Jump to content
Slice

Clover Themes

1,525 posts in this topic

Recommended Posts

17 minutes ago, blackosx said:

@Badruzeus Can you please try this version when you have time?

CLOVERX64_DEBUG2.zip

Much better with 128px themes (centered postition), except theme that use bigger icons it has still.. too large TileXSpace.   

debug.log_r4824_test2.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
5 hours ago, blackosx said:

Hi Sherlock’s
I’ll fix it soon. Thanks for the reminder.

Done. See latest commit.

Credit Badruzeus for Moja icon.

Hope all is okay as not tested.

 

10 minutes ago, Badruzeus said:

Much better with 128px themes (centered postition), except theme that use bigger icons it has still.. too large TileXSpace.   

debug.log_r4824_test2.zip

 

Great. Thanks for the feedback.

Did you try reducing TileXSpace?

 

Quote

 

Moving forward
============

One caveat is that as TileXSpace is now used properly, any themes based on BGM256 or for example DarkBootX which uses the layout options


            <key>TileXSpace</key>
            <integer>nn</integer>

will now properly have nn Gap between icons. This will need to be reduced in most instances. Here's an image showing BGM256 with three different TileXSpace values.

 

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, blackosx said:

Did you try reducing TileXSpace?

Well, seems I missed last explations from your prev. post. OK, it now looks better with TileSpaceX=0 or not using it at all, under theme's Layout (for themes with bigger than 128px for MainEntries)

 

#EDIT: I meant using your r4824 DEBUG 2.

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great. In that case we have a working solution which if used, would mean changing 75 x themes which use TileXSpace:

 

Aero, Aero256, alienware, Apocalypse, Beauty, BeautyDark, BeautyDark256, BeautyX, BGM256, blur, Buttons, Buttons256, Carbon, Chamelia, Circla, Circla256, Classic Mac OS, Classical, ClassicalDark, Clovernity, Crystal, DarkBoot, DarkBoot256, DarkBootX, Emerald, FlatCamp, Glassy, Glassy256, Gothic, Greenify, Greenify256, Hex256, HexaCore, HexaCore256, Hexagon, HexagonDark, HexagonDark256, HighSierra, InsanelyLook, Leather, Lightness, Lightness256, Luxury, Luxury2.0, Luxury256, mac, mac_s, Material, Material256, MaterialBox, MaterialDark, mimi black, Mojave4k, Neon, Neon256, Nightwish, Nightwish256, Oceanix, One, OSS, Outlines, Outlines256, QB, QBDark256, Ransom, Retina, Retina256, Retina4k, SilverLight, Smooth, SmoothDark256, Sphere, Sphere256, WorldCup, Xmas

 

Which would mean dealing with Theme git repo. That brings me on to your post in the CloverThemeManager thread regarding BFG Repo-Cleaner, (I did see it just not yet responded). Looks great and maybe worth a try. I saw apianti's post also about maybe clearing all themes from the repo and rebuilding it from server side? Either way it's worth a try, though I just don't want to find it f**ks it completely! 

 

12 hours ago, Sherlocks said:

chrismas theme is no problem now.
but need to update newyear theme.

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄
 

Okay. I'm on it. I'll see if I can create new icons for Slice's theme.

 

EDIT: Done.

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately, the files are checked out on the server to be made publicly accessible through HTTP. There is no other way to clean the entire checked out repository except directly from the server since you are not actually trying to remove themes from existence in the repository (as that is what that tool does). Regardless, changing all those themes at once will still almost definitely timeout because of the server side checkout, and you will still end up having to commit the changes in small batches of themes.... The thing is you could easily use a find/replace to change the theme.plist's themselves, it's the pushing that will be the issue as it will checkout the themes on the server and most likely timeout.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your knowledge here apianti. Useful info on cleaner as I hadn't looked in to it yet. I'm happy to change all the themes locally here, as you say, using a find/replace, it was just the matter of pushing them to the repo. I'll probably just do it in stages.

