Jump to content
toleda

Airport - PCIe Half Mini

849 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

See Post #1/Broadcom Device_IDs/2. Supported Device_IDs (injection required)

 

I have discovered that my card, bought on ebay as BCM43225HMB is not supported because it has a8d8 as device id.

I'll have to buy a new one, but you can I be sure that the card I'llbuy has the right device id?

for example is this  card supported?

thank you in advance

Edit: i have found also this one

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

Looking for assistance getting this to work on an MLPF build. I have an Azurewave AW-CE123H, which works fine on 10.8.5 pre-MLPF but breaks immediately following the application thereof. I've attached my files both pre- and post MLPF. I have a feeling that the kexts don't load in 32-bit mode. If so, is there a fix?

System is Thinkpad X61 C2D T8300, 8GB RAM, Crucial M500 SATA and the above Wifi card. Installed via bcm4352.kext (to S/L/E, but neither works post-MLPF).

Thanks,

 

R

AzureWave_Pre.zip

AzureWave_Post.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi everyone...
I have installed Yosemite on my first Hackintosh.
I have an Asrock z97e-itx motherboard, which has a Broadband's chip. I guess that is a BCM94352HMB, but I'm not sure of this.
​Is there a something to do for discover which wifi-card i have installed?
 

 

Actually, my airport doesn't work properly. When I installed it, I followed this guide;

http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/2925-bluetooth-firmware-uploader/?hl=bcm94352

but the result has been that now my airport card can be recognise by the OS, but i can't find my home's wi-fi 5.00 GHz net and the bluetooth doesn't work properly (my magic mouse goes in spurts).
I tried to follow the guide in the first page, but i didn't  understand nothing. Is there a more discursive guide?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

my AW-CE123H will not work in 5GHz after updating to 10.10.2. I am using Clover to patch. Is there a fix?

For the Airport cosmetic fix you can still use the old one.

 find 6B100000750D replace 6B1000009090

 

for the 5Ghx fix you can use the 10.10.2 beta patch previously posted

find 5854005D1954210000 replace 5553008DA85EB60009 

 

 

and for the handoff fix you can use this one previously posted too.

find 4885C0745C0FB748 replace 41BE0F000000EB59  

 

Tested in 10.10.2 official update build 14C109.

 

Good Luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the Airport cosmetic fix you can still use the old one.

 find 6B100000750D replace 6B1000009090

 

for the 5Ghx fix you can use the 10.10.2 beta patch previously posted

find 5854005D1954210000 replace 5553008DA85EB60009 

 

 

and for the handoff fix you can use this one previously posted too.

find 4885C0745C0FB748 replace 41BE0F000000EB59  

 

Tested in 10.10.2 official update build 14C109.

 

Good Luck

Thanks AREOS,

I changed only the 5GHz patch and its working well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I bought the BCM94360CD and the card is recognized OTB. Handoff works.

 

But I have an issue with AirDrop. (iPad / iPhone to iMac 13,1)

 

It either does not work at all, or it is very slow to transfer files. Or is just disconnects the transfer because of a timeout. 

 

Is this a known issue?

 

Edit 1:

Wifi and LAN is currently connected and now it works like it should, very fast and stable. Any idea to get rid of a connected Wifi connection and to use only LAN?

Share this post


Link to post
Share on other sites

For anyone who doesn't want to modify there IO802.11Family and IOBluetoothFamily to work with Yosemite. I updated the Clover patch so if you use this:

 

<key>KextsToPatch</key>

  <array>

   <dict>

    <key>Comment</key>

    <string>10.10-BCM94352-5 GHz-US-FCC</string>

    <key>Find</key>

    <data>WFQAXRlUIQAA</data>

    <key>Name</key>

    <string>AirPortBrcm4360</string>

    <key>Replace</key>

    <data>VVMAjahetgAJ</data>

   </dict>

   <dict>

    <key>Comment</key>

    <string>10.10-BT4LE-Handoff-Hotspot</string>

    <key>Find</key>

    <data>SIXAdFwPt0g=</data>

    <key>Name</key>

    <string>IOBluetoothFamily</string>

    <key>Replace</key>

    <data>Qb4PAAAA61k=</data>

   </dict>

  </array>

 
This will do the same thing as modifying the files and using Kext Wizard except it's more cleaner so next update, 5Ghz should remain unless Apple changes the code. FYI I am using Rehabman's FakePCI as discussed earlier so I don't need the Airport Extreme name patch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

10.10.2 breaks continuity patch or something on the 94352 combo here. 

