Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
hsbpedro

Problemas com Drivers no iAtkos Snow Leopard

3 posts in this topic

Recommended Posts

Olá,

 

Instalei hoje no meu notebook Itautec W7415 o hackintosh iAtkos Snow Leopard. Na instalação funcionava o teclado do meu noteboook e o touchpad, mas quando iniciou o sistema, esses componentes pararam de funcionar e agora só funciona mouse e teclado, ambos USB.

 

Outro problema é que meu notebook tem placa de rede Realtek RLT8191SE, que não possui driver para o hackintosh.

Não acho drivers para essa placa de rede*, só drivers de outros modelos...

 

Alguém poderia me dar alguma salvação para rede, teclado e mouse?

 

Grato,

Pedro HSB

 

====

* Não acho uma boa solução comprar um wifi dongle, até porque eu tenho o Windows 8.1, então se precisar comprar alguma coisa, formato a partição do hackintosh e fico com Windows mesmo...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Olá, seja bem-vindo.

 

Primeiro, leia nossas regras, nós não damos suporte para Tonymac ou iAtkos. Use um método legal.

 

Para essa placa, muitos users não conseguem usar ela, pois não há suporte, mas pode tentar a kext Lnx2Macs Realtek.

 

E pra ser sincero, se você quer usar o WiFi no OS X, ou você compra um compativel, ou a melhor maneira é partir pro Dongle USB.

Share this post


Link to post
Share on other sites

o amigo não parece muito afim de usar o osx. Se quer moleza e não está disposto a ler um guia ou trocar um componente simples, então recomendo que fique pelo windows mesmo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By ayeshch
      Me (and many other people) experience eye-ache from new Macbooks (and windows machines).
       
      I have spent two years of trial-and-error and found that installing macOS Mavericks on my MacBook (pro 13 late 2013, Intel Iris 1536 MB) resolves the issue of eye ache completely. (it is believed that newer systems use harsher version of temporal dithering that causes of a certain group of indivisuals eye aches).

      I cannot stay at Mavericks because of software support and security issues, so the only thing is an issue now:

      How can I take drivers from Mavericks and install them on Catalina? (I tried replacing .kext in /System/Library/Extensions with old files but it didn't work).

      It would be so great if possible!

      Thank you
    • By Icaro82
      Hello everyone,
      I'm not new to Hackintosh. My first was 10 years ago, a Fujitsu laptop, and after the computer I have today and that I've been updating yet. The problem is that I've never been an expert and today there is less and less info about old boards in new systems. That is why I ask you for advice to continue keeping my pc for a few years.
       
      My specs:
      CPU: Intel Xeon X5675 Plate: Gigabyte EX58-UD3R v1.6 Ram: 16GB Graphics: Sapphire Nitro + Radeon RX 590 8GB SSD: Samsung 860 EVO 500GB Wifi: Usb TP-LINK TL-WN823 v2 Bluetooth: Usb Iogear GBU521W6  
      I installed Catalina and is stable. The basics work but I would like to improve it by solving the following faults (in order of priority):
      My SSD is not indexed and I can't change it. Spotlight and Time Machine don't work. It may be related, but the SSD has a Folder icon instead of a SSD icon. I've searched but can't find a solution. The graphics card only have the Displayports working. I know there are threads that say how to solve it but in my case none has worked. Sleep not working. It does not turn on if I press the keyboard or mouse and if I use the power button the screen keep black. Again, I have read threads about this but I didn't find the solution. Continuity/Handoff not working. I don't know where to start, I don't even know if my usb wifi and usb bluetooth is compatible for this. I need it because I think it's important for the next point. Sidecar. I have an iPad Pro and I need this working. I tried on wifi + bluetooth and nothing, not find the device. A better option would be a Usb-C cable but my motherboard doesn't have it. One thing, I read it's important H264 and HEVC decoding ok. I tested and both are ok.  
      I add the folders I have in the EFI partition, the config.plist and the list of kexts I use.
       
