Jump to content
  1. TrvHrt

    TrvHrt

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Coddyx
      Hi,
       
      I followed the AMD OSX Vanilla Guide and managed to successfully build my first hackingtosh.
      Everything works great EXCEPT for my MSI - Radeon RX 580 8 GB GAMING X.
      I ran some benchmarks (and tried World of Warcraft) and I am getting ~50% of the performance I am usually getting in Windows 10.
      Unigine Heaven reports ~950 vs 1750 in Windows and World of Warcraft runs @ 30 fps lowest settings vs 60 fps ultra settings in Windows.
       
      Here are the kexts I am using:
      AppleALC Lilu NullCPUPowerManagement RealtekRTL811 VirtualSMC WhateverGreen  
      I should mention that this is an AMD hackingtosh running on Ryzen 5 1600 3.2 GHz 6-Core Processor.
       
      I read and I completely understand that I should not expect 100% performance. But I believe a 50% drop is out of the ordinary.
       
      If anyone has ideas on what I could try to up the performance it would be greatly appreciated.
       
      Thank you!
       
       
    • By vlgngrbrdmn
      Hey all,
       
      This is my first time posting to this forum.
       
      Here is my problem: My main issue is random freezing of my display (i.e. cannot move my mouse) and nothing being displayed after my monitors go to sleep (i.e. lock my screen, wait a few minutes, try to move mouse/type on keyboard. My displays wake up but display "no signal"). I have to reboot in order to use my Hackintosh again.

      Another issue that I am experiencing is that, every time I reboot my system and login initially, my right and left vertical displays do not display correctly until I turn one of them off and back on again. It is kind of hard to describe what is wrong, but basically the dimensions of the display and the orientation (horizontal vs. vertical) is wrong, and my mouse does not display in the correct place on the screen.

      Either way, after some research it looks like this all may be due to my Framebuffer being incorrect. However, I am having a hard time trying to determine whether that is the case and, if so, how to fix it.

      I did manually try to add a Framebuffer ("Kamarang") into my config.plist below, however that did not seem to make a difference.

      Any help with this would be much appreciated! Also, please let me know if I should upload anymore information.

      Currently, My setup consists of 1 Dell U3415w and 2 Dell 2415 monitors in an "H" configuration (both 2415s setup vertically on either side of the U3415W).

      This is all being powered by a SAPPHIRE Radeon RX Vega 64 (https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814202326) with each monitor plugged via a DisplayPort.

      I am currently running the latest version of macOS Mojave, 10.14.4.

