Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Picasso

Haswel i7 4770k + ga-z87x-ud5h + gtx 650 ti Works! 10.8.4

113 posts in this topic

Recommended Posts

i tested the new patch for ALC898 from toleda. on 10.8.4 with 10.8.5 kernel. tested with hdaenabler 1 and 2. i can hear a click sound short after plugging in a headphone at frontpanel at the speakers plugged in at rear. but no sound. at 10.8.5 i tested the patched 10.8.4 applehda and also the patched 10.8.5 applehda. no device found with hdaenabler 1 and 2.

 

 

edit:

 

got sound working with voodoohda at 10.8.4

 

asmall bug.

i need to plug of the orange and green port. plug in orange and than green.

 

edit 2:

same bug at 10.8.5....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm trying to get video without card, I mean, onboard. 

Can't.

I tried GraphicsEnabler=No

0x2000

-v -x

 

Not working. Only Black screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you share the kext to install with the 650ti ?

 

 

Can you share the kext to install with the 650ti ?

you only need GraphicsEnabler=No for the Nvidia. Disable the Onboard Graphic-Card.

for the onboard graphics look here: https://pikeralpha.wordpress.com/2013/06/16/intel-hd4600-with-full-resolution/

and here http://www.insanelymac.com/forum/topic/290940-chimera-for-intel-hd4600/?hl=%2Bhd4600

or here  http://www.insanelymac.com/forum/topic/290774-intel-hd-4600-audio/?hl=%2Bhd4600

Share this post


Link to post
Share on other sites

No works for me hd 4600

 

I am creating again the original USB, and installing the 650Ti in the mobo. 

 

I feel frustrated with this. I need an stable hackintosh. 

 

Can you describe the full process to get OSX? I think we need more people working on it, editing text and all that stuff. And my experience it's only with MyHack, and Multixxxx... it's not the best way.

 

Thanks!


I forget! Tell me where I take the 650ti kext and I will send you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

But sadly, I dont have the on-board or interated graphic (My CPU is Xeon 1230 v3 and mainboard is H87 D3H). Is there a way to install with gtx 560ti? I'm stuck at "DSMOS has arrived" ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

But sadly, I dont have the on-board or interated graphic (My CPU is Xeon 1230 v3 and mainboard is H87 D3H). Is there a way to install with gtx 560ti? I'm stuck at "DSMOS has arrived" ...

did you tried

 

GraphicsEnabler=Yes / No (i think to remember, that the 5xx needs Yes)

PCIRootUID=1 / 0

-v

-f

-x

-s

npci=0x2000 / 0x3000

UseKernelCache=Yes / No

GenerateCStates=Yes / No

GeneratePStates=Yes / No

 

 

at the first post of this topic, there's the 10.8.5 Kernel attached and my bootflags.

changed the kernel (from the 10.8.5 to the 10.8.4 installer or edited the 10.8.3 kernel (works not with 10.8.4) you can have 2 kernels at HDD. i'm having a backup from the 10.8.5 kernel and renamed it to mach_kernel1085.

bootflag:  Kernel=mach_kernel1085

 

you can generate a document (clean text, not R)F) copy and paste, than edit the org.chameleon.Boot.plist from this post  and save it to the Extra Folder of your USB-Stick. you can also copy the other kernel on the root of the Stick (e.g. renamed to mach_kernel1085 and bootflag at org.chameleon.Boot.plist)

No works for me hd 4600

 

I am creating again the original USB, and installing the 650Ti in the mobo. 

 

I feel frustrated with this. I need an stable hackintosh. 

 

Can you describe the full process to get OSX? I think we need more people working on it, editing text and all that stuff. And my experience it's only with MyHack, and Multixxxx... it's not the best way.

 

Thanks!

I forget! Tell me where I take the 650ti kext and I will send you.

 

 

No works for me hd 4600

 

I am creating again the original USB, and installing the 650Ti in the mobo. 

 

I feel frustrated with this. I need an stable hackintosh. 

 

Can you describe the full process to get OSX? I think we need more people working on it, editing text and all that stuff. And my experience it's only with MyHack, and Multixxxx... it's not the best way.

 

Thanks!

