Jump to content
xpamamadeus

Ozmosis

6,212 posts in this topic

Recommended Posts

I can confirm HFS+ install from flashdrive with only OZ (i have no room for apfs in bios, when i put it in third section- its not working). 

So this OZ fresh and should be used as default one. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Im trying to patch type0->BiosSegment as suggested by bs0d to prevent firmware check error during installation.

 

Would that eliminate the need for FF & FFM in Defaults.plist ?

I built the rom image will test it after I am done with the russian method which failed with Apple Installer but might still work with Pacifist (under test atm)

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cecekpawon you´re the man :D

It works I write this from a freshly installed HighSierra Copy just using OZ :D

 

Well I think "Ooops you did it again" with a little help from @bsod pointing you in the right direction. OZ does now boot and install HighSierra like a breeze thank you for that :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cecekpawon & other developers thanks for your hard work.@cecekpawon I have loaded you latest oz2a file to my  Gigabyte z97PD3 Bios. and it as improved the install.

could someone point me to how I can update my smbios to date 05/01/2017 has the install as it showing verify ferm wear eeror  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need braveheart testers >>>

 

@cecekpawon and @modbin, if you was women then I could send you an very hot and fresh kiss, but as you're THE MAN'S, respectable  :wub:  :thanks_speechbubble:  :thanks_speechbubble:  :thanks_speechbubble:  :thanks_speechbubble:, and I wish for you all the best in every kind of think you putted your hands! Thank's modbin, thanks cecekpawon :wink_anim:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

@cecekpawon & other developers thanks for your hard work.@cecekpawon I have loaded you latest oz2a file to my  Gigabyte z97PD3 Bios. and it as improved the install.

could someone point me to how I can update my smbios to date 05/01/2017 has the install as it showing verify ferm wear eeror  

 

You're welcome my friend, you need also to change bios date, for example: iMac14,4 IM144.88Z.0179.B30.>170501<1718  red numbers are Bios Date and it will be: 05/01/2017, this is why in OzmosisDefaults we will set it like that:

 

Bios Date

05/01/2017

Bios Version

iMac14,4 IM144.88Z.0179.B30.1705011718

 

:wink_anim: 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The FirmwareUpdate datas come with 10.13 installer:

 

 

 

EFIPayloads:

 - IM101.88Z.00CC.B0C.1705021259
 - IM111.88Z.0034.B12.1705021416
 - IM112.88Z.0057.B0D.1705021559
 - IM121.88Z.0047.B33.1705101231
 - IM131.88Z.010A.B1C.1705011311
 - IM141.88Z.0118.B46.1705011412
 - IM142.88Z.0118.B46.1705011513
 - IM143.88Z.0118.B46.1705011514
 - IM144.88Z.0179.B30.1705011718
 - IM151.88Z.0207.B26.1705011718
 - MB61.88Z.00C8.B0A.1705021739
 - MB71.88Z.0039.B1A.1705021813
 - MBA31.88Z.0061.B12.1705022008
 - MBA41.88Z.0077.B32.1705022117
 - MBA51.88Z.00EF.B1B.1705011412
 - MBA61.88Z.0099.B52.1705011614
 - MBP101.88Z.00EE.B17.1705012106
 - MBP102.88Z.0106.B1C.1705011311
 - MBP111.88Z.0138.B38.1705011614
 - MBP112.88Z.0138.B38.1705011718
 - MBP61.88Z.0057.B1B.1705021138
 - MBP71.88Z.0039.B1A.1705021852
 - MBP81.88Z.0047.B39.1705101327
 - MBP91.88Z.00D3.B21.1705012105
 - MM41.88Z.0042.B0D.1705021222
 - MM51.88Z.0077.B31.1705011214
 - MM61.88Z.0106.B1D.1705011514
 - MM71.88Z.0220.B28.1705011413
 - MP61.88Z.0116.B44.1705011717
 - IM161.88Z.0207.B19.1705011046
 - IM162.88Z.0207.B19.1705011413
 - IM171.88Z.0105.B25.1704292104
 - IM181.88Z.0145.B07.1705082121
 - IM183.88Z.0145.B07.1705082121
 - MB101.88Z.0148.B00.1705090111
 - MB81.88Z.0164.B31.1705021217
 - MB91.88Z.0154.B21.1704292104
 - MBA71.88Z.0166.B29.1705011046
 - MBP114.88Z.0172.B23.1705011413
 - MBP121.88Z.0167.B31.1705011413
 - MBP131.88Z.0205.B21.1704292116
 - MBP132.88Z.0226.B24.1704292117
 - MBP133.88Z.0226.B24.1704292117
 - MBP141.88Z.0160.B00.1705082121
 - MBP142.88Z.0160.B00.1705082121
 - MBP143.88Z.0160.B00.1705090111