      I am also using the latest version of the Clover boot loader (4920) with the following kexts located in kexts\Other:
      AppleALC.kext AtherosE2200Ethernet.kext Lilu.kext USBInjectAll.kext VegaTab_64.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext My config.plist file contains the following:
      ?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?> <!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd"> <plist version="1.0"> <dict> <key>#DisableDrivers</key> <array> <string>CsmVideoDxe</string> <string>VBoxExt4</string> </array> <key>ACPI</key> <dict> <key>DSDT</key> <dict> <key>Fixes</key> <dict> <key>FixHPET</key> <true/> <key>FixIPIC</key> <true/> <key>FixRTC</key> <true/> <key>FixShutdown</key> <true/> <key>FixTMR</key> <true/> </dict> <key>Patches</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>change XHCI to XHC</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> WEhDSQ== </data> <key>Replace</key> <data> WEhDXw== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change XHC1 to XHC</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> WEhDMQ== </data> <key>Replace</key> <data> WEhDXw== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>change SAT0 to SATA</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> U0FUMA== </data> <key>Replace</key> <data> U0FUQQ== </data> </dict> </array> </dict> <key>DropTables</key> <array> <dict> <key>Signature</key> <string>DMAR</string> </dict> <dict> <key>Signature</key> <string>MATS</string> </dict> </array> <key>FixHeaders</key> <true/> <key>SSDT</key> <dict> <key>Generate</key> <dict> <key>PluginType</key> <true/> </dict> </dict> </dict> <key>Boot</key> <dict> <key>Arguments</key> <string>keepsyms=1 dart=0 debug=0x100 shikigva=40</string> <key>DefaultVolume</key> <string>LastBootedVolume</string> <key>Timeout</key> <integer>5</integer> </dict> <key>BootGraphics</key> <dict> <key>#DefaultBackgroundColor</key> <string>0xF0F0F0</string> <key>EFILoginHiDPI</key> <integer>1</integer> <key>UIScale</key> <integer>1</integer> </dict> <key>CPU</key> <dict> <key>#BusSpeedkHz</key> <integer>133330</integer> <key>#FrequencyMHz</key> <integer>3140</integer> <key>#HWPEnable</key> <true/> <key>#HWPValue</key> <string>0x30002a01</string> <key>#QPI</key> <integer>4800</integer> <key>#SavingMode</key> <integer>7</integer> <key>#TDP</key> <integer>95</integer> <key>#TurboDisable</key> <true/> <key>#Type</key> <string>0x0201</string> <key>#UseARTFrequency</key> <true/> </dict> <key>Devices</key> <dict> <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <integer>1</integer> <key>ResetHDA</key> <true/> </dict> <key>Properties</key> <dict> <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> AAASGQ== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> </dict> </dict> <key>USB</key> <dict> <key>FixOwnership</key> <true/> </dict> </dict> <key>GUI</key> <dict> <key>Hide</key> <array> <string>PREBOOT</string> </array> <key>Scan</key> <dict> <key>Entries</key> <true/> <key>Linux</key> <true/> <key>Tool</key> <true/> </dict> </dict> <key>Graphics</key> <dict> <key>FBName</key> <string>Kamarang</string> <key>Inject</key> <dict> <key>ATI</key> <false/> <key>Intel</key> <false/> <key>NVidia</key> <false/> </dict> <key>RadeonDeInit</key> <true/> </dict> <key>KernelAndKextPatches</key> <dict> <key>KernelPm</key> <true/> <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g710////EA== </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.12.x</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g710////Gw== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase (RehabMan)</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g32IDw+DpwQAAA== </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.13.x</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g32ID5CQkJCQkA== </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase (PMHeart)</string> <key>Disabled</key> <true/> <key>Find</key> <data> g/sPD4MDBQAA </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.14.0</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g/sPkJCQkJCQ </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>Port limit increase (Ricky)</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> g/sPD4OPBAAA </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>MatchOS</key> <string>10.14.x</string> <key>Name</key> <string>com.apple.driver.usb.AppleUSBXHCI</string> <key>Replace</key> <data> g/sPkJCQkJCQ </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External Icons Patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>InfoPlistPatch</key> <false/> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> </dict> <key>RtVariables</key> <dict> <key>BooterConfig</key> <string>0x28</string> <key>CsrActiveConfig</key> <string>0x67</string> <key>MLB</key> <string>C02601270QXGPF7FB</string> <key>ROM</key> <string>UseMacAddr0</string> </dict> <key>SMBIOS</key> <dict> <key>BoardSerialNumber</key> <string>C02601270QXGPF7FB</string> <key>ProductName</key> <string>iMac17,1</string> <key>SerialNumber</key> <string>C02R2HZDGG7L</string> <key>SmUUID</key> <string>91E0E343-A938-4117-BBC7-234EA3ED265E</string> </dict> <key>SystemParameters</key> <dict> <key>InjectKexts</key> <string>Yes</string> <key>InjectSystemID</key> <true/> </dict> </dict> </plist> Also, for what it is worth, sleep is disabled on my system:

      Again, thank you all for taking time out of your day to help a fellow hackintosher out!
    • By THE M
      Hi,Everyone
      i've struggled to install Mac High Sierra from three days ago  with an strange error then my pc restart ......
      My PC specifications is
      Cpu amd Athlon 620 II x2
      Ram 8g
      Graphic Ati 5670 DDR3 2g
      Motharboard msi 970 amd

    • By thiagomenini
      Hello everybody,
      I'm from Brazil, if someone wants to write in portuguese, i will understand too. But english is fine.
       
