Jump to content
InsanelyMac Forum
ahmed_ais

Guide for Installing OS X on Lenovo IdeaPad Y510p

Recommended Posts

If I disabled from bios in Windows I have only Intel HD. When I try to load maverick, yosemite even El Capitan appears in boot(-v). The problem is hardware because I tried with older files when maverick and yosemite works. I deleted hole files, because i tried everything, don't work and that is. Thanks for hole support. I gone made a desktop. :)

I got nothing more to add, sorry for your problems and I wish you all the luck with the upcoming desktop B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi
i followed the tutorial and i succeeded to install both windows 8.1 and El capitan 10.11.3 with 4 MB graphics 
now i'm in Installation post i have no idea what to do

i try to patch the files and put them in EFI partition but i still have 4mb graphics and no sound "edit: the sound is working now :D "
i copied the config.plist file in download post to EFI partition 
i'm sorry that i'm newbie and sorry for my poor English  too

"i have Lenovo y510p with gt750m and 8 GB ram 1 Tb HDD no sli"

this is my dsdt and ssdt origin folder and the patched one

hope you can help me here
X3iCnkz.png

origin.zip

Compiled.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

i followed the tutorial and i succeeded to install both windows 8.1 and El capitan 10.11.3 with 4 MB graphics 

now i'm in Installation post i have no idea what to do

i try to patch the files and put them in EFI partition but i still have 4mb graphics and no sound "edit: the sound is working now :D "

i copied the config.plist file in download post to EFI partition 

i'm sorry that i'm newbie and sorry for my poor English  too

"i have Lenovo y510p with gt750m and 8 GB ram 1 Tb HDD no sli"

this is my dsdt and ssdt origin folder and the patched one

hope you can help me here

 

I'm not on my mac, so can't check right now. You can try to patch DSDT once again and use proper config.plist (the one to use AFTER installing). Don't forget FakePCID kexts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not on my mac, so can't check right now. You can try to patch DSDT once again and use proper config.plist (the one to use AFTER installing). Don't forget FakePCID kexts.

 

i tried every think 

and always still 4mb graphic 

i installed FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext & FakePCIID.kext  in S/L/E with kext wizard and put them in EFI/CLOVER/kexts/10.11

i put the patched files in EFI/CLOVER/ACPI/patched/Compiled 

i put the config.plist file in EFI/CLOVER

i don't know what i'm doing wrong :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

i tried every think 

and always still 4mb graphic 

i installed FakePCIID_Intel_HD_Graphics.kext & FakePCIID.kext  in S/L/E with kext wizard and put them in EFI/CLOVER/kexts/10.11

i put the patched files in EFI/CLOVER/ACPI/patched/Compiled 

i put the config.plist file in EFI/CLOVER

i don't know what i'm doing wrong :(

 

Put the kexts in /S/L/E (only)

Put the patched tables in EFI/CLOVER/ACPI/patched (just here)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Put the kexts in /S/L/E (only)

Put the patched tables in EFI/CLOVER/ACPI/patched (just here)

 

I did and nothing change
what kext shoud i have in EFI/CLOVER/kexts/10.11?
and there is tow folders of kext in downloaded file Debug and Release?
wich one i choos?
i have a 1366x768 resolution and you have a 1920x1080 
is that will cause a problem when i use your config.plist
can you give me your patched files? 
i'm using 74CN44WW(V3.05) bios 
i made a post here too and ther is a lot happening 
please give it a look
Edited by bakadis

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Installed System's Clover config.plist (This have everything you need and somethings you may not need. It lacks SMBIOS details so you just need to enter that on your own (so serial numbers are not shared):

 

is that somthing nessasery  that i have to do to the config.plist?

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

i have a 1366x768 resolution and you have a 1920x1080 
is that will cause a problem when i use your config.plist...

 

 

No. Should not.

 

is that somthing nessasery  that i have to do to the config.plist?

 

Very. Use "Clover Configurator" to edit the plist and add SMBIOS details.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For those who follow this brilliant guide update to 10.11.4 will be painless) However there is 1 thing that you will have to do - fix your broken audio.

AppleHDA in version 10.11.4 now requires new OSBundleLibraries:

 

com.apple.iokit.IOACPIFamily 1.2.0a1
com.apple.iokit.IOPCIFamily 1.1
 
So if you use Y510p-OSX-AppleHDA from Audio section 6.2.1, (or any other dummyKext for audio) then:
1) go to S/L/E folder,
2) copy AppleHDA282.kext (or any dummyKext that you are using for audio) to Desktop
3) right click on it -> Show package content
4) open Info.plist in Contents folder with a text editor
5) add this lines:
<key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key>
<string>1.1</string>
<key>com.apple.iokit.IOACPIFamily</key>
<string>1.2.0a1</string>

just below

<key>OSBundleLibraries</key>
<dict>

6) save it
7) install this updated AppleHDA282.kext with EasyKext Utility

8) reboot

 

So even if you use patched AppleHDA then you should just repatch it to include this new libraries.