SMCJSONs:

 - Mac-031B6874CF7F642A: 2.14f24
 - Mac-189A3D4F975D5FFC: 2.16f68
 - Mac-27ADBB7B4CEE8E61: 2.15f7
 - Mac-2BD1B31983FE1663: 2.19f12
 - Mac-35C1E88140C3E6CF: 2.12f143
 - Mac-35C5E08120C7EEAF: 2.24f32
 - Mac-3CBD00234E554E41: 2.18f15
 - Mac-42FD25EABCABB274: 2.22f16
 - Mac-473D31EABEB93F9B: 2.36f97
 - Mac-65CE76090165799A: 2.33f10
 - Mac-66E35819EE2D0D05: 2.37f20
 - Mac-77EB7D7DAF985301: 2.17f7
 - Mac-7DF21CB3ED6977E5: 2.13f15
 - Mac-81E3E92DD6088272: 2.21f92
 - Mac-937CB26E2E02BB01: 2.27f2
 - Mac-9AE82516C7C6B903: 2.35f105
 - Mac-9F18E312C5C2BF0B: 2.26f2
 - Mac-A369DDC4E67F1C45: 2.31f36
 - Mac-A5C67F76ED83108C: 2.38f7
 - Mac-B809C3757DA9BB8D: 2.34f2
 - Mac-BE0E8AC46FE800CC: 2.25f87
 - Mac-DB15BD556843C820: 2.33f10
 - Mac-E43C1C25D4880AD6: 2.28f7
 - Mac-F60DEB81FF30ACF6: 2.20f18
 - Mac-FA842E06C61E91C5: 2.23f11
 - Mac-FFE5EF870D7BA81A: 2.32f20

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

what is the actual SMC rev ? i think its not 130f3 from FakSMC.kext ?

 

thanks very much for your work here and your Knowledge....

Share this post


Link to post
Share on other sites

what is the actual SMC rev ?

- Try to: mount your ESP, search for EFI/APPLE/UPDATERS/MULTIUPDATER/*.smc if any, and run this command

- Copy from Clover source which heavily maintained by our friend @Sherlocks

- Or grab it from real macs :)

Edited by cecekpawon

Share this post


Link to post
Share on other sites

- Try to: mount your ESP, search for EFI/APPLE/UPDATERS/MULTIUPDATER/*.smc if any, and run this command

- Copy from Clover source which heavily maintained by our friend @Sherlocks

- Or grab it from real macs :)

 

First link doesn't work

Interesting, thanks, I will update mine. Any how to mod DMI tables like FredWst said in the earlier posts? When I open my Bios file with AMIBCP and after I finish the mod and need to save it, the application crash when I click on save, but with last Z87X-UD4H it worked and not with this Z97M-DS3H :wallbash:  

Share this post


Link to post
Share on other sites

LOL, updated.

