Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Vienen

[SOLVED] Ethernet 'cable unplugged' error after reboot

1 post in this topic

Recommended Posts

Hello all, I recently installed iAtkos ML2 10.8.2. Everything works just fine except the ethernet. Everytime i boot or reboot, my ethernet shows 'cable unplugged' then i have to pull the plug and plug it again to work. I have installed appleRTL8169.kext. I am not sure if its a hardware or the kext issue. Thanks.

 

My Specs:

 

MSI 945GZM6-F

Intel Dual Core 1.8GHz

Geforce 9400GT

3GB RAM

10/100 Fast Ethernet by Realtek 8100C

 

EDIT

It was a hardware issue. Changed the motherboard and everything is working great. Thanks all.

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By RogerDodger93
      Salve a tutti ragazzi,
      Mi sono appena iscritto e innanzi tutto vorrei esprimere la mia gratitudine per l'aiuto offerto. Il mio problema come da titolo riguarda il mio Pavilion Power 15 più precisamente il modello cb015nl. Ho notato che c'era un altro topic su un modello simile ma immagino che anche se i modelli sono simili non è detto che siano compatibili quindi ne ho creato uno per il mio modello. Per arrivare al dunque, sono riuscito ad installare con successo Mojave 10.14 ma ho riscontrato diversi problemi una volta avviato l'OS. Quello che non riesco a far funzionare è l'indicatore della batteria, il power managment (Stop non funziona e la luminosità), la porta ethernet e credo che la scheda wifi sia incompatibile, le gesture del trackpad, e l'audio che con una scheda audio esterna funziona a meraviglia e l'ultimo grosso problema è che non riesco a far partire clover senza la usb di installazione, ho installato clover bootoader sull'hd dove ho mojave ma niente senza la usb mi parte il bootloader di hp/windows. Premetto che sono partito con una copia di mojave scaricata dall'appstore. Vi allego il report di HackInfo sperando che possa essere d'aiuto per il troubleshooting
      HackInfo_Report.zip
    • By Hervé
      Recompiled v2.3.6 sources in fat-binary mode (Xcode 3.2.6, SDK 10.6, Target OS X 10.6). Fully supported in 32bit and/or 64bit mode under all OS X/macOS versions from Snow Leopard 10.6 to Mojave 10.14.
       
      Edits:
      Nov 16th, 2018: updated description to extend support to Mojave 10.14
    • By wado729
      Here's my build
      OS: 10.13.6
      CPU: i7-8700k
      MB: MSI Z370i Gaming Carbon AC
      RAM: 16 GB DDR4 Crucial Ballistix

      My internet chipset is Intel I219-V Gigabit LAN controller and I am using version 2.4.0d0 of IntelMausiEthernet.kext.

      I am paying for gigabit down speeds but I am not getting on my hackingtosh. My windows work CPU gets speeds up to 900mb/s but my hackintosh tops out at around 490-510mb/s. It's been like this on 10.13 and 10.13.6. Both machines are not using wi-fi when testing speed, they are both going straight into my router.

      Anybody else have this issue?
    • By EWaffle
      Hey guys, I have a ridiculously convoluted issue. Take a seat.
       
      I am trying to use Logic Pro X on a 2012 Mac Mini I have, but I currently have Snow Leopard OS X 10.6.8, and will need to update to Sierra 10.12. However, I realize I need to update to a newer OS such as El Capitan in order to be able to update to Sierra. Except I cannot sign into the App Store. I am greeted with an error message along the lines of "this computer or device cannot be verified." So I did some digging and it seems to be because my Ethernet port and Wifi don't work. I use a USB Wifi adapter to get around this but now it seems like I finally have to fix it for good so I can get into the App Store to get these updates I need.
       
      In System Preferences > Network, I do not see Ethernet or Wifi listed. Only my USB Wifi Adapter and Firewire. In System Profiler > Hardware > Ethernet Cards, it says, "This computer does not appear to have any PCI Ethernet cards installed."
       
      I'm pulling my hair out over here to get Logic Pro X on this computer, that's all that I really want, and that's all I want this computer to do. If you can help, God bless your soul.
    • By zeg66
      Have managed to boot into Finder without a usb but cannot see the outside world. Could you please help me to enable Marvell 80E8056 ethernet access on 10.9.5 13F34 ?
×