Jump to content
  • Announcements

    • Allan

      Forum Rules   04/13/2018

      Hello folks! As some things are being fixed, we'll keep you updated. Per hour the Forum Rules don't have a dedicated "Tab", so here is the place that we have our Rules back. New Users Lounge > [READ] - InsanelyMac Forum Rules - The InsanelyMac Staff Team. 
Sign in to follow this  
FireROR

ThinkPad T520 DSDT Screen problem

11 posts in this topic

Recommended Posts

Hello

 

I recently install the iatkos ml2 on my Thinkpad T520 and everything work OOB including the HD3000 video card. And yes. I do replace the WIFI card and flash the whitelist BIOS (1.39)

 

And I created a DSDT file try to get the sleep working on my Thinkpad. The system boots ok then screen goes weird (like the resolution is not right or something, some bright like cross the LCD screen). The keyboard still responds which make me believe the system is ok.

 

I tried use GraphicsEnabler=No and it still the same.

 

Any help?

 

System info:

Thinkpad T520 4239CTO

Resolution: 1366x768

Share this post


Link to post
Share on other sites

Need to edit AppleIntelSNBGraphicsFB.kext to inject hd3000 ID

Maybe there you find issue for 3000HD,how to edit ID:

http://www.insanelymac.com/forum/topic/285316-i-searched-read-and-still-cant-activate-hd3000/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine is

0x01268086

which I think it already in the info.plist. And the qe/ci is enabled without DSDT file.

 

 

I did copy some settings from the T420 DSDT file which is about the HD3000. Their T420 is on HD+ screen but mine is 1366x768. Is that matter?

 

 

I am not familiar with DSDT edit, could someone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update:

 

I can remote(VNC) in and the resolution DOES 1366x768. I can even change the resolution but the LCD screen stays the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mine is

0x01268086

which I think it already in the info.plist. And the qe/ci is enabled without DSDT file.

 

 

I did copy some settings from the T420 DSDT file which is about the HD3000. Their T420 is on HD+ screen but mine is 1366x768. Is that matter?

 

 

I am not familiar with DSDT edit, could someone help me?

 

Yes. Try adding/editing this:

"AAPL00,DualLink",
Buffer (0x04)
{
0x00, 0x00, 0x00, 0x00
},

inside Device (VID)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are the MAN!!! It works. But...

 

Why? Would you mind explain this? I mean what 0x00 means?

 

 

Update:

 

I got most things working on my T520. Thank you guys...

Share this post


Link to post
Share on other sites

You are the MAN!!! It works. But...

 

Why? Would you mind explain this? I mean what 0x00 means?

 

 

Update:

 

I got most things working on my T520. Thank you guys...

 

This values are internal screen specific taken from real Macs. Simply enables or disables dual link.

 

For low resolution screen (or none if I remember correctly):

"AAPL00,DualLink",
Buffer (0x04)
{
0x00, 0x00, 0x00, 0x00

 

And high resolution screen (1440x900 and higher):

"AAPL00,DualLink",
Buffer (0x04)
{
0x01, 0x00, 0x00, 0x00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for explanation. You are the best. I feel regret to get a HD screen.... :D

No need to feel regret about anything... You can always upgrade the screen to Full-HD (1920x1080) for 70 bucks or less :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got approve from my wife and got HD screen from laptopscreen. 10 mins to replace the screen... All I can say is. WOW!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×