Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By zeg66
      Please help me with this 10.9.5 system. Motherboard: Gigabyte 965p-s3 rev3.3, gpu: Ati Radeon HD6450 (dvi/hdmi/vga). 
      Using any of the 3 ports on the 6450 (dvi, hdmi, vga), I see all the white letters on black background during boot but when they complete and it's time for the graphics to start I get a black screen and sometimes a restart after that. Using Clover 4411. Is there any way to get past this?
    • By zeg66
      Could you please help me enable the VGA port on the GT710 in 10.9.5 13F34 ? 
      It is currently booting fine through its HDMI port, web driver 334.0103f01 and config.plist arguments checked: Verbose (-v), npci=0x2000, dart=0, nvda_drv=1
      The nvidia GT710 works fine through its VGA port and web drivers on a friend's Mac Pro 3,1
      I must soon return this borrowed HDMI monitor, mine only has a VGA port so I'd appreciate your input.
    • By zeg66
      Have managed to boot into Finder without a usb but cannot see the outside world. Could you please help me to enable Marvell 80E8056 ethernet access on 10.9.5 13F34 ?
    • By Nemorosus
      Note: This computer works with every version of OS X since (virtually) Snow Leopard, to High Sierra (and newer I presume, except if Apple makes drastic changes). Depending on your hardware configuration, you may need to change some settings and experiment more.
      My configuration:
      CPU: Intel Core i5 3570 3.4GHz RAM: 8GB DDR3 GPU: NVIDIA Geforce GT210 1GB (connected via HDMI) What works, what doesn't?
      Works: Native power management with TB, USB 3.0*, Ethernet*, parallel ports (natively)... Doesn't work: Intel HD2500. If you have i7 or another CPU with HD4000, you may get it to work. The options in BIOS are there, it's just I hadn't had any luck with the HD2500 and couldn't enable it (tried various ways). Note: I don't know if native audio works, as I own an USB audio interface and I use it without any problems. I presume you'll be able to get audio with AppleHDA patches or in last resort VoodooHDA. Let me just say that this is a relatively compatible computer. The motherboard is very good, with the exception of the PSU - you are limited to set of GPUs. Before I had the GT210, I had GTX1050 which worked wonderfully with High Sierra (latest version). But for my purposes, I needed Mavericks and hence the GPU downgrade.
      BIOS settings
      SATA mode to AHCI Disable VT-d Disable integrated GPU (if you have HD2500) Enable Execute Disable Bit Installation Guide
      Create an USB with DiskMakerX Install Clover on it (no special settings needed) Insert FakeSMC.kext into kexts/Other folder When booting, select all the CPU patches (including XCPM) If you have NVIDIA GT210, you'll need to disable the integrated GPU and only select 'Inject NVIDIA' in Graphics settings in Clover Viola Additional Kexts
      Ethernet - AppleIntelE1000e.kext USB 3.0 - GenericUSBXHCI.kext Some more screenshots:




×