Jump to content
Mac_hack13

Need help for post installation of mavericks 10.9 [boot loader issues]

27 posts in this topic

Recommended Posts

Hello

 

This is my first post :)

currently i am posting this on my os x 10.9 mavericks :)

 

i tried to install the clover efi on the hdd it booted but can't boot into the os x ... :(

i must use the usb to boot the os x...:(

 

System specs :

 

CPU : Core i7 4770 non k !

MB : ASUS MAXIMUS VI FORMULA

RAM : kingston HyperX BEAST 2x8 16GB kit

HDD : lots of stuff but i am using a western digital 500GB caviar green drive for testing , will be upgrading to intel series 320 160 GB SSD

GPU : ASUS Nvidia GTX 650 TI BOOST OC (I know that this gnu is irrelevant with the rest of the specs :D this is my old gpu)

SPU : the internal ALC1150 for now.

WIFI+BLUETOOTH : included mpcie combo .

 

So i need help regarding booting the os x without any problems and without the usb.

also i need to get the wifi & bluetooth working.

I think the gnu is detected automatically maybe it's fine.

 

Thanks :)

 

EDIT : now i discovered that you don't support tonymac's software , i am not asking for support for his software , i have a working OS X installation missing a working boot loader.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

try install the boot loader to your HD if you want boot from HD :yes:

 

and with this not sufficient: WIFI+BLUETOOTH : included mpcie combo .

 

we not have crystal ball to know your device id and that hardware you have

Share this post


Link to post
Share on other sites

finally a reply :thumbsup_anim:

 

i actually installed the clover to the efi partition on the hdd but maybe i cant configure it correctly... :/

it boots as "uefi os"then lists the drives ,i choose the drive i installed mac to ,then it gives me lots of diagnostic text ending with "missing bluetooth controller transport"

the wifi and bluetooth : wifi Broadcom 802.11ac Network Adapter

and bluetooth i dont know for sure

any advice for this specific motherboard?

 

Thanks

 

EDIT : i think that might be it (the wifi bluetooth combo) : http://www.broadcom.com/products/Wireless-LAN/802.11-Wireless-LAN-Solutions/BCM4335

Share this post


Link to post
Share on other sites

i looked at the clover guide and wiki but i cant understand them well , i am new in hackintoshing this is my first time setting up mac on a pc :D

 

can you point me to a specific guide for my mother board?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

chameleon & chimera don't boot, clover boots but the os x it self doesn't boot !
thanks for the replies , keep them coming...

i will try to sort stuff after a few hours from now

 

Thanks :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your not telling us anything about why it won't boot. I am sure you are failing to install the boot loader properly and or have the Boot0 error. Its is one of those two issues and nothing more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

let me explain the problem in more detail ...

i installed the boot loader to the efi partition of the hdd successfully,then i restart and the bios identifies the hdd as "UEFI OS" i choose it as a boot option then it boots, now i have a list of all drives i choose the drive which i installed the mac on, lots of white text appear ending with "missing bluetooth controller transport" and after that i have no option but to reboot...

Share this post


Link to post
Share on other sites

let me explain the problem in more detail ...

i installed the boot loader to the efi partition of the hdd successfully,then i restart and the bios identifies the hdd as "UEFI OS" i choose it as a boot option then it boots, now i have a list of all drives i choose the drive which i installed the mac on, lots of white text appear ending with "missing bluetooth controller transport" and after that i have no option but to reboot...

 

OK, to make this clear to you it is not a Bootloader issue at all. 

 

The issue is that you are not cofigurating your boot file correctly with the flags for your system. Identify the flags that are needed to boot your org.chameleon.Boot.plist in your Extra folder as needed. For clover it is your config.plist. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

i looked at guides talking about this but i don't understand anything as i am new to this :\

 

 

So the boot.plist and or the config plist have the boot flags you need entered into it. This makes you not have to type any flags at boot. Just read a bit more documents about it and look at the file on your install medium. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok i read some stuff and stopped at this page of the wiki http://clover-wiki.zetam.org/Configuration i cant find the "minimal" version of the config.plist to start with...

where can i find it or maybe generate it?

just type this in the terminal: /usr/local/bin/clover-genconfig > ~/Desktop/config.plist

 

That should get you a working version... You can also use Clover Configurator if you prefer a GUI to work with.

