Jump to content
Slice

Clover Themes

1,656 posts in this topic

Recommended Posts

 
Not sure what the purpose is for these 256 themes. Aside from being confusing.
 
I mean, in my case, I would still choose the default theme instead of the 256 one.

Well if you had a 4K or 5K resolution display. You may then want to see 256px or 512px icons, along with larger fonts etc.

Apianti’s choice of using SVG for Clover v3 will make this irrelevant in the future.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
2 minutes ago, blackosx said:


Well if you had a 4K or 5K resolution display. You may then want to see 256px or 512px icons, along with larger fonts etc.

Apianti’s choice of using SVG for Clover v3 will make this irrelevant in the future.

 

I see! I'm currently on a 2K display. So I guess I don't need 256 version (it looks way too big on my monitor, and now I understand why). And yeah, SVG icons would be awesome. :)

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, I have these *.svg if anyone need them. Not all are in pixel perfect (some are generated with Illustrator tracing, from bitmap), but these are real editable vector (not embedded bitmap) as we could see xml values using text editor.

SVG-Icons-for-Clover-Theme.zip

SVG-Icons.png

 

#EDIT: ..and some of them are just my concept (os_grub, os_legacy, etc).

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/17/2018 at 1:31 AM, arsradu said:

I see! I'm currently on a 2K display. So I guess I don't need 256 version (it looks way too big on my monitor, and now I understand why).

Hi, I just updated Nightwish theme with smaller icons for MainEntries. But since I've gotten problem when it syncing on server...

 

remote:  4 files changed, 4 insertions(+), 4 deletions(-)

remote:  rewrite themes/Nightwish/screenshot.png (99%)

remote:  rewrite themes/Nightwish256/screenshot.png (99%)

remote: Syncing themes theme.git's

remote: Theme /Nightwish/ was changed - Syncing

remote: Recreating themes/Nightwish/theme.git

// Stuck here for almost an hour WTFFun.

 

... so plz use git to download the latest version. Thanks

cd ~/Desktop && git archive --remote=git://git.code.sf.net/p/cloverefiboot/themes HEAD themes/Nightwish | tar -x -v

Tkbxncz.png

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, Badruzeus said:

Hi, I just updated Nightwish theme with smaller icons for MainEntries. But since I've gotten problem when it syncing on server...

  Reveal hidden contents

remote:  4 files changed, 4 insertions(+), 4 deletions(-)

remote:  rewrite themes/Nightwish/screenshot.png (99%)

remote:  rewrite themes/Nightwish256/screenshot.png (99%)

remote: Syncing themes theme.git's

remote: Theme /Nightwish/ was changed - Syncing

remote: Recreating themes/Nightwish/theme.git

// Stuck here for almost an hour WTFFun.

 

... so plz use git to download the latest version. Thanks


cd ~/Desktop && git archive --remote=git://git.code.sf.net/p/cloverefiboot/themes HEAD themes/Nightwish | tar -x -v

 Tkbxncz.png

 

You know what's funny? I was just about to redownload it to see if anything changed. When I saw your post and thought I'd stop by to see what's new. LOL

 

So yeah, I'll let you know in a second.

 

Update: yep, definitely better. :) Thank you very much!

 

Now, I was wondering, did you also change the size of the selection circle? Cause, now since the icons are smaller, that circle looks bigger. :)) I'm sure it's probably the same size as before. But, by comparison, it looks larger.

 

Also, one suggestion, of course, if you think works for this theme...is maybe to remove the circle altogether and keep the selection by just changing the color of the icon from grey to white...? Would that be too..."minimalistic"? :)) Actually, I'm looking for a very minimalistic theme for so long. There was one someone posted a screenshot of...I don't remember the name. But the original author took it off. And it was a pretty old theme anyway. But it was perfect in my opinion. 

 

I'm sorry if this is somehow coming as rude from my side. I assure you it's not my intention. And, as I said before, you are the artist here. Not me. I'm just a guy with a personal preference. Might work or might not work for this case. So you don't have to take my feedback into account if you think it's not appropriate for this theme or if you simply have another vision for it. It's perfectly fine with me. And I do appreciate the awesome work you've done and continue doing here. :)

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/21/2017 at 1:07 PM, arabesc said:

I have an issue with themes that have a fullscreen scaled background picture. Each such background is splitted in a half. It's better to show how it looks on the screenshots.

I'm using Clover r4259. Is it a bug?

post-1719952-0-30724700-1508551302_thumb.png

post-1719952-0-14338400-1508551311_thumb.png

post-1719952-0-01220200-1508551320_thumb.png

Wow! What are those beautiful themes? :) Please tell me the names!

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, zpoo32 said:

Wow! What are those beautiful themes? :) Please tell me the names!

 

First one is HighSierra by Badruzeus

Second one is BeautyDark by Badruzeus

Third one I don't know... Still looking. Will update the post when I find it.

