Jump to content
Deltac0

HELP TOPIC - for help in OS X Yosemite (10.10) and below

2,847 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Hey i have this Sound Realtek ALC662 on Mountain Lion is too much cracking

i did use the latest Voodoo kext for it but fails

 

sound crackles can be fixed by enabling the SSE2 on VoodooHDA pref pane

 

Screen_Shot_2013_03_20_at_11_56_49_AM.png

 

 

or you can also try to enable Vectorize

<key>Vectorize</key>
<true/>

Share this post


Link to post
Share on other sites

sound crackles can be fixed by enabling the SSE2 on VoodooHDA pref pane

 

Screen_Shot_2013_03_20_at_11_56_49_AM.png

 

 

or you can also try to enable Vectorize

<key>Vectorize</key>
<true/>

Hey mac_carol

i did use SSE 2 and Enhance stereo

but not not add that string i will try and let you know

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey mac_carol

i did use SSE 2 and Enhance stereo

 

remember this: you have to enable it everytime you reboot the osx

Yup! It's annoying :D

 

 

but not not add that string i will try and let you know

 

The "Vectorize" option in the VoodooHDA info.plist is supposed to toggle SSE2 automatically

 

if it doesn't work, maybe you could try the voodoohda sse2 enabler by: jimmysticks

 

 

Here's a note from the author (jimmysticks)

 

this applet navigates to the VoodooHDA pref pane, checks to see the status of "Use SSE2" and clicks it if necessary before exiting out of system preferences completely.

 

to use it:

 

1. Download and Unzip the attached required files

2. Install the VoodooHDA PrefPane if it isn't already installed by double clicking the file

3. Copy "VoodooHDA SSE2 Enabler" into your "Applications" Folder

4. Go to System Preferences > Users and Groups > Login Items

(Ensure your user is selected if multiple users on the machine)

5. Click the "Plus" icon at the bottom to add a login item

6. It will open up a window that should already be in the "Applications" folder, otherwise navigate to "Applications", navigate to the bottom and select "VoodooHDA SSE2 Enabler"

7. Enjoy stress free automation

 

That will do it. Every time you boot, you will see the System Preferences pane quickly flash up and tick the required box and then exit. This is normal.

 

EDIT: You will need to check "Enable access for assistive devices" under the Universal Access Pref Pane for this to work.

VoodooHDA_SSE2_Enabler.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

remember this: you have to enable it everytime you reboot the osx

Yup! It's annoying :D

 

 

 

 

The "Vectorize" option in the VoodooHDA info.plist is supposed to toggle SSE2 automatically

 

if it doesn't work, maybe you could try the voodoohda sse2 enabler by: jimmysticks

 

 

Here's a note from the author (jimmysticks)

I did try but same see this images

 

https://www.dropbox.com/s/ahmg94mryw698x8/Info.plist.zip

https://www.dropbox.com/s/z7gjs73ciriww6z/Screen%20Shot%202013-03-20%20at%2011.08.18%20AM.png

https://www.dropbox.com/s/skmg2eftt0yewsn/Screen%20Shot%202013-03-20%20at%2011.08.31%20AM.png

and not working that

https://www.dropbox.com/s/dc9yerxsbkrurnt/Screen%20Shot%202013-03-20%20at%2011.15.53%20AM.png

 

 

I did follow the guide but my sound stop working

see here

https://www.dropbox.com/s/3btl4rjh7tt9ao1/Screen%20Shot%202013-03-20%20at%2011.32.41%20AM.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'll have also to patch your DSDT to include HDEF (high definition audio) or use a HDA injector kext of some sort. And, least but not last, if you use AppleHDA, you have to remove VoodooHDA, otherwise that rude message (see post #261 of page 14) will appear. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

You'll have also to patch your DSDT to include HDEF (high definition audio) or use a HDA injector kext of some sort. And, least but not last, if you use AppleHDA, you have to remove VoodooHDA, otherwise that rude message (see post #261 of page 14) will appear. :)

i can't make my DSDT so i will skip this patch your DSDT to include HDEF (high definition audio) and will do this

use a HDA injector kext of some sort. And, least but not last, if you use AppleHDA, you have to remove VoodooHDA

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll keep my last post updated with breakthroughs and problems. I already updated it quite a bit. However, I think (most of) my problems are no longer AMD CPU-related, so I might take my questions somewhere else in the forum, more appropriately archived.

Yet again, thanks for everything!

Share this post


Link to post
Share on other sites

My friend tomorrow give me his mac, I reinstall OSX in my USB Drive, the kernel that I use is fx_kernel.

which bootloader should I use? This http://www.insanelymac.com/forum/topic/280756-guide-the-all-in-one-guide-to-vanilla-os-x-mountain-lion-chameleon-dsdt-for-beginners/ or this http://www.osx86.net/guides-tutorials/19291-guide-clover-efi-bootloader.html#post124362 ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now i have the dmg of 10.8.3 , i tried all step but not working :/ that problem.. :D i try too with smbios Imac 12,2

video of my problem : http://www.youtube.com/watch?v=kQeLna4oKBw&feature=youtu.be

 

Graphics issue. I already posted a fix some posts ago, search for it ;)

 

My friend tomorrow give me his mac, I reinstall OSX in my USB Drive, the kernel that I use is fx_kernel.

which bootloader should I use? This http://www.insanelym...-for-beginners/ or this http://www.osx86.net...html#post124362 ?

 

Clover has more features, but Chameleon is easier to install and set up. You decde.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Graphics issue. I already posted a fix some posts ago, search for it ;)

In this topic ? because i didn't see :/

 

 

YEAH YEAH YEAH YEAH !!!! Working !