 

When I get some time, I'll test my changes again and commit to Clover repo once happy. Then work on updating the themes. For ref, the changes I've made are:

 

menu.c line #4050

      //EntriesWidth = GlobalConfig.MainEntriesSize + (16 * row0TileSize) / 144;
      EntriesWidth = row0TileSize;

menu.c line #4056

      //row0PosX = (UGAWidth + (GlobalConfig.TypeSVG ? EntriesGap : 8) - (EntriesWidth + EntriesGap)
      //            * ((MaxItemOnScreen < row0Count)?MaxItemOnScreen:row0Count)) >> 1;

      row0PosX = row0TileSize + EntriesGap;
      row0PosX = row0PosX * ((MaxItemOnScreen < row0Count)?MaxItemOnScreen:row0Count);
      row0PosX = row0PosX - EntriesGap;
      row0PosX = UGAWidth - row0PosX;
      row0PosX = row0PosX >> 1;

I'm sure the above can be simplified in to one line.

 

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites

[mention=826765]Badruzeus[/mention]

Do you have any objections to me changing all the above themes' TileXSpace entries to zero and updating the theme repo?

 

EDIT:

All done. I went ahead and made all changes. Hope all is okay, though I’m sure some themes may need adjusting still.

 

Edited by blackosx

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, blackosx said:

[mention=826765]Badruzeus[/mention]

Do you have any objections to me changing all the above themes' TileXSpace entries to zero and updating the theme repo?

 

EDIT:

All done. I went ahead and made all changes. Hope all is okay, though I’m sure some themes may need adjusting still.

 

Sure, updates are ready to be pushed. Just about enough time doing it.

 

(Really sorry for too late reply, gotta outdoor job that forced me to not touching my pc at home).

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/24/2018 at 12:20 PM, Ingwar77 said:

r4822 looks good

screenshot0.thumb.png.8e709851d34a61ab1a6abf6e4ed89441.png

 

despite the unexpected loss of the night theme in Clovy 8 PM (GMT+3)

1956949049_2018-12-2420_14_01.png.86dd8247c3ad57740ae555bb2928d4af.png

 

good, I'm looking for this theme, which is not in the repository, I wrote to the creator but still does not answer. Thank you

Edited by Bernardo415

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Bernardo415

 

You will find Ingwar77's themes at the bottom of his post (see here).

 

I didn't add them to the Theme repo as I didn't think they were final themes, instead ideas?

Quote

 

Icons, Color and ...

Disks (I don't know how to fix it). So feel free to use my idea

 

 

The icons theme, for example, looks great but is missing many macOS icons.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, kylon said:

no banner on clover 4727+

 

this my plist, it is a modified yosemitelogin

theme.plist

 

There is some explanations in Clover wiki theme: 

Banner

The banner is a centred image with limited dimensions depending on the monitor size. For instance, theme dawn has a banner with a dimension of 672x190px, which should be considered as a limit. If you do not use a background drawing, the banner should be opaque and its first pixel will determine the background colour. Otherwise you may use a trick and set transparency of the first pixel to 1%.

<key>Banner</key>
<string>logo-trans.png</string>
UPDATE: Since rev2524 (and with better placement with rev2534) the Banner can now optionally use new positional settings as used for the animations.

<key>Banner</key>
<array>
    <dict>
        <key>Path</key>
        <string>logo_trans.png</string>
        <key>ScreenEdgeX</key>
        <string>left</string>
        <key>DistanceFromScreenEdgeX%</key>
        <integer>nn</integer>
        <key>ScreenEdgeY</key>
        <string>top</string>
        <key>DistanceFromScreenEdgeY%</key>
        <integer>nn</integer>
        <key>NudgeX</key>
        <integer>nn</integer>
        <key>NudgeY</key>
        <integer>nn</integer>
    </dict>
</array>
See the Anime section for an explanation of these settings.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, blackosx said:

EDIT:

All done. I went ahead and made all changes. Hope all is okay, though I’m sure some themes may need adjusting still.

