Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
saimadhav

iAtkos OSX on Sony Vaio (stuck at USBMSC identifer)

22 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,

 

I am trying to install iAtkos OSX on Sony Vaio VPCEG25FX. i didnt even get to the installation menu screen. i am stuck at the "USBMSC identifier....". I have used almost all the flags to pass by but nothing works.

 

USBBusFix=Yes -v

USBBusFix=Yes -f -v

USBBusFix=Yes -x -v

npci=0x2000

GraphicsEnabler=No

busratio=11

cpus=1

 

Nothing works :(

 

I have modded the bios, Changed to AHCI. patched the DSDT.aml for post installation but unable to get to the installation screen. please reply...

 

post-946637-0-23290100-1360996411_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, and welcome.

Remove the DSDT.aml, and boot with the following flags: -f -v -x npc=0x3000 GraphicsEnabler= No

 

Provide us with some more information about your system, no one will google the specifications :)

 

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the reply.

 

my specification:

CPU type : Intel Core i5-2430M 2.4GHz

Graphic card: Intel HD Graphics 3000

Ram: 4GB DDR3

hard disk :640GB

Support Intel Wireless Display Technology (WiDi)

 

i have removed the dsdt.aml file and checked shows the same error :(

post-946637-0-96889700-1360999950_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

i think u problem is not the usb, is u intelhd3000... only have support in 10.7.3

 

remove from the installer all appleintelhd*.kext

 

and boot with usual flags +

 

-f

 

to ignore the cache

 

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

i know what it is :) i am unable find the AppleIntelHDgraphics.kext or graphics kexts in the usb... might be the IOGraphicsFamily.kext. will that making the issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am getting the same error in the safe mode also....

 

here is what i have done

1) restored the IAtkos L2 to usb pendrive

2) installed Chameleon

 

stuck at the boot screen.. removed all the intelHD graphics kext but no luck. please help me guys..

 

post-946637-0-82888100-1361027912_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey thanks for the extra folder.. that made some change but at the last message was same..

 

After changing the extra folder, it showed me some duplicates like

ApplePS2Keyboard.kext is already a duplicate of PS2Keyboard.kext and

AppleACPIPS2Nub.kext is already a duplicate of PS2controller.kext. so i replace the kext which u have given me from extra/extensions to my system/library/extensions folder and replaced the kexts... now the duplicate issue is resolved but still the screen doesnt boot..

 

Do i need to change the IOUSBFamily.kext? it is showing some EHCI ownership conflicts

 

post-946637-0-71998000-1361037435_thumb.jpg

 

post-946637-0-92444200-1361037572_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

delete from the installer all Graphics kexts Intelhd,NVDA,Geforce,ATI, delete too AplleintelCPUPowerMamegement.kext, go for S/L/Caches and delete the contain of the folder, try again with the flag

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×