Jump to content
  1. GMVelencoso

    GMVelencoso

  2. fantomas1

    fantomas1

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By DiddyKong
      Fully optimizing DSDT & SSDT for OS X Sierra POST INSTALL on a Dell345MT with a i7 - 920(first gen) 
       
      I know how this forum feels about 3rd party software, but that was just a crutch, I'm 100% vanilla now which is why I'm now posting for help because I eliminated the possibility having to do with 3rd party. Anyways, with that said I just have a couple things I want to be sure of.
       
      I used a n---bistro to get a App Store copy of Sierra, as I didn't know there were other ways of getting it now from a windows10 machine. anyways, I was able to build a vanilla usb. I couldn't figure the EFI out on my vanilla Sierra-usb, but the EFI on the usb-ni---bistro I had would boot my pre-install and post-install. so I was able to install Sierra. After a few days of figuring out how to remake a EFI and config, I broke my EFI.
      So back to my windows10 SSD and I found BootDiskUtility, and that made a EFI usb with the newest version of clover(r4895). So then swapped SSDs back to my OS X, plugged in the BDU-usb, after trial and error I got back into my Sierra. Now with the newest version of clover and no traces of ni---bistro anymore. Then copied the BDU-usb to my SSD EFI and was able to boot without a usb again!! YAY.
       
      Then starting working on fixing my web drivers for my gtx 1050 2gb. Installed the os update so i'm at 10.12.6, pulled my hair out figuring out the web drivers, eventually got them installed and the cuda fixed.
       
      Now all 3 of my screens work, yet windows can't sit 'between' screens, I just simply haven't looked for that fix yet as I want the sys itself running like a top first.
      My screen saver works, I don't get stuck in screensaver, I did once before, I believe lilu.kext and whatevergreen.kext fixed that.
      Now with all that I felt it was time to give my config.plist a diet cos it was bloated, I generated a config copied the clover settings check for check instead of coping text cos I'm trying to shrink it.
      Config.plist boots my system with DSDT-1FE7B5D7
       
      So after the above, This is now where I'm stuck
       a 100% correct DSDT and SSDT, from my understanding with a patched DSDT I wouldn't need any options selected in clover on the ACPI page?
       
      So with the patching part that I think I understand how to do it now, but when I extract with F4 every file has RSDT in front of it, I have one that says RSDP.aml and RSDT.aml
      so would I just erase the RSDT from the beginning of each file then go from their, which would then leave me with a DSDT.aml and 17 SSDTs?
      I know I have to decompile and patch them, but with my file names[DSDT table extract] not matching tutorials online I'm having a difficult time understanding which files I need.
      IS the RDST-DSDT.aml my DSDT? it is the biggest file.
      which ones that have SSDT in the filename is the SSDT(s) I need to patch?
       
      also how do I know if everything is patched correctly? like if my CPU is fully working and not just sorta working that way when I start running software like photoshop, unity, 10 chrome tabs, my hackintosh doesn't crash
       
      System details
      i7 920 (first gen) very similar to nehelam
      GeForce 1050 2Gb (3 monitors connected all work, one acer on HD connection, two HP s2031 on HD, using adapters to change all ports on GPU card to HD for screens)
          display port, HDMI, and HD
      4x 1Gg + 2x 8Gb RAM running at 1066 after injecting smbios with ram info macOS sees all my ram correctly
      Samsung SSD 860 EVO 500Gb
       
      Thanks to anyone that can help me out, I've been working on my system for about two weeks and this is basically the wall I finally can't seem to figure out how to pass
      I can post another info also if it helps
       
      Boot.log
      DSDTdump.Log

    • By yehia2amer
      Problem:
      When I Attempt to wake my Machine from sleep, the screen stays black, although the computer is obviously awake !
      This Machine has a 1300W Power Supply So Sleep is Very Useful.
       
      I Tried:
      1) FIX_WAK and FixShutdown as per Clover Wiki.
      2) Although I am using "SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5", which Should be completely Supported by Mojave, I Also changed the Part Number to "113-4E353BU-O4E" as per this Guide: http://www.xlr8yourmac.com/archives/feb18/RadeonRX-580_MacPro.html. The GPU is working GREAT without even Clover Inject
      3) Tried to Run this command: disablehibernate.command.zip
      4) Tried darkwake=0 to 10
      5) Disabled wake on USB & Wake on LAN (BIOS)
       
      Logs:
      sudo pmset -g
      System-wide power settings: Currently in use: hibernatemode 0 disksleep 10 womp 0 networkoversleep 0 sleep 0 Sleep On Power Button 1 ttyskeepawake 1 hibernatefile /var/vm/sleepimage autorestart 0 gpuswitch 2 displaysleep 10 pmset -g assertions
      2019-02-19 18:51:04 +0200 Assertion status system-wide: BackgroundTask 1 ApplePushServiceTask 0 UserIsActive 1 PreventUserIdleDisplaySleep 0 PreventSystemSleep 0 ExternalMedia 1 PreventUserIdleSystemSleep 0 NetworkClientActive 0 Listed by owning process: pid 56(powerd): [0x0000001700088000] 00:13:44 ExternalMedia named: "com.apple.powermanagement.externalmediamounted" pid 100(hidd): [0x00000025000980a7] 00:00:00 UserIsActive named: "com.apple.iohideventsystem.queue.tickle.4294968578.17" Timeout will fire in 600 secs Action=TimeoutActionRelease pid 200(mds_stores): [0x0000034e000b8279] 00:00:00 BackgroundTask named: "com.apple.metadata.mds_stores.power" Kernel Assertions: 0x4=USB id=502 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d130000 owner=USB Keyboard id=503 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d120000 owner=Lenovo Optical Mouse Idle sleep preventers: IODisplayWrangler  
      Specs:
      CPU: 2x Xeon E5-2680 v2 2.8GHz Ten Core Processors
      RAM: 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC Memory
      GPU: SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5
      Chipset: Intel C602
      Audio: Realtek ALC3220 (ALC280) High Definition Audio
      SAS Drive Controllers (RAID): LSI 2308 SATA/SAS 6Gb/s controller with host based RAID 0, 1, 10 (4  
      Network Controller 1: Intel 82579 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP, PXE and Jumbo frames support
      Network Controller 2: Intel Ethernet Controller I210 
      NEC USB3.0 xHCI Controller: Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202
       
