on "Macintosh HD" and launch the startosinstall utility targeting the "Macintosh HD" volume.  Copy/download to "Macintosh HD", then run in terminal (after attaching DATA USB with /Shared Support folder)...
      cd "/Volumes/Macintosh HD" chmod +x startosinstall.command ./startosinstall.command startosinstall.command.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.13.2.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.13.3.zip
      InstallInfo.plist_edted_10.13.4.zip
    • By M3G4DR01D
      Hello everyone, I have an Asus gl502vmk (i7 kabylake + GTX 1060 6 gb) laptop and I tried all the patches/kexts to get the brightness with fn keys/touchpad (I2C ELAN 1200 works with VooDoo I2C kext v1.0 but no gestures/preference pane)/Keyboard backlight to work but no success so far, any help would be appreciated, thanks in advance.
      [EDIT] (10/04/2018)
      Battery status now works, thanks to @RehabMan turned out to be incorrect SMBIOS (used iMac instead of Mbp) lol, but it drains crazy fast (~1.5 - 2 hours while on standby (all apps quited!), on windows 10 it lasts 4 - 5 hours, and on linux it lasts 6 ~ 7 hours!)
      And with VoodooI2C v2.0.1 + VoodooI2CHID kext and patched DSDT, the touchpad is now detected in the sys pref pane but still no input.
      Sound works with VoodooHDA v2.9.1, but the only issue is that the jack sense isn't working (the output device doesn't auto switch to headphone when connected)
       
      [EDIT 2] (11/04/2018)
      The system brightness now works thanks to @onejay09 but I have no brightness slider, and there are 4 extra brightness levels (brightness stops increasing after 12 levels)  and the brightness keys are not mapped correctly, plus the brightness decreases when I plug in the ac adapter, then increases if I unplug it???, the brightness level isn't also saved after reboot.
      battery still drains crazy fast (~1.5 - 2 hours, even with brightness at 50%, so apparently it is a power management issue).
      and I also have shutdowns while in sleep mode (I tried darkwake=10 and darkwake-0 and darkwake=no)
       
      P.S. I have uploaded my new report files, thanks!
       
      Latest report files (11/04/2018): https://www95.zippyshare.com/v/AMOpP0AY/file.html
    • By ammoune78
      Hey, i have problem of Freezes and Glitches with Intel HD 4400 in High Sierra 10.13.4. I have i5-4300U with the following edits:
       
      OperationRegion (GFXH, PCI_Config, Zero, 0x40) Field (GFXH, ByteAcc, NoLock, Preserve) { VID0, 16, DID0, 16 } Method (_DSM, 4, NotSerialized) // _DSM: Device-Specific Method { If (LEqual (Arg0, Buffer (0x10) { /* 0000 */ 0xC6, 0xB7, 0xB5, 0xA0, 0x18, 0x13, 0x1C, 0x44, /* 0008 */ 0xB0, 0xC9, 0xFE, 0x69, 0x5E, 0xAF, 0x94, 0x9B })) { If (LNotEqual (And (VID0, 0xFFFF), 0xFFFF)) { Store (Package (0x0E) { "AAPL,slot-name", "Built In", "name", "Intel Graphics Controller", "model", Buffer (0x0E) { "Intel HD 4400" }, "device_type", Buffer (0x14) { "Graphics Controller" }, "compatible", Buffer (0x0C) { "pci8086,412" }, "AAPL,ig-platform-id", Buffer (0x04) { 0x06, 0x00, 0x26, 0x0A }, "hda-gfx", Buffer (0x0A) { "onboard-1" } }, Local0) DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0)) Return (Local0) } } Return (0x80000002) } And using "0x04128086" as FakeID, injecting Intel enabled and using the "0x0A260006" in Clover config.plist.
      Please any suggestion to solve this issue?
      Thanks!
×