Jump to content
K0gen

Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

4,865 posts in this topic

Recommended Posts

Successfully did 1.46 Whitelist, had to disable security chip in UEFI BIOS.

 

Now, as a quick test, I did a kext mod for IO80211Family.kext, but setup utility in mavericks says connection failed. Detects wifi packets, just can't connect to my wpa2 network. Any dsdt or ssdt injection for t420?

 

Using AR9285.

 

any ideas @tluck and @rehabman?

Test hardware in Windows or Linux first.

 

No need to modify/replace/patch IO80211Family.kext or plugins. Just install an injector kext.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Positive; hardware works in other operating system of course :)

 

One more note it is not detected in the system profiler in the pci devices list. Only ethernet bus is detected.

 

Where can I find this injector kext since SSDT or DSDT patch wont work since I don't have AMI, it says it is something different in DSDT.aml (TP-83 i think?)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Positive; hardware works in other operating system of course :)

 

One more note it is not detected in the system profiler in the pci devices list. Only ethernet bus is detected.

 

Where can I find this injector kext since SSDT or DSDT patch wont work since I don't have AMI, it says it is something different in DSDT.aml (TP-83 i think?)

Look for toledaARPT.kext. DSDT patch can work too (this DSDT injection technique is not specific to a BIOS vendor).

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm on vacation for a few days and don't have my hack with me to look at what the device tree lists etc.

 

i have a similar  wifi card  AR5BHB92 - but it seems for your card you need to add an entry to pick up your id

 

 it simply consists of adding the card PCI Vendor id/Product id 0x168c/0x002b to the list of ids defined in the plist file inside the kext:

./IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AirPortAtheros40.kext

these are what are there.

 

            IONameMatch = Array {

                pci168c,30

                pci168c,2a

                pci106b,0086

                pci168c,1c

                pci168c,23

                pci168c,24

Share this post


Link to post
Share on other sites
I’m always trying to make my HD dual boot (10.9/Win 8.1)
cos right now i only boot on my windows 8.1 partition with the USB 8.1 installer (F12, don’t press on a key)
 
my HD :
volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(1,GPT,DE9D9FB2-B879-445A-AC71-D9858829D0C7,0x28,0x64000))
diskutil list
/dev/disk0
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *500.1 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS Power                   419.5 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             785.2 MB   disk0s3
   4:       Microsoft Basic Data WINDOWS                 79.7 GB    disk0s4
sudo gpt -r show -l disk0
gpt show: disk0: Suspicious MBR at sector 0
      start       size  index  contents
          0          1         MBR
          1          1         Pri GPT header
          2         32         Pri GPT table
         34          6         
         40     409600      1  GPT part - "EFI System Partition"
     409640  819253632      2  GPT part - "Power"
  819663272    1533528      3  GPT part - "Recovery HD"
  821196800  155576320      4  GPT part - "WIN"
  976773120         15         
  976773135         32         Sec GPT table
  976773167          1         Sec GPT header
sudo gpt -r show disk0
gpt show: disk0: Suspicious MBR at sector 0
      start       size  index  contents
          0          1         MBR
          1          1         Pri GPT header
          2         32         Pri GPT table
         34          6         
         40     409600      1  GPT part - C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B
     409640  819253632      2  GPT part - 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
  819663272    1533528      3  GPT part - 426F6F74-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
  821196800  155576320      4  GPT part - EBD0A0A2-B9E5-4433-87C0-68B6B72699C7
  976773120         15         
  976773135         32         Sec GPT table
  976773167          1         Sec GPT header
sudo gpt -r -vv show disk0
gpt show: disk0: mediasize=500107862016; sectorsize=512; blocks=976773168
gpt show: disk0: Suspicious MBR at sector 0
gpt show: disk0: Pri GPT at sector 1
gpt show: disk0: Sec GPT at sector 976773167
      start       size  index  contents
          0          1         MBR
          1          1         Pri GPT header
          2         32         Pri GPT table
         34          6         
         40     409600      1  GPT part - C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B
     409640  819253632      2  GPT part - 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
  819663272    1533528      3  GPT part - 426F6F74-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
  821196800  155576320      4  GPT part - EBD0A0A2-B9E5-4433-87C0-68B6B72699C7
  976773120         15         
  976773135         32         Sec GPT table
  976773167          1         Sec GPT header
sudo fdisk /dev/disk0
Disk: /dev/disk0 geometry: 60801/255/63 [976773168 sectors]
Signature: 0xAA55
         Starting       Ending
 #: id  cyl  hd sec -  cyl  hd sec [     start -       size]
------------------------------------------------------------------------
 1: EE 1023 254  63 - 1023 254  63 [         1 -     409639] <Unknown ID>
 2: AF 1023 254  63 - 1023 254  63 [    409640 -  819253632] HFS+        
 3: AB 1023 254  63 - 1023 254  63 [ 819663272 -    1533528] Darwin Boot 
*4: 07 1023 254  63 - 1023 254  63 [ 821196800 -  155576320] HPFS/QNX/AUX

