Jump to content

58 posts in this topic

Recommended Posts

Yep you need that voodoo tsc. It's working great but I found it bizzare that CPU used on real Mac Pro need that.

Hey John Chan what and how much ram you using? Can you beat 1333MHz?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hello Luki1979, could you please share the dsdt and the clover cofig, I have the same cpu (E5472) with EP45-DS3L, but I have problem on booting into MAC OSX, while if I change the cpu to E2160, no issue.

 

Ps. I add voodoo tsc which posted in this topic.

 

Thanks:)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boot flag "tscsync" is obligatory, must have it? If I have use other boot option npci=0x200 and VoodooTSCSync.kext with IOCPUNumber = 3.  I have cpu xeon E5410 (4 core & 4 threads). I edit VoodooTSCSync.kext/Contents/Info.plist, change the value of IOCPUNumber to x (x=CPU threads-1).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xeon E5472 arrived ! Good news it runs 20° cooler than X5472. Bad news is that it's still needs voodoo tscsync to use 4 cores. I found it bizarre as it was pulled from MacPro 3,1. I guess FakeSMC coders never expected to somebody using CPU's from real Macs. Anyway I'm happy with it as E5472 is only 80W. Cpu fan is nearly silent now. 

Have you still got the E5472?  I just put together my 771 to 775 mod on Gigabyte GA P35-DS3L running sierra, but I'm experiencing some issues with sound where the sound stutters a lot. I wonder if it's because I'm not using the tscsync kext.  Any help would be greatly appreciated. Thanks in advance. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By marras
      Hi, I've an old machine (see the signature) that I want to use for xcode , when I'm too lazy to take my macbook pro. I tried install Sierra, and worked surprisingly well, but sadly it doesn't support the latest version of xcode. I tried to update to High Sierra, but in the first boot everything goes black. So I tried a clean install, and had the same result. Tried Mojave with the telemetry plugin hack (as I've not SSSE 4.2), and the installation went smooth, but in the first login, I've a mouse pointer (which moves!) over a blinking screen, gray and black, and seems stuck. Tried several SMBIOS, changing the Display port, HDMI, LILU with WhateverGreen, but with these 2 the verbose freezes pretty soon (if needed I can make a screenshot). So I know that this card should work OOB, but I've also seen that several people had this problem, but honestly I didn't figured it out how to continue. My pc doesn't have any integrated gpu.
      Please help me, I'm stuck!
      Thank you
    • By verdazil
      This is not intended to be a complete and comprehensive installation guide. There are many installation guides on the forum and installing macOS is no different from installing on other desktop builds. Rather, this is supplemental information specific to the my hardware listed below. I hope you find this information useful and this will save you a little time.
       
      Hardware
      MB: Huananzhi X79-ZD3
      CPU: Intel® Xeon E5-2689, 1.2-3.6 GHz
      Chipset: Sandy Bridge-E Q65 (C600/C200)
      Memory: Samsung 4x8 Gb ECC/REG DDR3, 1866 MHz
      Video: Saphire Nitro+ Radeon RX 590
      Monitor: BENQ-BL2711U + LG TV 42LF650V
      SSD + HDD: NVMe M.2 Samsung 970 EVO 250 Gb + HDD Seagate 2 Tb
      WiFi: Fenvi FV-T919 BCM94360CD
      Mac model: MacPro6,1
      MacOS version tested: Mojave 10.14.6 (18G1012)
       
      What works?
      - Video: 4K x 60Hz on BENQ-BL2711U + Full HD x 60Hz on LG TV 42LF650V
      - Sound: audio jack + HDMI audio on both monitors
      - Wi-Fi (out of the box)
      - USB2 && USB3 ports
      - LAN
      - Bluetooth (out of the box)
       