      Thank you very much, any advice I would greatly appreciate it!
      CLOVER X58.zip
    • By End3rPower50
      Hi, I want to install MacOS Catalina on my laptop.
      I was installed MacOS Mojave previously but i had a lot of problem, for example my wifi's card (Dell DW1820A) had a problem: My pc sometimes doesn't boot up or pc after some minutes crashed or slowed. 
      Now i want to try again to install macOS.
       
      this is my spec: 
      HP 15-AY034NL 
      CPU: i7 6500U  with HD520
      SSD: 500GB SSD Samsung
      Wifi & Bluetooth: Dell DW1820A (Bluetooth: BCM2045A0) (Wifi: BCM94350ZAE)
      USB 3.0 
      Ethernet: Realtek 8100
       
      Attached in this thread, my old clover configuration created by me (CLOVER OLD) and clover with Wifi driver (CLOVER) created by Hervè (I had asked help at insanelymac's community)
       
      P.S SORRY FOR MY BAD ENGLISH.
      Thanks in advance 
      -ANTONIO
      CLOVER OLD.zip
      CLOVER.zip
    • By fighttoby
      I have tried to install clover via no UEFI legacy mode (and with UEFI method) using the method here (http://www.tonymacx86.com/yosemite-desktop-guides/144426-how-install-os-x-yosemite-using-clover.html)
      both times I can get to just past the clover boot screen and it freezes after that.
      I have verbose (-v) selected in boot options: On the non-UEFI install then it hangs on:
      "Waiting on <dict ID="0"><key>IOProviderClass</key>...."
       
      I have had a lot of issues with trying to get the installer working and many different things that had to be disabled but now it just gets to here and stops. Some times it will glitch out on this screen and give me a the circle with the line through it and text garbage around it where the text in the pictures are.
       
      Need help please.
       
      This is the laptop im using the specs are the same nothing has changed.
      https://www.asus.com/Laptops/ASUS_VivoBook_X202E/


      config.plist
    • By Fede1132
      Hi guys i have a problem install macOs Mojave on my PC, I have this configuration:

      CPU: Ryzen 7 2700X;
      GPU1: GTX 970 Strix(For game rendering and 144Hz Monitor);
      GPU2: GTX 750ti Strix(For 2nd monitor rendering to get 100% performances from 1st 144Hz Monitor);
      MotherBoard: MSI x470 GAMING PLUS
      Hard Disk 1 (Windows 10): Samsung EVO M.2;
      Hard Disk 2 (For Storage): RAID (1) between two hard disks;
      Hard Disk 3 (For Mojave): Kingston SSD 120GB;

      I have created my USB with this:
       
      Create Bootable USB Code: sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB -- /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app -- nointeract && say Done. Clover Settings: Boot: Verbose; dart=0; nv_disable=0; kext-dev-mode=1; GraphicsEnabler=No; XMPDetection = No. Cpu: C6. Devices: (Not Enabled = [ ] - Enabled = [-] - Full Enabled [✓]) Inject (Full Enabled); Add ClockID (Full Enabled); FixOwnership (Full Enabled); Gui: (Not Enabled = [ ] - Enabled = [-] - Full Enabled [✓]) Enabled (Full Enabled); Screen Resolution: 1920x1080; Kernel and Kext Patches: (Not Enabled = [ ] - Enabled = [-] - Full Enabled [✓]) Apple RTC (Full Enabled); KernelPm (Full Enabled); SMBIOS: iMac(18,3); System Parameters: Inject Kexts = Yes; Inject System ID; Used Kexts: FakeSMC FakePCIID NVIDIA WEB LILU BIOS: VT-d = Disabled; XHCI Hand-Off = Enabled; Legacy USB Support: Enabled; Hard Disk: AHCI Mode; Selection Mode: Legacy + EUFI; Clover Install Log:
      Full Error Log:
       
×