Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
nomadtrsh

Sapphire HD5770 second monitor resolution

1 post in this topic

Recommended Posts

Hi guys:-)

 

I am here from 2008,and i make a Hackintosh these years which works 'till now...nowadays things are changed and i am started as a total NOOB:-)

 

Now i completed new (old) maschine with Sapphire Radeon 5770 which has DVI, HDMI and Display port out....

 

Basically everything works fine because i find right DSDT file, i have ML 10.8.5 installed but....and the goddess of fortune was with me at this moment:-) and of course one friend from Zagreb who help me a lot with some advices:-) THX to him a lot:-)

 

When i boot normally i have a fine correct scaled resolution on main monitor (1920x1200) and it is fine but on Toshiba TV 50" (second monitor) connected  on HDMI output in HDMI splitter i have a max resolution of 720p or a little bit more 1360x768...and it is recognized as TOSHIBA TV

 

On this HDMI splitter i have a 2 Toshiba TV in two rooms...on PC installation everything works fine...

 

When i start with AtiConfig=Vervet i have a lot more resolutions higher than 1920x1080 on second monitor but it is recognised as VGA monitor and of cource card cannot start in this resolution and allow me to set max 1280x720....when i try to set 1920x1080 or higher it always returns me on first resolution....

If i start with AtiConfig=Baboon i see only a small part of second screen on both monitors:-) and i cannot do nothing....

 

 

 

Mobo: Gigabyte GAX38 DQ6, Sapphire Radeon 5770, 8 GB DDR2

 

Any suggestion for this problem maybe?

 

THX in advance....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By wegosi
      Hello.
      Could, please, anybody with knowledge help me?
      Problem: on internal monitor all colors are perfect. on External - I have banding gradients and colors.

       
      My system: 
      ASUST N56VB
      Catalina 10.15.3
      Intel HD4000
      Intel® HM76 Chipset
      External monitor 21:9 2560x1080 via HDMI.
      Clover 5115
       
      What I tried:
      1. Different versions of Lilu and WhateverGreen
      2. Different combinations in config.plist in devices

      In mac Graphics/Displays I see only 24bit of color depth. Is it OK?
       

      Installed kexts:

       
      I don't update WhateverGreen, because then my external monitor stops working at all
       
      My config.plist:

       
       
      Graphics info:

       
      What other info should I provide?
      How to fix it? Thank you in advance
       
      config.plist
       
      EFI zip (not other options to upload here? max 7.85mb on forum, right?):
      https://drive.google.com/open?id=1bUFt_ouKNmdKJH1451AbPGQmh-K9OsHU
       
    • By e285ne
      Hello,
       
      could you help me with Intel UHD 620 HDMI port?
       
      HP ProBook G6 440
      Intel Core i5-8265u
      Catalina 10.15.4

      I've installed Catalina 10.15.4
      But I can't get HDMI working
      When I connect HDMI cable I got freezes and errors as in file freezes.png (attached)

      [IGFB][INFO ] Setting DP power failed (0xe00002bc), ignoring empty dongle handling (likely HDMI/TMDS case)

      I also looked into IOregistryExplorer and see that the connect type is 00400000 there for FB@1
      I tried to patch it via setup.plist but it seems that there is no change in IOregistryExplorer.
      Though the Hackintool sees the change (image attached)
      e285ne.zip
    • By gengstapo
      @Hervé
       
      Im having similar issue with my HS setup, dell latitute 3480, i5-7200U
      Once the hdmi plugged in, the laptop display went blank, only could see the external tv
      But, when i put my laptop to sleep & wake up again, both screen got display (hdmi still connected)
      Even the hdmi could be plugged off & in (after sleep), the laptop display is fine
       
      What could be the culprit?
      Dell’s MacBook Pro IORegistry.zip
      config.plist.zip
×