Jump to content
slave-zeo

Dell XPS 8700 haswell system - 10.9 Mavericks

77 posts in this topic

Recommended Posts

great, so the one I'm getting comes with an SSD+HD, i guess by default they'll install win 8 on the SSD, is it preferable to install hackintosh into the other partition?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Actually, I believe they ship them with Win8 on the standard HDD (!?!) and have the SSD configured as cache (I seem to remember there being an option for this in the bios). I think someone said something about it earlier in this thread. Pretty silly of Dell :)

 

I'd install and use OS X on the SSD (depending on the size of it) and leave the HDD untouched If I were to have Win8 on my system. Most of the MSATA and newer SSDs have what's called 4k blocks. There is an extra step you gotta do to install clover (or chameleon for that matter) to the SSD so the system can boot. I'll include the steps in my guide I'm working on. Of course you might get lucky and your SSD not use 4k blocks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

so my xps8700 finally arrived, I followed the steps mentioned earlier this thread with clover but didnt have much luck (was sure that the BIOS settings were right). I was stuck at the kernel panic reboot loop and couldn't even get into the install screen, tried different bootflag combinations and settings (-x dart=0 etc...and KernelPM) and still have no luck. Does anyone have any idea?

 

I even tried the myHack method with the provided patched Kernel, no success at all...

Share this post


Link to post
Share on other sites

so my xps8700 finally arrived, I followed the steps mentioned earlier this thread with clover but didnt have much luck (was sure that the BIOS settings were right). I was stuck at the kernel panic reboot loop and couldn't even get into the install screen, tried different bootflag combinations and settings (-x dart=0 etc...and KernelPM) and still have no luck. Does anyone have any idea?

 

I even tried the myHack method with the provided patched Kernel, no success at all...

 

Did you use Clover as the boot loader? If you're using Chameleon you're gonna have the reboot over and over problem unless you use a patched kernel. I strongly recommend against a patched kernel at this point since Clover can patch it on boot time.

 

I'm an idiot, I re-read your posting.  If you are using clover go into the options >> Binary Patching Menu >> and make sure you have Kernel PM Patch enabled. This will stop the reboot problem. Hopefully.

 

 

Let me know and I'lll do what ever I can to help out.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks a lot slave-zeo!!

 

I didnt use chameleon as bootloader. I just followed the steps mentioned elsewhere on a clover tutorial page

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cool. All I did was make my Installer USB thumb drive via the UB utility, The other utilities didn't work so well with 10.9.3 (current at the time I installed). After it was finished I deleted the Extra directory on the thumb drive. I then installed clover and accepted the default options to install it. 

 

It should boot now. I didn't really do anything else special.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great, hope UB will work since I'm installing the 10.9.4 version, should probably try that, my last hope.

 

Could you tell me what are the extra directories?

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Extra directory (in the root of the thumb drive)  is where chameleon keeps it's configuration files. If you're using Clover you won't need it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

was so desperate that I'm thinking of trying one of those distros out there, also at the time i tried the installation last night (GMT +8 here) the whole forum was shut down, leaving no clue to me :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yeah, distros are not the way I'd recommend going. If you can get it figured out you'll learn a lot more form doing it yourself. The knowledge of knowing how to is worth the time invested. Besides, I don't think one of the distress will work because of your Haswell processor. You'll still need either a patched kernel OR clover to get it to boot. If you can find a distro that uses Clover you might be able to squeak by.

Share this post


Link to post
Share on other sites

now I've tried UB with Clover with 10.9.4, this time a bit different, the computer loaded longer before rebooting, still no luck :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've upgraded to yosemite with clover but can't seem to get the sound working.  I've tried toleda's new v3 alc898 patches https://github.com/toleda/audio_RealtekALC ...still no go.  But other than the audio and the usb ports being finicky, it's pretty stable

 

See if you can install the Mavericks kext for the sound provided by slave-zeo using DPCIManager. After that run toleda's cloverALC script to inject the layout files and then reboot and see what happens.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there. I have put my Dell 8700 Hackintosh project on hold for a while, but was wondering if there are compiled instructions I can follow for getting Mavericks in it?

