Jump to content
Slice

Clover Themes

1,610 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Is there a way to get this theme in a zip format?

you van download with this command

 have also attaching  the themes

git archive --remote=git://git.code.sf.net/p/cloverefiboot/themes HEAD themes/Apocalypse | tar -x

Apocalypse.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll take a look on it, but I think need @xenatt permission to make change for this theme on repo.

attach the change here 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll take a look on it, but I think need @xenatt permission to make change for this theme on repo.

 

If you have permission for the whole repo (which you do) then edit it appropriately to make a standard of themes, you know? Once their theme is added to the repo it is now part of the project and may be changed appropriately for updating/standardizing.

 

EDIT: You can always ask him though, and maybe he will have a different change to make it more visible and easier to read the text.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, it maybe sounds funny especially after I've uploaded many themes on the repo.

But this was my question since long time ago (oh not so long, just 2 years ago when I started using Clover for 1st time);

"Which one is Clover official logo, left or right one?". I remember it changed soon after SF used a new web interface.

Thanks.

 

GYpUYQv.jpg

 

#EDIT: Not so important bcoz user could replace it to another one, or even delete it (I mean, logo.png on Clover theme). But, I just wanna standarize my uploaded themes on the repo so it's not confusing some users.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good question.

 

There's no clear answer really.

 

I was going to point you to a link at the projectosx archives but it seems the links are no longer working. I did archive the files though so the download link at the foot still works. 

 

Kabyl originally suggested the name Clover and the use of the four leaf clover icon.

post-331032-0-08708300-1518338301_thumb.png

 

The idea was then put forward to include the word clover to the icon.

post-331032-0-30009100-1518338469_thumb.png

 

Then I remember creating this version.

post-331032-0-42262000-1518338508_thumb.png

 

Here's what I was using in 2012

post-331032-0-01608200-1518338949_thumb.jpg

 

But it's Slice's project and his metal theme uses this

post-331032-0-73126800-1518339091.png

 

And then Sourceforge uses this

post-331032-0-04329900-1518339202.png

 

A single logo to unify everything would be good and I vote to use the design you've come up with which you use in your themes. It's clean, simple and modern. :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

There's no clear answer really.

 

I was going to point you to a link at the projectosx archives but it seems the links are no longer working. I did archive the files though so the download link at the foot still works. 

 

.....

 

A single logo to unify everything would be good and I vote to use the design you've come up with which you use in your themes. It's clean, simple and modern. :D

 

@blackosx,

Thanks for the link, I should give my respects to all of them; my bad is know nothing about the history.

IMHO my created logo version was for "design concept" only (not an idea), to make my themes become different and I never intended to change the official logo of the project.

 

I my self, am lack of consistency with that design concept..  :angel: that's why I'm asking about these fyi

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, forgive my ignorance, but I have spent a fair amount of time searching for an answer and haven't been able to find one.  How do you specify a particular icns file for a given boot drive?

 

Not icon, but icns files.  Any examples someone could point me too?  I did look, but could not find any examples.

 

 

 

Done! Adding os_endless.icns to all of my uploaded themes on the repo. Enjoy!  :)

 

7Tfc8Jr.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

A single logo to unify everything would be good and I vote to use the design you've come up with which you use in your themes. It's clean, simple and modern. :D

 

Badruzeus, I like your version with the four loops but modified into a knot but I think one color more like a clover would be sufficient. Make up some mockups guys, you can change stuff, especially you blackosx, you can modify the sourceforge page (just don't go getting crazy). Plus I want to see some of what you guys come up with first before I let you go drinking and hunting on four wheelers, haha.

 

EDIT: I {censored}ed that grammar up badly.

 

EDIT2: I should also say I like the four cornered clover leafs without the stem though too....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Badruzeus, I like your version with the four loops but modified into a knot but I think one color more like a clover would be sufficient.

...

