Jump to content
tchospy

Vaio users black screen after boot

221 posts in this topic

Recommended Posts

 

Sony VAIO VPCF11PFX/H (F Series) current status checklist:

* fast boot => YES
* native resolution on internal screen => YES
* nvidia + 3d acceleration => YES (clover nvidia inject)
* internal screen + nvidia => YES (dsdt fix from jl4c)
* hdmi screen => YES
* vga screen => ?
* sound - hdmi/nvidia => ?
* sound - speakers => YES, with VoodooHDA
* sound - headphones => YES, with VoodooHDA
* sound - optical out => ?
* firewire => ?
* esata => ?
* usb => YES
* touchpad => YES with major issues
* keyboard => YES with minor issues
* ethernet => YES with AppleYukon2 Info.plist patch
* wireless => YES, clover airport fix
* bluetooth => YES
* wireless on/off switch => ?
* ms card reader => ?
* sd card reader => ?
* mic input => ?
* cdrom => YES
* sleep => YES (looks like)
* restart => YES (looks like)
* hibernate => ?
* brightness => NO
* lid close/open => NO
* power button => YES
* intel speedstep => ? (looks like YES, but system eats twice more energy then 
  windows, may be it's related to missing brightness regulation feature)
* cpu turbo => ?
* cpu power management => ?
* nvidia power management => 
* battery charge status => YES (with clover drop oem ssdt disabled and VoodooBattery)
* battery replace status => NO (system think that battery died)

 

OK, to check your cpu power management you can try MSRDumper.

Mouse/keyboard, fn keys and battery: search for RehabMan kexts.

Reply with IOReg copy.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hello jl4c and art.sormy,

 

Wow, that's a nice finding! Finally the internal screen is working on a Vaio F series!

 

I have a Sony VAIO VPCF12M0E/B which is almost identical to art.sormy's VAIO: the only difference I can tell is the WLAN (Intel 6200), graphics card (NVIDIA GeForce G330M) and the internal screen is Full HD. I have exactly the same issues described by art.sormy regarding the internal screen and certainly other minor issues (e.g. HDA audio doesn't work without VoodooHDA).

 

I send attached all relevant files:

 

 

From Linux:

- DSDT.aml

- edid-lvds.bin

- lspci

 

From OSX 10.9 booted with latest Clover EFI (2k_r2939), nv_disable=1 and Inject NVDIA:

- ioreg files

 

@jl4c:

Could you try your method to see if it makes the internal screen work properly? Or alternatively explain how to fix it?

 

@art.sormy:

What is this AppleYukon2 Info.plist patch you mentioned in your previous post? Currently the ethernet is not working.

 

Many thanks!

Hi Alexei, boot with this dsdt (remove nv_disable=1), test your internal display and HDMI audio. Reply with IOReg.

dsdt_ Alexei-v1.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

WOW!... nice to know that someone is experiencing full 3d graphics hehe...

 

In my case I think the problem is Niresh Distro or Chameleon Bootloader.... I think I'll try clover as soon as possible hehe..

 

Thanks for continuing helping jl4c.

 

 

art.sormy....what is the distro that you are using ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@lj4c:

 

fresh ioreg files attached

 

 

 

Mouse/keyboard, fn keys and battery: search for RehabMan kexts.

RehabMan kexts have issues. Keyboard with minor issues and ALPS touchpad almost unusable because of problems with double tap and drag (can't select text, can't drag anything). I posted issues on RehabMan's github, but not sure that he will find time to fix that.

Notes available here: https://github.com/RehabMan/OS-X-Voodoo-PS2-Controller/issues/39

Let me know please if someone will find better kext for ALPS touchpad. 

 

Will let you know MSRDumper results.

 

@Alexei Leonov:

 

I have Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller [11ab:4380] in my SONY.

Driver comes with OS X but not activated because device id didn't match.

