Jump to content
intruder16

Intel HD4600 banding/gradient/16-bit colors issue Y510p

127 posts in this topic

Recommended Posts

On 9/15/2018 at 8:44 AM, minhasp said:

 

I have the same issue about gradient color is not smooth.

How to apply the patch.

I attached my clover folder and output of DarwinDumper

 

It seems my edid version from dump is not like your version ( 01 04 already)

 


Extracted contents:
header:          00 ff ff ff ff ff ff 00
serial number:   06 af ed 34 00 00 00 00 00 16
version:         01 04
basic params:    95 22 13 78 02
chroma info:     d1 15 9e 59 53 9b 27 1e 50 54
established:     00 00 00
standard:        01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01 01
descriptor 1:    b0 36 80 b4 70 38 1e 40 30 64 31 00 58 c1 10 00 00 18
descriptor 2:    00 00 00 0f 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 20
descriptor 3:    00 00 00 fe 00 41 55 4f 0a 20 20 20 20 20 20 20 20 20
descriptor 4:    00 00 00 fe 00 42 31 35 36 48 54 4e 30 33 2e 34 20 0a
extensions:      00
checksum:        f6

One more thing: my laptop is using edp so I have to use ig-platform-id is 0x0d220003 to have QE/CI work

 

Please help!

 

CLOVER_2017.09.15.zip

DarwinDumper_3.0.4_15.09_08.08.59_MacBookPro11,1_Lenovo_X64_High Sierra_17B1003_minh.zip

Change basic params 95 -> 90 and checksum f6 -> fb. And inject the whole EDID via Clover (see documentation).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
On 9/19/2018 at 7:48 AM, Muntashir said:

Change basic params 95 -> 90 and checksum f6 -> fb. And inject the whole EDID via Clover (see documentation).

then my new EDID table will be:

00ffffffffffff0006afed3400000000001601049022137802d1159e59539b271e505400000001010101010101010101010101010101b03680b470381e403064310058c1100000180000000f0000000000000000000000000020000000fe0041554f0a202020202020202020000000fe004231353648544e30332e34200a00fb

 

I use http://base64converter.com/ to convert to base64

 

the new base64 code is:

 

New

MDBmZmZmZmZmZmZmZmYwMDA2YWZlZDM0MDAwMDAwMDAwMDE2MDEwNDkwMjIxMzc4MDJk
MTE1OWU1OTUzOWIyNzFlNTA1NDAwMDAwMDAxMDEwMTAxMDEwMTAxMDEwMTAxMDEwMTAx
MDEwMTAxYjAzNjgwYjQ3MDM4MWU0MDMwNjQzMTAwNThjMTEwMDAwMDE4MDAwMDAwMGYw
MDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDAwMDIwMDAwMDAwZmUwMDQxNTU0ZjBhMjAyMDIw
MjAyMDIwMjAyMDIwMDAwMDAwZmUwMDQyMzEzNTM2NDg1NDRlMzAzMzJlMzQyMDBhMDBm
Yg==
 

 

If I use https://cryptii.com/base64-to-hex

the new result will be:

AP///////wAGr+00AAAAAAAWAQSQIhN4AtEVnllTmyceUFQAAAABAQEBAQEBAQEBAQEBAQEBsDaAtHA4HkAwZDEAWMEQAAAYAAAADwAAAAAAAAAAAAAAAAAgAAAA/gBBVU8KICAgICAgICAgAAAA/gBCMTU2SFROMDMuNCAKAPs=

 

 

 

which one is correct, sorry for any my mistaken

 

 

Edited by minhasp

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By jamesxxx1997
      Hi everyone~
      My machine is thinkpad x1 yoga 2018 , uhd620 , WQHD resolution , with macos 10.14.6 installed.
       
      My efi patch seems to have some problems related improper graphic patch.
      1. The screen sometimes have flickers , especially on safari browser.
      2. Sometimes kernel panic happens after wake from sleep , black screen then reboot.
      3. I cannot enable specific resolution(1920*1080) in hidpi , using hackintool or FixEDID+DarwinDumper
       
      Any help is appreciated , thanks~
       
       
       
      28525.zip
    • By plasticduck35
      I have a hackintosh running 10.13.5 (High Serria) that works except it doesn't shutdown properly and it doesn't seem to be going to sleep. 
       
      Here are some diagnostics that I gathered 
       
      Davids-MacBook-Air-2:~ davidozersky$ sudo pmset -g Password: System-wide power settings: Currently in use: hibernatemode 0 womp 0 networkoversleep 0 sleep 5 (sleep prevented by diskmanagementd, UserEventAgent, mds, diskarbitrationd, coreaudiod, mds_stores, Disk Utility) Sleep On Power Button 1 ttyskeepawake 1 hibernatefile /var/vm/sleepimage disksleep 10 displaysleep 5  
      And I've attached files from a RunMe utility app I've found online. 
       
       
      Any ideas? 
       
      Thank you, 
      David
      runmereport.ioreg
    • By Drovosek
      Hey.
      I have a Dell Vostro 3267 system unit. It has a Skylake processor Intel Core i5-6400 with integrated graphics Intel HD 530, 8 GB RAM, 256 GB SSD. The monitor is connected via HDMI.
      I faced a problem that if I enter Hackintosh in a sleep mode, and then I press something on the keyboard, the system unit wakes up (I hear as coolers begin to turn), but the monitor does not react in any way.
      I tried to disconnect and reconnect the HDMI cord, tried to inject EDID in config tried to change SMBIOS on MacMini8,1, but it did not change the situation.
      How to solve the problem?
       
      P.S.
      All in Mojave 10.14.6
      CLOVER.7z
×