Thanks, BTW I redesigned the default ⌘ modifier key into a knot after reading this wiki for using on my themes.

(I re-open my Sept. '17 archive) There're another three different design concepts that I've found from some unicode fonts.

About logo color, IMHO #4caf50 (Material's Green color) is suitable for light, gray or even dark background (SS: Top Right).  :)

 

 

6YOg0KU.jpg

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, BTW I redesigned the default ⌘ modifier key into a knot after reading this wiki for using on my themes.

(I re-open my Sept. '17 archive) There're another three different design concepts that I've found from some unicode fonts.

About logo color, IMHO #4caf50 (Material's Green color) is suitable for light, gray or even dark background (SS: Top Right).  :)

 

I'm not sure where that link to the wiki was supposed to go, but it points to the image. I like the color of the top right one like you said but I'd like to see the top left, top right, and a size between in that color (like the strokes)? Also there is nothing wrong with have an icon style image and a banner image, so having both is fine, the loops/knots can be used for the 'o' in clover.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not sure where that link to the wiki was supposed to go, but it points to the image. I like the color of the top right one like you said but I'd like to see the top left, top right, and a size between in that color (like the strokes)? Also there is nothing wrong with have an icon style image and a banner image, so having both is fine, the loops/knots can be used for the 'o' in clover.

Oops, sorry it was my mistake with a wrong link; edited lol. I thought bcoz now is 1:xx am on my place, so I'll try different combinations tomorrow. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Badruzeus, I like your version with the four loops but modified into a knot but I think one color more like a clover would be sufficient.

....

...

There're another three different design concepts that I've found from some unicode fonts.

About logo color, IMHO #4caf50 (Material's Green color) is suitable for light, gray or even dark background (SS: Top Right).  :)

 

Yep. The top right one is great :)

 

...

Make up some mockups guys, you can change stuff, especially you blackosx, you can modify the sourceforge page (just don't go getting crazy). Plus I want to see some of what you guys come up with first before I let you go drinking and hunting on four wheelers, haha.

 

Ha ha :)

 

Good design should be simple, especially for logos, so I would leave it at that top right one that Badruzeus has show in his spoiler and not over complicate it. It's instantly recognisable and can be easily re-coloured for different applications, like white out for a mono design or tinted back for installer backgrounds.

 

I unfortunately cannot devote much time to this presently as all my free time is currently being taken up with another project, though of course I'll help when time allows with stuff like applying the logo to SF etc. Having said that Badruzeus has proved himself as a graphic designer with great attention for detail and I'm inclined to trust his skill so if he want's to pursue some different designs then great, but while different designs could be drawn up I think we'll ultimately return to something like this design anyway because it's clean, simple and modern as I said before plus it's also staying true to the original Clover logo from back in the day.

 

Regards

(Always lurking just not always replying)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uhmb, I have 2 designs concept atm;

1. Mac app inspired, but IMHO it' s suitable for an icon. However it has more than one colors (gradient) and shadow effect as we could see on AppStore.icns, iBooks.icns, etc.

2. Material design with long shadow effect for main symbol.

 

 

XUSdLbg.png

 

 

#EDIT: SF screenshot is for preview only.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you actually combine them? Like the colors and styling of the bottom with the circle, not sure about gradient, can you do with/without gradient?

post-594753-0-79278600-1518630074_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you actually combine them? Like the colors and styling of the bottom with the circle, not sure about gradient, can you do with/without gradient?

w/o gradient and shadow effect arround the layer.

(also thanks @MICKHAEL for similar idea  :) )

post-826765-0-69882400-1518630459.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I prefer the Orinal Clover Logo on SF
Why command Key ?
 
Thi is my suggestion  :) AppleLife and Insanelymac on the Logo

 

 

 

1_copi10.png

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Haha that was fast.... I think I like that styling the best. However, for some reason the site doesn't have a transparent background for the icon.... 