I have to edit 

 

sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon2.kext/Contents/Info.plist

 

and add

 

<key>Yukon-88E8057</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.iokit.AppleYukon2</string>
<key>EnableLowPwr</key>
<integer>1</integer>
<key>IOClass</key>
<string>yukon2osx</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x438011ab</string>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>MACNumber</key>
<integer>1</integer>
<key>Model</key>
<string>Yukon Gigabit Adapter 88E8057 Singleport Copper SA</string>
<key>NetworkNumber</key>
<integer>1</integer>
<key>RxDeadman</key>
<integer>0</integer>
<key>RxRingGrowOnPause</key>
<integer>10</integer>
<key>RxRingSize</key>
<integer>0</integer>
<key>RxRingSize_100MBit</key>
<integer>128</integer>
<key>RxRingSize_10MBit</key>
<integer>64</integer>
<key>RxRingSize_GigaBit</key>
<integer>256</integer>
<key>TxRingSize</key>
<integer>256</integer>
<key>Vendor</key>
<string>Marvell</string>
</dict>
 
run sudo rm -rf /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches
 
and reboot

ioreg.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Alexei, boot with this dsdt (remove nv_disable=1), test your internal display and HDMI audio. Reply with IOReg.

 

I didn't expect you'd reply so quickly so I spent some time analysing your fixes to art.sormy's DSDT and by comparison I applied those fixes to my original DSDT and guess what? It works flawlessly! I got full acceleration on my VAIO's internal screen. Awesome!

(just a thought: I tried a similar fix to override EDID few months ago but it didn't work. I guess the problem was either that I didn't try it with Clover or the backlight section was missing.)

 

Of course I also tried the fixed DSDT you sent me and it works exactly the same as mine as far as I can tell. The overall performance is excellent, now OSX runs really fast (and it is not even installed on the SSD drive!). I noticed though that our DSDT versions are different in size so I will keep using yours.

 

My main issues now are that I don't have any network capabilities (Intel 6200AGN WLAN and Marvell 88e8057 Ethernet are not supported at all). Also the new DSDT doesn't fix HDAudio.

 

Here is my IOReg dumped from a session running with your fixed DSDT:

 

VPCF12M0E_ioreg_fixed.zip

 

I can't say anything about the state on my VAIO of the minor issues like speedstep that art.sormy has reported (don't really know how to test) but of course I'm willing to help, even though my goal now is to get network and audio working!

 

Many thanks!!!

 

@Alexei Leonov:

 

I have Marvell 88E8057 PCI-E Gigabit Ethernet Controller [11ab:4380] in my SONY.

Driver comes with OS X but not activated because device id didn't match.

I have to edit 

 

sudo nano /System/Library/Extensions/IONetworkingFamily.kext/Contents/PlugIns/AppleYukon2.kext/Contents/Info.plist

 

and add

 

<key>Yukon-88E8057</key>
<dict>
<key>CFBundleIdentifier</key>
<string>com.apple.iokit.AppleYukon2</string>
<key>EnableLowPwr</key>
<integer>1</integer>
<key>IOClass</key>
<string>yukon2osx</string>
<key>IOPCIPrimaryMatch</key>
<string>0x438011ab</string>
<key>IOProviderClass</key>
<string>IOPCIDevice</string>
<key>MACNumber</key>
<integer>1</integer>
<key>Model</key>
<string>Yukon Gigabit Adapter 88E8057 Singleport Copper SA</string>
<key>NetworkNumber</key>
<integer>1</integer>
<key>RxDeadman</key>
<integer>0</integer>
<key>RxRingGrowOnPause</key>
<integer>10</integer>
<key>RxRingSize</key>
<integer>0</integer>
<key>RxRingSize_100MBit</key>
<integer>128</integer>
<key>RxRingSize_10MBit</key>
<integer>64</integer>
<key>RxRingSize_GigaBit</key>
<integer>256</integer>
<key>TxRingSize</key>
<integer>256</integer>
<key>Vendor</key>
<string>Marvell</string>
</dict>
 
run sudo rm -rf /System/Library/Caches/com.apple.kext.caches
 
and reboot

 

 

Are you actually able to connect to a network after applying this fix? I gave it a try and a new network device is available now but only get "Cable unplugged" on network configuration, even if the cable is actually connected and its port on the hub flashes. The system log is also flooded with an error message regarding the Yukon2 device that cannot be initialised. Any thoughts?

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Could you please attach your Clover Configurator screens ? I want to know how you are configuring it cause I'm using the DSDT edited by jl4c and the screen does not turn on. It only turns on(but still black screen) using chameleon boot loader. I want to know if I'm doing something wrong with clover. Thanks in advance !

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't say anything about the state on my VAIO of the minor issues like speedstep that art.sormy has reported (don't really know how to test) but of course I'm willing to help, even though my goal now is to get network and audio working!