I forget! Tell me where I take the 650ti kext and I will send you.

for the gtx 650ti you need only GraphicsEnabler=No

 

here is the cuda-driver: http://www.nvidia.com/object/macosx-cuda-5.0.61-driver.html

here is the driver from nvidia for 10.8.4: http://www.nvidia.de/object/macosx-313.01.02f01-driver-de.html (for Mac Pro 5,1 (2010), Mac Pro 4,1 (2009) and Mac Pro 3,1 (2008) users only)

for driver you need to edit your smbios.plist to make it a mac pro

 

perhaps you'll need nvda_drv=1 as bootflag

Share this post


Link to post
Share on other sites

did you tried

 

GraphicsEnabler=Yes / No (i think to remember, that the 5xx needs Yes)

PCIRootUID=1 / 0

-v

-f

-x

-s

npci=0x2000 / 0x3000

UseKernelCache=Yes / No

GenerateCStates=Yes / No

GeneratePStates=Yes / No

 

 

at the first post of this topic, there's the 10.8.5 Kernel attached and my bootflags.

changed the kernel (from the 10.8.5 to the 10.8.4 installer or edited the 10.8.3 kernel (works not with 10.8.4) you can have 2 kernels at HDD. i'm having a backup from the 10.8.5 kernel and renamed it to mach_kernel1085.

bootflag:  Kernel=mach_kernel1085

 

you can generate a document (clean text, not R)F) copy and paste, than edit the org.chameleon.Boot.plist from this post  and save it to the Extra Folder of your USB-Stick. you can also copy the other kernel on the root of the Stick (e.g. renamed to mach_kernel1085 and bootflag at org.chameleon.Boot.plist)

 

 

for the gtx 650ti you need only GraphicsEnabler=No

 

here is the cuda-driver: http://www.nvidia.com/object/macosx-cuda-5.0.61-driver.html

here is the driver from nvidia for 10.8.4: http://www.nvidia.de/object/macosx-313.01.02f01-driver-de.html (for Mac Pro 5,1 (2010), Mac Pro 4,1 (2009) and Mac Pro 3,1 (2008) users only)

for driver you need to edit your smbios.plist to make it a mac pro

 

perhaps you'll need nvda_drv=1 as bootflag

thx you, I will try it. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes!!! I did it!

 

Mach_Kernel 10.8.5 from the last Beta!

 

Everything native except Audio: I Use Vodoo, but I listen to loud. But I'm not trying other kext. THe first part of this topic it's correct: Only MyHack and the Kernel.

 

Boot: 

-v -f GraphicEnabler=No  (Nvidia)

NOthing else!

 

Good Hack!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Youasked me at PM about the sound. here is the solution, that you need: google for the VoodooHDA-Installer

 

Included:

-VoodooHDA.kext

-AppleHDADisabler.kext

-VoodooHdaSettingsLoader.app (you need to add this to the startup)

-VoodooHDA.prefPane

-2 Images for help

 

-make a backup from the working voodoohda.kext

-install the pkg

-add the app to the startup from your account

-reboot

-perhaps you need to repair the permissions and rebuild the cache (or deleting at /system/library/caches/ the folder com.apple.kext.caches) and reboot again

-settings of the sound you can edit at the system preferences

-if not working install again the wiring voodoohda.kext with kext utility

-reboot 

-if not working: perhaps you need to repair the permissions again and rebuild the cache (or deleting at /system/library/caches/ the folder com.apple.kext.caches) and reboot again

 

i don't know what i used.

http://sourceforge.net/projects/voodoohda/

http://www.osx86.net/view/2746-voodoohda_2.8.4_pkg_installer.html

 

and you asked for network: Look at this post

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great for Network!!!! That´s the file!!!!!! Thanks for this!!!

I will try the Audio at night! 

 

After that i will try the HD4600, I read in Maverics topics that you can get both videos working, one for the system and the other one for processing, video, edition, etc!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great for Network!!!! That´s the file!!!!!! Thanks for this!!!

I will try the Audio at night! 

 

After that i will try the HD4600, I read in Maverics topics that you can get both videos working, one for the system and the other one for processing, video, edition, etc!

i'll wait till 10.9 is out.