——

I've tried this :
bcdboot C:\Windows /f UEFI  and bcdboot C:\Windows /s S: /f UEFI (where S: is the EFI partition - mount if not mounted) as advised 
 
with no success for the 1st and for the 2nd cos i can’t assign letter S to EFI partition 
cos when i’m under windows, the only partition that can be seen is WINDOWS one (disk0s4)
EFI partition can’t be seen.
 

I run this too

chkdsk
chkdsk /f
then
bootrec.exe /FixMbr
bootrec.exe /FixBoot
bootrec.exe /RebuildBcd
 
diskpart
select disk 0
I only see volumes but no partition except my WINDOWS volume
How can I mount my EFI partition on Windows?
i found nothing on the net :(
 
I sur i'm so closed from success :( it's)

 

Sorry to ask help again for dual boot

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm assuming that it doesn't matter if you input the hexidecimal value instead of just 2b. Went ahead and and put in "2b," and I'm happy to say that wifi works great! Big applaud for tluck helping everyone out and everyone else involved in the project. Bravo. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Good morning,folks, greetings from Cologne.

 

I´m a 53-years old {censored}, please excuse my knowledge and handling of the english language.

After reading the thread since Kogen Mantis started it, i had no problems at all to install Mavericks on my T 420

using Tluck´s bootpack. (thank you, thank you, thank you, Tluck.)

 

The only thing that bother me: I can´t boot

my `HackPad` with the discrete graphics (nvs 42000M).

 

Perhaps one of the thread-members with the same spec´s ( and working Nvidia graphics ) as mine can post his dsdt  

for me to test it in my EFI-folder, i´ll be very lucky.

 

thanks in advance, have a nice WE.

 

 

 

T420 4236STU HD3000/NVS 4200M i5 2540  SSD/msata-SSD in wwan-slot

Share this post


Link to post
Share on other sites

@testubabe - welcome to our forum. i am glad your hack is working. i dont recall any posts with success for NVS 4200M

 

@tetonne - i wonder if your problem is related to the MBR found on your GPT disk? i will PM you some ideas.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Getting discrete graphics to work has been a sticking point for us for some time. Part of the reason is that the HD3000 works well enough alone.Take a stroll through the 430 thread. There was a user there once that had limited success. See if your needs can rekindle our drive.http://www.insanelymac.com/forum/topic/293762-thinkpad-t430-mavericks-109x/?view=getnewpost

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tluck-I´m one step further, it´s so easy you won´t believe it. I dropped MCFG in the clover tables menue ,  boot without caches and that´s it.

nvs 4200m is working. But shame on me, since five hours I try to inject the dropMFCG in your config.plist.

I´m too silly to find the right place. The howto´s and tips I googled were out of time for the actuel clover rev.

Can you solve this problem for me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@testubabe -  here is the official wiki 

 

see http://clover-wiki.zetam.org/Configuration/ACPI#DropTables

 

in the ACPI section of the the clover config.plist, there already is a drop table section, just add a 3rd entry.

i think it would look like this:

 

<key>DropTables</key>

<array>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>Cpu0Ist</string>

</dict>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>CpuPm</string>

</dict>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>MCFG</string>

</dict>

</array>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I’m always trying to make my HD dual boot (10.9/Win 8.1)

cos right now i only boot on my windows 8.1 partition with the USB 8.1 installer (F12, don’t press on a key)