 

OK, let fix your PM now.

Try this dsdt and check p/c states with AppleIntelCPUPowerManagementInfo.kext (kext folder's EFI partition) if panic use the old MSRDumper (see console).

Attach IOReg.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, let fix your PM now.

Try this dsdt and check p/c states with AppleIntelCPUPowerManagementInfo.kext (kext folder's EFI partition) if panic use the old MSRDumper (see console).

Attach IOReg.

 

Which dsdt? Did you forget to attach it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jl4c: 

 

the same - no hdmi audio, no speedstep


@j4c:

 

I tried another speedstep checkers.

 

MSRDumper

 

Show me that pstates are not reachable

 

AppleIntelCPUPowerManagementInfo.kext
 
Kernel panic 

 

DPCIManager

 

It shows me that P States: 7, 8, 9, 10, 11, 12 reachable

Also, I tried v2 of dsdt - it works the same as v4 with pstates.

Can we trust DPCIManager results? If yes then it seems like speedstep is works but something eats a lot of battery, may be not working brightness.

Output in attach.

And what about C States? How to test them?

 

HWSensors

 

I looked on HWSensors output in tray icon - and it seems like cpu ratio jumps from 7 to 12 (like DPCIManager shows) so it looks like MSRDumper is buggy in my case.

I don't known if we can make conclusion that cpu power management works fine.

post-1315783-0-79547000-1413072729_thumb.png

post-1315783-0-41678900-1413072827_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sony VAIO VPCF11PFX/H (F Series) current status checklist:
* fast boot => YES
* native resolution on internal screen => YES
* nvidia + 3d acceleration => YES (clover nvidia inject)
* internal screen + nvidia => YES (dsdt fix from jl4c)
* hdmi screen => YES
* vga screen => ?
* sound - hdmi/nvidia => NO
* sound - speakers => YES (with Voodoo HDA)
* sound - headphones => YES (with Voodoo HDA)
* sound - optical out => ?
* firewire => ?
* esata => ?
* usb => YES
* touchpad => YES (with RehabMan PS2 Controller, with major issues - can't drag anything and select text)
* keyboard => YES (with RehabMan PS2 Controller, with minor issues)
* ethernet => NO (Marvel Yukon2 88E8057 is not supported, can't get it work with patched kexts or kexts from previous versions of os x)
* wireless => YES (with clover airport fix)
* bluetooth => YES
* wireless on/off switch => YES
* ms card reader => ?
* sd card reader => ?
* mic input => ?
* cdrom => YES
* sleep => YES
* restart => YES
* hibernate => ?
* brightness => NO (didn't work with RehabMan ACPI Backlight)
* lid close/open => YES (with RehabMan ACPI Backlight, with major issues - fake lid open/close events causes sleep or lock screen during normal work)
* power button => YES
* intel speedstep => YES? (clover patch p-states/c-states, it seems like it works, but not sure)
* smart power management => NO (AppleLPC is not loaded)
* battery charge status => YES (with clover drop oem ssdt disabled and RehabMan Voodoo Battery)
* battery replace status => NO (system think that battery died)
* triple boot: os x, windows, linux (YES, with hybrid mbr for linux/windows and gpt for os x)

@Alexey Leonov:

 

One of solutions is to buy sony laptop compatible WLAN card ($20-30) which is also compatible with os x (like mine, for example, with broadcom bluetooth and atheros wireless).

Also you can buy usb ethernet adapter ($10) or usb wireless adapter ($10) but they will eats usb slots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

* intel speedstep => YES (clover patch p-states/c-states)

Hi, are you sure that your PM is working?

Please check if AppleLPC is loaded:

Run:

kextstat | grep LPC

If not, use this new dsdt and check again

Attach IOReg.

dsdt_art.sormy-v5.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jl4c:

 

LPC Status is on screenshot. (dsdt v2 and dsdt  v5 produce the same result)

Also, in Clover docs there is a note that AppleLPC can unload itself even if the chipset is supported.

Attached ioreg with dsdt v5.

 

I mark speedstep as YES because i see that cpu clock ration changes from 7 (idle) to 12 (hard work) during os x work.

I don't know if is sufficient to treat that speedstep works fine. I don't know how to check in other way, for example, how to check working c-states.

post-1315783-0-48694100-1413135154_thumb.png

ioreg.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is the screenshot and IOReg?