 

Replaced iobluetoothfamily from 10.1 for now. Functionality? unsure.

 

Used the updated patch on the vanilla functionality is good after much, (for me)  trial.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Someone here that has a BCM943224 HMS? I can't get Apple's own kext to load because of their whitelisting using BoardID's. When using MacBookAir5,2 (which Clover then generates the appropriate BoardID for) I can see it load during boot but hangs (since that product name is not compatible with my system), but when using MacBookPro8,3 it does't work at all, even though I've patched AirPort_Brcm4360's BoardID. Does anyone here know the answer? I've attached my config.plist in case someone wants to see this.

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
	<key>ACPI</key>
	<dict>
		<key>DSDT</key>
		<dict>
			<key>Debug</key>
			<false/>
			<key>Fixes</key>
			<dict>
				<key>AddDTGP_0001</key>
				<true/>
				<key>AddMCHC_0008</key>
				<false/>
				<key>FakeLPC_0020</key>
				<false/>
				<key>FixAirport_4000</key>
				<true/>
				<key>FixDarwin_0002</key>
				<true/>
				<key>FixDisplay_0100</key>
				<true/>
				<key>FixFirewire_0800</key>
				<true/>
				<key>FixHDA_8000</key>
				<true/>
				<key>FixHPET_0010</key>
				<true/>
				<key>FixIDE_0200</key>
				<false/>
				<key>FixIPIC_0040</key>
				<true/>
				<key>FixLAN_2000</key>
				<true/>
				<key>FixSATA_0400</key>
				<false/>
				<key>FixSBUS_0080</key>
				<true/>
				<key>FixShutdown_0004</key>
				<true/>
				<key>FixUSB_1000</key>
				<true/>
				<key>NewWay_80000000</key>
				<true/>
				<key>FIX_RTC_20000</key>
				<true/>
				<key>FIX_TMR_40000</key>
				<true/>
				<key>AddIMEI_80000</key>
				<false/>
				<key>FIX_INTELGFX_100000</key>
				<false/>
				<key>FIX_WAK_200000</key>
				<true/>
				<key>DeleteUnused_400000</key>
				<true/>
				<key>FIX_ADP1_800000</key>
				<true/>
				<key>AddPNLF_1000000</key>
				<true/>
				<key>FIX_S3D_2000000</key>
				<true/>
				<key>FIX_ACST_4000000</key>
				<true/>
				<key>AddHDMI_8000000</key>
				<true/>
				<key>FixRegions_10000000</key>
				<true/>
			</dict>
			<key>Name</key>
			<string>DSDT.aml</string>
			<key>ReuseFFFF</key>
			<false/>
		</dict>
		<key>DropTables</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>DMAR</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>SSDT</string>
				<key>TableId</key>
				<string>CpuPm</string>
			</dict>
			<dict>
				<key>Signature</key>
				<string>SSDT</string>
				<key>TableId</key>
				<string>Cpu0Ist</string>
			</dict>
		</array>
		<key>HaltEnabler</key>
		<true/>
		<key>SSDT</key>
		<dict>
			<key>Generate</key>
			<dict>
				<key>CStates</key>
				<true/>
				<key>PStates</key>
				<true/>
			</dict>
		</dict>
	</dict>
	<key>Boot</key>
	<dict>
		<key>Arguments</key>
		<string>kext-dev-mode=1</string>
		<key>DefaultLoader</key>
		<string>boot.efi</string>
		<key>DefaultVolume</key>
		<string>LastBootedVolume</string>
		<key>NeverHibernate</key>
		<false/>
		<key>Fast</key>
		<false/>
		<key>Legacy</key>
		<string>PBR</string>
		<key>Debug</key>
		<false/>
		<key>Timeout</key>
		<integer>5</integer>
	</dict>
	<key>Devices</key>
	<dict>
		<key>NoDefaultProperties</key>
		<false/>
		<key>Audio</key>
		<dict>
			<key>ResetHDA</key>
			<true/>
		</dict>
		<key>UseIntelHDMI</key>
		<false/>
		<key>USB</key>
		<dict>
			<key>AddClockID</key>
			<true/>
			<key>FixOwnership</key>
			<true/>
			<key>HighCurrent</key>
			<false/>
			<key>Inject</key>
			<true/>
		</dict>
		<dict>
			<key>WIFI</key>
			<string>0x43A014E4</string>
		</dict>
	</dict>
	<key>GUI</key>
	<dict>
		<key>ScreenResolution</key>
		<string>1920x1080</string>
		<key>Theme</key>
		<string>metal</string>
	</dict>
	<key>Graphics</key>
	<key>KernelAndKextPatches</key>
	<dict>
		<key>AppleRTC</key>
		<true/>
		<key>AsusAICPUPM</key>
		<false/>
		<key>Debug</key>
		<false/>
		<key>KernelCpu</key>
		<false/>
		<key>KernelPm</key>
		<false/>
		<key>KernelLapic</key>
		<false/>
    		<key>KernelHaswellE</key>
    		<false/>
		<key>KextsToPatch</key>
		<array>
			<dict>
				<key>Find</key>
				<data>RXh0ZXJuYWw=</data>
				<key>Name</key>
				<string>AppleAHCIPort</string>
				<key>Replace</key>
				<data>SW50ZXJuYWw=</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>TRIM function for non-Apple SSDs</string>
				<key>Find</key>
				<data>QVBQTEUgU1NEAA==</data>
				<key>Name</key>
				<string>IOAHCIBlockStorage</string>
				<key>Replace</key>
				<data>AAAAAAAAAAAAAA==</data>
			</dict>
			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>Whitelist BCM943224 for MacBookPro8,3</string>
				<key>Name</key>
				<string>AirPortBrcm4360</string>
				<key>Find</key>
				<data>TWFjLUM2RUZBNjM5NjJGQzZFQTA=</data>
				<key>Replace</key>
				<data>TWFjLTk0MjQ1OUY1ODE5QjE3MUI=</data>
			</dict>
		</array>
	</dict>
	<key>SystemParameters</key>
	<dict>
		<key>InjectKexts</key>
		<true/>
		<key>InjectSystemID</key>
		<true/>
	</dict>
</dict>
</plist>