 

EDIT: Also it's 90 x 90... lol

 

EDIT2: I opened a ticket on sourceforge to see if they can allow changing the icon background with the new styling they have, it's set to white by default and you can't change it....

 

EDIT3: Can you make this an SVG?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Klaidonis
      I am making a minimal Clover build for the fastest boot possible with the boot6 file in legacy mode.
      While looking at the preboot.log, I noticed that there is a line without explanation (at 0:892). Apparently, whatever it is, the execution time of it is close to 2 seconds, more than 55% of the total logged boot time in the current configuration. This does not change whether I use USB 2 or USB 3 port.
       
      Is there a way to eliminate or speed up the above? Also, is there anything else you can suggest to improve the performance based on the below log file? Which moment in the boot process corresponds to the start time in preboot.log?  
      The last thing I would like to understand is the delay/timeout after the boot6 file has loaded, and the number 6 disappears from the screen. For about 2 seconds or slightly less, I can press any key, and then it will enter the BIOS-like interface from the boot6 file. Without further knowledge, it seems like those 2 seconds are just delay time, and only after that is CLOVERX64.efi actually started, which, I presume, is approximately when the preboot.log timer starts. So, if the aforementioned is correct, can I get rid of this delay as well? Note that I am using the boot1f32 file to chain-load boot6, which does not include the initial 2-second wait period for a keypress.
       