Share this post


Link to post
Share on other sites

let me explain the problem in more detail ...

i installed the boot loader to the efi partition of the hdd successfully,then i restart and the bios identifies the hdd as "UEFI OS" i choose it as a boot option then it boots, now i have a list of all drives i choose the drive which i installed the mac on, lots of white text appear ending with "missing bluetooth controller transport" and after that i have no option but to reboot...

To me this sounds like a graphics problem, i. e. OS X is unable to start the display manager. Is your GPU supported by OS X and did you configure clover such that it injects the necessary stuff for your NVIDIA card?

Share this post


Link to post
Share on other sites

the  /usr/local/bin/clover-genconfig > ~/Desktop/config.plist gives error

and its described in the wiki that i must boot the os x successfully with clover itself with minimal configuration file and after that executing that command...


my gpu is supported by the os x default driver but sadly no offical nvidia driver or modified kext is available for my gpu

Share this post


Link to post
Share on other sites

the  /usr/local/bin/clover-genconfig > ~/Desktop/config.plist gives error

and its described in the wiki that i must boot the os x successfully with clover itself with minimal configuration file and after that executing that command...

 

Yes, indeed you first have to boot successfully with clover to use that command. You could try booting in safe mode with "-x" and if that works, call clover-genconfig. 

 

my gpu is supported by the os x default driver but sadly no offical nvidia driver or modified kext is available for my gnu

IMO as I already stated, there is something missing in your config which prevents graphics from showing up. I think you've got two options here:

 

1. Read the already pointed to documentation carefully and edit the config step-by-step (and I really mean going through every section in the doc's and see whether it applies or not and change the config accordingly).

 

2. If you're just beginning with all this stuff (I think this is the case, sorry if it's not...) try another bootloader, e.g. Chameleon which is a bit more handy because it does not provide you that much information and hides most of the pro-stuff. That is, choose the correct setting for your GPU (Probably something with GraphicsEnabler=Yes/No) and give it a shot.

 

Cheers,

RS

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have a look at @pokenguyen's AIO Guides for Hackintosh and his Hackintosh Vietnam Tool to generate a good basic config.plist.

 

Try disabling your integrated Intel Graphics in BIOS, disable graphics injection in config.plist (your NVidia should be recognised natively) and boot OSX with injected kexts (FakeSMC in EFI/Clover/Kexts/10.9) and without caches.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'll have to mount the EFI partition in clover configurator and then it's under EFI -> Clover. If there is no such file, use clover configurator to create it.

Edited by RockStrongbow

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By t3s8r8
      Hi, anyone here got those problems like me ? When I click play, the film load nothing, just show blackscreen like this (attached) or when I download an episode to the computer, it shows error (err = -11800)

      Anyone here knows a fix ? Maybe a bug or problem from Hackintosh ?


    • By MaLd0n
      ---INSTALLATION TUTORIAL---
       
      ---Original Post---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=45&t=9172
       
      ---USB---
      https://pikeralpha.wordpress.com/2016/07/13/simple-skylake-usb-fix-no-kexts-required/
       
      ---CLOVER FOLDER---
       
      CLOVER.zip
       
       
      --MOBO
      GigaByte Z390 M Gaming



      --PROCESSOR
      Intel Core i9-9900K


      --COOLER
      CoolerMaster MasterLiquid ML120R RGB


      --MEMORY
      Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB)


      --GPU
      Sapphiretech Radeon RX 590 8 GB GDDR5


       
      --SSD
      Samsung 970 EVO NVMe M2 Flash Drive


      --POWER SUPPLY
      EVGA 750 N1, 750W


      --WIRELESS
      TP-Link Archer T9E


      --BLUETOOTH
      Orico BTA-403


      --CASE
      Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition


      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 10 ID -DMAC -REMOVE 22K LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--





























