Jump to content
GhostRaider

[GUIDE] 1st Generation Intel HD Graphics QE/CI

2,087 posts in this topic

Recommended Posts

I have a Intel HD 2000 graphics but its not arrandale. Its SandyBridge, Celeron CPU 847 1.10ghz

I checked on Ubunto and it uses LVDS display, so it should work somehow right?

How can i make it out to work?

Im in High Sierra 10.13

 

I managed earlier to the system recognize as Intel HD 3000 with 1,024 VRAM, but still was too slow 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

@lucxzas

 

Intel HD 2000 is not 1st generation Intel HD Graphics
You're in the wrong thread here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Wrong thread and HD2000 is unsupported. No workaround, no fix, end of discussion.

Edited by Hervé

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/10/2020 at 12:15 AM, crazycyber said:

Hi everyone, 

 

I've trying to enable full QE/CI on a Sony Vaio VPCEB17FL i3-330M processor with Sierra 10.12.6, but after 2 weeks I try every possible combination arround the web, this is not my first hackintosh and the result is always a gray screen. The only way I can be able to get the desktop is with VESA mode (clover -- inject igfx -- fakeid 0x12345678), I've read that most of sony's laptop have this issue but i don't want to give up jet.

 

I think the problem is setting the link width but I don't know how to set mine here is my Intel_Reg.txt, VPCEB17FL.ioregDSDT.aml and config.plist. Everything else works perfect almost oob.

 

Thanks in advance for any possible solution.

@GhostRaider

@giofrida

@mnorthern

@Hervé

 

Why nobody answers? I know is an old thread but at least one "isn't possible" will be kind

Share this post


Link to post
Share on other sites

@shivaay1234

 

no, rehabman's IntelBacklight.kext has been broken here since High Sierra, but I have 100% brightness. I never tried Bergdesign.

 

@trupetiago

 

Did you see? My post is from last year.


Right, first beta 10.15 still worked here.


Latest releases 10.15.6 no longer works here. No install possible.

 

I recommend macOS 10.14.6 Mojave, works perfectly here.

 

For my Medion E7216 with i3 380M 1.GEN Intelgraphics Duallink 1600x900:

 

EFI.zip

my_Intel_patched_Kext_for_SLE.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/16/2020 at 12:39 PM, MacPeet said:

@shivaay1234

 

no, rehabman's IntelBacklight.kext has been broken here since High Sierra, but I have 100% brightness. I never tried Bergdesign.

 

@trupetiago

 

Did you see? My post is from last year.


Right, first beta 10.15 still worked here.


Latest releases 10.15.6 no longer works here. No install possible.

 

I recommend macOS 10.14.6 Mojave, works perfectly here.

 

For my Medion E7216 with i3 380M 1.GEN Intelgraphics Duallink 1600x900:

 

EFI.zip

my_Intel_patched_Kext_for_SLE.zip

I've tried hack on 1st gen intel once, but i couldn't make my sleep working no matter how much i've tried. Could you ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Rikchell said:

I've tried hack on 1st gen intel once, but i couldn't make my sleep working no matter how much i've tried. Could you ?

Nope. Sleep doesn't work on arrandale since sierra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Announcements

  • Similar Content

    • By GhostRaider
      This download is only for users who have a laptop with a 2010 Intel® Arrandale Processor with Intel® HD Graphics:
       
      1st Generation Intel® Core™ Processor with Intel HD Graphics (Arrandale only)
      Intel® Celeron® Processor with Intel® HD Graphics (Arrandale only)
      Intel® Pentium® Processor with Intel® HD Graphics (Arrandale only)
       
      Make sure the Device ID and Vendor ID match with the following:
       
      Device ID: 0042 or 0046
      Vendor ID: 8086
       
      In here you will find my QE/CI and CI only packages for your 1st Generation Intel HD Graphics IGPU for OS X Mountain Lion, OS X Mavericks, OS X Yosemite, OS X El Capitan, macOS Sierra, and macOS High Sierra.
       
      Choose your package:
       
      Download the Intel® HD Graphics QE/CI package if your laptop is using the LVDS connector. This package has the necessary kexts to enable Quartz Extreme with Core Image (QE/CI). This enables full hardware/graphics acceleration.
       
      or
       
      Download the Intel® HD Graphics CI package if your laptop is using the eDP connector. This package enables Core Image (CI) only. This enables partial acceleration.
       
      Note: CI only (CI) is only available on OS X Mavericks 10.9.5 and below. Future releases of macOS requires full graphics acceleration (QE/CI) for optimal performance and stability.
       
      For more information about 1st Generation Intel® HD Graphics, everything is explained in my guide:
       
      http://www.insanelymac.com/forum/topic/286092-guide-1st-generation-intel-hd-graphics-qeci/
    • By jack-69
      DISM is your friend!
       
