Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
kill454

Dell XPS 13 - GraphicsEnabler does nothing

5 posts in this topic

Recommended Posts

I've gotten most of the hardware for my Dell XPS 13 (L322X) working, but HD4000 graphics just won't work. I can turn on GraphicsEnabler and set my resolution to 1080p in Chameleon, and it will boot in 1080p, but Graphics Acceleration doesn't work (non-translucent menu bar).

 

I have an i7-3537u. I've tried multiple SMBios presets, but at this point I'm lost. I have to boot with -f, or else it won't boot, so would that be a problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've gotten most of the hardware for my Dell XPS 13 (L322X) working, but HD4000 graphics just won't work. I can turn on GraphicsEnabler and set my resolution to 1080p in Chameleon, and it will boot in 1080p, but Graphics Acceleration doesn't work (non-translucent menu bar).

 

I have an i7-3537u. I've tried multiple SMBios presets, but at this point I'm lost. I have to boot with -f, or else it won't boot, so would that be a problem?

Have look to this post   ;)

 

http://www.insanelymac.com/_/osx86/intel-hd4000-and-haswell-inject-aaplig-platfor-r1005

Share this post


Link to post
Share on other sites

If Chameleon is unable to detect the correct PCIRoot, GraphicsEnabler (as well as EthernetBuiltIn) will not work.

 

PCIRoot can be either 0 or 1. Chameleon defaults to 0 when it is unable to read the correct value.

If 0 happens to be wrong, it's necessary to manually set PciRoot=1 in /Extra/org.chameleon.Boot.plist.

 

See the pinned topic titled "Tequila Fix" in one of the DSDT sub forums for more information about this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, I'm not exactly an expert on this stuff. I have no idea how to use the information in this link...

http://www.insanelymac.com/_/osx86/intel-hd4000-and-haswell-inject-aaplig-platfor-r1005

What is the Chameleon_2260_GMA.zip file for? Do I use both IntelCapriFB and InjectIntel-ig? What values should I use for the former? How do I find my ig-platform-id for the latter?

 

I fixed the need to use -f to boot by installing the latest FakeSMC, but graphics are still driving me insane!

 

I need some steps to try, a starting point to troubleshoot this issue. I've tried PCIRootUID = 0 and 1. I have SMBios set to MacBookAir5,2, but I don't know if that is correct or not tbh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×