      --BruceX--
       
      --USB-C-- test with SanDisk Ultra USB-STICK 128gb


       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By tonyx86
      This thread for installing Catalina on the Dell Latitude E6410 WITH NVIDIA GRAPHICS (BIOS A17, NVidia 3100m) will help you install a fresh installation of Catalina on your Dell Latitude E6410 and it will also help you upgrade from Mojave 10.14.6 if you have already installed Mojave by following the instructions here.  The instructions in this first post assume that you are installing Catalina in an APFS container.  If you are curious about the evolution of this solution and how sleep/wake was solved, review the Mojave installation thread.
       
      Important: This Thread is NOT intended to help you install macOS on a Latitude E6410 with Intel HD Graphics (without Nvidia graphics).  The DSDT attached to this first post (in E6410-Catalina.zip) is VERY SPECIFIC to the Nvidia graphics implementation and has not been edited for HD Graphics - there are elements required for HD Graphics that are missing from the attached DSDT and there are DSDT mods that have not been tested with HD Graphics.  Also, the kexts attached to this first post are specific to a Broadcom Wi-Fi card which must replace the original Intel Wi-Fi card.
       
      This first post will be modified to reflect lessons learned and to reflect the most current working state of my Latitude E6410 (with NVidia 3100m discrete graphics) running Catalina.  Issues, observations and performance tips are recorded toward the bottom of this first post.  My recommended CLOVER configuration is specified toward the bottom of this first post.
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (replaced original Wi-Fi card) BIOS (version A17) configured as follows (leave default unless listed here): Boot Sequence: USB, Internal HDD, CD/DVD, Modular Bay HDD; Boot List Option: Legacy; Integrated NIC:Enabled; Parallel Port: Disabled; Serial Port: Disabled; SATA Operation: AHCI; Misc Devices: Enable Modular Bay, Camera, External USB, Microphone, Media Card and 1394; Latitude ON Reader: Disabled; Keyboard Illumination: Auto ALS and Input; Ambient Light Sensor: Enabled; OROM Keyboard Access: Disable; TPM Security: Disable; Computrace:Deactivate; CPU XD Support: Enable; Performance: Enable all options; Power Management: Disable Wake on AC, Disable Wake on LAN/WAN, Express Charge: Standard, Charge Behavior: Enabled; Keypad: Fn Key Only; Mouse/Touchpad: Touchpad/PS-2 Mouse; USB Emulation: Enable Legacy; Fn Key Emulation: Disabled; Fastboot: Thorough; Virtualization: Enable Intel Virtualization, Disable VT for Direct I/O, Disable Trusted Execution; Wireless Switch: Bluetooth and WLAN; Wireless Device Enable: Bluetooth and WLAN;   
      Versions of the software used in this installation are listed below the installation steps.  EFI and kexts for Catalina are attached to this first post in E6410-Catalina.zip.  CLOVER configuration is specified below the installation steps.
       