 

Hmmb, I just got your EDIT'ed post. #OMG, can't believe that you did it for me after I opened Clover Activities on SF, so.. many thanks for your help. Well, I could cancel my changes #LoL ..

Theme-Updates.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/28/2018 at 6:44 AM, blackosx said:

Thanks for your knowledge here apianti. Useful info on cleaner as I hadn't looked in to it yet. I'm happy to change all the themes locally here, as you say, using a find/replace, it was just the matter of pushing them to the repo. I'll probably just do it in stages.

 

When I get some time, I'll test my changes again and commit to Clover repo once happy. Then work on updating the themes. For ref, the changes I've made are:

 

menu.c line #4050


      //EntriesWidth = GlobalConfig.MainEntriesSize + (16 * row0TileSize) / 144;
      EntriesWidth = row0TileSize;

menu.c line #4056


      //row0PosX = (UGAWidth + (GlobalConfig.TypeSVG ? EntriesGap : 8) - (EntriesWidth + EntriesGap)
      //            * ((MaxItemOnScreen < row0Count)?MaxItemOnScreen:row0Count)) >> 1;

      row0PosX = row0TileSize + EntriesGap;
      row0PosX = row0PosX * ((MaxItemOnScreen < row0Count)?MaxItemOnScreen:row0Count);
      row0PosX = row0PosX - EntriesGap;
      row0PosX = UGAWidth - row0PosX;
      row0PosX = row0PosX >> 1;

I'm sure the above can be simplified in to one line.

 

 

 

No need to simplify into one line but you can simplify it using better operators:

      row0PosX = row0TileSize + EntriesGap;
      row0PosX *= ((MaxItemOnScreen < row0Count) ? MaxItemOnScreen : row0Count);
      row0PosX -= EntriesGap;
      row0PosX = UGAWidth - row0PosX;
      row0PosX >>= 1;

EDIT: I guess you could simplify it into one line:

      row0PosX = (UGAWidth - (((row0TileSize + EntriesGap) * ((MaxItemOnScreen < row0Count) ? MaxItemOnScreen : row0Count)) - EntriesGap)) >> 1;

 

Edited by apianti

Share this post


Link to post
Share on other sites
no banner on clover 4727+

 

this my plist, it is a modified yosemitelogin

theme.plist

Hi kylon

 

4727 is a commit from a while back. Is it just your theme that’s affected or do other themes exhibit the same behaviour?

 

Sorry, I’ve not looked at your theme.plist.

 

Hmmb, I just got your EDIT'ed post. #OMG, can't believe that you did it for me after I opened Clover Activities on SF, so.. many thanks for your help. Well, I could cancel my changes #LoL ..

Theme-Updates.png.33242aeaf596468418d6851e009ed671.png

Yeah, sorry if you’d prepared changes your end but I went ahead as I knew I had a couple of hours last night which I could do it otherwise I’m busy now for a couple of days.

 

No need to simplify into one line but you can simplify it using better operators:

      row0PosX = row0TileSize + EntriesGap;      row0PosX *= ((MaxItemOnScreen  row0Count) ? MaxItemOnScreen : row0Count);      row0PosX -= EntriesGap;      row0PosX = UGAWidth - row0PosX;      row0PosX >>= 1;

EDIT: I guess you could simplify it into one line:

 

      row0PosX = (UGAWidth - (((row0TileSize + EntriesGap) * ((MaxItemOnScreen  row0Count) ? MaxItemOnScreen : row0Count)) - EntriesGap)) >> 1;

 

 

Thanks for taking a look apianti and passing on your optimisation

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi kylon

 

4727 is a commit from a while back. Is it just your theme that’s affected or do other themes exhibit the same behaviour?

 

Sorry, I’ve not looked at your theme.plist

I don't know, this is the only one i have.