 

Some AMIBCP that you might to try:

 

AMIBCP 4.55.0070

AMIBCP 5.01.0014

AMIBCP 5.02.0023

 

Treasure, please, tell me where you come from :hysterical:  :wink_anim: !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaaa no, didn't worked, the 5 series shows Aptio V error, the 4.55 crach here's the log:

Unhandled exception: page fault on write access to 0x00b57000 in 32-bit code (0x00439660).
Register dump:
CS:001b SS:0023 DS:0023 ES:0023 FS:1007 GS:000f
EIP:00439660 ESP:0032f2c0 EBP:0032f2c8 EFLAGS:00010216(  R- --  I   -A-P- )
EAX:00000052 EBX:0930f836 ECX:000087f6 EDX:00000001
ESI:01791000 EDI:00b57000
Stack dump:
0x0032f2c0:  074a8020 00279867 0032f364 004153db
0x0032f2d0:  00b4f887 01789887 00029752 0049a434
0x0032f2e0:  004e9460 00000000 0061006a 004a002d
0x0032f2f0:  00000050 00000000 4a2d616a 00000050
0x0032f300:  00000000 1bfc8cb8 04029752 00000000
0x0032f310:  0930fff6 0930f3b2 0930f3b2 00000034
0200: sel=1007 base=7ffc0000 limit=00000fff 32-bit rw-
Backtrace:
=>0 0x00439660 in amibcp4.55.0070 (+0x39660) (0x0032f2c8)
  1 0x004153db in amibcp4.55.0070 (+0x153da) (0x0032f364)
  2 0x0041a188 in amibcp4.55.0070 (+0x1a187) (0x0032f8fc)
  3 0x00460ad1 in amibcp4.55.0070 (+0x60ad0) (0x0032f90c)
  4 0x00460c5e in amibcp4.55.0070 (+0x60c5d) (0x0032f93c)
  5 0x00465803 in amibcp4.55.0070 (+0x65802) (0x0032f96c)
  6 0x00471289 in amibcp4.55.0070 (+0x71288) (0x0032f9a4)
  7 0x0045ed71 in amibcp4.55.0070 (+0x5ed70) (0x0032f9f4)
  8 0x0047090c in amibcp4.55.0070 (+0x7090b) (0x0032fa88)
  9 0x0045e762 in amibcp4.55.0070 (+0x5e761) (0x0032faa8)
  10 0x0045d7f2 in amibcp4.55.0070 (+0x5d7f1) (0x0032fb08)
  11 0x0046f4e3 in amibcp4.55.0070 (+0x6f4e2) (0x0032fba8)
  12 0x0045e762 in amibcp4.55.0070 (+0x5e761) (0x0032fbc8)
  13 0x0045d7f2 in amibcp4.55.0070 (+0x5d7f1) (0x0032fc28)
  14 0x0045da0d in amibcp4.55.0070 (+0x5da0c) (0x0032fc48)
  15 0x44a1d4aa in <wine-loader> (+0x44a1d4a9) (0x0032fc78)
  16 0x44a1ddee in <wine-loader> (+0x44a1dded) (0x0032fcb8)
  17 0x44a208a1 in <wine-loader> (+0x44a208a0) (0x0032fd08)
  18 0x449e19af in <wine-loader> (+0x449e19ae) (0x0032fdc8)
  19 0x0046202e in amibcp4.55.0070 (+0x6202d) (0x0049a278)
  20 0x00000111 in <wine-loader> (+0x110) (0x0003002a)
0x00439660: repe movsl (%esi),%es:(%edi)
Modules:
Module Address   Debug info Name (19 modules)
ELF        0-82001000 Stabs           <wine-loader>
PE   400000-  4c5000 Deferred        amibcp4.55.0070
PE 40750000-40754000 Deferred        imm32
PE 407d0000-407d4000 Deferred        version
PE 42090000-42094000 Deferred        advapi32
PE 42310000-42318000 Deferred        shlwapi
PE 42390000-42399000 Deferred        winspool
PE 427c0000-427c4000 Deferred        uxtheme
PE 44980000-449bb000 Deferred        user32
PE 44ad0000-44ad7000 Deferred        gdi32
PE 44bf0000-44c88000 Deferred        comdlg32
PE 44d00000-44e5d000 Deferred        shell32
PE 44f50000-44f7f000 Deferred        comctl32
PE 45060000-45063000 Deferred        winemac
PE 45510000-45518000 Deferred        ole32
PE 45650000-45654000 Deferred        rpcrt4
PE 46c40000-46c43000 Deferred        usp10
PE 7b810000-7b9ad000 Deferred        kernel32
PE 7bc10000-7bc14000 Deferred        ntdll
Threads:
process  tid      prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) C:\winebottler\AMIBCP4.55.0070.exe
00000038    0
00000037    0
00000009    0 <==
0000000e services.exe
00000036    0
0000001d    0
00000014    0
00000010    0
0000000f    0
00000012 winedevice.exe
0000001a    0
00000019    0
00000017    0
00000013    0
0000001b plugplay.exe
00000020    0
0000001f    0
0000001c    0
00000023 explorer.exe
00000029    0
00000024    0
System information:
    Wine build: wine-1.6.1
    Platform: i386
    Host system: Darwin
    Host version: 17.0.0