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

First of all, HUGE thanks to slave-zeo and PlutoDelic. Thanks for the great set of instructions. Successfully hackintoshe'd my new Dell XPS 8700 with OS X 10.9.5.  :thumbsup_anim:

 

 

 

Hi there. I have put my Dell 8700 Hackintosh project on hold for a while, but was wondering if there are compiled instructions I can follow for getting Mavericks in it?
Cheers

 

Yes. I can confirm the instructions on this thread work even with 10.9.5. The only other thing you need is a patched mach_kernel for 10.9.5. You can easily find it with a search. Everything works other than the wi-fi as mentioned. 

 

 

Talking about wireless, if anyone gets it working on their 8700, please do let us know how you did it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@illuminrock can you show us how you got the yosemite installed? i tried w. the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] and it installed but can't boot into the system without using -x (safe mode)

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok I figured out the audio,  I think I may have forgot to use this: kext-dev-mode=1 argument during the boot in clover.  Everything seems to be working now except for the USB 2.0 ports

Share this post


Link to post
Share on other sites

@pimentel. i don't really care if it's tonymac tools. i just want to be able to get this running. My question was how did the poster managed to install it, perhaps some tips or steps on how he got it to work would be more helpful.

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

how can i replace the mach_kernel in the installations disk/usb from yosemite? i have problems with install yosemite on my dell xps 8700 haswell. i need specific instructions please.

 

many thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sinister forces are at work O.O

 

I've been trying to install Yosemite 10.10 on my 8700 for the past few weeks with no luck. Upon booting form the clover bootloader it hangs shortly after loading FakeSMC. I'm sure FakeSMC isn't the problem , but it's the only point of reference I have. It does this no matter what boot flags I've used (-v -x -s or just about anything else). 

 

My question is, has anyone did a fresh install of Yosemite 10.10 on their 8700? Not an upgrade but a fresh install from the installer. I've had it working but I believe it was via a upgrade NOT a fresh install.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Tushark2
      Hello,
      1st my laptop spec. 
      CPU - 2.53 GHz Intel Core i3 380m
      RAM - 6 GB 1333 MHz DDR3
      GPU -  1st gen Intel HD Graphics 288 MB
      Laptop - Dell Vostro 3500 series
      BT/WIFI - AzureWave BCM94352HMB
       
      I installed Olarila Mojave 10.14.6 and managed to install 1st gen intel HD graphics but it was bit laggy bcos this gnu doest support metal and its a old machine, so I decided to move to Olarila High Sierra.
      I installed it with most of things working fine expect some issues, for that I want to make SSDT and DSDT to make it run without glitches.
       
      I am atteching my sendme.zip , can some take a look to my current settings and suggest me some changes  
      (Olarila down from few days for me )
       
      Send me MacBook-Pro.zip
    • By tlefko
      Now updated for 10.13.6+ Designed for i7 Skylake, QHD+, 256/8GB memory
      https://github.com/tlefko/OSX-XPS13-9350
      INSTALL
      you may want to disable Configure BIOS settings for EFI Booting. Disable RAID, enable AHCI, virtualization, make sure VRAM is over 32. and you should be set. also disable secure boot and enable UEFI booting You should create an EFI folder onto the USB and copy the contents of the USB onto the drive Boot off the usb using external mouse/keyboard (if required) and follow the installer prompts boot off the MAC HDD NOTES
      You may want to remove the DSDT patches if you have an issue. and manually repatch. however if you have the same model it should not be an issue. POST INSTALL
      Copy the folders from the root of the USB onto the computer efi folder. NOTES
      Some sleep bugs Tested with 10.13.6, not with 10.14 DSDT patches may have an issues if not the same model, you can remove them if there is an issue. CREDITS
      @Rehabman @maz-1 @syscl @darkvoid SUPPORT
      feel free to ask questions / open answers, you can also check out my other repository covering a previous mac version for the same model for other files for that / information on this topic Files.zip
    • By ricardos7
      Boa tarde a todos, estou fazendo um hack em um notebook Dell 5557, as configurações estão abaixo.
      Preciso de ajuda para terminar alguns detalhes que nao consegui, alguém poderia ajudar?
       
      bem com a minha pasta EFI que pode ser baixada nesse post vc poderá fazer o seu hack mais facilmente nesse modelo,
      pois quase tudo ja esta configurado e pronto pra uso.
       