 

Update: third one looks like One by Badruzeus. Probably a slightly different background, but that's the one. Literally. :))

 

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, arsradu said:

 

First one is HighSierra by Badruzeus

Second one is BeautyDark by Badruzeus

Third one I don't know... Still looking. Will update the post when I find it.

 

Update: third one looks like One by Badruzeus. Probably a slightly different background, but that's the one. Literally. :))

 

Thank you! :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/15/2018 at 4:30 PM, arsradu said:

@Badruzeus I was about to drop you a line about the Nightwish theme and the new Mojave for which the drives were not recognised as OS. 

....

I'm a bit confused.

Now I understand what did you mean with this issue; yes.. I'm confusing too, why if boot with Clover Legacy Mojave uses os_moja.icns (properly) but with UEFI, it uses os_mac.icns (or not recognized?). FYI, I just migrated to UEFI recently on my laptop (sig) but maybe will rolled back to Legacy soon (bit offTopic here) bcoz some strange behavior with not loaded Lilu & it's plugins (legacy work just fine on my mach). Thanks.

screenshot1.png

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, Badruzeus said:

Now I understand what did you mean with this issue; yes.. I'm confusing too, why if boot with Clover Legacy Mojave uses os_moja.icns (properly) but with UEFI, it uses os_mac.icns (or not recognized?). FYI, I just migrated to UEFI recently on my laptop (sig) but maybe will rolled back to Legacy (bit offTopic here) bcoz some strange behavior with not loaded Lilu & it's plugins (legacy work just fine). Thanks.

screenshot1.png

If you're on Mojave, don't forget to add -lilubetall to your boot args. :)

I see no other reason why it wouldn't be loaded... Works fine here.

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, arsradu said:

If you're on Mojave, don't forget to add -lilubetall to your boot args. :)

I see no other reason why it wouldn't be loaded... Works fine here.

Spoiler

I got problem with Lilu & PlugIns, only on UEFI 10.11.6 (15G22010) with or w/o -lilubetaall. With Mojave all are just fine (Legacy/UEFI). Ha haa, my bad.. I feel like an oldstyle one whom just tried UEFI on 2018 #LoL.

 

Thanks. So, your issue about GUI with Clover UEFI is same with mine; Clover doesn't point macOS Mojave to os_moja.icns properly. But, I have no idea why.. sorry.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there a list on how clover match a given boot with the icons? I see there are a bunch of icons on each theme, not sure how they are detected nor how to modify them.

 

Great work on Nightwish256! I'm using it on a 1440p screen and it looks great. I can also help identifying issues with themes on 1440p if needed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Still have no idea why using Clover UEFI, almost all of my themes are look terrible. Below is "Smooth" theme, but it looks properly if using Legacy. I use "AptioMemoryFix + CsmVideoDxe" drivers64UEFI. My Nvidia vesa is limited to 1360 on Clover GUI, w/o Csm~ it shown properly, but stuck at max. 1024 disp reso. :rofl:

screenshot0.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Badruzeus said:

Still have no idea why using Clover UEFI, almost all of my themes are look terrible. Below is "Smooth" theme, but it looks properly if using Legacy. I use "AptioMemoryFix + CsmVideoDxe" drivers64UEFI. My Nvidia vesa is limited to 1360 on Clover GUI, w/o Csm~ it shown properly, but stuck at max. 1024 disp reso. :rofl:

 

 

Hi

 

According of different web site, GT 520 don't supported UEFI mode. Sorry, I don't known if I understand well or not: In found that for patchVBIOS, below:

Spoiler

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
55 minutes ago, Matgen84 said:

 

According of different web site, GT 520 don't supported UEFI mode. Sorry, I don't known if I understand well or not: In found that for patchVBIOS, below:

  Reveal hidden contents

 

 

Uhmb, but strange is.. all are fine if boot with Clover UEFI over USB..!!! GUI is ok, Themes rsc are good, Lilu is loaded, Csm also works well. So, I did full erased my Internal ESP, install Clover for UEFI only, moving USB contents to ESP, then voilla.. issues are occurred again. Already tried with diff. Clover revs, with same result. Really strange.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it possible to hide all "Components" in theme.plist?? Setting "Tools" and "Functions" to false still leaves "Options" and "About Clover" below the device selection...

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, Badruzeus said:

(I just wiped my whole disk to figuring out what caused prev. strange issue with this, but nope.. EFI ef00, pure gpt, hybird gpt, whatever gpt I still get this issue if booting from internal EFI. But it shown properly fine from USB Clover [UEFI]. .though my GF119 is not UEFI capable graphics (with or w/o CSM got same problem). I even flashed my BIOS twice for this, as well as fully disassembled my machine).

 

Try not using Custom Entries, does os_moja shown properly?

No luck even with out custom entry.

screenshot1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

I was wondering, could anyone make a dark/black version of this theme? Simple black and white theme, nothing fancy. Same design, just different background, and white icons & text?

