Jump to content
Allan

OS X bash Update 1.0 - For all OS X

10 posts in this topic

Recommended Posts

63dc552512d2b2ea4416447ef98da71d.jpg

Shellshock the bug could be bigger than Heartbleed.

The Bash vulnerability being referred to by some as ‘Shell Shock’ allows an attacker to run a wide range of malicious code remotely.

 

A vulnerability in Bash, the software used to control the command shell in many flavors of Unix, has been shown to be present in OS X.

 

But today Apple release a update for OS X 10.9/8/7.

 

Download the right version for your OS X.

 

OS X 10.9

OS X 10.8

OS X 10.7

 

Both versions of Yosemite include an update to Bash shell, versioned as 3.2.53(1), to address the Shellshock flaw.

 

Click here to view the article

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

This topic is oooooold.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was nice of Apple to drop Lion support before this update...

Very nice :P .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By lucjac99
      salve a tutti ennesimo problema, ho Catalina nella versione 10.15.1 e ho tentato l'update alla ver 10.15.2 purtroppo il mio hackintosh dopo aver fatto il setup di installazione fa qualche operazione  e rebootta ma non ha aggiornato niente, BOH! ho llilu nuovo whatev nuovo alc nuovo Clover ultimo grazie per un aiuto
    • By valueimagery
      Hello,

      Anyone else having issues with the latest security update 2019-001 10.14.6 for Mojave?

      Have never had issues updating since 10.14.2 in the past. But this once gets stuck on these last 4 lines:
      "
      Adding AGDP mode validate property
      iMac.local com.apple.xpc.launchd[1] (org.ntp.sntp.188) <Warning>: Servuce exited with abnormal code: 1
      considerRebuildOfPrelinkedKernel com.apple.nke.webcontentfilter trigger reguild
      Forcing CS_RUNTIME for entitlement: com.apple.rootless.install iMac.Local com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.displaypolicyd.200) <Warning>: Service exited with abnormal code: 1
      "

      The only way to boot is to force shutdown and overide boot from the system volume and bypass the Mac OS Install volume.

      Doing a bit of research from similar issues with users and security updates most boot problems are caused/resolved by fixing:

      Location of Kexts (virtualsmc in Clover's "/kexts/Other/", latest kexts installed with ##### in L/E/ with cache updated by Kext utility)
      The Injection of Kexts (i've tried both detect and inject = yes)
      Mismatched Kext (fakesmc + virtual smc both in use, which they are not)
      A bad config.plist (works booting the normal system voluem, i've attached)
      A graphic injector issue (currently using iMac18,3 + RX580 with the UHD630 in a headless state)
      Multiple Drivers Folder - The old clover /driversuefi64/ folder present and conflicting with the latest /drivers/uefi/ folder (only /drivers/uefi/ present)

      The only thing that is different from this update than previous updates is that I transitioned to VirtualSMC from previously using FAKESMC/ FAKESMCsensors kexts with previous Mojave releases.

      I uninstalled the FAKESMC and all the sensors kexts using terminal and the following command and can confirm they are not present in the Clover "other folder" or the /L/E/ folder.
      sudo rm -rf /Library/Extensions/".....".kext

      After transitiong to VirtualSMC I did read with the readme that the VirtualSmc.efi should be placed in the /drivers/UEFI/ folder in clover. So I have added that to the EFI/CLOVER/DRIVERS/UEFI/ folder manually. Can anyone confirm if this is necessary?

      I've attached my config.plist file and screenshots of the verbose readout stalling as well.

      Any guidance would be great!


      KEXTS I'VE INSTALLED IN /L/E/:
      WhateverGreen.kext
      VirtualSMC.kext
      USBInjectAll.kext
      SMCSuperIO.kext
      SMCProcessor.kext
      Lilu.kext
      IntelMausiEthernet.kext
      BrcmPatchRAM3.kext
      BrcmFirmwareRepo.kext
      BrcmBluetoothInjector.kext
      AppleALC.kext
      AirportBrcmFixup.kext
      configNOSN.plist


    • By Ragimund (HP Z820)
      Hi All,
      Noob here asking Help or Hints,
      trying to build my first Hackintosh from HP Z820. Almost done...
       
      Read Z820 Sierra & High Sierra Z820 installation guides in this forum - following them I managed to create a Booting Mojave install USB and successful
      installation of Mojave 10.14.6 in to SSD. Via Clover Boot view I can choose Mojave SSD and it boots Ok, logging in Ok.
       
      Everything "looks" to work Ok.
      -CPU recognised Ok.
      -SSD & HDU Ok.
      -GPU Radeon RX580, 2 x DP in use.
      -Dual displays Ok (Full HD, no internal speakers)
      -Wired LAN working (2 Wired LAN RJ-45 connectors, using the one without text label "AMT" (?))
      -No Wifi (no dongle)
      -Audio working: line out & headphones, airplay (ALC262, injected 28) Ok.
      -Bluetooth dongle (Ebay) in USB2.0 port Ok (paired BT Speaker, Keyboard and Mouse).
      -Front: 1 x USB2.0, 2 x USB3.0 (all as USB2.0 mode, I think).
      -Back: 4 x USB2.0, 2 x USB3.0 (all as USB2.0 mode, I think).
      -Back: Firewire OK/NOK ? Don't own any fw device at the moment, how to test, not important now.
       
      Not yet signed to any Apple service, iCloud, etc. Not yet installed any other software except Clover 5098 and Hackintools 2.8.6
       
      MY PROBLEM:
      System Preferences is showing Update, Mojave 2019-001 (1.55GB). Safari was updated Ok with another smaller update.
      I try to install the Mojave Update. It downloads it Ok, warns about needed Restart and after accept it starts to install it.
      Apple logo visible, progress bar visible, text "Installing Software Update" visible. Progress bar shows a minor progress - stays almost in the beginning...
      and Wham! - Rebooting
       
      Logging in Ok, System Update window pops open and offers the same update again...
       
      Have read plenty of articles from different Forums (sorry, I'm desperate, Noob) and I have a feeling that it relates to my Z820 USB's (maybe??).
      HP Z820 uses "Texas Instruments USB3.0 xHCI Host Controller" - NOT Intel like Apple. That's why All my USB are in "usb2.0 mode" (??).
       
      I installed the system with SSD/HDU cables in factory settings (in SAS/SATA connectors. AstekFusion2Adapter & AstekFusion2Family kexts), worked fine.
      I changed the SSD/HDU cables to different connectors (ACHI 0 / 1) like in Z820 High Sierra guide later and Booted Ok. Tried Update, FAIL.
       
      Have no idea what's wrong or what's causing this - like I said, I'm a Noob and trying to build my first Hackintosh...
       
      Can anyone Help Noob ?
       
       
       
    • By oldman20
      Hello all, I have a trouble with update from Catalina up to supplemental version and really need your help!
      I know when update directly like that on Hackintosh, when restart, at clover boot GUI, I must choose prefixed with "Install", but I can't see any something like that, as like video process. How can I update it, thanks all of you!
      Can't update macOS Catalina Supplemental Update
    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
×