 

enjoy!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did not attempt to test hibernation on this laptop and I will never try. Hibernation by design copies RAM content to storage before powering off then restoring from storage to RAM upon wake. This is a disaster for those who boot of SSD (like me) as it decrease the SSD life drastically and is recommended against not just for OS X but for any other OS.

 

 

Great tip @ahmed_ais;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

For those who follow this brilliant guide update to 10.11.4 will be painless) However there is 1 thing that you will have to do - fix your broken audio.

AppleHDA in version 10.11.4 now requires new OSBundleLibraries:

 

........

 

Thanks for sharing this. I will update the Y510p-OSX-AppleHDA to accommodate this but I can't test. I'm away from any broadband source and I did not update to 10.11.4 because of this. 

 

Would you kindly post the original AppleHDA.kext from 10.11.4?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

For those who follow this brilliant guide update to 10.11.4 will be painless) However there is 1 thing that you will have to do - fix your broken audio.

AppleHDA in version 10.11.4 now requires new OSBundleLibraries:

 

com.apple.iokit.IOACPIFamily 1.2.0a1
com.apple.iokit.IOPCIFamily 1.1
 
So if you use Y510p-OSX-AppleHDA from Audio section 6.2.1, (or any other dummyKext for audio) then:
1) go to S/L/E folder,
2) copy AppleHDA282.kext (or any dummyKext that you are using for audio) to Desktop
3) right click on it -> Show package content
4) open Info.plist in Contents folder with a text editor
5) add this lines:
<key>com.apple.iokit.IOPCIFamily</key>
<string>1.1</string>
<key>com.apple.iokit.IOACPIFamily</key>
<string>1.2.0a1</string>

just below

<key>OSBundleLibraries</key>
<dict>

6) save it

7) install this updated AppleHDA282.kext with EasyKext Utility

8) reboot

 

So even if you use patched AppleHDA then you should just repatch it to include this new libraries.

 

enjoy!

 

 

I used Ahmed's methods without changes and it went successfully  , I have checked dummy kext plist it is already contains above lines

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used Ahmed's methods without changes and it went successfully  , I have checked dummy kext plist it is already contains above lines

 

Yes I suspected that. Those who had a working AppleHDA dummy kext under 10.11.3 will need to make the new changes OR to recreate the dummy kext again after upgrade. Upon recreating the dummy kext under 10.11.4, the new required libraries will be included by default since they should exist in the new untouched AppleHDA.kext. I was not sure though as I did not upgrade yet and I don't have the new kext to take a look.

 

Thanks for the tip. Care to share the untouched AppleHDA.kext from 10.11.4 update? I would appreciate it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Care to share the untouched AppleHDA.kext from 10.11.4 update? I would appreciate it!

Yes, new AppleHDA already contains this lines, so you can just re-apply script for sure, I realised it after I had posted my message.

AppleHDA.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, new AppleHDA already contains this lines, so you can just re-apply script for sure, I realised it after I had posted my message.

That's great .. I wish I knew this earlier because I already prepared an update the script to include the new change but now it's not needed at all, waste of time  :( .

 

At least we still have a stable system which survived all the updates to El-Capitan without a problem, that's good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's great .. I wish I knew this earlier because I already prepared an update the script to include the new change but now it's not needed at all, waste of time  :( .

 

At least we still have a stable system which survived all the updates to El-Capitan without a problem, that's good.

Thanks Ahmed for your time , you are the man .thank you brutalmac2

Share this post


Link to post
Share on other sites

AppleHDA the highest sound level is too low. Is there a setting for this?

 

I don't have an answer that involve a setting at the moment but I believe you should try Boom (it's not free but there is a trial version) !!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't have an answer that involve a setting at the moment but I believe you should try Boom (it's not free but there is a trial version) !!

Editing AppleHDA is more sufficient. I believe there's a "Boost" key which will help increasing the volume

Share this post


Link to post
Share on other sites

Editing AppleHDA is more sufficient. I believe there's a "Boost" key which will help increasing the volume

Thanks, I tried to search for that key but I only found that it can give more amp to mic, not for sound output though.

 

Update:

I just came across this page where toleda said that "OS X does not support access to the amplifier" so I guess additional software is needed to boost audio output. I wonder, though, about the "Input Gain" feature in VoodooHDA which actually boost audio output volume. I'm not sure if there is a patch we can implement for AppleHDA binary to achieve the same thing.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I have managed to get everything working now. In my "About This Mac" it states Intel Graphics 4600 1536 MB. I just want to ask are people still getting a lot of glitching when:

  • ​the password to entered and you log in (looks like an old tv tuning into a station)
  • when using Google Chrome (flickering)
  • using youtube (flickering on controls and questionable video quality)

I was wondering if this is the best that can be done for now or have I missed something?

 

Thanks

 

EDIT: ​Sorted it, forgot to add FakePCIID.kext. Finally it is working!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×