Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
iNeko

WN781ND problem.

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hey guys, again..

 

Excuse me for spam in this section. I just don't know where i should ask. 

 

The problem is - I exchanged my WN851ND to WN781ND. I though it is was AR9285, but when i connected this card to my CustoMac, i managed that, it's AR9485, not AR9285... So I'm looser now... It isn't working, even i type IDs to IO80211Family.kext.

 

Is there chance to get it working? 'System info' application can see it normaly. In 'System configuration' it doesn't say 'No hardware installed'. But when i try to turn wifi on, it says "No hardware installed".

 

My OS version is 10.8.4.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi, I've got an WN781ND and it works just fine for me. Are you sure that your card has AR9485 chipset in it and not AR9285? I see AR9285 in System Info…

 

I've only added pci168c,2b to /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AirPortAtheros40.kext/Contents/Info.plist. In case you are interested, I've attached my IO80211Family.kext.

IO80211Family.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By HenryV
      m.2 DW1707/AR9565 shows yellow wifi indicator in network applet when turned on in 10.13.6, 10.14.6 and yellow ethernet in 10.15.2.
      Icon in desktop panel indicates looking but not find networks in all three.  Same wifi card detects available networks in linux without issue.
      The attached kext is labeled particularly for 10.13.6, but wifi is not being detected even in that version.  In all cases Atheros 40 kext is installed S/L/E as plugin in 80211 family kext with reparied permissions.
       
      Can anyone who has this working in sierra, high sierra, mojave or catalina please post what you did including any dsdt/config.plist mods?
       
      From what I have read in these forums the modded atheros 40 kext is supposed to work.  Is this failure to detect networks specific to any particular brand(s) of laptops?
       
      Any help appreciated.
      Thank you.
       
      AR956X-10.13.6.tar.gz
    • By Shogun212
      I'm currently running MacOS Catalina 10.15.2
       
      Here's what i need help with: 
       
      1. Wifi (which previously worked on Mojave)  
      2. iMessage 
      3. FaceTime 
      4. AirDrop 
       
      Note: I can't do DSDT patching, tried it many times, and i failed. That's just beyond my capabilities. 
      I really hope someone can help me, i've been busting my head for days.  
       
      If possible, i would like to avoid bricking my os, because i need it for my job on the day after tomorrow. 
       
      My RunMe app file: https://mega.nz/#!yxlgiIwR!-XZsreXxNjxjQemXiQia2vcSfITWwr_AVciV2Kdb-ps  
      My specs: https://drive.google.com/file/d/1d47b7YXOAitKSYvA9Z6Ojv57ThqXzZxJ/view
       
       
    • By jbgillet
      Hi,
       
      I'm having real trouble getting Mojave installed on a clean drives.
       
      I've followed the vanilla guides here, I've even tried Tony with no luck. Most of the time I was unable to even get to the installer, it would either hand at the `End RandomSeed +++++++++++++++++` or I'd get a kernel panic before reaching the installer.
       
      Anyway I finally played around with the config until I was able to get it into loading the installer. I can now get all the way where the loading bar with the apple symbol gets to the end (takes about 20 mins), then the screen goes blank. I've uploaded my config.plist if anyone had any ideas.
      I've disabled iGPU in BIOS.
       
      Hardware:
      Core i7 8700 ASUS Prime Z370-A Radeon Sapphire RX570 8G (tried cable in Display port and HDMI) 32GB Corsair 3000Mhz  Samsung 970 Evo M.2. SSD (blank)  
      I've currently got the following Ktexts:
      AppleALC.kext FakeSMC_ACPISensors.kext FakeSMC_CPUSensors.kext FakeSMC_GPUSensors.kext FakeSMC_LPCSensors.kext FakeSMC.kext IntelMausiEthernet.kext Lilu.kext WhateverGreen.kext  
      I can see this during a -v before it goes blank.
       
       
       
      config.plist

    • By Desknote
      Hi,

      I will be using ASUS ROG STRIX B360-I GAMING (mini-ITX) for my new build, and I'm trying to figure out the best solution for WiFi & Bluetooth. I understand that it should be possible to replace the WiFi/BT card that comes with the motherboard, but I'm confused about with what kind of card exactly. What connector will I need to be using? There are cards with miniPCI, M.2, some solutions require adapters, ...

      Is there a card I can simply swap in?

      Thank you
    • By Dannydeman
      Updated to Catalina, and also have a new Apple Watch. Upgrade from Mojave went great, only updated some kexts for the Wifi/bluetooth to make bluetooth work.Airdrop, Handoff etc. all work like a charm. Sidecar is also enabled (but I don't have the iPad, so can't test).
      However, the Apple Watch features are not there. I've went to System Report, and noticed in my Wifi that "Auto Unlock: True" isn't there at all. How come? I've read some success stories with my Wifi/BT chip, which is:
      Broadcom BCM94352Z NGFF Dual Band 802.11ac 867M Wifi BT 4.0 Lenovo FRU 04X6020

      I'm using these kexts from Headkaza, which were needed to get Bluetooth to work:
      https://www.insanelymac.com/forum/topic/339175-brcmpatchram2-for-1015-catalina-broadcom-bluetooth-firmware-upload/
      Wifi is working great, 5GHZ, full speed. So I'm pretty lost on how to get this "Auto Unlock: True" enabled.

      Extra info about my system:
      Processor: Intel Core i5 8400 Videocard: Radeon RX 570 4GB Motherboard: ASRock Z370M-ITX/ac Replaced my Intel wifi chip with the BCM94352Z SMBIOS: Retina 5K 27" 2017
×