      Steps to install Catalina on a Dell Latitude E6410 (BIOS A17, NVidia 3100m)
      If performing an upgrade from Mojave, backup your Mojave disk! (Carbon Copy or similar) Download Catalina Installer Download DosDude Catalina Patcher Use DosDude Patcher to create Catalina USB Installer Delete LegacyUSBInjector.kext (we're using @RehabMan's USBInjectAll.kext with custom SSDT) and delete SIPManager.kext (CLOVER is managing SIP) from Catalina USB Installer's /Library/Extensions folder Copy all but the FakeSMC sensor kexts in E6410-Catalina.zip (attached) LE folder to the Catalina USB Installer /Library/Extensions (copy all kexts (including FakeSMC.kext) but not the FakeSMC sensor kexts) Install CLOVER Bootloader (Legacy) on USB Installer using the EFI in the E6410-Catalina.zip (attached).  Use the CLOVER configuration specified below.  Be sure to replace the *** MASKED *** parameters in the attached config.plist with your own values. Boot your Latitude E6410 from the Catalina USB Installer that you created in steps 4-7. Select "Reinstall macOS" (note that I have existing installations of Mojave and High Sierra on my Latitude E6410, so it's possible that this menu item changes to "Install macOS" if you don't have any previous macOS installations). Select your Catalina destination partition (which will be your Mojave partition if you are upgrading) After the Catalina Installer reboots the first time, boot from the "macOS Installer" partition on the disk that you selected as your Catalina destination (not the macOS installer on the USB) After the Catalina Installer reboots the second time, boot the Catalina macOS Installer on the USB Select the Post Install Patcher utility Select only the following Post Install Patches Install Patch Updater Legacy Video After the Post Install Patcher reboots,  boot from the newly installed (or upgraded) Catalina partition and complete the macOS configuration Remove these kexts (if they exist) from /Library/Extensions: LegacyUSBInjector.kext, LegacyUSBVideoSupport.kext and SIPManager.kext If you are performing a fresh installation of Catalina: Install CLOVER on your boot disk and configure EFI using files in the attached E6410-Catalina.zip.  Use the CLOVER configuration below.  Your EFI Clover/kexts/Other folder needs only FakeSMC.kext, IntelMausiEthernet.kext, USBInjectAll.kext and VoodooPS2.kext.  Be sure to replace the *** MASKED *** parameters in the attached config.plist with your own values. Install all kexts in the attached E6410-Catalina.zip LE folder to your /Library/Extensions folder.  Copy HWMonitor from the application folder in the attached E6410-Catalina.zip to your Applications folder. Install VoodooHDA (I installed using the Classic method) If you are upgrading from Mojave that you installed using the instructions here: Update Lilu.kext and replace BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM2.kext (in /L/E) with latest BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM3.kext. Update IntelMausiEthernet.kext Remove VoodooSDHC.kext from /Library/Extensions Reboot from your new/upgraded Catalina partition Welcome to macOS Catalina! Change the keyboard type to ISO (System Preferences > Keyboard > Change Keyboard Type) Swap the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys)  
      Version Info at the time of this writing:
      Catalina Installer 10.15.2 CLOVER v2.5k r5102 DosDude Catalina Patcher: v1.3.0 Lilu.kext 1.4.0 BrcmFirmwareRepo.kext 2.5.0 BrcmBluetoothInjector.kext 2.5.0 BrcmPatchRAM3.kext 2.5.0 IntelMausiEthernet.kext 2.5.0
      VoodooHDA.kext 2.9.2
       
      What is not working (that was working in Mojave)
      SD Card Slot (had to remove VoodooSDHC.kext which caused system freeze on wake)  
      Known Issues and Their Solutions
      (No solution yet) No SD Card Slot (had to remove VoodooSDHC.kext) - I read somewhere that there is a solution that does not require any kexts (just a DSDT edit).  Haven't yet implemented this fix. (Not a problem that needs to be solved - leaving for historical purposes.  I am running Catalina without this.) - IOHWControl does not load under GFX0 (as observed in IORegistryExplorer).  Solution (if it needs to be solved) is to install AppleHWSensor.kext from a DosDude-patched Mojave /S/L/E in Catalina's /L/E.  Copy and install your own or use the kext attached to this post. (Solved - no further work required) External USB ports do not work after waking from sleep (S3) - Upgrade Lilu.kext and replace BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM2.kext (in /L/E) with latest BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM3.kext. (Solved - no further work required) Boot and shut-down time of Catalina is slower than Mojave - Upgrade Lilu.kext and replace BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM2.kext (in /L/E) with latest BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM3.kext. (Solved - no further work required) Wi-Fi is not immediately available at OS startup - Upgrade Lilu.kext and replace BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM2.kext (in /L/E) with latest BrcmBluetoothInjector.kext, BrcmFirmwareRepo.kext and BrcmPatchRAM3.kext. (Solved - no further work required) Laptop freezes on wake - Remove VoodooSDHC.kext from /Library/Extensions  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z (I haven't noticed this issue for a while since I completed DSDT edits for Mojave, but keeping this here for historical purposes)  
      CLOVER Installation: Use these configuration options
      Install Clover in the ESP Boot Sectors Install boot0af in MBR Clover for BIOS (legacy) booting Clover EFI 64-bits SATA BIOS Drivers, 64-bit Recommended drivers FSInject File System drivers ApfsDriverLoader Install RC scripts on target volume Themes Choose your desired theme Install Clover Preference Pane After clicking "Continue", if prompted with "This Clover package is incompatible with this version of macOS," install anyway  
      After CLOVER installation is complete Copy the following from the attached E6410-Catalina.zip ACPI patched contents config.plist (change *** MASKED *** values to your own) kexts/Other (remove all other kext folders) Remove christmas and new year folders from themes (if present)  
      Credits
      Thanks to those who contributed to my Mojave solution and to the DosDude team (for the incredible macOS patchers), I think this Catalina installation was the easiest macOS installation that I have experienced (so far).  Many thanks to @Slice and his team for the incredible work on CLOVER and for continuing to support old legacy systems like this.  Also, thanks to @headkaze, @vit9696 and others I'm sure for maintaining the Brcm kexts.
       
