Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Haive_Music
      Hey guys,
       
      I'm really hoping someone has the experience and ability to help me iron out the last remaining issue on my build.  
       
      The motherboard is: Gigabyte Z370 Aorus Gaming 7 and I'm running a Alpine Ridge thunderbolt card (Revision 2).   I've gotten everything working for the most part with the exception of Thunderbolt hotplug.  This is the last piece of the puzzle.  I've tried so many different DSDT/SSDT's, cable plugged in, and unplugged, without any luck at all. 
      I've managed to get my Focusrite Clarett 8Pre Thunderbolt working and it's showing up under the PCI section.  It works great, until I shut the device off and turn it back on.  I'd really like to try to get this hotplug issue sorted out, but I've had absolutely no luck so far.
       
      I've managed to get the Alpine Ridge NHI and USB controllers showing up in the PCI section too, but for some reason, the USB lists a bunch of ',,,,,,,,' after the name. 
       
       
      I'll be the first to admit - I don't really know a whole lot about what I'm doing with this stuff, but I've attached relevant files in hopes someone more experienced and knowledable can help me get this working.  
       
      Thanks guys!
      config.plist
      DSDT.aml
      John’s iMac.iojones

      SSDT-TB3.aml
    • By neo_fox33
      DSDT patched for GA-Z97x-Gaming 3 V2 NVIDIA
       
      ACPI Specification 6.2a
    • By kylon
      ACPI and Clover config for Acer Aspire v5-571PG intel i5-U IvyBridge
       
       
      Not Working:
      - sd card reader
       
       
      Tested on High Sierra 10.13.6 and Clover EFI 4678
       
       
      Notes:
      Somehow boot Clover EFI.
      You may need to disable UEFI and boot Clover as Legacy with EmuVariable.
      After that, you should install and boot macOS to install clover as legacy in your EFI partition.
      Now disable Secure Boot and enable UEFI Mode. (remove EmuVariable)
      You may need more steps if you are dual-booting with Windows.
       
       
      **To reset your BIOS, power on the pc and hold the power button for about 30-40 seconds or you can short G2101 (RAM SLOT 1)**
       
       
      Feel free to ask for help.
       
      You will need:
      Clover install options: Install in EFI Partition, Install boot0af, Enable OsxAptioFixDrv-64 and script RC Latest Clover config (acerAspirev5-571PG - CCE Bank) from here ATH9KFixup (here) WhateverGreen (here) Rehabman AppleIntelBacklightInjector (here) in L\E + rebuild cache Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) Rehabman ACPI Battery Driver (here) vit9696 AppleALC (here) + Lilu (here) Mieze Realtek RTL8111 (here)
    • By kylon
      A big thanks to wegface for teaching me a lot of things.
       
       
      Tested on High Sierra 10.13.6 and Clover EFI 4679
       
      Not Working:
      - realtek sd card reader (pm me if you have a fix)
       
      Notes:
      **CPU patches are disabled, if you are using a locked BIOS you must enable them**
       
      Clover EFI:
      - Install it in UEFI Mode and change your hdd partition table to GPT.
      - You will be able to install ANY OS in EFI mode, even if this pc does not support EFI at all! (No guide available for this)
       
      You will need:
      My unlocked BIOS (OPTIONAL) (here) Latest Clover config from CCE Bank (here) (asus k53sj-kylon) Rehabman AppleIntelBacklightInjector (here) in L\E + rebuild cache Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) Rehabman ACPI Battery Driver (here) vit9696 AppleALC (here) + Lilu (here) Mieze Realtek RTL8111 (here) FakeSMC 3.5.1 from Clover EFI source
×