      === preboot.log ===
      0:100 0:100 MemLog inited, TSC freq: 2394459554 0:100 0:000 CPU was calibrated with ACPI PM Timer 0:100 0:000 LegacyRegion2: Chipset/proc: 0x0A048086 0:100 0:000 Next Generation Core processors (PAM 0x80-0x86) 0:100 0:000 Test PAM1=(0x41=90, 0x5a=90, 0x81=11, 0x91=00) at chipset 0A048086 0:100 0:000 , Install = Success 0:112 0:012 BiosVideoDriverBindingStart! 0:112 0:000 BiosVideoCheckForVbe 0:112 0:000 EdidOverride not found 0:121 0:009 Edid1+ 0:121 0:000 found Detail Timing 1920x1080 0:121 0:000 timing string after 0xFE:AUO 0:121 0:000 timing string after 0xFE:B156HAN01.2 0:122 0:000 0 1280x1024 attr=9B - ok, edid- 0:122 0:000 1 1024x768 attr=9B - ok, edid-, 1024x768, working, highest, pref=1 0:122 0:000 2 640x480 attr=9B - ok, edid-, 640x480, working 0:122 0:000 3 800x600 attr=9B - ok, edid-, 800x600, working 0:123 0:000 4 1920x1080 attr=9B - ok, edid+, working, highest, pref=4 0:123 0:000 BV new mode: 4 1920x1080 0:398 0:275 SetMode pref 4 (4) = Success 0:892 0:493 VGA Pci.Hdr.Command=6 - not enabled 2:623 1:731 2:623 0:000 Now is 21.02.2020, 13:03:21 (GMT) 2:623 0:000 Starting Clover revision: 5103 (master, commit 3f3b85da0) on CLOVER EFI 2:623 0:000 Build with: [Args: -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED -t GCC53 | -D NO_GRUB_DRIVERS_EMBEDDED --conf=/Users/sergey/src/CloverHackyColor/Conf -D USE_LOW_EBDA -a X64 -b RELEASE -t GCC53 -n 5 | OS: 10.14.6] 2:623 0:000 SelfDevicePath=PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x04944021,0x3F,0x3BC1042) @940C9698 2:623 0:000 SelfDirPath = \EFI\CLOVER 2:623 0:000 SimpleTextEx Status=Success 2:623 0:000 === [ Get Smbios ] ======================================== 2:623 0:000 Type 16 Index = 0 2:623 0:000 Total Memory Slots Count = 2 2:623 0:000 Type 17 Index = 0 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 4096MB 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 0 DIMM0 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = Hynix 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 00000000 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = HMT451S6MFR6A-PB 2:623 0:000 Type 17 Index = 1 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Speed = 1600MHz 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Size = 8192MB 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Bank/Device = BANK 2 DIMM1 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->Vendor = Kingston 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->SerialNumber = 5A060A8A 2:623 0:000 SmbiosTable.Type17->PartNumber = KHX1600C9S3L/8G 2:623 0:000 Boot status=0 2:623 0:000 Running on: 'Aspire V5-573G' with board 'Dazzle_HW' 2:623 0:000 === [ GetCPUProperties ] ================================== 2:623 0:000 CPU Vendor = 756E6547 Model=40651 2:623 0:000 The CPU supported SSE4.1 2:623 0:000 BrandString = Intel(R) Core(TM) i7-4500U CPU @ 1.80GHz 2:623 0:000 The CPU supported turbo 2:623 0:000 MSR 0x35 20004 2:623 0:000 MSR 0xE2 before patch 1E008405 2:623 0:000 MSR 0xE2 is locked, PM patches will be turned on 2:623 0:000 MSR 0xCE 0008083D_F3011800 2:623 0:000 corrected FLEX_RATIO = 0 2:623 0:000 MSR 0x1B0 00000000 2:623 0:000 FSBFrequency = 71 MHz, DMI FSBFrequency = 100 MHz, Corrected FSBFrequency = 100 MHz 2:623 0:000 MaxDiv/MinDiv: 24.0/8 2:623 0:000 Turbo: 27/27/27/30 2:623 0:000 Features: 0xBFEBFBFF 2:623 0:000 Threads: 4 2:623 0:000 Cores: 2 2:623 0:000 FSB: 100 MHz 2:623 0:000 CPU: 1700 MHz 2:623 0:000 TSC: 1700 MHz 2:623 0:000 PIS: 100 MHz 2:623 0:000 ExternalClock: 25 MHz 2:623 0:000 === [ GetDevices ] ======================================== 2:623 0:000 GOP found at: PcieRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)/AcpiAdr(0x80010100) 2:623 0:000 PCI (00|00:00.00) : 8086 0A04 class=060000 2:623 0:000 PCI (00|00:02.00) : 8086 0A16 class=030000 2:623 0:000 - GOP: Provided by device 2:623 0:000 - GFX: Model=Intel HD Graphics 4400 (Intel) 2:623 0:000 PCI (00|00:03.00) : 8086 0A0C class=040300 2:623 0:000 PCI (00|00:14.00) : 8086 9C31 class=0C0330 2:623 0:000 PCI (00|00:16.00) : 8086 9C3A class=078000 2:623 0:000 PCI (00|00:1B.00) : 8086 9C20 class=040300 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.00) : 8086 9C10 class=060400 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.02) : 8086 9C14 class=060400 2:623 0:000 PCI (00|04:00.00) : 168C 0034 class=028000 2:623 0:000 - WIFI: Vendor=Atheros 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.03) : 8086 9C16 class=060400 2:623 0:000 PCI (00|05:00.00) : 10EC 5287 class=FF0000 2:623 0:000 PCI (00|05:00.01) : 10EC 8168 class=020000 2:623 0:000 - LAN: 0 Vendor=Realtek 2:623 0:000 PCI (00|00:1C.04) : 8086 9C18 class=060400 2:624 0:000 PCI (00|01:00.00) : 10DE 0FE4 class=030200 2:624 0:000 PCI (00|00:1D.00) : 8086 9C26 class=0C0320 2:624 0:000 PCI (00|00:1F.00) : 8086 9C43 class=060100 2:624 0:000 PCI (00|00:1F.02) : 8086 9C03 class=010601 2:624 0:000 PCI (00|00:1F.03) : 8086 9C22 class=0C0500 2:624 0:000 === [ GetDefaultSettings ] ================================ 2:624 0:000 Clover load options size = 0 bytes 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Aspire V5-573G--00-00-00-00-00-00. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Aspire V5-573G. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Aspire V5-573G-1700. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Dazzle_HW. Dir not exists 2:624 0:000 CheckOEMPathExists tried EFI\CLOVER\OEM\Dazzle_HW-1700. Dir not exists 2:624 0:000 set OEMPath by default: EFI\CLOVER 2:637 0:012 EFI\CLOVER\config.plist loaded: Success 2:637 0:000 === [ GetListOfThemes ] =================================== 2:637 0:000 === [ Found config plists ] =============================== 2:637 0:000 - config.plist 2:637 0:000 === [ GetEarlyUserSettings ] ============================== 2:637 0:000 timeout set to 0 2:637 0:000 Custom boot CUSTOM_BOOT_DISABLED (0x0) 2:637 0:000 Default theme: embedded 2:637 0:000 === [ LoadDrivers ] ======================================= 2:637 0:000 === [ InitScreen ] ======================================== 2:637 0:000 Console modes reported: 4, available modes: 2:637 0:000 - [01]: 80x25 2:637 0:000 - [02]: 80x50 2:637 0:000 - [03]: 100x31 2:637 0:000 - [04]: 240x56 (current mode) 2:637 0:000 SetScreenResolution: 1920x1080 - already set 2:637 0:000 SetScreenResolution: 1920x1080 - already set 2:637 0:000 reinit: self device path=PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x04944021,0x3F,0x3BC1042) 2:637 0:000 === [ GetMacAddress ] ===================================== 2:637 0:000 === [ ScanSPD ] =========================================== 2:637 0:000 Scanning SMBus [8086:9C22], mmio: 0xB3619004, ioport: 0x5040, hostc: 0x1 2:656 0:018 Slot: 2 Type 24 8192MB 1600MHz Vendor=Kingston PartNo=KHX1600C9S3L8G SerialNo=050A0006000A080A 2:657 0:000 === [ GetAcpiTablesList ] ================================= 2:657 0:000 Get Acpi Tables List from RSDT: 2:657 0:000 - [00]: FACP ACRPRDCT len=268 2:657 0:000 - [01]: UEFI ACRPRDCT len=566 2:657 0:000 - [02]: FPDT ACRPRDCT len=68 2:657 0:000 - [03]: ASF! ACRPRDCT len=165 2:657 0:000 - [04]: HPET ACRPRDCT len=56 2:657 0:000 - [05]: APIC ACRPRDCT len=140 2:657 0:000 - [06]: MCFG ACRPRDCT len=60 2:657 0:000 - [07]: BOOT ACRPRDCT len=40 2:657 0:000 - [08]: LPIT ACRPRDCT len=148 2:657 0:000 - [09]: ASPT ACRPRDCT len=52 2:657 0:000 - [10]: DBGP ACRPRDCT len=52 2:657 0:000 - [11]: SSDT ACRPRDCT len=1337 2:657 0:000 - [12]: SSDT ACRPRDCT len=2776 2:657 0:000 - [13]: SSDT ACRPRDCT len=12013 2:657 0:000 - [14]: SSDT ACRPRDCT len=11433 2:657 0:000 - [15]: SSDT ACRPRDCT len=2230 2:657 0:000 Calibrated TSC Frequency = 2394459554 = 2394MHz 2:657 0:000 === [ GetUserSettings ] =================================== 2:657 0:000 === [ Found DSDT tables ] ================================= 2:657 0:000 === [ ScanVolumes ] ======================================= 