 

How ?

 

i tried a new fakesmc, delete all Graphics kext in s/l/e (intel nvidia ati) then, i add ati5000.kext atiframebuffer.kext and atisupport.kext

Boot with -v -f GraphicsEnabler=No npci=0x3000 and it's work

 

But if GE is not = No i can't boot so i have a resolution 1024x768 with 3mo Graphics :hammer: :hammer: :hammer: :hammer:

now, it's my 5770 who need drivers :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys!

 

A friend of mine did me an offer, about a HD5450.

Its a Sapphire HD5450 silent 1GB or a Sapphire HD4650 1GB.

Which one should i get? Not based on normal performance but based on ML performance?

 

Thanks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

My card is a Sapphire HD 5450 silent. Works fine with 10.8.3: only Safari isn't much usable, and VLC has an annoying bug (i have to reinstall it every time i close it). Chrome has minor glitches but it's perfectly usable. All other tested apps works definitely as expected, including (but not limited to) MPlayerX, the entire AdobeCS6 suite, games such as Amnesia, Crow, Bioshock, Galaxy on Fire, Trine 2 and Rome, benchmarks like Cinebench and OceanWave, and least but not last all the iLife suite. Launchpad has some sporadic glitches but almost always will work as it should. AppleDVDPlayer won't even start.

 

About the other, perhaps Gilles or Carol can give you some insights.

 

All the best!

Share this post


Link to post
Share on other sites

why HD 5770 not working ? it's a 5000 series no ?

No idea, I'll get that HD5450 :D

But isn't it working at all or just a lot of distortion?

Cause back in the Lion days, i got full QE/CI on 5770!

OOB ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

why HD 5770 not working ? it's a 5000 series no ?

 

I don't know: should work oob, but this is Sparta, oops, AMD hackintoshing.

 

Try with GraphicEnabler=No

If doesn't work, yes instead of no

If still doesn't work, boot with -x

 

All the best!

 

 

Bitcore, did you get any answer about the other card? Anyway, hope the HD5450 is as easy to get working for you as it was for me: you'll need to edit two kexts with the ID of the card - 0x68F91002.

 

All the best!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't know: should work oob, but this is Sparta, oops, AMD hackintoshing.

 

Try with GraphicEnabler=No

If doesn't work, yes instead of no

If still doesn't work, boot with -x

 

All the best!

 

 

 

Bitcore, did you get any answer about the other card? Anyway, hope the HD5450 is as easy to get working for you as it was for me: you'll need to edit two kexts with the ID of the card - 0x68F91002.

 

All the best!

Nope but i saw a lot "ML wont boot with 4650" topics ;p

Which kext do i need to add it to?

Share this post


Link to post
Share on other sites

ATI5000Controller.kext and AMDRadeonAccelerator.kext (under AMDCedarRadeonAccelerator).

Thanks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

??

 

Again: I don't know: your card should work oob, but this is Sparta, oops, AMD hackintoshing.

 

Try with GraphicEnabler=No

If doesn't work, GraphicEnabler=Yes

If still doesn't work, boot with -x with either of the flags above or only -x

 

If that doesn't work, i really don't know what else can i advise. Good luck!

 

All the best!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By macinsane
      This is bothering me for a long time now: Why does Apple deliberately disables the the RX4xx, RX5xx capabilities to hardware encode HEVC and is using Intel Quicksync instead? Is it to make the iMacPro look better than it is? I stumbled over a thread at tony-mac where people are going a totally different road for Radeon graphics. Instead of hassling around with getting Quicksync to work, they proposed to activate the AMD hardware renderer for Polaris GPU's. I tried it out and it works...somewhat
       
      I used a dummy kext from that tomato thread and edited it, so that it enables the AMDU7V4 IOGVACodec like on Vega cards, switched to iMacPro1,1 SMBIOS from iMac18,3, disabled the IGPU and the results were astonishing:
      My 3:34min 4k50p film was rendered by FCP with HEVC in 2:34 minutes. Nearly half the time than with Quicksync! With the iMac18 SMBIOS and the "help" of Intel Quicksync it took FCP 4:41 minutes to get it done!
       
      The problem is: As soon as the "wrong" IOGVACodec is enabled H.264 encoding leads to Mojave crashing at once (be it FCP, QuickTime or Videoproc). Watching H264 material is fine, though. 
       
      If anyone has any idea how to handle this, I would be very grateful. I would even accept Mojave using software encoding for H264 if I could keep this amazing speeds on HEVC!
       
      BTW: Without IGPU on iMacPro1,1 SMBIOS no problem with DRM or iTunes, no need for Whatevergreen or Shiki. That is a bonus
      Ellesmere.kext.zip
    • By Ardit
      Possiedo questo Acer è vorrei sapere se secondo voi è possibile installare Mac OS high sierra partizionando un hdd e mantere anche Windows. Premetto che ne capisco poco. 
      Processore A9 9420 Scheda video condivisa Radeon R5. Se volete altri dettagli chiedetemi perché non so cosa altro aggiungere. 
    • By bobso
      hi I have this build:
       
      - AMD Athlon X4 631
      - ASRock A75M-HVS (link)
      - AMD HD 6670
      - 8GB DDR3
      - 250GB HDD
       
      Which version of MacOS can I install?
      Which kernel?
    • By shinho73
      I know that it is almost impossible to install any os x on AMD APU netbooks, but i am hoping that  someone could help me here. Any help would be greatly appreciated.
      Thank you
×