 

my HD :

volume "EFI" (PciRoot(0x0)\Pci(0x1F,0x2)\Sata(0x0,0x0,0x0)\HD(1,GPT,DE9D9FB2-B879-445A-AC71-D9858829D0C7,0x28,0x64000))

 

diskutil list
/dev/disk0
   #:                       TYPE NAME                    SIZE       IDENTIFIER
   0:      GUID_partition_scheme                        *500.1 GB   disk0
   1:                        EFI EFI                     209.7 MB   disk0s1
   2:                  Apple_HFS Power                   419.5 GB   disk0s2
   3:                 Apple_Boot Recovery HD             785.2 MB   disk0s3
   4:       Microsoft Basic Data WINDOWS                 79.7 GB    disk0s4
sudo gpt -r show -l disk0
gpt show: disk0: Suspicious MBR at sector 0
      start       size  index  contents
          0          1         MBR
          1          1         Pri GPT header
          2         32         Pri GPT table
         34          6         
         40     409600      1  GPT part - "EFI System Partition"
     409640  819253632      2  GPT part - "Power"
  819663272    1533528      3  GPT part - "Apple_HFS_Untitled_2"
  821196800  155576320      4  GPT part - "WIN"
  976773120         15         
  976773135         32         Sec GPT table
  976773167          1         Sec GPT header
sudo gpt -r show disk0
gpt show: disk0: Suspicious MBR at sector 0
      start       size  index  contents
          0          1         MBR
          1          1         Pri GPT header
          2         32         Pri GPT table
         34          6         
         40     409600      1  GPT part - C12A7328-F81F-11D2-BA4B-00A0C93EC93B
     409640  819253632      2  GPT part - 48465300-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
  819663272    1533528      3  GPT part - 426F6F74-0000-11AA-AA11-00306543ECAC
  821196800  155576320      4  GPT part - EBD0A0A2-B9E5-4433-87C0-68B6B72699C7
  976773120         15         
  976773135         32         Sec GPT table
  976773167          1         Sec GPT header
——

I've tried this :

bcdboot C:\Windows /f UEFI and bcdboot C:\Windows /s S: /f UEFI (where S: is the EFI partition - mount if not mounted) as advised

 

with no success for the 1st and for the 2nd cos i can’t assign letter S to EFI partition

cos when i’m under windows, the only partition that can be seen is WINDOWS one (disk0s4)

EFI partition can’t be seen.

diskpart
select disk 0
I only see volumes but no partition except my WINDOWS volume
How can I mount my EFI partition on Windows?

i found nothing on the net :(

 

I sur i'm so closed from success :( it's

a pain in the neck)

 

Sorry to ask help again for dual boot

Hi

 

If you have created correctly the EFI partition you need only assign a letter to partition for see them in My Computer.

 

For correctly fix the boot of windows partition i solved simply with start my system with windows installer and run auto repair fix process (I recommend you to backup your EFI folder).

After repair ( test system also the auto fix procedure exit with error) your system probably boot with windows automatically.

If you can boot OSX you need to edit boot setting in UEFI to change windows boot manager with clover (seems windows boot loader check automatically if it is the primary boot selection and auto set itself first when not).

 

Sorry for typos

Share this post


Link to post
Share on other sites

To the comments about w8 enforcing its boot loader:

 

W8 does not do this. What you are seeing is called hybrid shutdown, the default shutdown behavior of w8. It logs out all users, effectively terminates all non system processes or anything that depends on user interaction, and then hibernates what's left of the system. This is how M$ got it to shutdown and boot so quickly. It never truly shuts down the system unless an installer or a system update explicitly calls the full shutdown. Luckily the user can also call a full shutdown, but more on that in a second.

 

You can verify this if you try to access this partition from another is. Let's use Ubuntu for example. After you perform a 'normal' shutdown and then swap the hard drive into an enclosure and try to access it from your Linux box, it won't mount. It's a regular NTFS partition but gparted will tell you that the partition is hybernated and won't allow you to make changes to it. This is also why it won't mount.

 

However, if you perform a 'full' shutdown, the partition is normally accessible.