It crash on windows to! Should I have to ru it on 32 Bits system?

Edited by ammoune78

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, my hackintosh is ready for macOS 10.13 now and this is all I have done:

1. Update Ozmosis to cecekpawon's oz2a
2. Edit OzmosisDefaults

<key>BiosDate</key>
<string>05/01/2017</string>
<key>BiosVersion</key>
<string>IM141.88Z.0118.B46.1705011412</string>
<key>FirmwareFeatures</key>
<integer>0xE907F537</integer>
<key>FirmwareFeaturesMask</key>
<integer>0xFFFFFFFF</integer>

All done, no FakeSmc update necessary!
(I'm using SmcEmulatorKext with SMC-Version: 1.30f3)
 
Thanks very much  :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

oz2a ? ive not seen this or i am blind

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaaa no, didn't worked, the 5 series shows Aptio V error, the 4.55 crach here's the log:

Unhandled exception: page fault on write access to 0x00b57000 in 32-bit code (0x00439660).
Register dump:
CS:001b SS:0023 DS:0023 ES:0023 FS:1007 GS:000f
EIP:00439660 ESP:0032f2c0 EBP:0032f2c8 EFLAGS:00010216(  R- --  I   -A-P- )
EAX:00000052 EBX:0930f836 ECX:000087f6 EDX:00000001
ESI:01791000 EDI:00b57000
Stack dump:
0x0032f2c0:  074a8020 00279867 0032f364 004153db
0x0032f2d0:  00b4f887 01789887 00029752 0049a434
0x0032f2e0:  004e9460 00000000 0061006a 004a002d
0x0032f2f0:  00000050 00000000 4a2d616a 00000050
0x0032f300:  00000000 1bfc8cb8 04029752 00000000
0x0032f310:  0930fff6 0930f3b2 0930f3b2 00000034
0200: sel=1007 base=7ffc0000 limit=00000fff 32-bit rw-
Backtrace:
=>0 0x00439660 in amibcp4.55.0070 (+0x39660) (0x0032f2c8)
  1 0x004153db in amibcp4.55.0070 (+0x153da) (0x0032f364)
  2 0x0041a188 in amibcp4.55.0070 (+0x1a187) (0x0032f8fc)
  3 0x00460ad1 in amibcp4.55.0070 (+0x60ad0) (0x0032f90c)
  4 0x00460c5e in amibcp4.55.0070 (+0x60c5d) (0x0032f93c)
  5 0x00465803 in amibcp4.55.0070 (+0x65802) (0x0032f96c)
  6 0x00471289 in amibcp4.55.0070 (+0x71288) (0x0032f9a4)
  7 0x0045ed71 in amibcp4.55.0070 (+0x5ed70) (0x0032f9f4)
  8 0x0047090c in amibcp4.55.0070 (+0x7090b) (0x0032fa88)
  9 0x0045e762 in amibcp4.55.0070 (+0x5e761) (0x0032faa8)
  10 0x0045d7f2 in amibcp4.55.0070 (+0x5d7f1) (0x0032fb08)
  11 0x0046f4e3 in amibcp4.55.0070 (+0x6f4e2) (0x0032fba8)
  12 0x0045e762 in amibcp4.55.0070 (+0x5e761) (0x0032fbc8)