We need to check if AppleLPC is loaded or not to make work PM properly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Where is the screenshot and IOReg?

We need to check if AppleLPC is loaded or not to make work PM properly.

I fixed previos post - added ioreg and screenshot.

Also i fixed post #90 to show current status for checklist.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fixed previos post - added ioreg and screenshot.

OK, AppleLPC is not loaded, then your PM is not working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jl4c,

 

could you please help me again ? I installed clover in a flash usb and I'm trying to fix the internal monitor problem... if you remind, you edited my dsdt. I was using chameleon boot loader and I only got black screen. The internal monitor turns on but only show black.. the hdmi connected to a tv show the image correctly.. 

 

now I'm using clover and the problem is the same... turned on black screen on monitor and hdmi working ok... I attached the ioreg 

 

could you please take a look ? Thanks !

 

 

 

ioreg.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I fixed previos post - added ioreg and screenshot.

Also i fixed post #90 to show current status for checklist.

Try this one

@jl4c,

 

could you please help me again ? I installed clover in a flash usb and I'm trying to fix the internal monitor problem... if you remind, you edited my dsdt. I was using chameleon boot loader and I only got black screen. The internal monitor turns on but only show black.. the hdmi connected to a tv show the image correctly.. 

 

now I'm using clover and the problem is the same... turned on black screen on monitor and hdmi working ok... I attached the ioreg 

 

could you please take a look ? Thanks !

Hello tchospy, what is the native resolution of internal display?

Set your native resolution into Clover config:

<key>GUI</key>
<dict> 
<key>ScreenResolution</key>
<string>1366x768</string>
</dict>

dsdt_art.sormy-v6.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jl4c:

 

AppleLPC is now appeared in kextstat | grep LPC

Does it sufficient to threat that power management works fine? I mean, p-states, c-states and everything related to that?

 

PS: 100% battery remaining time increased from 60 minutes to 80 minutes (GOOD PROGRESS), but on windows is 2 hours. May be it's related to the fact that on windows brightness regulation is working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@jl4c:

 

AppleLPC is now appeared in kextstat | grep LPC

Does it sufficient to threat that power management works fine? I mean, p-states, c-states and everything related to that?

 

PS: 100% battery remaining time increased from 60 minutes to 80 minutes (GOOD PROGRESS), but on windows is 2 hours. May be it's related to the fact that on windows brightness regulation is working.

 

Check PM with MSRDumper and reply with results...

For brightness check the slider display on preferences

Share this post


Link to post
Share on other sites

My native res is 1600x900... the other guy could help since he got his system working... come on man :(

 

I just want to know how you guys installed the system... which method.. my hack, niresh etc etc... I`m using niresh... don`t know if this is the problem... 

 

I had tried 1600x900 in GUI session on clover... but it didnt work.. I`ll try 1366..


@jl4c,

 

using 1366 did not change anything... only hdmi working ok..

 

Inside clover bootable flash drive there are lots of folders... and there is the folder called kexts... should I put some specific kext on this folder to test ? I just put the DSDT inside patched folder as you said to do.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Drovosek
      For my laptop Hp Pavilion 15-au028ur worked patch for HP 3165sf
      I also experimented with manual patching and assembled my own version:

