Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
shrieken213

Mac App Store updates and AFP shares crashing computer completely, E2201 ethernet

1 post in this topic

Recommended Posts

Hello,

 

This is a relatively new issue I have encountered in the past 24 hours and has proven to be persistent.

 

It first presented itself under ALXEthernet.kext packaged with Rampage Dev's Haswell DMG. It was working fine for the past two weeks, full gigabit duplex mode etc. but yesterday I came across some troubling issues regarding local filesharing and Mac App Store downloads.

 

My board is a Gigabyte Z97MX-Gaming 5 using an Atheros E2201 NIC and GTX 770 4GB OC fully enabled under Yosem 10.10.1. Appropriate DSDT patches have been applied as well as Rampage Dev's SSDT and Piker's PM SSDT. UUID and serial are all cleared and unique.

 

Whenever I tried to write to my local AFP share (hosted by netatalk on a Linux box), it would crash the computer without any error codes or shutdown causes. Strangely I could read from the share and delete files on it without issue. This happened more often, almost always, with large transfer sizes than with smaller files.

 

The second problem is with updating apps from the MAS. When I click "Update" it instantly crashes my computer, again without any error codes. Sometimes it lasts long enough to show the user verification login window before it crashes.

 

As a fix I tried to work with Mieze's AtherosE2200Ethernet.kext instead of ALXEthernet. The version on the forums here did not work with my board; I had to recompile it under Yosemite build environments and then it worked. I have this copy of the kext for anyone who requests me for it, and it's completely Mieze's work as all I did was switch SDK from 10.8 to 10.10.

 

This kext solved the AFP issues; I was able to copy a full 8GB file from local storage to AFP share. However, the MAS update crash issue remains. What's even more baffling is the fact that there is no coherent error code associated with the crash.

 

I'm not sure if this is caused by Atheros ethernet, but I do remember encountering a similar issue with the AppleIntelE1000e.kext with my old build, especially with the AFP shares, and that's why I'm posting under here.

 

System Information and IOReg both show the E2201 as fully recognized and enabled under both ALXEthernet and AtherosE2200Ethernet. 

 

Can anyone here help me out? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
    • By grisno
      Hi people,
       
      This is a preliminary installer to activate the Combo Mini PCIe Atheros QCWB335 in MacOS.
       
      I want to thank the whole community for their efforts and content provided, because without these it would not be possible to create this installer.
       
      I would appreciate comments and suggestions!!
       
      Status:
      AIRPORT : OK Atheros QCWB335 (AR9565) (168c:0036) Mini PCIe * BLUETOOTH : OK Atheros AR3012 (0cf3:3121) USB 2.0 ** AIRDROP : Not Tested HANDOFF : Not Tested CONTINUITY : Not Tested WOL : Not Tested IMESSAGE : OK FACETIME : OK ICLOUD : OK APPSTORE : OK   Known Issues:
       
      - Partial support with a maximum speed of 10Mbits (10.11.0+) *
      - Don't support Bluetooth Power Off/On by Software (10.10.0+) **
      - Sometimes Lost Bluetooth After Sleep WakeUp (10.10.0+) **
       
      Sources:
       
      Insanelymac
    • By grisno
      Hi people,
       
      This is a preliminary installer to activate the Combo Mini PCIe Atheros AR9004WB-1NG in MacOS.
       
      I want to thank the whole community for their efforts and content provided, because without these it would not be possible to create this installer.
       
      I would appreciate comments and suggestions!!
       
      Status:
      AIRPORT : OK Atheros AR9004WB-1NG (AR9485) (168c:0032) Mini PCIe * (10.9.0+)BLUETOOTH : OK Atheros AR3012 (0cf3:3121) USB 2.0 ** (10.9.0+)AIRDROP : Not TestedHANDOFF : Not TestedCONTINUITY : Not TestedWOL : Not TestedIMESSAGE : OKFACETIME : OKICLOUD : OKAPPSTORE : OK
      Known Issues:
       
      - Partial support with a maximum speed of 11Mbits (10.9.0+) *
      - Don't support Bluetooth Power Off/On by Software (10.9.0+) **
       
      Sources:
       
      Insanelymac
    • By Mieze
      Key Features of the Driver
      Supports Qualcomm Atheros AR816x, AR817x, Killer E220x, Killer E2400 and Killer E2500.
      Support for multisegment packets relieving the network stack of unnecessary copy operations when assembling packets for transmission.
      No-copy receive and transmit. Only small packets are copied on reception because creating a copy is more efficient than allocating a new buffer.
      TCP, UDP and IPv4 checksum offload (receive and transmit).
      Support for TCP/IPv6 and UDP/IPv6 checksum offload.
      Makes use of the chip's TCP Segmentation Offload (TSO) feature with IPv4 and IPv6 in order to reduce CPU load while sending large amounts of data.
      Fully optimized for Mountain Lion, Mavericks and Yosemite (64bit architecture) but should work with Lion (only 64bit) too, provided you build from source with the 10.7 SDK.
      Wake on LAN support.
      VLAN support is implemented but untested as I have no need for it.
      The driver is published under GPLv2.

    • By Nonta72
      Hi,
      I have an Atheros AR5B195 wifi card that actually works pretty good on Yosemite after a proper DSDT patch.
      The problem now is that the card can't seem to discover any network when the computer wakes from sleep.
      I have to restart the computer before the card can discover networks again.
      I used a DSDT patch to make it work. I have also tried some injectors found here on this forum and OSXLatitude but they did not fix this issue.
      Can someone please help?
      Thanks!
×