  13 0x0045d7f2 in amibcp4.55.0070 (+0x5d7f1) (0x0032fc28)
  14 0x0045da0d in amibcp4.55.0070 (+0x5da0c) (0x0032fc48)
  15 0x44a1d4aa in <wine-loader> (+0x44a1d4a9) (0x0032fc78)
  16 0x44a1ddee in <wine-loader> (+0x44a1dded) (0x0032fcb8)
  17 0x44a208a1 in <wine-loader> (+0x44a208a0) (0x0032fd08)
  18 0x449e19af in <wine-loader> (+0x449e19ae) (0x0032fdc8)
  19 0x0046202e in amibcp4.55.0070 (+0x6202d) (0x0049a278)
  20 0x00000111 in <wine-loader> (+0x110) (0x0003002a)
0x00439660: repe movsl (%esi),%es:(%edi)
Modules:
Module Address   Debug info Name (19 modules)
ELF        0-82001000 Stabs           <wine-loader>
PE   400000-  4c5000 Deferred        amibcp4.55.0070
PE 40750000-40754000 Deferred        imm32
PE 407d0000-407d4000 Deferred        version
PE 42090000-42094000 Deferred        advapi32
PE 42310000-42318000 Deferred        shlwapi
PE 42390000-42399000 Deferred        winspool
PE 427c0000-427c4000 Deferred        uxtheme
PE 44980000-449bb000 Deferred        user32
PE 44ad0000-44ad7000 Deferred        gdi32
PE 44bf0000-44c88000 Deferred        comdlg32
PE 44d00000-44e5d000 Deferred        shell32
PE 44f50000-44f7f000 Deferred        comctl32
PE 45060000-45063000 Deferred        winemac
PE 45510000-45518000 Deferred        ole32
PE 45650000-45654000 Deferred        rpcrt4
PE 46c40000-46c43000 Deferred        usp10
PE 7b810000-7b9ad000 Deferred        kernel32
PE 7bc10000-7bc14000 Deferred        ntdll
Threads:
process  tid      prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) C:\winebottler\AMIBCP4.55.0070.exe
00000038    0
00000037    0
00000009    0 <==
0000000e services.exe
00000036    0
0000001d    0
00000014    0
00000010    0
0000000f    0
00000012 winedevice.exe
0000001a    0
00000019    0
00000017    0
00000013    0
0000001b plugplay.exe
00000020    0
0000001f    0
0000001c    0
00000023 explorer.exe
00000029    0
00000024    0
System information:
    Wine build: wine-1.6.1
    Platform: i386
    Host system: Darwin
    Host version: 17.0.0

It crash on windows to! Should I have to ru it on 32 Bits system?

do you have somew windows lying down? 

If not i can modify your bios if you can send it to me i have amibcp for aptio V 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aaaaa no, didn't worked, the 5 series shows Aptio V error, the 4.55 crach here's the log:

