Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
barrux

Installare Mavericks in un Samsung Chronos Serie 7 NP700Z5C

3 posts in this topic

Recommended Posts

Ciao a tutti, sono due giorni che tento di installare nel computer specificato nel titolo Mavericks ma non riesco in quanto iAtkos non parte proprio l 'installer e Niresh parte (con grafica ridotta) e riesco ad installarlo, ma al riavvio si sente solo il suono (sapete quando dovete scegliere la lingua e sotto una voce dice "Per scegliere italiano ecc ecc") ma niente video.

I componenti hardware specifici del mio computer sono:

 

Scheda madre: Samsung NP700Z5C-S03IT

Wifi (so già che non funzionerà): Intel® Centrino® Wireless Bluetooth® 4.0 + High Speed Adapter

Ethernet: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet Adapter

Processore: Intel® Core i7-3635QM CPU @ 2.40GHz, 2395 MHz

Scheda audio: Realtek High Definition Audio; 

Scheda video: Intel® HD Graphics 4000 e nVidia GeForce GT 640M

 

Spero possiate aiutarmi, grazie  :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Sono riuscito ad installare Mavericks grazie a Niresh e con Chameleon sono riuscito ad avere un Triboot con Windows 8 e Linux! Solo che ci sono alcuni problemi da risolvere:

- Se alzo sopra i 3/4 il volume dell' audio si inizia a sentire un fischio che è un continuo crescendo e dopo un paio di secondi diventa assordante

- Il microfono è sempre abilitato all' avvio anche se lo metto come muto

- All' avvio del Mac mi segnala un disco illeggibile e mi consiglia di inizializzarlo (presumo sia l' SSD)

- Ovviamente la Wifi non funziona, sapreste consigliarmi una valida pennetta Wifi USB compatibile che non costi molto e che sia poco ingombrante?

- Per me questo è il problema che suscita più preoccupazione ed è difficile a spiegarlo ma ci provo: mettiamo che io stia lavorando su Windows, riavvio il sistema ma rientro sempre su Windows o Linux, il riavvio funziona correttamente, riavvio di nuovo e rientro sempre su Windows o Linux, e così via finché non riavvio ed entro dentro al Mac. Ora se io riavvio dal Mac il computer si spegne invece di riavviarsi, riaccendo il computer ed entro dentro al Mac, questa volta riavvio ed il riavvio funziona benissimo, e così per tutti i successivi riavvii continui da Mac. Se dal Mac rientro in Windows (o Linux) si ripete il problema, il primo riavvio non va e si spegne mentre i successivi (se rientro in WIndows o Linux) funzionano correttamente. Non so se mi sono spiegato bene, comunque è capitato mai a qualcuno? da cosa può dipendere ma soprattutto può causare danni a componenti hardware ? (dico questo perchè non vorrei rischiare di buttare via il computer per uno sfizio personale come avere il Mac  :D ), all' inizio pensavo che si fosse rotto qualcosa per i continui spegnimenti dal pulsante di alimentazione (dovuti ai Kernel Panic che ho incontrato durante i tentativi di installazione  :lol: )

EDIT: - Non funziona il touchpad (me ne sono accorto solo ora :P  ) però penso di sapere come rimediare

 

Grazie a priori  :thumbsup_anim:

 

EDIT: Sapete se si può aggiornare alla 10.9.1 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   Mojave Full DSDT patch http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=59&t=6428   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder   CLOVER Install.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By malvibra
      Hi everyone, this is my first post in the forum.

      I have an hackintosh since 2014, built by myself. I installed macOS using ##### two or three times and everything always worked fine.
      I'm still with Sierra, and I'd like to move to High Sierra using Vanilla method. I created the USB, installed Clover, made all the setup in three or four different ways according to different guides, but I get always the same errors.
      It seems that the installer pen drive can't see itself in the drives scheme. I tried different pen drives, tried to change from 3.0 to 2.0 and so on.
       
      Below the links to download the EFI folder and the screenshots of the verbose boot. The configuration of the workstation is in signature.
      EFI
      Screenshots
       
      I hope to have not break any rule in this post, I used the search function but I didn't found anything that help me to fix the installation.
       
      Thanks in advance for help.
       
      Mitch
       
       
       
    • By MaLd0n
      First... If you need DSDT edits... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Run it, post files generated in your desktop RunMe.app  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder  CLOVER.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER.zip   --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   -DSDT My DSDT DSDT.GA H97M-DS3P MaLd0n.zip   -Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF -HDMI





      -FakeSMC
      https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC -LAN https://github.com/Mieze/IntelMausiEthernet   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By GiorgioHeins
      Hello everybody, it’s been a long long time since my last post here on this forum, I’m having a lot of issues trying to activate my graphic card, the system recognizes the graphic card but there’s not full acceleration, clearly shows up its name as Intel graphics HD 3000 with only 4 MB of video ram.
       
      I would like to know how I could fix this problem or a least any suggestion about it. The reason I came to this site one more time is because I have no clue how to edit or patch a DSDt.aml file, I have clover bootloader and still  (seems to be easy but not for me LOL) so I don’t want to ruin the system once again.
       
      My configuration is
      OS macOS High Sierra 10.13
      SAMSUNG series 3 NP300E5C-A0US
      INTEL CORE i3 - 2370M 2.4 GHz
      INTEL GRAPHICS HD 3000 
      WiFi ATHEROS AR5B95
      MEMORY 6 GB DDR3
       
       
      Wifi works *** Sound Works ***Ethernet Works*** 
       
      Battery indicators and trackpad gestures are not working yet.
       
      Thank you guys in advance, I’ll keep myself reading and searching for any kind of solution for my laptop..
       
      See attachment
       
      bootlog.txt
      CLOVER.zip
      DSDT.aml



×