Jump to content
Welcome to InsanelyMac Forum

Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to contribute to this site by submitting your own content or replying to existing content. You'll be able to customize your profile, receive reputation points as a reward for submitting content, while also communicating with other members via your own private inbox, plus much more! This message will be removed once you have signed in.

  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
Osiros

ESXi 5.1 799733

4 posts in this topic

Recommended Posts

Guys, Please help me out, Ive patched the Datastore with the latest v110. I created a new Host with 10.7 64bit, trying to install ML, or LION, but keep getting the apple splash screen and nothing else. Any advise is greatly appreciated. Do I need to mask the CPU ID ?

THanks

O

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, Please help me out, Ive patched the Datastore with the latest v110. I created a new Host with 10.7 64bit, trying to install ML, or LION, but keep getting the apple splash screen and nothing else. Any advise is greatly appreciated. Do I need to mask the CPU ID ?

THanks

O

O, OS X ML or L should run fine under ESXi 5.1 build 799733 or later including the latest build 1021289 with the unlocker v1.1.0. So we are going to need a little more information, i.e. details of your hardware including CPU, is VT-x turned on in BIOS, are you using a retail version of OS X (downloaded from the App Store)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes its the ML from the appstore, I grabbed the install.dmg converted it to iso, I have two different ESXi hosts I used it on, one is a Dell Inspiron 537 w Pentium E5700 Dual Cores, the other is a AMD A8-5500 HP box. The Pentium box gets shell screen with HD and CD unsussefull, the AMD gets the Apple logo. I didnt turn on VT-x I will do that see if it makes a difference.

 

turned on VT-x form the vsphere client, wont let me in BIOS, only option is EFI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes its the ML from the appstore, I grabbed the install.dmg converted it to iso, I have two different ESXi hosts I used it on, one is a Dell Inspiron 537 w Pentium E5700 Dual Cores, the other is a AMD A8-5500 HP box. The Pentium box gets shell screen with HD and CD unsussefull, the AMD gets the Apple logo. I didnt turn on VT-x I will do that see if it makes a difference.

 

turned on VT-x form the vsphere client, wont let me in BIOS, only option is EFI.

O,

This is probably NOT the correct place for your question.

 

This is a duplicate of the response in the "ESXi 5 Mac OS X Unlocker" thread for completeness, please respond in the other thread.

 

OK, in terms of your AMD box, retail OS X is never going to work as the OS X kernel contains no code to work with an AMD processor, you would need a modified kernel.

 

In terms of your P5700, it does support VT-x, but unless you can enable this in BIOS OS X is not going to install, and even if you could performance would be very poor. Also it is unlikely your processer would be supported in OS X L or ML, it may work with SL.

 

I am fairly sure if you have taken the server out of the vCenter cluster it will not be causing the issues you are having, I think the issues are down to the CPU's you are using, also having a mixed CPU environment is not ideal, you cannot easily move VM's between Intel and AMD systems without either using the standalone converter or create an OVF, so better to stick with Intel if you want to run OS X VM's, both Intel and AMD are fine for Windows and Linux VM's.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



×