      #Maintained by: RehabMan for: Laptop Patches #Battery_HP-DV6-1380ek.txt # created by RehabMan 2019-xx-xx # based on Battery_HP-DV6-1380ek.txt # additional patches for dv6-1380ek provided by chihab222, credit gsly # works for: #  HP Pavilion 15-au028ur, per Drovosek into method label B1B2 remove_entry; into definitionblock code_regex . insert begin Method (B1B2, 2, NotSerialized) { Return (Or (Arg0, ShiftLeft (Arg1, 8))) }\n end; # 16-bit EC0 registers #                BADC,   16, #                BFCC,   16, #                MCUR,   16, #                MBRM,   16, #                MBCV,   16, into device label EC0 code_regex BADC,\s+16, replace_matched begin ADC0,8,ADC1,8, end; into device label EC0 code_regex BFCC,\s+16, replace_matched begin FCC0,8,FCC1,8, end; into device label EC0 code_regex MCUR,\s+16, replace_matched begin CUR0,8,CUR1,8, end; into device label EC0 code_regex MBRM,\s+16, replace_matched begin BRM0,8,BRM1,8, end; into device label EC0 code_regex MBCV,\s+16, replace_matched begin BCV0,8,BCV1,8, end; # 16-bit method access into method label CLRI code_regex (\^.*)MBRM replaceall_matched begin B1B2\(%1BRM0,%1BRM1\) end; into method label UPBS code_regex (\^.*)MBRM replaceall_matched begin B1B2\(%1BRM0,%1BRM1\) end; into method label UPBI code_regex (\^.*)BFCC replaceall_matched begin B1B2\(%1FCC0,%1FCC1\) end; into method label UPBS code_regex (\^.*)MCUR replaceall_matched begin B1B2\(%1CUR0,%1CUR1\) end; into method label UPBS code_regex (\^.*)MBCV replaceall_matched begin B1B2\(%1BCV0,%1BCV1\) end;
      The only problem - when it reaches 100% charge, it no longer falls until you reset the CMOS (15-30 seconds hold down the power button on the laptop). In the rehabman guide there is a patch for ASUS in this case, there is a patch method FBST. There is no such method in my DSDT.
      Can someone help?
      Here's a patched and clean DSDT: https://vk.com/doc183234383_509697931
    • By Amit Meena
      This card is working OOB, but it has some graphical issues as per attachments.

      If someone has a solution please share.






    • By jamesxxx1997
      Hi everyone~
      Now using mojave 10.14.4 , I am patching my dsdt and ssdt but have four syntax error with my dsdt.dsl , and I don't know how to fix it.
       
      My specs:
      lenovo thinkpad x1 yoga 3rd
      CPU : i7-8550u
      graphics : uhd620
       
      The file of my dsdt and ssdt , ioreg , and my efi is in this link:https://drive.google.com/drive/folders/1T1nv1QgqDtczXrohdlQUJ_8O-kPpoSEf?usp=sharing
       
      thanks!
    • By bcuraboy3
      Good morning everyone. I have a HP Pavillion with the following specs
      I have managed to install MOjave on it, using Rehabman's config for Intel HD5500. 
      But I need some help with a DSDT for it.
      Would anyone be kind enough to have a look at the zip file, which contains the EFI folder, a IOREG, and some screenshots from DPCI Manager,
      and help me with a good DSDT patched and a correct config.plist for it?   
      Thank you very much.  Highly appreciated 
      I have also included a report from Aida64 in case anyone needs it 
       
      15-p200np
       
      Número do equipamento
      L5Z67EA
      Microprocessador
      Intel Core i7-5500U com placa gráfica Intel HD 5500 (2,4 GHz, 4 MB de cache, 2 núcleos);
      Memória
      SDRAM DDR3L de 4 GB a 1600 MHz (1 x 4 GB)
      Placa de vídeo
      NVIDIA GeForce 840M (DDR3 dedicada de 2 GB) >>  disabled already using the config.plist provided 
      Disco rígido
      SATA 1 TB 5400 rpm
      Unidade multimédia
      Gravador de DVD SuperMulti
      Visor
      HD BrightView com retroiluminação WLED de 39,6 cm (15,6 pol.) na diagonal (1366 x 768)
      Placa de rede
      Ethernet LAN Base-T 10/100 integrada
      Conectividade sem fio
      Combo 802.11b/g/n (1x1) e Bluetooth 4.0 (compatível com Miracast) >> It's not supported, but a DW1550 it's on it's way 
      Som
      BeatsAudio com 2 altifalantes >>  it's a ALC 290 
      Teclado
      Tamanho completo tipo ilha com teclado numérico
      Dispositivo
      HP Imagepad com suporte de gestos multi-toque
      Portas externas
      1 leitor de cartões multimédia SD multi-formato
      1 HDMI
      1 combinação auscultadores/microfone
      1 USB 2.0
      2 USB 3.0
      1 RJ-45
      Dimensões
      38,45 x 26,02 x 2,39 cm
      Peso
      2,27 kg
      Alimentação
      Transformador de alimentação CA de 65 W
      Polímero de iões de lítio 4 cél. 41 Wh
      Câmara
      Câmara Web HP TrueVision HD (frontal) com microfone digital de matriz dupla integrado
      Mac-Pro-Noi.zip
      Report.htm
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&amp;t=6771   Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Mojave Full DSDT patch   http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&amp;t=6428   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.CHIPSET.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
×