Christmas theme is fine

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, kylon said:

I don't know, this is the only one i have.

Christmas theme is fine

 

 

Christmas theme is fine

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites

I found the problem but not the fix.

 

There s an error with the background/screen size size calculation, my banner goes out of screen, even with static images.

My banner is working on other themes, so something has changed or is now broken? and my plist relies on it

 

 

EDIT:

If i set Banner NO in other themes, my animated logo goes out of screen

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, kylon said:

I found the problem but not the fix.

 

There s an error with the background/screen size size calculation, my banner goes out of screen, even with static images.

My banner is working on other themes, so something has changed or is now broken? and my plist relies on it

 

 

EDIT:

If i set Banner NO in other themes, my animated logo goes out of screen

At least tell us / attach which theme are you using.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
Mac OS Classic - A Clover Theme by Machinee
(Work in progress)


 
 
screen.png




Created a Classic Mac OS Theme for Clover Bootloader. Thought I'd share it for anyone interested.
It has the features of the Classic Mac OS with a modern look.
 
 
 
 
Features

Animated Banner
Scrollbar
Custom Icons
Custom Font


 
 
classic_logo.gif


 
 
screen_selection_small.jpg


 
 
screen_font.jpg


 
 
screen_scrollbar.jpg




The non selected entries will turn to life with colors when selected.
Smaller monitors will also have a Classic Mac OS styled scrollbar when needed.


 



Notes:
I couldn't really get the scrollbar to work exactly as intended for now, seems to be a really buggy feature.
I might take requests for icons etc. if there's interest, we'll see.
Designed with 2.5K monitors in mind, let me know if something doesn't look right at other resolutions.







Enjoy!

 

 

 

 

 

Download here: https://github.com/fbongcam/Mac-OS-Classic-a-Clover-Bootloader-Theme

 

 

Edited by fbongcam

Share this post


Link to post
Share on other sites

3 Version theme I made recently for my machines...

which i'd like to share with you.

 

All 3 have also Animated logo

 

something like this one . 1277333133_Cocoalogo.gif.00a9d23988ff7083bc1fa989b3a2afb1.gif

 

sorry that gif came out terriblle :(  ....oh well its just to give an idea of what looks like

 

1_ is - Colbalt

1016371736_Cobalt1.png.079c87c6f6bad964097bbd0abb5d20df.png

1424482365_Cobalt2.png.c913a79232b58d2cbdd04b9d4d934f0c.png

 

2_ is - Lavender (white & Black)

334200977_Lavender1.png.acf0c68914b8deb0e25d7b2ede8dc638.png

510996435_Lavender2.png.158e93934ccfaa0c25e3fc5a39513aa2.png

1390754522_Lavender3png.png.9f7fa09b9cf2d1010bd6f770d67f59ce.png

 

3_ is - Cocoa also  (white & Black)

1279938137_Cocoa1.png.a14ec81cdc9f7a59924abb38af0a792f.png

36812410_Cocoa2.png.90a7a541e20ca97d86a2d7fb84adaf20.png

1651556357_Cocoa3.png.94bf3aa71a2cfd8aa4e26f2e0d840e67.png

 

Since I still didn't install latest Clover so don't know if all settings into plist are to be modified om order to avoid glitches

sp i will post the files (if anyone interested) as soon i update clover and all settings are verified working.

