Jump to content
InsanelyMac Forum
Sign in to follow this  
PaCiOnE

Problema mouse e tastiera durante installazione ML

Recommended Posts

Salve, sto cercando di installare ML su un portatile TOSHIBA Satellite A300.

 

Ho preparato la chiavetta USB con il file originale di ML seguendo il tutorial presente qui sul forum. Lo avevo già seguito per installarlo su un PC fisso dove tutto è filato liscio.

 

Purtroppo con il portatile ho un problema. Faccio partire l'installazione ma subito dopo la schermata grigia con la mela mi viene richiesto di accendere mouse e tastiera. Quindi non viene riconosciuto ne tastiera ne touchpad del portatile, inoltre collegando tramite usb muose e tastiera esterni non ottengo risultati, non vengono proprio alimentati.

 

Come posso risolvere? Devo aggiungere qualche kext durante la preparazione della chiavetta.

 

Grazie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.



  • Posts

    • The forum is infest of ads and Video pub
      Please it is possible to remove ads for members thanks
    • Unfortunately, removing the THB cable isn't working with the ASRock MB, no TB devices show up at all...   When I had the gigabyte Gaming 7 Pro and was waiting for the connector adapter (GB uses a different header pitch: 2mm vs 2.54mm) no TB devices were seen in macos either...
    • Ok so I was having issues with on-board and HDMI audio using VoodooHDA. No AppleALC due to AMD setup. VoodooHDA was crackling on on-board and couldn't sort and there was no HDMI output. So I bought a Sabarent AU-MMSA USB Audio device. Issue is it's acting just like the on-board audio was. With or without VoodooHDA being injected.   Any suggestions?   https://i.imgur.com/AU5uzEQ.png   https://i.imgur.com/I1tmrhk.png    
    • salve a tutti ho questo laptop con ati hd 6370m, tuttavia la risoluzione non è corretta, sulle informazioni dice che ha solo 3mb di ram, qualche consiglio?
    • This is my first hackintosh Build.
      I installed windows 10 and made sure everything was working then
      i Change my bios settings. (See Below)
      I Created a ##### usb with latest version of high Sierra 10.13.4 then installed it after erasing the whole drive
      Booted into MacOS then ran [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] with these settings below then that when i Get the black screen after clover boot screen then i have to turn off the monitor and turn it back on to get a picture on one of my monitors.. I have 2   Ethernet is working


      MOTHERBOARD
      GIGABYTE Z370 AORUS Gaming 5

      CPU
      Intel Core i7-8700K Desktop Processor 6 Cores up to 4.7GHz Turbo Unlocked LGA1151 300 Series 95W BX80684i78700K
      Graphics Card
      Gigabyte AORUS Radeon RX 580 8G 8GB GDDR5 256bit Graphics Card GV-RX580AORUS-8GD
      Cooling
      NZXT Kraken X62 All-in-One 280mm CPU Liquid Cooling System
      Ssd Hardrive
      Crucial MX300 1TB 3D NAND SATA M.2 (2280) Internal SSD
      Memory
      G.SKILL TridentZ RGB Series 16GB (2 x 8GB) 288-Pin DDR4 3000MHz (PC4 24000) 
      CASE
      Nzxt S340VR Elite Computer Case
      Bluetooth / WIFi (removed onboaard wifi and put this card)
      Broadcom BCM94352Z M.2 NGFF 802.11AC 867Mbps BT 4.0 DW1560 for Mac Hackintosh
      Power supply
      EVGA SuperNOVA 650 G3 650W 80 Plus Gold Modular Power Supply

      ##### Settings Quick Start - UEFI Boot Mode Drivers Audio - Misc FakeSMC Plugins FakeSMC HWMonitor Application Network - Intel - Choose latest IntelMausiEthernet USB - Increase Max Port Limit 200 Series Bootloaders - Clover v2.4k r4063 UEFI Boot Mode + Emulated NVRAM Customize Graphics Configuration - AMD Graphics Fixup (required for AMD card!) System Definitions > iMac - iMac18,3  




      UEFI/BIOS settings After POST beep, press/hold DEL key to enter UEFI/BIOS Save & Exit menu - choose Load Optimized Defaults. MIT > Advanced Frequency Settings > Extreme Memory Profile (X.M.P) - choose Profile 1 BIOS Full Screen LOGO Show - I disable this, but not really required Boot Option Priorities - set this to the UEFI option for your UB flash drive. Disable all other choices. Once we run #####, we’ll come back in here and set to your new boot drive (in my case, the UEFI partition of Samsung 960PRO). CSM Support - Disable. Note that the Storage Boot Option Control option which is set to UEFI (desired setting) disappears along with the other 3 options under CSM Support when you set to Disable. Don’t worry, as Storage Boot Option Control apparently stays set to UEFI “under the hood.” Peripherals Initial Display Output - mobo should auto-detect your GPU card, so this should already show PCIe 1 Slot. You shouldn’t have to do installation using internal GPU, then switch to your GPU card. Peripherals > LEDs in sleep, Hibernation, and Soft Off States: OFF [this is optional if you don't want LEDs on 24/7, even in power-off state). USB Configuration > XHCI Hand-off - set to Enable Note: Once Thunderbolt3 AIC is connected, a new dynamic menu option for configuring the Alpine Ridge card appears below the USB DAC option (which lets you set options for USB charging on the appropriate ports). Chipset VT-D - Disabled Internal Graphics - Disabled (this also turns off the DVMT menu options). Wake on LAN Enable - Disable Power ErP - Enabled [UPDATE 25Mar2018] - This is now required to help fix issue where mobo on-board LEDs do not power off when in sleep/shutdown mode. Soft-Off by PWR-BTTN - I set this to Delay 4 Sec. Save & Exit - Choose Save & Exit Setup - this saves your changes and reboots your system.  
×