Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.


DSDT Help with Sapphire 7970

8 posts in this topic

Recommended Posts

I followed the guide from RampageDev but when I boot I get stuck at a black screen(signal to monitor is detected but is black??) I have attached original dsdt i used to boot, IOReg and modified DSDT for 7970



Share this post

Link to post
Share on other sites

try use this boot flag: -v -f GraphicsEnabler=No PciRootUID=1

I can boot to 10.8.3 with dsdt edited only for audio with npci=0x2000 GraphicsEnabler=No

Share this post

Link to post
Share on other sites

post your Extra folder

I did, rghost link. Also still the same screen flashes and then black.

You should try other framebuffers, not just Aji.

Oh didn't know that

Share this post

Link to post
Share on other sites

Oh didn't know that


Then I guess you did not read my guide... Read the first paragraph as I do not write things just for the sake of writing it. Just some friendly advice.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Yeah, sorry for that. it's just that I found by googling, that Aji should work for 7970. I will try with other personalities as well but one more Q, do I also need to edit connector info? Because I see in your blog that you have the personalities along with their default connector info struct.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Pink Waters
      Hi guys, I have my dsdt.aml extracted from windows.
      I compiled just fine no errors, but when I try to add audio in it following this guide I get a lot of errors

      I am running High Sierra
      my audio is ALC889

      The errors are attached

    • By haegar33
      I have browsed thru all forums and all threads for this card but apparently my system is still something special. With some cumbersome effort (none of the simple one-click ##### and other USB-Installers methods ever worked for me) I managed to install Sierra 10.12.5. However when booting is nearly finsihed I get the famous black screen which can be recovered by quickly unplug/plug the DP monitor cable leading finally to a proper initialisation of my 290X. 

      1.) RadeoDeInit is on, without this patch the screens stays dark forever
      2.) Booting with iGFX never works for me, I always get memory allocation errors during boot until I disable the Intel graphics completely.
      3.) I am on Clover 4318, newer version do not make any differences.
      4.) I am using a System Configuration for an Imac 14,2. Most other configs do not make difference either.

      I have not started again the nightmare of Framebuffer patching (as I remember from Yosemite) and I think it will not help as the card is recognised by Sierra but just not initialised.
    • By uzmi
      Para los usb 3 de mi placa uso un inyector USB_Series8_Injector.kext modificado para mis puertos.
      Deseo eliminar dicho inyector poniendo los datos de los puertos en el DSDT directamente pero no se si es posible ni como hacerlo.
      Tengo dos instalaciones en dos discos con 10.13.3 
      Uno con un DSDT basado en el que crea Clover y luego modificado para mi equipo.
      Otro con un DSDT basado en el de Pikeralpha y luego modificado para mi equipo
      ¿Podrían echarme una mano?
      Dejo el inyector o un SSDT-UIAC con los datos de los puertos.
      Muchas gracias.
    • By TheBloke
      Hi all
      I currently use an NVidia 760 with four displays: 1 x 4K; 2 x 1920x1200; 1 x 1920x1080.   This mostly works, but I am considering replacing it with an AMD GPU - likely a Radeon 7970 - for two reasons:
      I would like to add a fifth monitor, maybe even a sixth; I get small stutters and slowdowns with my NVidia, using both Native and NVidiaWeb drivers.  It is a lot better than it was with my NVidia 980Ti, but it's still not perfectly smooth as it should be, especially when I have a full screen video playing while also doing UI movements like Swipe Left A Space or Mission Control.  
      I have just been told that it should be possible to access all display outputs on an AMD 79XX GPU, possibly requiring a custom SSDT and/or radeonDeInit?  I've only ever had one AMD GPU and that was 8 years ago so I am not experienced with them.  My NVidia 980Ti has five outputs, but can only use four at once.  But I believe AMD's EyeFinity does allow it to use them all as separate displays.
      Before I buy the GPU, I'd be most grateful if anyone could confirm that it should be possible to run five or six simultaneous displays on a card such as the ASUS HD 7970 DirectCU II (6 x DP outputs) or XFX AMD Radeon HD 7970 (2 x mini-DP; 1 x HDMI; 2 x DVI).  With one display being 4K @ 60fps and the rest 1920x1200 or 1080P.
      I have Googled on this a while but haven't yet found anyone discussing connecting more than four monitors to an AMD Hack  I did see that the late-2013 Mac Pro (which uses 2 x AMD FirePro GPUs) states it can support "up to 6 Thunderbolt displays".  So I know the OS can do it, it's just a question of whether a particular GPU can, and in a Hack setup.
      Thanks very much
    • By Angelo_
      Hi guys, i'm trying to help a friend of mine trying to install osx(possibly high sierra) on his pc with the following specs: 
      Amd fx8350 
      Asrock 990fx extreme 3
      8gb of fury Kingston ddr3 ram(2x4)
      Radeon hd 7950
      128gb ssd( crucial m550)
      A couple of hdds I don't remember the brand(maybe a seagate barracuda and a dumb old disk for data)
      We tried to install it using the regular clover+high showers installer but we couldn't get it to reach the installer, then we tried osx-amd(don't know if i can talk about it there, sorry if i can't) and we still couldn't get to the installer.
      Is there a guide i can use to install osx in that machin, i tried to search in the forum but i couldn't find it.