Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
nyolc8

Bluetooth stuck in "ON" state and not working

121 posts in this topic

Recommended Posts

No the debug thing does nothing really, besides putting the module off (reset).

@nyolc8 Once "Disable Bluetooth" is clicked the module goes off, but does come on again the second time you click the"Disable Bluetooth", with third click it just stays on, then the debug

option puts it off, if you click "Reset the.....".

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately any of the solutions mentioned above worked for me. I have a CSR usb dongle (0x0001 0x0a12) which should work without any problems.

 

It's always on, no turn off / disable option, but it doesn't see any device, magic mouse, keyboard, headphones...

 

I tried it before updating to 10.8.5 and 10.9 DP8, worked like a charm on 10.8.4.

 

Does anyone here have the same dongle?

Share this post


Link to post
Share on other sites
I thought so...

 

I'll try it later, I have a lot of work to do, so maybe mav will be in its final version when I have time to try it. :S

Share this post


Link to post
Share on other sites

I downloaded the supplemental update for 10.8.5 and I and found the iobtfamily. 

 

The only change I found around bluetooth.

A broadcom kext.

4HAyi.png

 

 

With only 2 files, info.plist and versions.plist

4HAyV.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good heavens, what are they doing? - how can that empty kext do anything?

 

I guess that the pkg only appends / updates the 2 files to the existing kext. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well that's goodnight from me.


I guess that the pkg only appends / updates the 2 files to the existing kext. 

Oh ok I see.


Their coding must be messed-up surely, I cannot see why it's behaving so weirdly ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

10.9 GM - still the same... also there is no discoverable option. Why oh why they needed to f.ck this up...

 

Can you upload the GM's iobtfamily kext?

Share this post


Link to post
Share on other sites

After update from 10.7.5 to 10.8.5 i get "broken" bluetooth (CSR)

Two days read forums...

Two days try edit kexts and plist files..

And...

Just delete /Library/Preferences/com.apple.Bluetooth.plist and reboot

 

Bluetooth works and i can pair my sixaxis controller!

But when i try switch off bluetooth - they broke again...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally mien is f**** native works no add any vendor or system ID or delete something... No lagging or no disconnect to every 5 seconds... If you make your bootable USB with myHack or Vanilla type with this two ways will never works. I tested and make it almost 3 days and several install delete reinstall this to ways never works or I can't work. Anyways create USB with this "http://www.osx86.net/files/file/189-boot-usb-os-x-mavericks-109-dppkg/". This is really easy really useful .pkg. I saw this yesterday different thread on the insanely.com and first try everything worked. First boot use this flags -x -f -v and open safe boot then pair your bluetooth mouse and keyboard... Hope will work to you...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally mien is f**** native works no add any vendor or system ID or delete something... No lagging or no disconnect to every 5 seconds... If you make your bootable USB with myHack or Vanilla type with this two ways will never works. I tested and make it almost 3 days and several install delete reinstall this to ways never works or I can't work. Anyways create USB with this "http://www.osx86.net/files/file/189-boot-usb-os-x-mavericks-109-dppkg/". This is really easy really useful .pkg. I saw this yesterday different thread on the insanely.com and first try everything worked. First boot use this flags -x -f -v and open safe boot then pair your bluetooth mouse and keyboard... Hope will work to you...

 

Your workaround didn't worked for me in DP8, but now that I updated to GM (through App Store :P) it did work like a charm. I'm really thankful for it. 
 
Those who had questioned about "Visibility". You can enable/disable it under "Sharing" on System Preferences, look at the "Bluetooth sharing".
 
If someone wants to try out the iobtfamily.kext under DPX or 10.8.5, the download link is below. It doesn't seems to be GM stock kext, since it still has my "Orange tag".

https://www.dropbox.com/sh/7docch4grqdn781/cl1z8q-lMX

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have cheap bluetooth dongle but really cheap 0.50 cent. Cambrige Silicon Chipset. I bought this dongle on 2001. But now I ordered new bluetooth 4.0 Im waiting stil doesnt come; they say this bluetooth working out of box.

Here it is link; I will review when coming; But now my old cheap bluetooth dongle working perfect without any issue.

http://www.gmyle.com/collections/alfa-networking/products/low-energy-dual-mode-usb-micro-bluetooth-v4-0-bcm20702-chipset-dongle-adapter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also tips for everyone. Don't use magicprefs this is the mother of the all problems... I clean install GM and installing my programs when I install magicprefs all bluetooth connections gone. I cant on/off or connecting again when I delete this program everthings come back.. I can on/off and connection again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't disable it on a totally clean installed GM. Also I don't even heard about that magicpref thing.

 

Someone (I think TimeWalker was) said that my problem present because apple changed how the driver works. Apple implemented a power management thing into the kext which now checking the bluetooth dongle's power state. But my (and other people's who have the same issue) bluetooth dongle can't send information about it's power state. So the driver don't "knows" what is the bluetooth dongle's current power state. Apple should modify the driver by adding a rule into it: "if the btdongle is CSR(with the problematic firmware and such), then skip power state checking".

 

But I think they wouldn't do anything like this...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×