      ESPECIFICAÇÕES TÉCNICAS
      Processador Intel Core i7 - 6ª Geração Intel Core i7-6500U
      Velocidade: 2.5 GHz até 3.1 GHz com Max Turbo Cache: 4Mb
      Memória RAM Quantidade: 16GB DDR3L 1600MHz (2X8).
      Armazenamento Capacidade: 240 GB SSD
      Tela Tamanho:15.6” Resolução: FULL HD 1920x1080p Touch
      Webcam integrada de alta definição (720p) com microfone digital
      Gráfico Integrado Intel HD 520
      NVIDIA® GeForce 930M com 4GB DDR3 Dedicada
      Áudio Realteck ALC255

      Dell Wireless 1707 WiFi, chip ar9565
      1x  HDMI 1.4ª
      2x USB 3.0
      1x USB 2.0
      1x Ethernet 10/100 RJ-45
      1x Entrada de Cartão 5 em 1 (SD, SD 3.0, SDHC, MS e MS PRO)
      Leitor de Cartão
      Tipo: SD, SDHC, SD3.0, MS, MS Pro
      Alimentação Bivolt 3 células 43Wh
       
       
      O QUE NÃO FUNCIONA?
      BRILHO DA TELA
      BLUETOOTH
      SONO (Hibernação)
      HDMI (audio e video) deve ser por causa da nvidia eu acho.
      GRAFICOS DEDICADOS NVIDEA 930M (NAO CONSEGUIR DESATIVAR PERMANENTE)
       
      O QUE FUNCIONA?
       
      GRAFICOS INTEL
      WI-FI - a intel original foi substituída pela DELL dw1707 ar9565
      AUDIO
      TECLADO
      TRACKPAD (com gestos)
      TOUCHSCREEN (com alguns gestos)
      TECLAS  DE ATALHO
      PLACA DE REDE RJ45
      GERENCIAMENTO DE ENERGIA
       
      A DSDT E AS SSDT
      PACHS BASICOS APLICADOS.
      Aparentemente o gerenciamento de energia está funcionando bem, pelo menos o processador parece esta bem estável.
       

       
      PASTA OTHER CLOVER (DEPOIS DESSA IMAGEM FOI ADICIONADO MAIS DUAS KEXT QUE NAO ESTAO PRESENTES NA IMAGEM, PARA FUNCIONAR
      O TOUCH E PARA O WIFI CONSEGUIR ENCONTRAR AS REDES.
       

       
      EFI 
       

       
      ACPI/PACHER
       

       
       
      ESTAREI DEIXANDO UM LINK PARA DOWNLOAD DA MINHA PASTA EFI, CASO ALGUEM ESTEJA FAZENDO ESSE MESMO HACK ESSA PASTA PODERÁ AJUDAR.
       
      ATENÇÃO
       
      LEMBARDO QUE OS ARQUIVOS DSDT E SSDT, SSDT DE 5 A 8 SÃO DO MEU NOTEBOOK, QUEM FOR USAR DEVER EXTRAIR E CONSTRUIR SEUS PROPRIOS DSDT E SSDT.
      O SSDT-EC E O SSDT-PNLF PODEM SER USADOS POIS SÃO GENERICOS.
       
      LINK DE DOWNLOAD EFI DELL 5557-P39F
      https://drive.google.com/open?id=1Q2tnoqQZ9K44Bv6k2k1yauaHCAop_ZyW
       
      QUEM PUDER AJUDAR A CORRIGIR OS PROBLEMAS RESTANTE EU AGRADEÇO, OBRIGADO.
       
       
    • By irfan67670
      Hi all,
       
         I have a perfectly working Mojave installation on my Dell 3537, i5-4200U, Intel HD4400 Graphics, 8GB RAM. When I tried to upgrade using Catalina, it got stuck on showing '8 hours and 54 minutes remaining' and then the time started increasing instead of decreasing. So I decided to create a bootable USB and when I boot it, it always gets stuck on one of these two lines (sometime one comes before the other..):
        
        apfs_module_start: 1683: load: com.apple.filesystem.apfs, v1412 ....
        OR
        ApplePS2Controller: Notification consumer published: ApplePS2SynapticsTouchPad
       
        Things I have tried already and did nothing:
        - Removing VoodooPS2Controller kext and use external mouse/keyboard,
        - keep only minimal kexts in clover for booting (ethernet, smc etc)
        - clover patch to change ECDV to EC
        - Add SSDT-EC.aml to my patched ACPI folder in clover 

        Next thing will try is removing VirtualSMC and use FakeSMC during installation, if anyone faced same issue and found a solution, please advise.
       
        Thanks
      CLOVER.zip
×