      Days ago I installed the High Sierra, using the image (HighSierraAMD V2 UEFI.dmg). I have an FX8320e, the Asus M5A78L-M / USB3 mobo, GTX 750 and 12GB of RAM.
       
      Well, I build Hackintosh to run audio programs. Everything is working except the USB audio card on the card. But I read that some gyus updates to 10.13.4 or higher and it work.
      But I have some problem with startup and shutdown. I had installed the Clover in different ways, but it did not appear at startup. If I do not use the pen drive to boot, I do not have access to the system.
       
      I've tried different solutions. I formatted the EFI partition using the Terminal and reinstalled the Clover, but it also did not work.
       
      The other problem is the shutdown. The system goes off, but the fans and the mobo remains on. I need to manually press the on/off button to turn off the computer. I had used the Clover Configurations App to set the flag (shutdonw fix) but it not work too. I think this might be related to the boot problem.
       
      Thanks for any help!
    • By 5kr1p7
      Just installed Mojave 10.14.1 (guided by the Shaneee tutorial) and faced a number of problems:
       
      Annoying USB related errors loop when system boot (if anyone got this just wait longer). Entering commands in single user mode commands was really challenging with screen full of errors Reboot/shutdown doesn't work (after lines in console just black screen. Need to push reset/power button) Computer doesn't wake up after sleep Browser are crashing on some web pages (Safari and Chrome on same pages (can't login on rutracker.org for example))  
      USB error:
      ... 2019-04-02 23:52:57.982767+0300 0x1adc     Default     0x0                  0      0    kernel: (AppleUSBEHCI) 000122.778171 UHC4@53000000: AppleUSBEHCI::StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected: USBCMD 0x00010030 USBSTS 0x00004008 2019-04-02 23:52:57.982779+0300 0x1ad3     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.778184 UHC6@56000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000010 2019-04-02 23:52:57.985297+0300 0x1ad3     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.780706 UHC6@56000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery 2019-04-02 23:52:57.985320+0300 0x1ad3     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.780730 UHC6@56000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000008 2019-04-02 23:52:57.985339+0300 0x1ad3     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.780750 UHC6@56000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery 2019-04-02 23:52:58.021308+0300 0x1ad1     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.816718 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000010 2019-04-02 23:52:58.023653+0300 0x1ad1     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.819066 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery 2019-04-02 23:52:58.023664+0300 0x1ad1     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.819078 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000008 2019-04-02 23:52:58.023673+0300 0x1ad1     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.819087 UHC2@52000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery 2019-04-02 23:52:58.088634+0300 0x1ad7     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.884043 UHC4@53000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000010 2019-04-02 23:52:58.091464+0300 0x1ad7     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.886874 UHC4@53000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery 2019-04-02 23:52:58.091481+0300 0x1ad7     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.886893 UHC4@53000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: 0x00000008 2019-04-02 23:52:58.091495+0300 0x1ad7     Default     0x0                  0      0    kernel: (IOUSBHostFamily) 000122.886909 UHC4@53000000: AppleUSBHostController::hardwareExceptionThreadCallGated: attempting recovery 2019-04-02 23:52:58.092790+0300 0x1ad8     Default     0x0                  0      0    kernel: (AppleUSBEHCI) 000122.888199 UHC6@56000000: AppleUSBEHCI::StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected: USBCMD 0x00010030 USBSTS 0x00004008 2019-04-02 23:52:58.131032+0300 0x1ae4     Default     0x0                  0      0    kernel: (AppleUSBEHCI) 000122.926440 UHC2@52000000: AppleUSBEHCI::StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected: USBCMD 0x00010030 USBSTS 0x00004008 2019-04-02 23:52:58.196398+0300 0x1ae9     Default     0x0                  0      0    kernel: (AppleUSBEHCI) 000122.991807 UHC4@53000000: AppleUSBEHCI::StopUSBBus: USBSTS.HCHalted did not set as expected: USBCMD 0x00010030 USBSTS 0x00004008 ...  
      Can anyone who fixed theese issues share kexts archive, config.plist, kernel newer than the manual? My PC specs in signature.
×