2:657 0:000 Found 8 volumes with blockIO 2:657 0:000 - [00]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0) 2:659 0:001 Result of bootcode detection: bootable Linux (grub,linux) 2:659 0:000 - [01]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x1,0x0,0x0) 2:660 0:001 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 2:660 0:000 - [02]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(1,GPT,8017BD66-1E24-4B31-8E09-BC49BECD6CC4,0x800,0x21330000) 2:661 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 2:661 0:000 - [03]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(2,GPT,82F3B738-65E9-458E-B2F1-BB55D4F00885,0x21331000,0x3D0800) 2:663 0:001 - [04]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(3,GPT,E701DCD8-E3C5-4BFA-B61B-BFF4D80153FD,0x21701800,0x18C4F000) 2:664 0:001 - [05]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(4,GPT,4DB1239A-A9D7-4045-A162-7EF1B3A5913B,0x3A350C21,0x3A3B616E) 2:665 0:001 Result of bootcode detection: bootable Windows (vista,win) 2:665 0:000 - [06]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0) 2:677 0:011 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 2:677 0:000 USB volume 2:677 0:000 USB volume 2:677 0:000 - [07]: Volume: PcieRoot(0x0)\Pci(0x1D,0x0)\USB(0x0,0x0)\USB(0x4,0x0)\HD(1,MBR,0x04944021,0x3F,0x3BC1042) 2:688 0:011 Result of bootcode detection: bootable unknown (legacy) 2:688 0:000 USB volume 2:688 0:000 USB volume 2:688 0:000 This is SelfVolume !! 2:688 0:000 PutNvramPlistToRtVars: nvram.plist not found 2:689 0:000 No AudioIoProtocols, status=Not Found 2:689 0:000 === [ InitTheme ] ========================================= 2:689 0:000 use daylight theme 2:689 0:000 using embedded theme 2:689 0:000 got embedded sound 2:689 0:000 Channels: 2 Sample rate: 8000 Hz Bits: 16 2:689 0:000 output to channel 0 with volume 70, len=25600 2:689 0:000 sound channels=2 bits=16 freq=8000 2:689 0:000 sound converted to 48kHz 2:689 0:000 not found AudioIo to play 2:689 0:000 sound play end with status=Not Found 2:690 0:001 Using embedded font: Success 2:691 0:000 theme inited 2:691 0:000 Chosen embedded theme 2:691 0:000 after NVRAM boot-args= 2:691 0:000 === [ Dump SMC keys from NVRAM ] ========================== 2:691 0:000 no AppleSMC protocol 2:691 0:000 Entry scan disabled 2:691 0:000 === [ AddCustomTool ] ===================================== 2:692 0:000 === [ GetEfiBootDeviceFromNvram ] ========================= 2:692 0:000 Default boot entry not found 2:692 0:000 DefaultIndex=-1 and MainMenu.EntryCount=4 2:973 0:281 GUI ready  
    • By Jancey
      I used this command: diskutil info disk0s2 | grep -i "Partition UUID" | rev | cut -d' ' -f 1 | rev

      But I accidentally removed the wrong disk and now my main windows drive is not appearing in the bootloader. I can't figure out how to get it back. I tried resetting my windows drive, but I kept getting an error. I also reset my mac and reinstalled Catalina.
    • By gengstapo
      @Hervé
       
      Im having similar issue with my HS setup, dell latitute 3480, i5-7200U
      Once the hdmi plugged in, the laptop display went blank, only could see the external tv
      But, when i put my laptop to sleep & wake up again, both screen got display (hdmi still connected)
      Even the hdmi could be plugged off & in (after sleep), the laptop display is fine
       
      What could be the culprit?
      Dell’s MacBook Pro IORegistry.zip
      config.plist.zip
    • By TomZanna
      Hi, I'm trying to install Mac Os Catalina on a HP 550-132NL.
      The system has:
      i7-6700
      RAM 12 GB
      GT 730
      LAN Realtek RTL8161
      ALC3863
       
      It passes the verbose phase but after the Apple logo goes away, it gets stuck on a grey screen and I can only move the pointer.
      Can I try to boot with the iGPU?
       
      origin.zip
      CLOVER_dGPU_USB_3.zip
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
×