Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
rgviva

Slow wakeup

1 post in this topic

Recommended Posts

Problem: my computer (Dell T5500) running 10.9 manages to go into sleep mode but when i press the power button to wake it up, it is "stuck" for 4-5 minutes and then finally it wakes up properly. Weird!

 

Saw similar reports here: https://github.com/tkrotoff/ASUS-P5E3Premium-Hackintosh/issues/1

 

Setup details:

Dell T5500, Dual Xeon X5560 - lspci attached

LPC/RTC kexts loaded (RTC CMOS Reset problem fixed)

NullCPU* kext removed

Chameleon-2.2svn-r2266 c-states p-states enabled

SMBios set to MacPro5,1

 

DSDT/Info attached

 

11/10/13 9:52:09.000 AM kernel[0]: Wake reason: VBTN (User)

11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: RTC: PowerByCalendarDate setting ignored
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: Previous Sleep Cause: 5
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: RTC: PowerByCalendarDate setting ignored
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: USBF:    108.623    AppleUSBEHCI::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: USBF:    108.623    AppleUSBEHCI::CheckSleepCapability - controller will be unloaded across sleep
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: The USB device HubDevice (Port 2 of Hub at 0x5d000000) may have caused a wake by being disconnected
11/10/13 9:56:19.174 AM WindowServer[92]: CGXDisplayDidWakeNotification [108779685774]: posting kCGSDisplayDidWake
11/10/13 9:56:19.174 AM WindowServer[92]: handle_will_sleep_auth_and_shield_windows: Reordering authw 0x7fa74a41c840(2004) (lock state: 3)
11/10/13 9:56:19.174 AM WindowServer[92]: handle_will_sleep_auth_and_shield_windows: err 0x0
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: Auth result for: c8:60:00:e7:43:38 MAC AUTH succeeded
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: AirPort: Link Up on en0
11/10/13 9:56:19.000 AM kernel[0]: en0: BSSID changed to c8:60:00:e7:43:38
11/10/13 9:56:19.919 AM configd[19]: LINKLOCAL en0: parent has no IP
 
Note ~4 minutes between Wake reason and RTC messages...
 
Any ideas?
 

T5500.zip

lspci.txt.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×