Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


Boot Issue (suspected graphics problem)

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all,

I am attempting to install Mac OSX Mountain Lion on my Dell XPS L701X using the guide here:http://www.insanelymac.com/forum/topic/280756-guide-the-all-in-one-guide-to-vanilla-os-x-including-chameleon-dsdt-for-beginners/ and a retail image of Mountain Lion from the Mac App Store mounted on a USB drive.


However, I am unable to boot the OS X installer. Using the -v boot flag, the boot hangs at this screen:




If I boot into safe mode with the -x boot flag, I am able to reach this screen:




I have tried various other boot flags, such as GraphicsEnabler=Yes/No and PCIRootUID=0/1, with no success.

From my attempts to search the issue, it seems to be an issue with my graphics.


My system specs:

CPU: Intel Core i5 460M 2.53GHz

Motherboard: Dell XPS L701X

GPU: Intel HD Graphics/ nVidia GeForce GT 435M (with nVidia Optimus)

Have updated BIOS to latest version from Dell (A10) and looked for any graphics-related options but have been unable to find any.


Any help would be greatly appreciated

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.