 

Cheers

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Reel
      All work 10.10, 10.11, 10,12
      camera not work in 10.13, 10.14
      You need SwitchResX that the screen does not freeze
      Custom resolutions: Back porch - lines change to 2
      UEFI boot moded bios https://github.com/Thiblizz/l502x-modded-bios
       
      For 10.14 you need: HD3000 Fix for Mojave.zip
      Installed in S/L/E 
       
      SMBIOS: MacbookPro 8.3 or MacbookPro 9.1
       
       

       

       
       
    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By SepehrM
      I'm trying to install High Sierra 10.13.3 on an ASUS N552VW laptop, and I get stuck after this message:
      "could not recover SATA HDD after 5 attempts, terminating" 
      And some other warnings afterwards.
      Specs:
      CPU: Intel Skylake 6700HQ 2.6GHz
      RAM: 16GB DDR4
      2TB HDD + 128GB SSD
      GPU: Intel HD Graphics 530 + Nvidia GTX960m
      I'm installing using a 16GB USB3 flash drive on one of HDD volumes (UEFI Mode)
       
      I uploaded the verbose log and clover config.plist
      config-new.plist

    • By RougeOne
      Budget Workstation MacOS 10.14.1 build: z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630
      flawless iGPU/dGPU integration, fast FCPX editing/rendering, great overall performance for ~$1200 / ~£1000
       
      Update: updated WhateverGreen and Lilu, then updated OS to 10.14.3 and everything is fine! Even iMessage, which previously I hadn't been able to make work, is now working - possibly the update flushed the NVRAM?
       
      I'm gonna come straight out and admit it - I used newb tools which are considered taboo on InsanelyMac, and so this isn't so much an installation guide as it is a green flag to anyone considering the same hardware. My first and previous Hackintosh project was just over ten years ago and this site was massively helpful, so this is my (very small) way of giving back.
       
      EFI DIRECTORY
      http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=97606131925137056003
       
      HARDWARE
      CPU: Intel i5-8600K 3.6GHz hexacore (contains UHD 630 iGPU)
      CPU Cooler: be quiet! Pure Rock Slim (no paste needed, and fan facing front)
      Mobo: GIGABYTE z370 AORUS Gaming 5 (WIFI)
      RAM: 1x 8GB CORSAIR Vengeance LPX C16 2666MHz (in first slot)
      GFX Card: Sapphire RX 580 NITRO+ SE
      SATA: used ports 0, 1, 3, 5 (HDD problems when connected to port 4)
      HDD: generic
      DVD Drive: generic
      PSU: EVGA 500W Semi Modular (but you should get 650W!)
      Case: CoolerMaster CM590 III
      Fans: 2x stock case fans (one sucky on front, one blowy on back), 3x be quiet! BL046 120mm fans (two blowy on top, one sucky on front). Airflow near-perfectly balanced.
       
      ADVICE
      With the Clover configuration, you want to pay close attention to all things relating to graphics. There are some specific settings for ACPI, Boot, Devices and Graphics which should be copied exactly in order to get the iGPU and dGPU to work in perfect harmony. For instance, make sure you use ig-platform-id 59120003 rather than 59120000 if you want FCPX to be usable. With the right settings, FCPX will not only run, but run flawlessly.
       
      I was not able to figure out how to make NVRAM/PRAM behave itself, and I got errors when I tried to issue relevant commands. As a result, I could not at first get iMessage to work properly. It worked once on my first installation attempt but not from subsequent attempts. This Clover configuration therefore has no consideration whatsoever toward iMessage reliability - however, iMessage ended up working somehow, anyway - I noticed it after I'd updated to 10.14.3 but this may just have been coincidence.
       
      Onboard WiFi does not work. There is no driver for it. I'm using wired ethernet to a bridge router as it was cheaper than getting a compatible PCI card.
       
      Audio is working well after I installed the z370 audio patch, then the ALC1220 codecs, then AppleALC.
       
      With kexts for generic 3rd party SATA and generic 3rd party eSATA, my HDDs and DVD drive work perfectly well.
       
      Sleep/Wake functions run perfectly. iCloud functions run perfectly. Shutdown leaves the mobo LEDs on, annoyingly.
       
      My USB 3 ports seem to suffer from low power output, and I don't know why.
       
      Overall, this system appears to run about as well under MacOS 10.14 Mojave as it does under Windows 7. I would solidly recommend this build to anyone looking to build a computer for workstation purposes, on a budget.
×