Jump to content
toleda

Airport - PCIe Half Mini

849 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

 

I tried to make changes in HEX for my BCM943224 (0x4353) but doesn't.
 
I did the patch for macbookpro6,1 (Mac-F22589C8, need because of the Intel HD Graphics) using Clover.
I tried to use in Fake ID Wi-Fi 0x43a014E4 and 0x435314E4, but no results.
 

Can anyone help me? OS X 10.10.3.

 

 

 

attachicon.gifCaptura de Tela 2015-06-16 às 18.52.09.png

Your AirPortBrcm4360 is incorrectly, the length of Find and Replace must be the same. You can try adding some 0 to make the hex equal.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Your AirPortBrcm4360 is incorrectly, the length of Find and Replace must be the same. You can try adding some 0 to make the hex equal.

 

Thanks pokenguyen!!!  :D 

 

I completed with 0 and works fine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

mnfesq, on 13 Jun 2015 - 9:56 PM, said:snapback.png

 

I am having real trouble with 10.11 as far as continuity and handoff go.  I cannot get Bluetooth working with the vanilla IOBluetoothFamily.kext and I cannot get my wifi to use Brcm4360 despite my DSDT patch.  It will only work with Brcm4331.  Is this a whitelist issue?  What's going on? BTW, I have continuity and handoff working perfectly in Yosemite.

 

Call it a cop-out but I just decided to buy a new wifi card.  I got the Azurewave AW-CE123H and now Handoff and Continuity are working perfectly.  I figured the hours I put into the problem so far and the hours more I would spend trying to solve my problem weren't worth it when I could buy the new card for $28 USD.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ok, I figured out the new handoff binary patch for 10.11 beta1. Thanks for previous work done by Skvo and others.

IOBluetoothFamily
Find: 4885FF7447488B07
Replace: 41BE0F000000EB44

 

I'm not getting this to work with Beta 2.  Is it working for you?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Handoff patch failed to work under 10.11.... 5GHz patch is fine.

Which 5GHz patch was working for 10.11 beta ?

I have tried those at Post #1 all in vain for 10.11 beta.

No such a problem for 10.10.3 or 10.10.4 in my BCM4360 at Asus Z87 & Z97 MBs.

 

[solved]

Those patch for BCM4360 at Post #1 are still working in 10.11 DP1 or DP2.

My mistake was due to abnormal behavior of 0xED (hex editor) in 10.11.

However I can fix it in 10.10.x and working now.

Edited by jsl

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi i have Broadcom BCM4352 Azurewave AW-CE123H WiF i+ BT 867Mbps Bluetooth 4.0 but  i have no bluetooth :(

any help?

Dell 7537 laptop+clover+intel 4500U+16GB+1TB+

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have tried those at Post #1 all in vain for 10.11 beta.

Post #1/BCM94352 5 GHz/BT Handoff Patch (10.10 and newer)/1. 10.10 and newer, 5GHz; working in 10.11

hi i have Broadcom BCM4352 Azurewave AW-CE123H WiF i+ BT 867Mbps Bluetooth 4.0 but  i have no bluetooth 

10.10/Post #1/BCM94352 BT/1. BrcmPatchRAM.kext

10.11/Post #358

 

See Post #1, Problem Reporting for further support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post #1/BCM94352 5 GHz/BT Handoff Patch (10.10 and newer)/1. 10.10 and newer, 5GHz; working in 10.11

10.10/BCM94352 BT/1. BrcmPatchRAM.kext

10.11/Post #358

 

See Post #1, Problem Reporting for further support.

thanks got fixed now thanks  :thumbsup_anim:  but on windows it doesn't discovery any bluetooth devices !!! need any bluetooth divers?

thanks got fixed now thanks  :thumbsup_anim:  but on windows it doesn't discovery any bluetooth devices !!! need any bluetooth divers?

but now i have random freezes (on os x 10.10.3  dell 7537 laptop intel 4400+16GB+1TB+nvidia GT750m disabled) idon't know why this happens help!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post #1/BCM94352 5 GHz/BT Handoff Patch (10.10 and newer)/1. 10.10 and newer, 5GHz; working in 10.11

Thanks and it really working in 10.11 DP2.

My mistake was due to abnormal behavior of 0xED (hex editor) in 10.11.

However I can fix it in 10.10.x and working now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Information on the latest modules from Apple:
 

1. MacBook Pro 13", Retina, Early 2015
Teardown: https://www.ifixit.com/Teardown/MacBook+Pro+13-Inch+Retina+Display+Early+2015+Teardown/38300
 
Photo from teardown (сlick to enlarge):
post-332888-0-18419300-1435304306_thumb.png
 
Module: Broadcom BCM943602CS

 

Wi-Fi chipset: Broadcom BCM43602. Vendor ID 0x14e4, DeviceID: 0x43ba

Broadcom News Release for BCM43602 - http://www.broadcom.com/press/release.php?id=s817141

 

Bluetooth chipset: Broadcom BCM20703 (chipset support BT 4.1). Vendor ID: 0x05ac (Apple Inc.),  Product ID: 0x8290.
 

 

 

2. Macbook 12", Retina, Early 2015

Teardown: https://www.ifixit.com/Teardown/Retina+Macbook+2015+Teardown/39841
 
Photo from teardown. Integrated module:
post-332888-0-55178400-1435304853_thumb.png

two antenna connectors on the other side of the motherboard:
post-332888-0-70373400-1435304982_thumb.png
 
Module: Murata 339S0250

 

Based on a single-chip solution: Broadcom BCM4350 (Wi-Fi 802.11ac, up to 866Mbps + Bluetooth 4)

Product Info for BCM4350: https://www.broadcom.com/products/wireless-connectivity/wireless-lan/bcm4350

 

Wi-Fi used PCIe bus: Vendor ID 0x14e4, DeviceID: 0x43a3

Bluetooth used UART bus (not USB).
 

 

All new modules support in OS X Yosemite and El Capitan.

 

AirPortBrcm4360.kext from 10.10.0 and newer contains DeviceID: pci14e4,43ba and pci14e4,43a3.

USB Bluetooth BCM20703 - used IOBluetoothHostControllerUSBTransport.kext

UART Bluetooth BCM4350 - used IOBluetoothHostControllerUARTTransport.kext

 

 

note:

no drivers UART Bluetooth BCM4350 for Windows: https://support.apple.com/en-us/HT204432

Share this post


Link to post
Share on other sites

if anyone know how to fix this 

2nd request, see Post #1.

Information on the latest modules from Apple:

New choices, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

definitely i have :) but not location :(

To be clear; no files attached, no idea.

Ignored Post #361; see Post #1, Problem Reporting for further support.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i'm clover user on dell 7537 LAPTOP(UEFI)+ intel 4400(nvidia gt750M disabled with DSDT)+i7(4500U)+1920x1080 (touch display) Dell bios A12

guid used http://www.insanelymac.com/forum/topic/292542-airport-pcie-half-mini/

card that i have Broadcom BCM4352 Azurewave AW-CE123H WiF i+ BT 867Mbps Bluetooth 4.0 

from http://www.ebay.co.uk/itm/Broadcom-BCM4352-Azurewave-AW-CE123H-WiF-i-BT-867Mbps-Bluetooth-4-0-Hackintosh-/281300566338?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item417ed20142

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×