      Part 1: (For all the computers that don't have UEFI)
       
      Prepare two USB keys, one with El Capitan & one with Windows 10.
      First put the Windows USB, during the installation (when it asked the Windows code) press shift + f10 and will open the command prompt:
      diskpart list disk (list of your hdd) select disk 0 (0 is number of your hdd) clean (ATTENTION clean all your hard disk selected) convert gpt create partition efi size=200 (creates EFI partition) format fs=fat32 label=EFI We made a EFI partition.
      In my Hdd I have 3 partitions ( 1 for Mac, 1 for Windows=Ntfs & 1 in exFat for sharing files between the two systems).
      create partition primary size=100000 (1 partition for Mac OS X 100GB) format fs=fat32 quick label=Mac (after we will format in HFS+ with disk utility) create partition msr size=128 (creates Microsoft Reserved) create partition primary size=100000 (1 partition for Windows 10 100GB) format fs=ntfs quick label=Windows (format in Ntfs) create partition primary (creates a partition with the remaining space) format fs=exfat quick label=Hdd (format in exFat) Now the fun part.
      We should insert the letters for the partitions. Check
      select disk 0 list volume (check the assigned letters, REMINDS the letter assigned to the USB "example d") list partition (check the number of partition EFI "example partition 1") select partition 1 assign letter=h list partition (check the number of partition Windows "example partition 3") select partition 3 assign letter=g exit Then we have the letter "D:\" for the USB, "H:\" for the EFI partition & "G:\" for the Windows partition.
      Now we need to copy the installation files from the USB to the Windows partition.
      cd\windows\system32\ dism /apply-image /imagefile:d:\sources\install.wim /index:1 /applydir:g:\ Break....
      Now we need the Windows EFI boot files.
      cd\ g: bcdboot (check the command line) bcdboot g:\windows /1 en-us /s h: /f UEFI (in my case "/1 It-it") Restart the computer with the Mac USB "Clover bootloader", then select Microsoft EFI and start the installation of Windows 10 in FULL GPT. 
      If you don't see the exFat partition in Windows don't worry.
      (Take a program like Partition Wizard, format the partition in NTFS  and assigns the letter D:\. Now open the command prompt administrator and write:
      diskpart select disk 0 list partition (check the partition before-exFat = after-NTFS "example partition 4") select partition 4 format fs=exfat quick label=Hdd Now you must have the partition exfat visible and writable)
       
       
      Part 2:
       
      Important!  
      Don't format or delete the EFI partition.   
      From the Mac USB we need delete AppleIntelHDGraphicsFB.kext. 
       
      Now we go in to the installation of El Capitan, with disk utility format the partition "Mac" in HFS+ mac journaled, then install Mac OS X.
      While starting El Capitan from your hard drive, we must block AppleIntelHDGraphicsFB.kext and AppleIntelHDGraphics.kext. (& add cpus=1 or patch with clover)
      When El Capitan is started:
      Patch AICPM with Clover Configurator Install Clover like this  (of course without installation El Capitan) "Legacy mode" Replace the config.plist in EFI partition and add SMBIOS with clover configurator - macbook pro 6.1 Put the DSDT Put HFSPlus.efi, NTFS.efi in drivers64 folder Insert and replace all kext PS:During the first system start we must go in the system preferences, keyboard, shortcuts and change the key combination of brightness (f2- f3+).
       
       
      Work:  
       
      Intel Core i5 460M
      Intel HD Graphics                                      (Clean graphics without artifacts)
      Wifi & Ethernet                                          (Atheros AR9285 & Realtek 8111)
      Stereo speakers & Microphone                    (IDT92HD81B1X5)
      Keyboard & multi-touch touchpad
      Memory Card Reader
      Camera
      All USB
      Battery
      Sleep & Wake
      Brightness Values
      App Store
       
      Don't work: 
       
      ATI Mobility Radeon HD 5470                      (Blocked by BIOS)
      FaceTime                                                   (With Rom,SN,MLB valid work)
      iMessage                                                   (With Rom,SN,MLB valid work)
      Maps            
       
       
      Thanks : GhostRider - pokenguyen - Mirone & Micky1979 - RehabMan
       
       
      HP El Cpitan.zip
    • By newbie2379
      Good day,

      I'm trying to install OSX El Capitan on my laptop all the time.
      I have a laptop with a Intel CORE i5 430M Arrandale CPU and first generation Intel HD Graphics.
      The problem is the graphics card.
      I have deleted the kext for the graphics card to install El Capitan.
      After installing it boots also without error messages, but then comes a graphic error. The graphics error was already before I had deleted the Kext before installing.
      The graphics error should not come, however, if I had deleted the kext?

      I can install OSX successfully, but when booting comes a graphic error.

      I have also searched the Internet for solutions. The solutions I had found only work after a successful boot.

      I have tried it with other graphics kext, but without success.

      I also have no other computer with OSX.

      Best regards
×