Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
lawliet9333

How to make minijack 3.5mm available?

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello sir. I have installed iAtkos ML2 and need to make available minijack 3.5mm on front panel because i wanna use my headphone and microphone! How i can do it? Thanks for any answers and sorry for my bad english.

p.s. i'm from very poor country.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

 

A couple of things:

 

1) We need to know ALL of your hardware. I mean ALL of it.

2) We need to know the more precise installation method you used, i.e.e what kexts you may or may not have used for audio.

 

This would be a good start for us to help you enable front panel audio. Do you have on-board audio working?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi.

 

A couple of things:

 

1) We need to know ALL of your hardware. I mean ALL of it.

2) We need to know the more precise installation method you used, i.e.e what kexts you may or may not have used for audio.

 

This would be a good start for us to help you enable front panel audio. Do you have on-board audio working?

 

okay bro

1) Motherboard:

CPU Type DualCore Intel Core i5 650, 3333 MHz (25 x 133)

Motherboard Name Gigabyte GA-H55M-S2H (2 PCI, 2 PCI-E x16, 2 DDR3 DIMM, Audio, Video, Gigabit LAN)

Motherboard Chipset Intel Ibex Peak H55, Intel Ironlake

System Memory 8123 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM)

DIMM1: Hynix HMT351U6CFR8C-H9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

DIMM3: Hynix HMT351U6CFR8C-H9 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

BIOS Type Award Modular (02/12/10)

 

Display:

Video Adapter NVIDIA GeForce GTS 250 (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) (1024 MB)

Video Adapter NVIDIA GeForce GTS 250 (Microsoft Corporation - WDDM v1.1) (1024 MB)

3D Accelerator nVIDIA GeForce GTS 250

Monitor LG E2040 [20" LCD] (002UXGL39351)

 

Multimedia:

Audio Adapter Realtek ALC887 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller

tell me if this info not enough

2) In installation process i did not install any kexts for audio but after installation i had install AppleHDA which i found on this page

http://iatkos.me/forum/viewtopic.php?f=77&t=23310 (- Non-working Realtek ALC887/ALC888b)

p.s. sry for my bad eng

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Posts

    • Hi,Bergui.  I am certainly happy you finally solved your problem  but I am confused.  What you did is what you were supposed to do to do to begin with.  What were you doing before? You mean you were creating your USB with something else than a Mac? 
    • Is there a simple guide somewhere that explains what to do to to help out testing your ssdt's? I got clover configurator, ioregexplorer and some basic knowledge but it's hard to find out where to start.  Also... if I was about to apply an ssdt... is it easily reversible or do I have do an reinstall every time I screw up?   Edit: Admire your work by the way. I've been google'n this for years. Hat's off! 
    •   Hi Maldon, great guide! I got my old Dell 780 (LGA775) running High Sierra 10.13.4 nicely, thank you!   I have no audio and I see where you mention "Device HDEF + AppleALC + Lilu". I have AppleALC + Lilu in my KEXT folder but not sure what "Device HDEF" is. 
      Also when it goes to sleep it takes like 2 minutes to wake. I have a Q9400 quad core + Nvidia Quadro FX580 but don't have a DSDT for it. Can you help me with a DSDT?   Here are my RunMe Results https://drive.google.com/file/d/1Duv3XYyW4UhziDVVWdquwxYcGQ-D5tvm/view?usp=sharing   SPECS: Dell 780 MT, Q9400 2.66GHz Core2Quad Core, Nvidia Quadro FX580 
    • I've tried these several methods of booting into clover, but it still skips. I even double checked that i was using your Clover folder. Bios settings should be the same too... this is getting really strange here.


×