Share this post


Link to post
Share on other sites

hangs (since that product name is not compatible with my system), but when using MacBookPro8,3 it does't work at all

Boot problems are off topic.

When booting, see Post #1, Problem Reporting.  Attach all requested files.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a BCM4360 (0x14E4, 0x8659) which displays Locale: Unknown Country Code: XT in 10.10.2 /w Clover.

 

I would like to use the Clover KextsToPatch feature--can anyone help with that? 

 

I saw the Country XT patches posted earlier, but they all seemed to apply to other cards. Is that patch card specific, or can I use it

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a BCM4360 (0x14E4, 0x8659) which displays Locale: Unknown Country Code: XT in 10.10.2 /w Clover.

 

I would like to use the Clover KextsToPatch feature--can anyone help with that?

 

I saw the Country XT patches posted earlier, but they all seemed to apply to other cards. Is that patch card specific, or can I use it

 

Thanks!

Have you seen this? https://discussions.apple.com/thread/3656144

Share this post


Link to post
Share on other sites

I actually meant to point out that the country code is set by the router and transmitted to the Mac. Setting the router correctly is the proper way to fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I actually meant to point out that the country code is set by the router and transmitted to the Mac. Setting the router correctly is the proper way to fix it.

Ah, I see. So mine is XT, is that a problem?

 

The Locale is also Unknown, is that linked to country code or a separate issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

×