       
       
      E6410-Catalina.zip


      AppleHWSensor.kext.zip
    • By AJackTi
      Hello everyone.
       
      I am a newbie! I just update from Mojave to the newest Catalina Hackintosh. But I cannot connect to Wifi. And I find many solutions to this problem, but it cannot help me.
       
      Anyone who helps me to see my EFI has any error. 
       
      My Wifi: BCM94322HM8L
      My info laptop: Dell M4700 i7 3720QM 
      My EFI: https://drive.google.com/file/d/1fjy6DDZuEWbxiTcYFZCX2msqO5skRCU9/view?usp=sharing
       
      Thank you so much and sorry for English grammar. 
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Pro and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Pro, 9900k with a Vega 56 but has also been tested and verified fully working with the following Hardware using Catalina 10.15.2
       
      CPU's
      8700k, 9600k, 9700k, 9900k
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install.
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k 
      • Gigabyte AORUS Z390 PRO
      • Sapphire Nitro+ SE Vega56 (connected to monitor with DisplayPort)
      • Corsair Vengeance Pro RGB 16GB @3200mhz (2 x 8GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit. 
      • CoolerMaster MASTERLIQUID ML360R RGB CPU Cooler
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Mojave
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       

       
       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar
       
       
      CLOVER  FOLDER
      Use this folder with fully patched DSDT
      Current EFI 
      Updated 15/01/2020
      Aorus Z390 Pro Vega Navi VII F12d EFI .zip - Use with Bios revision F12d Only (15/01/2020 Catalina 10.15.2 Vega, Navi (5700, 5700xt), Radeon VII DSDT Installed) SMBios 19,1
      Aorus Z390 Pro RX Polaris F12d EFI .zip - Use with Bios revision F12d Only (15/01/2020 Catalina 10.15.2 RX5XX Polaris DSDT Installed) SMBios 19,1
      HD630 Z390 Pro F12d EFI.zip - Use with Bios revision F12d Only (15/01/2020 Catalina 10.15.2 HD630 IGPU Only) SMBios 18,1
       
      PLEASE NOTE - Please flash your motherboard bios to revision F11 to use my current EFI. It’s a major rework of the bios and vital changes have been made to the layout and power tables. New DSDTs have been created and installed into the new EFI’s but will not work correctly with any other bios revision.
       
      Latest Gigabyte Z390 PRO BIOS (F12d)
      mb_bios_z390-aorus-pro_f12d.zip
       
       
      CFG Unlock (MSR) F12d BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      DSDT's & Older EFI’s (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - N-D-K Fork of OpenCore (16/01/2019)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131 
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      FakeSMC    (Can be used instead of VirtualSMC)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11)
      • Enter BIOS → Press F12 → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration ->  XHCI Hand-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup 
       
       
      SCREENSHOTS
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       
       
       
×