Jump to content
Sign in to follow this  
vanquybn

How do I get my VGA port working?

5 posts in this topic

Recommended Posts

Hi All,

I have just install Mac OS 10.9GM, every thing work fine except the VGA port connector.

I also tried patch DSDT and AppleIntelGraphic kext. however i got fail.

Here are my laptop:

Dell inspiron core i7 2670QM

Graphich: HD 3000 (0116x8086) and Nvidia

Please help me!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

 

Hi All,
I have just install Mac OS 10.9GM, every thing work fine except the VGA port connector.
I also tried patch DSDT and AppleIntelGraphic kext. however i got fail.
Here are my laptop:
Dell inspiron core i7 2670QM
Graphich: HD 3000 (0116x8086) and Nvidia
Please help me!

 

You should get modgliani script at olaria.com (registering for free) to patch the pinouts of original AppleIntelSNBGraphicsFB.kext. The third table is edited for the vga port and the forth one is set to zero. Tables are fully working on a Lenovo EDGE E320.

 

HD3000 Table:

0000000: 0102 0300 1007 0000 1007 0000  ............

000000c: 0100 0000 0200 0000 3000 0000  ........0...

0000018: 0205 0000 0008 0000 0600 0000  ............

0000024: 0602 0000 1000 0000 0900 0000  ............

0000030: 0000 0000 0004 0000 0900 0000  ............

 

Have fun.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should get modgliani script at olaria.com (registering for free) to patch the pinouts of original AppleIntelSNBGraphicsFB.kext. The third table is edited for the vga port and the forth one is set to zero. Tables are fully working on a Lenovo EDGE E320.

 

HD3000 Table:

0000000: 0102 0300 1007 0000 1007 0000  ............

000000c: 0100 0000 0200 0000 3000 0000  ........0...

0000018: 0205 0000 0008 0000 0600 0000  ............

0000024: 0602 0000 1000 0000 0900 0000  ............

0000030: 0000 0000 0004 0000 0900 0000  ............

 

Have fun.

it's already done for me, and it didn't work :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the same problem here.

Dell Vostro with Sandy Bridge i5 and HD3000 (no discrete card).
DSDT patch (_DSM method) + kext patch doesn't work. I know it worked when I tried Moutain Lion (more than one year ago). But no luck with Mavericks.

 

EDIT : I made it work !!!

 

in the AppleIntelSNBGraphicsFB file, I edited each 0304 0000 0004 0000 0900 0000 found on the file.
In 10.9.1, there are 3 of them. I've replaced each three. And that works. Or more precisely "works". The screen is only detected when pluged in before booting the compture, or when it's sleeping. I don't know if it's possible to solve this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×