Jump to content
InsanelyMac Forum
Uoc Nguyen

Thinkpad T430 - Mavericks 10.9.x - Yosemite 10.10

Recommended Posts

NVIDIA can drive with patch dsdt , the key point is the NVCAP , you can try my dsdt in the Attach .rar file. Now my T430 is 10.10.5 HDMI\Sound\Brightness also ok.

 

   

 

Im also on 10.10.5 atm, All work great except bluetooth, Sound sometime work, sometime not, dont know why. Im using Chimera

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hello

 

I am using Thinkpad T430-23472C8

 

my question is:

 

what is the BIOS setting when you dump the DSDT.d.aml and DSDT.i.aml

is 'DSDT.d.aml' dumped from 'Discrete Graphics' and 'DSDT.i.aml' dumped from 'Integrated Graphics'?

 

is the 'Nvidia _DSM Method' in \_SB.PCI0.PEG.IGPU._DSM native or injected by yourself?

where can I get the steps to inject the nvidia _DSM method if it is injected by yourself ?

 

 

Sorry for my English...

If any information you need please tell me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi there,
 
Here is macOS Sierra

 

post-206862-0-29071400-1478353167_thumb.png

 

Install used: Install macOS Sierra.app/Contents/Resources/createinstallmedia

 

Use same setting as El Captain with latest CLOVER and kexts from @tluck for T420

 

- Not working: Audio, Bluetooth

 

to be continued ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Similar Content

    • By partha.slg123
      Hackintosh High Sierra 10.13.3 USB Installer Boot Into USB DIrectly Enter Exit Option Menu. Clover Boot Menu Not Showing. Plz Help .................
       

       
      My System Specification :

      CPU : Core i5 6400
      MB : Asus H110M-CS
      RAM : 8GB DDR 4
      HDD : WD 1TB For Windows And WD 500 GB For Hackintosh
      Bootloader : Clover
    • By Ssking
      Hello...
      i am ssking....
      Now i am using
      Asus n43jf laptop
      1st generation core i 5 460m
      4gb ddr 3 ram
      500 gb harddisk
      Intel  graphics 1650 mb and Nvidia geforce gt 425m 1gb ddr3
      now i am using yosemite 10.10.5 nicely
      but how to disable intel gpu and use nvidia 425m 1gb gpu?
      Is there any way to use nvidia gpu from my dual graphics laptop?
    • By zeg66
      Please help me with this 10.9.5 system. Motherboard: Gigabyte 965p-s3 rev3.3, gpu: Ati Radeon HD6450 (dvi/hdmi/vga). 
      Using any of the 3 ports on the 6450 (dvi, hdmi, vga), I see all the white letters on black background during boot but when they complete and it's time for the graphics to start I get a black screen and sometimes a restart after that. Using Clover 4411. Is there any way to get past this?
    • By jsione
      Hello everyone.
      I'm trying to get . work my H5321gw WWAN card on High Sierra.
      I have a patched kext (in attachment) and unclear info from logs:
       
       
      Mon Apr  2 13:30:18 2018 : Initializing device: AT&FE0Q0V1 Mon Apr  2 13:30:18 2018 : Initializing PDP context: AT+CGDCONT=1,"IP","otk.msk" Mon Apr  2 13:30:18 2018 : Dialing: ATD*99***1# Mon Apr  2 13:30:18 2018 : Waiting for connection Mon Apr  2 13:30:19 2018 : Connection established Mon Apr  2 13:30:22 2018 : Serial connection established. Mon Apr  2 13:30:22 2018 : Using interface ppp0 Mon Apr  2 13:30:22 2018 : Connect: ppp0 <--> /dev/cu.wwan Mon Apr  2 13:30:56 2018 : LCP: timeout sending Config-Requests Mon Apr  2 13:30:56 2018 : Connection terminated. Mon Apr  2 13:31:06 2018 : Serial link disconnected. Mon Apr  2 13:50:48 2018 : publish_entry SCDSet() failed: Success! Mon Apr  2 13:50:48 2018 : publish_entry SCDSet() failed: Success! Mon Apr  2 13:50:49 2018 : Apple Base Script.ccl Version 3.3 Mon Apr  2 13:50:49 2018 : Initializing device: AT&FE0Q0V1 Mon Apr  2 13:50:49 2018 : Initializing PDP context: AT+CGDCONT=1,"IP","otk.msk" Mon Apr  2 13:50:49 2018 : Dialing: ATD*99***1# Mon Apr  2 13:50:49 2018 : Waiting for connection Mon Apr  2 13:50:50 2018 : Connection established Mon Apr  2 13:50:54 2018 : Serial connection established. Mon Apr  2 13:50:54 2018 : Using interface ppp0 Mon Apr  2 13:50:54 2018 : Connect: ppp0 <--> /dev/cu.usbmodem Mon Apr  2 13:51:28 2018 : LCP: timeout sending Config-Requests Mon Apr  2 13:51:28 2018 : Connection terminated. Mon Apr  2 13:51:37 2018 : Serial link disconnected.  
      Please help me to resolve  my problem.
      Laptop specs: ThinkPad x230 2325-78G
      CellPhoneHelper.kext.zip
    • By zeg66
      Could you please help me enable the VGA port on the GT710 in 10.9.5 13F34 ? 
      It is currently booting fine through its HDMI port, web driver 334.0103f01 and config.plist arguments checked: Verbose (-v), npci=0x2000, dart=0, nvda_drv=1
      The nvidia GT710 works fine through its VGA port and web drivers on a friend's Mac Pro 3,1
      I must soon return this borrowed HDMI monitor, mine only has a VGA port so I'd appreciate your input.
×