Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
SpaceJester666

HP Pavilion a6330f?

2 posts in this topic

Recommended Posts

Here is my current PC that I'm HOPING to turn into a hackintosh, I'm pretty sure I can do it, considering the fact that I've done it with a distro of Snow Leopard on a pretty much the same mobo and hardware. I just don't remember exactly where I started.

 

Here are the specs of the PC:

 

HP Pavilion a6330f

 

Current OS: Linux Mint 16 Petra (Cinnamon)

Motherboard Specs:



Manufacturer: Asus

Form factor: microATX - 24.4 cm (9.6 inches) x 24.4 cm (9.6 inches)

Chipset: NVIDIA GeForce 6150SE nForce 430

Memory sockets: 4 x DDR2

Front side bus speeds: 2000MT/s (2.0 GT/s)

Processor socket: AM2

Expansion Slots:

    1 PCI Express x16 slot for graphics card

    2 PCI Express x1 slots

    1 PCI slot







HARDWARE:

CPU: AMD Athlon 64 X2 (dual core)

        +++ CPU Specs :
        

            Operating speed: Up to 2.8 GHz

            Number of cores: 2

            Socket: AM2

            Bus speed: 2000 MT/s

GPU: Force3D AMD ATI Radeon HD 6450
        
        +++ GPU Specs :
        Supports HDMI, DVI, VGA
        PCIe x16
        HD 1080P
        2GB DDR3

Memory : 3gb



Audio : 8 channel High Definition Audio
    Audio CODEC: ALC88S


Networking:  
Interface - Integrated into Mobo
Technology: Realtek RTL8201N
Data Transfer Speeds: up to 10/100Mb/s

------------------------------------------------------

The Graphics card isn't integrated, And I know it should work with OS X, Just not completely sure which distro is needed.

 

I'd like to get a distro of Lion or Mountain Lion on it, but I will settle for Snow Leopard.

 

The only thing I had a problem with last time was the ethernet, there were no drivers for it.  But this one is a little bit different, and hopefully there are drivers for it.

 

If any more info is needed to find out which distro is recommended, I will gladly supply it :)

 

The only thing I'm asking from you guys is to point me in the right direction. Thanks

 

~SpaceJester

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • What did you add exactly, i did inject the unsupported 100 series kext and did see my macOS partition. I couldn't boot at all. I still get an error from VoodooPS2Mouse i think here is an image: https://drive.google.com/open?id=1dkcoWh2ZXj56ketONkrV8x9TNOVJdXkf
    • @Slice what's te correct russian translation for "copy to clip board"?   .. I need also a translation for "log copied to clip board!"
    • Hello MaLd0n,   Could you please make DSDT edits for my new Skylake desktop Lenovo M910t    RunMe files: https://www96.zippyshare.com/v/5bgqAiga/file.html
        Thank you very much in advance!
    • Have you tried adjusting the Khz in midi pref pane or editing the info plist to suit your needs. that sometimes corrects weird noise behavior.
    • Hello Mald0n:

      Nice to meet you, I have created a post about my problem on High Sierra before and I was redirected to this guide by Allan.

      As mentioned in the post, I was not able to get pass the login screen at initial boot and the system could not shutdown occasionally.

      However I solve the high temperature problem when I replace the clover folder you provide on first post, currently the cpu temperature is around 5x-6x'c after 10 mins up time.

      Attached is the clover folder, ioreg as well as the send me app, thanks for your help!

      p.s. I notice that your clover boot efi is a old traditional grey apple boot logo, Is there a version of modern dark and white logo one that I could replace with? Thank you!

      https://www.insanelymac.com/forum/topic/333867-cant-get-pass-2nd-stage-boot-logo-on-initial-boot-and-high-temperature/   My system:
      Gigabyte GA-X48-DQ6
      Core 2 Extreme QX9650 C0
      4 x Kingston DDR2 800ghz Ram
      Galaxy GTX460 1GB
      120GB SSD Leven JS500120C, high Sierra installed
      250GB seagate ST3250310AS
      250GB WDC WD2500JS-08NCB1
      File: https://drive.google.com/file/d/1_k3_jxvzGaLfDzin0zSAUT5ml16Hq15c/view?usp=sharing      


×