 

And would it be compatible with the latest Clover versions? Not necessary svg version, since I'm sure that will probably take a lot of effort and the implementation of svg themes is not yet ready on Clover side either. But just...regular theme.

687474703a2f2f692e696d67626f782e636f6d2f346773734c6453492e706e67.thumb.png.4bea6adf1a563e1deccc9854a3355e8d.png

Edited by arsradu

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/19/2018 at 8:40 PM, SavageAUS said:

@Badruzeus Fix for icon? Mojave beta 4, UEFI Clover 4609.

GUI is fine if booting from External ESP (USB Clover-UEFI), all os'es load to the right icons, with or w/o Custom Entry.

screenshot0.png

preboot_r4616_uefi_a43sj.zip

Edited by Badruzeus

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is a really long thread so forgive me if this issue was addressed somewhere else in this thread.  

 

I have tried several different themes hoping that I could see a badge over my recovery volumes (I have one shown for each partition that has macOS on it.)  None of them show up like they used to (a long time ago.)

 

Is there some change that causes the theme not to use the vol_recovery.icns?  The same is true with os_recovery.icns.  If I disable badges or swap them, my recovery volumes are not recognized as recovery volumes - only as macOS volumes.  Thanks for your help.

Edited by mnfesq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By le332313
      Can someone share the dell 5593/5493 EFI ? I try to fit the graphics driver, but it not working please help me thanks
       
    • By MaLd0n
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
        1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
       
      Use these kexts, enable XHCI port limit patch
       
      USB INTEL SERIE 400.zip
       
      and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Nomade
      Hello All,
       
      It's been a while that I am trying to update my system to 10.15.16.
      The install seem to start, then at reboot time I only see the Normal boot and the Recovery option from the Clover boot menu.
      None of those 2 allow to complete the update.
       
      Is there any ways to force it to install and/or show the "Update" option on the Clover boot screen?
       
      PS: I'm using Z97-Gaming-3
    • By Damx
      The specs CPU: Intel® Core™ i3 Processor 8130U, 2.20 GHz (Kaby Lake Refresh) Chipset: Intel® 300 Series Graphics: Intel® UHD Graphics 620 Display: 21.5'' 1920x1200 RAM: DDR4 PC2400 4GB SSD1: M.2 PLEXTOR (with original Windows 10) SSD2: SATA SAMSUNG 850 EVO (for macOS) Sound: Realtek ALC269 WiFi / BT: Intel 3168 NGW Realtek Card-reader  
       
      Not working
      WiFi: Intel 3168 NGW Realtek Card-reader  
       
      Pre-Installation
       
      I will not go through the basics since it is explained in details here on this site. Briefly, the process is to:
      Get Clover Get Catalina macOS installer Create USB with 2 MBR partitions (FAT32 for Clover and HFS+J for the installer)  
       
      Required kexts
      AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext  
       
      Config.plist
      I used the one provided by RehabMan called config_HD615_620_630_640_650.plist. Download it from GitHub. It has almost everything you will need with only few edits for audio.
      Edits:
      [CPU] Make sure there is lilcpu=9 setting in boot arguments needed for Kaby Lake R CPU to be recognised correctly. [GPU] Make sure there is a patch GFX0 to IGPU under ACPI->DSDT [GPU] Under Devices->Properties->PciRoot(0)/Pci(0x02,0) make sure that the AAPL,ig-platform-id value is 00001B59, and the device-id value is 16590000 [AUDIO] Under Devices->Properties->PciRoot(0)/Pci(0x1f,3) set the layout-id to 40 and the device-id to 70A10000 [SMBIOS] Set Mac model ID is iMac19,2  

       

       
      Notes
      For some reason with latest version of Clover the install partition was not visible. If you run into the same issue you can downgrade Clover to r5103, which worked perfectly. WiFi / BT Intel 3168 NGW needs to be replaced if one needs WiFi. Someone mentioned that to get HDMI work properly you may need to change AAPL,ig-platform-id value to 00001659 for PciRoot(0)/Pci(0x02,0) - not my case but may be considered if you get this issue. Don't forget to generate your serial and other SMBUS values before signing in with iCloud services.  
       
    • By MaLd0n
      A very custom DSDT for best experience under macOS. Removed all unused devices, injected all Apple devices, essentials, cosmetics, real improvements. 
       
      -OpenCore Vanilla TUTORIAL-
       
       
      -USB Port Mapping TUTORIAL-
       
          -Original DSDT have 167,880 lines and 762kb
       
      DSDT ORIGINAL.aml.zip138.01 kB · 8 downloads
       
      -Patched DSDT have 30,912 lines and 111kb
       
      DSDT PATCHED.aml.zip27.01 kB · 17 downloads
       
      --Hardware--
      Asus ROG RAMPAGE VI EXTREME OMEGA

      Processor  Intel i9-10980XE

      GPU Radeon RX 5700 XT

      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -XSPI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME  
      --Screenshots-



















       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!

      We're all here to have fun and learn from each other!
×