 

------

now tried the tony version of patched 10.8.4 kernel (needs NullCPUPowerManagement.kext, else kernel panic) with applehda.kext mic is working, but sound out not.... testing....

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried again. Yes again on my system, with details as folllow:

_ CPU: Xeon 1230v3 (Haswell).

_ Mainboard: Gigabyte GA H87 D3H.

_ VGA: GTX 560ti.

 

I'm following your method:

_ I formated the USB with GUID option.

_ Restore Based dmg from mac 10.8.4

_ Copy package from installed to USB

_ Copy the march_kernel 10.8.5 to USB

_ Copy fakesmc.kext and NullCPU to USB/System/Library/Extension

_ Install Chameleon 2.2 to the USB

 

Now I'm back to zero: Stuck at: Still waiting for root device.

Can anyone help me what I'm missing here.

 

The same process I did with ML 10.9 DP1, I passed the still waiting for root device. But stuck at DSMOS has arrived.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audio Voodoo works perfect. i was trying Toleda but has more problems than a Monkey without Bananas.

I don´t know which one is better... the difference in quality i mean...

 

thanks again!

 

Have you tried get dsdt from windows?

i never did that, I never had windows machine...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried again. Yes again on my system, with details as folllow:

_ CPU: Xeon 1230v3 (Haswell).

_ Mainboard: Gigabyte GA H87 D3H.

_ VGA: GTX 560ti.

 

I'm following your method:

_ I formated the USB with GUID option.

_ Restore Based dmg from mac 10.8.4

_ Copy package from installed to USB

_ Copy the march_kernel 10.8.5 to USB

_ Copy fakesmc.kext and NullCPU to USB/System/Library/Extension

_ Install Chameleon 2.2 to the USB

 

Now I'm back to zero: Stuck at: Still waiting for root device.

Can anyone help me what I'm missing here.

 

The same process I did with ML 10.9 DP1, I passed the still waiting for root device. But stuck at DSMOS has arrived.

try: GraphicsEnabler=Yes PCIRootUID=1 npci=0x2000 (or try it with 0x3000) -f -x -v 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Audio Voodoo works perfect. i was trying Toleda but has more problems than a Monkey without Bananas.

I don´t know which one is better... the difference in quality i mean...

 

thanks again!

 

Have you tried get dsdt from windows?

i never did that, I never had windows machine...

i can get the dsdt from osx/windows, but after patching the compiling does not work. i got a lot of errors. i tried "fix errors", but there was still a lot of errors.

Share this post


Link to post
Share on other sites

the DVD-Player-Fix

-make a backup before from DVDPlayback.framework

 

-replace it with this attachment at /System/Library/Frameworks

 

-repair permissions with disk utility

 

-reboot

 

-test it with a dvd

 

----------------------

 

you also can try the DVD Switcher app from there: http://www.osx86.net/video-graphics/17920-10-8-dvd-player-app.html

DVDPlayback.framework.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi all,

 

does usb3 works after sleep? sleep is work normal?

osx 10.8.4 with 10.8.4 kernel and NullCPUPowerManagement.kext the pc is freezing after sleep. putting to sleep with power button before logging in, waking with mouse. than the mouse is shortly working.

 

without NullCPUPowerManagement.kext kernelpanic

 

after login and completely loaded the autosleep and sleep with powerbutton is working good

 

cpu/gpu speedstepping NOT working

 

hwmonitor says CPU idle 27 watt

 

Audio works

 

 

------------------

 

osx 10.8.4 with 10.8.5 kernel and WITH NullCPUPowerManagement.kext the pc is working correctly after sleep

 

cpu/gpu speedstepping NOT working

 

hwmonitor says CPU idle 13 watt

 

Audio works

 

 

 

-----------------

 

 

 

osx 10.8.4 with 10.8.5 kernel and WITHOUT NullCPUPowerManagement.kext the pc is working correctly after sleep

 

cpu/gpu speedstepping IS working

 

hwmonitor says CPU idle 5,5 watt

 

Audio works

 

 

------------------

 

if needed, there is the usb3 driver http://www.insanelymac.com/forum/topic/286860-genericusbxhci-usb-30-driver-for-os-x-with-source/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×