Unhandled exception: page fault on write access to 0x00b57000 in 32-bit code (0x00439660).
Register dump:
CS:001b SS:0023 DS:0023 ES:0023 FS:1007 GS:000f
EIP:00439660 ESP:0032f2c0 EBP:0032f2c8 EFLAGS:00010216(  R- --  I   -A-P- )
EAX:00000052 EBX:0930f836 ECX:000087f6 EDX:00000001
ESI:01791000 EDI:00b57000
Stack dump:
0x0032f2c0:  074a8020 00279867 0032f364 004153db
0x0032f2d0:  00b4f887 01789887 00029752 0049a434
0x0032f2e0:  004e9460 00000000 0061006a 004a002d
0x0032f2f0:  00000050 00000000 4a2d616a 00000050
0x0032f300:  00000000 1bfc8cb8 04029752 00000000
0x0032f310:  0930fff6 0930f3b2 0930f3b2 00000034
0200: sel=1007 base=7ffc0000 limit=00000fff 32-bit rw-
Backtrace:
=>0 0x00439660 in amibcp4.55.0070 (+0x39660) (0x0032f2c8)
  1 0x004153db in amibcp4.55.0070 (+0x153da) (0x0032f364)
  2 0x0041a188 in amibcp4.55.0070 (+0x1a187) (0x0032f8fc)
  3 0x00460ad1 in amibcp4.55.0070 (+0x60ad0) (0x0032f90c)
  4 0x00460c5e in amibcp4.55.0070 (+0x60c5d) (0x0032f93c)
  5 0x00465803 in amibcp4.55.0070 (+0x65802) (0x0032f96c)
  6 0x00471289 in amibcp4.55.0070 (+0x71288) (0x0032f9a4)
  7 0x0045ed71 in amibcp4.55.0070 (+0x5ed70) (0x0032f9f4)
  8 0x0047090c in amibcp4.55.0070 (+0x7090b) (0x0032fa88)
  9 0x0045e762 in amibcp4.55.0070 (+0x5e761) (0x0032faa8)
  10 0x0045d7f2 in amibcp4.55.0070 (+0x5d7f1) (0x0032fb08)
  11 0x0046f4e3 in amibcp4.55.0070 (+0x6f4e2) (0x0032fba8)
  12 0x0045e762 in amibcp4.55.0070 (+0x5e761) (0x0032fbc8)
  13 0x0045d7f2 in amibcp4.55.0070 (+0x5d7f1) (0x0032fc28)
  14 0x0045da0d in amibcp4.55.0070 (+0x5da0c) (0x0032fc48)
  15 0x44a1d4aa in <wine-loader> (+0x44a1d4a9) (0x0032fc78)
  16 0x44a1ddee in <wine-loader> (+0x44a1dded) (0x0032fcb8)
  17 0x44a208a1 in <wine-loader> (+0x44a208a0) (0x0032fd08)
  18 0x449e19af in <wine-loader> (+0x449e19ae) (0x0032fdc8)
  19 0x0046202e in amibcp4.55.0070 (+0x6202d) (0x0049a278)
  20 0x00000111 in <wine-loader> (+0x110) (0x0003002a)
0x00439660: repe movsl (%esi),%es:(%edi)
Modules:
Module Address   Debug info Name (19 modules)
ELF        0-82001000 Stabs           <wine-loader>
PE   400000-  4c5000 Deferred        amibcp4.55.0070
PE 40750000-40754000 Deferred        imm32
PE 407d0000-407d4000 Deferred        version
PE 42090000-42094000 Deferred        advapi32
PE 42310000-42318000 Deferred        shlwapi
PE 42390000-42399000 Deferred        winspool
PE 427c0000-427c4000 Deferred        uxtheme
PE 44980000-449bb000 Deferred        user32
PE 44ad0000-44ad7000 Deferred        gdi32
PE 44bf0000-44c88000 Deferred        comdlg32
PE 44d00000-44e5d000 Deferred        shell32
PE 44f50000-44f7f000 Deferred        comctl32
PE 45060000-45063000 Deferred        winemac
PE 45510000-45518000 Deferred        ole32
PE 45650000-45654000 Deferred        rpcrt4
PE 46c40000-46c43000 Deferred        usp10
PE 7b810000-7b9ad000 Deferred        kernel32
PE 7bc10000-7bc14000 Deferred        ntdll
Threads:
process  tid      prio (all id:s are in hex)
00000008 (D) C:\winebottler\AMIBCP4.55.0070.exe
00000038    0
00000037    0
00000009    0 <==
0000000e services.exe
00000036    0
0000001d    0
00000014    0
00000010    0
0000000f    0
00000012 winedevice.exe
0000001a    0
00000019    0
00000017    0
00000013    0
0000001b plugplay.exe
00000020    0
0000001f    0
0000001c    0
00000023 explorer.exe
00000029    0
00000024    0
System information:
    Wine build: wine-1.6.1
    Platform: i386
    Host system: Darwin
    Host version: 17.0.0

It crash on windows to! Should I have to ru it on 32 Bits system?

Indeed. There's no need to modify FakeSMC or sensors. Just latest oz and modify Defaults.plist accordingly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Aigors, but my bios is not Aptio V, i've tried all AMIBCP possible, the one that have to work crashed 4.55!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks Aigors, but my bios is not Aptio V, i've tried all AMIBCP possible, the one that have to work crashed 4.55!