      for more info:
       
      Any Help will be appreciated, Thanks !
       
      Send me Yehias-Mac-Pro.zip
    • By yehia2amer
      Dell Precision T7610 Workstation
      Hackintosh GUIDE (Work in Progress)
       
                        
      Introduction: 
      Hi Everyone,
      This Workstation used to be a Beast with Dual CPUs and tons of RAM, I Know it is now normal to get that much cores in a Desktop but it is still a very decent machine for me (As a Programmer), and I thought it would be a good idea to Install MacOS as the Daily Driver Rather than Linux and It turns out to be a very Great Experience (with Some Challenges ).
       
      Specs:
      CPU: 2x Xeon E5-2680 v2 2.8GHz Ten Core Processors RAM: 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC Memory GPU: SAPPHIRE PULSE Radeon RX 580 8GD5 Chipset: Intel C602 Audio: Realtek ALC3220 (ALC280) High Definition Audio SAS Drive Controllers (RAID): LSI 2308 SATA/SAS 6Gb/s controller with host based RAID 0, 1, 10 (4  Network Controller 1: Intel 82579 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP, PXE and Jumbo frames support
      Network Controller 2: Intel Ethernet Controller I210
      NEC USB3.0 xHCI Controller: Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202
       
      Working:
      Both "Xeon E5-2680 v2" and all cores with Power Management and P-States (using VoodooTSCSync & ssdtPRGen.sh) ATI Radeon HD 4870 (Vanilla) Realtek ALC3220 (ALC280)  (using VoodooHDA till Now - it is partially working with AppleALC using layout-id 13) LSI 2308 SAS (using AstekFusion2) Intel 82579 Network Controller (Vanilla) Intel I210 Network Controller (IntelMausiEthernet) USB 2.0  
      Not Working:
      NEC USB3.0 xHCI Controller (Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202) Sleep  
      https://github.com/yehia2amer/Dell-Precision-T7610-Workstation-Hackintosh-Guide
    • By Teress
      In this Hackintosh tutorial I'm covering all aspects of Dual Boot Windows and macOS. How to avoid problems, best settings, Pros and Cons.
       
    • By itsjamielike
      Hello, I am wondering if somebody could help me, I am new to the whole "Hackintosh" system having been a windows fan boy since the day I remember. I have worked In IT the last 9 years but had very limited interaction with OSX and Hackintosh (Managing to Hackintosh a Fuji laptop back in 2011 but not sure how I managed). 
      I am running a Dell E6420. 
      Intel I5 - 2520M 
      10GB ram 
      250GB Samsung SSD
      Nvidia 4200M 
      Alps touchpad 
      Intel Wifi  ( I am aware I will need to change this) 
      Intel Ethernet 82579
      Unsure on Sound device (But it was working I believe with Voodoo)
      I have tried to download a pre made distro that I got to boot up, and install on to my laptop. I found a similar Dell post online (Maybe for a E8420?) and downloaded their EFI files, I then just copied this to my usb stick and deleted the existing EFI folder. This got me to the set up my account screen when i realised my touchpad didnt work (Would scroll and click but not move) and then using a USB one I then realised that my keyboard (that was working on the install screen now doesnt work). 
      I then reinstalled it but this time choosing customise and selecting some options for installed KEXTS and this then got my laptop to boot and get to the create account screen but this time I didnt have any network connection. 
      Third time lucky.... Well I then installed again but selected the above and network adaptors (I tried the Nvidia options too but this didnt work) and then I was able to create an account, browse the internet and start playing about seeing what I could get to work. 
      I then downloaded some Clover tool and I was trying to download some KEXTs for the touchpad and I was using a KEXT installer.. This then was my downfall after this I then (as I had flashbacks to years ago) when I realised I had then broken it... 
      Eventually tried to reinstall but this time I was getting errors on install, I recreated the boot usb and still got errors, I then tried multiple boots and then I would just get a hang screen after loading "voodoobootps2?" or just kernal panic. 
      When I was trying all this I had my laptop set to UEFI (I believe this was incorrect), and I could only boot my laptop when I had the USB still installed, I would boot and then select "run OSX" this would boot fine, but I could never get it to work fine. I then on multiple times tried to boot using non UEFI and Legacy but I would always get KP and never work, Only booting with UEFI was my best chance.  BIOS Settings had been coppied from dare I say.. a youtube video.. So they could be incorrect. 
      I don't have access to a MAC, I do have a copy ready of HighSierra clean and my "tainted" pre edited version. I was installed the imaging to USB using Transmac. I was using CLOVER. 

       
×