      What does not work?
      - Sleep mode: not tested / I don't need
       
      BIOS Configuration, what's important:
      Bios Version: 4.6.5.4
      Legacy USB Support: [Enabled]
      XHCI Hand-off: [Enabled]
      EHCI Hand-off: [Enabled]
      USB Mass Storage Driver Support: [Enabled]
      Hyper-threading: [Enabled]
      Active Processor Cores: [All]
      Serial Port: [Disabled]
      Intel(R) VT-d : [Disabled]
      Launch CSM: [Enabled]
      Boot option filter: [UEFI only]
      Launch Storage OpROM policy : [UEFI only]
      Launch Video OpROM policy : [UEFI only]
       
      Here is what I used to install and configure the system:
      Clover: make with Clover Builder https://github.com/Dids/clover-builder/releases Audio: https://github.com/vit9696/AppleALC Video: https://github.com/acidanthera/WhateverGreen/releases USB: https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads + PMHeart/DalianSky patches LAN: http://www.insanelymac.com/forum/topic/287161-new-driver-for-realtek-rtl8111/ CPU Power management: https://www.insanelymac.com/forum/topic/324270-sandy-bridge-e-ivy-bridge-e-power-management-1013-appstore-release   Clover configuration:
      Clover version: v2.5k r5088
      You can get the configuration file and the necessary kexts from the link at the end of the message
      Note: you must insert your own SeralNumber && MLB && ROM && SmUUID in the config.plist file.
       
      How to use
      To make a bootable flash drive, you can use my EFI directory (link at the end of the message). Tested for Mojave 10.14.6 installation.
      https://drive.google.com/file/d/1tjbwuUWg_PlQCVt5PTRFG6HsNby_BcgN
    • By e97
      HackPro X99 System
      Until Apple blesses us with the MacPro7,1 – this is for those that require tools to do their work.
      An appropriate bicycle for the mind.
       
       

       

       

       
      Specs:
       
      CPU: Intel Xeon E5-2678 v3 (12 core, 2.5 GHz / 3.3 GHz Boost)
      Motherboard: SZMZ X99-8D3
      RAM: 16GB DDR3-14900R 1866Mhz ECC RDIMM modules
      GPU: Radeon RX Vega 64 8GB
      Storage: Phison E12 m.2 NVMe PCI-E 3.0 x4 SSD
      Water blocks: BARROW CPU + GPU
      Radiator: 360mm x 25mm slim
      Pump: DDC
       
      Case dimensions: 431 mm x 342 mm x 177 mm
       
       
       
      XCPM OFF
       

       
      XCPM ON
       

       
      OpenCL
       

       
       
       
      iMacPro1,1
       

       
       

       
      OpenCL
       

       
       
      NVMe
       

       
       
      Win 10 x64 v1809
       
      AIDA64 - Cache & Memory
       

       
       
      Download:  https://github.com/xe97/X99-8D3-Clover
       
       
       
       
       
      Anyone else I forgot
       
       
    • By Drovosek
      Unfortunately this is not my PC, I just decided to share the found config successful installation.
      https://vk.com/photo-12954845_457251886
       
      Hardware:
      OS X 10.15.0 Beta 2 
      CPU Intel XEON E5 2650 v3
      MB MSI X99A RAIDER
      AMD Radeon RX VEGA 56 video card
      Kingston HyperX Fury DDR4 2133Mhz 20gb memory
      Crucial 4gb 2400Mhz
      Sound E-MU 0202, Alc892 and AMD DisplayPort Audio
      Intel Gigabit LAN network
      WI-FI Broadcom BCM94360CS2
      BCM20702 BT (trackpad and keyboard work in the BIOS)
      BP Enermax Platimax 1000W
      AirDrop works.
      SSD NVMe Reina 480gb
      Samsung 850 Pro 120gb
      Dell U2713H monitor
      USB 15 ports are registered manually. 3.0 works. 
      Services usual, SpeedStep instituted through kekst. 
      Sleep is unstable.
       
      EFI: https://vk.com/doc207634019_512032268
      New EFI: https://vk.com/doc207634019_516702825
       

      EFI.zip
      new EFI.zip
×