Can you send me your bios? i'm just curious

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Rohan20
      Opencore is running really really slow on Catalina 10.15.4. So It was running perfectly before I put the ssdt-pnlf for enabling Brightness control. it is running really slow and I verified my config with the sanity checker and its all correct. can someone please help. I am attaching my oc folder.

       
      https://www.dropbox.com/s/drkek0eaz19ina5/OC.zip?dl=0
       
    • By StarFighter_77
      I built this hack years ago now. Started with Lion, now on El Cap. I want to update now to High Sierra.

      I think I messed up my Clover when I downloaded the update .pkg and just installed it without taking my time or customizing the install. Was on Clover r3423, now I think I'm on r5104

      I've been searching and reading this site and others for a few days before making this thread, but I need help compiling what I've learned to get my system running correctly again and ready to update to High Sierra. Then, eventually, I want to update my graphics card, switch to UEFI (if necessary) and update to Mojave.

      I couldn't get system to boot. Could get to Clover and all the options, except the Shell... I hit enter on the Shell and I get black screen and nothing.

      The only way I got it to boot was to add -v to boot args, and change smbios from 14,2 to 13,2. Not sure why that worked still. Also I'm running two monitors, but I can only now run one of them off the Intel 3000 Graphics and the second one off my GFX Card.

      So now I'm afraid to shut down or reboot.... I could really use some help with Clover.

      I'm pretty sure my config file in Clover is not right. Also, some of the files in my Clover backups are not in the new Clover install. (2.5k 5104)

      If someone could please take a look at the files I've attached and help me sort this out, I would be grateful. Thank you, Thank you, Thank you.

      I've attached
      - The last boot log
      - The current Clover folder from the EFI partition after performing Clover update. (.zip)
      - The Clover backup that was working before Clover update (.zip)
      - Library/Extensions Folder (screen shot)
      - System/Library/Extensions Folder (.zip)

      Here is my current hardware:

      Mobo: GIGABYTE GA-Z68MX-UD2H-B3

      CPU: Intel Core i7-2600K

      GPU: GIGABYTE ATI Radeon HD6870 1GB DDR5 2DVI/HDMI/2x

      RAM: Corsair Vengeance Blue 16 GB DDR3 SDRAM Dual Channel Memory Kit CMZ16GX3M4A1600?C9B

      HD0 (for OS and Apps): OCZ Technology 120 GB Vertex Series SATA II Solid State Drive

      HD1 (file storage, Adobe scratch disk): Samsung 1 TB Spinpoint 7200 RPM 32MB Cache SATA

      BURNER: LG CD/DVD Burner Model GH22NS50

      CPU COOLER: Corsair Cooling Hydro Series H50 All in One High-performanc?e CPU Cooler CWCH50-1

      P/S: Antec CP-850 850 Watt CPX Power Supply Unit

      CASE: Antec Performance One P183 V3 Case
      CLOVER.zip
      CloverBackup.zip
      bootlog.txt

      S_L_E.zip
    • By dgsga
      Can I propose a new subforum be created for the new OpenCorePkg OpenCore front end being created by vit9696 and others, it is a fantastic piece of work:
      https://github.com/acidanthera/OpenCorePkg
      Even at version 0.1 it runs my Mojave 10.14.4 setup very nearly flawlessly. It consists of a 10KB bootstrap BootX64.efi and a 200KB OpenCore.efi OS loader. All configuration is done using a very well documented config.plist 
       
       
    • By cvad
      View File Bootdisk Utility
      Make bootable USB Flash Disk for MAC OS X with Latest Clover bootloader revision fast and easy by one click! under OS Windows.
      Special utility from cvad & russian MAC community for new hackintosh users.
       
      Enjoy...
       
      For more information and complete instructions please see this topic.
       
       
       
       
      Feel free to "Rate File"
      Submitter cvad Submitted 04/28/2013 Category Bootloaders  
×