 

That was just part of hybrid shutdown. The other thing it does during a hybrid shutdown is that it sets the next_boot flag in nvram (uefi persistent memory). This forces the system to boot the hybernated partition exclusively so as to not give you an opportunity to 'accidentally' muck up your windows installation. It's a (safety) feature, if you will. It's side effect is that following any 'normal' shutdown, the system will always boot to w8. But a full shutdown won't set this variable and the system is free to boot normally. So it may appear as if windows is 'setting itself as primary' , but in truth, it does no such thing and in fact, 'primary' has no meaning in an uefi system. The only thing a uefi system does is look for the efi partition and boot whatever is inside of it, always. Failing that, it looks for a fat32 formatted partition with bootfiles.

 

To conform to the efi spec, OS's need to install their loaders (or parts of) in the efi partition under their own folders, respecting the presence of other (foreign) boot loaders And not interfering with them. Clover is installed in its own folder within the efi partition and uefi is told to boot it by default, but you still have an opportunity to boot anything else if you so choose. Though all of this is bypassed if boot_next is set.

 

So how to perform a full shutdown?

 

Run:

 

shutdown -s -t 0

 

That's it. Make it a link on your desktop for easy access. Though your next boot will take longer, though on an ssd the difference is unnoticeable. There is also a permanent way to disable hybrid shutdown, but I don't remember it off hand as the shortcut is quick and painless for me and I rather like hybrid shutdown when I know I won't be switching systems.

 

HTH

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tluck - thank you very much for your help,I read the wiki a dozen times and here´s what I did so far,

very close to right, but a million miles away.....

 

<key>DropTables</key> 

<array>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>CpuPm</string>

</dict>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>MCFG</string>

</dict>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>Cpu0Ist</string>

</dict>

</array>

 

I´ll try your way ....

Share this post


Link to post
Share on other sites

TimeWalker75a, congratulations, you got it. Automatic boot with nvs4200m works.

What I forgot to mention is that I erased the nvidia kexts and rolled back to the 10.9.2 version . No patch needed.

 

<key>DropTables</key> 

<array>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>CpuPm</string>

</dict>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>MCFG</string>

</dict>

<dict>

<key>Signature</key>

<string>SSDT</string>

<key>TableId</key>

<string>Cpu0Ist</string>

</dict>

</array>

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just gave the upgrade to IO.IO.DP6 a go and all's working as expected. I only had to re-patch Apple HDA. 

@tluck - Thanks for the rock solid base you've provided with the last bundle - no trouble since

 

Now, I want to use continuity with iOS 8 - what's needed to get this working?

 

looks like the current imacs have a BCM94360CD based airport bluetooth pci-e card, so I am trying to
get my hands on a mini pci-e version.

 

// just realised i have posted post 1280 on page 64 ;) nerdy, but kinda cool

Share this post


Link to post
Share on other sites

@all - Posted latest pack - updated for Yosemite DP6. Clover UEFI on T420 Guide

fairly minor changes in the pack. yosemite has been very stable for me over the last few weeks. just a few random finder or mdutil crashes.

 

Like Cowboy Mike, I just ran the app store updater to download and install DP6 - ran without any issue.

 

Had to replace/patch AppleHDA and Broadcom kexts as they were modified again.

 

Note:

the Yosemite Recovery HD has some odd things that can be easily fixed. (seems to happens on real macs too.)

mount it and you can remove the 2 bogus folders, keeping just the com.apple.recover.boot folder (and its contents)

 

21-August-2014 - 10.10 DP6/Beta Update

  • Clover updated to v2829 v2830
  • FakeSMC updated to 6.10.1323
  • ACPIBacklight.kext - v2.0.3 - with modified code to fix/workaround for LCD brightness in Yosemite.
  • added drop table MCFG for Nvidia/Optimus (mixed gfx)
  • added 10.10 kext folder (AppleHDA.kext and BroadcomBluetooth kexts are different than DP5 or Mavericks)
  • I originally used Toleda's yosemite installer to make my USB - but its no longer necessary for Beta or later, just follow the 10.9 Mavericks method
Edited by tluck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys,

 

Did anyone test it with T420s?

I'm wanting but have no time to test now.

This package works perfectly with T420s, share the same mobo with T420.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Now, I want to use handoff and continuity with iOS 8 - what's needed to get this working?

 

looks like the current imacs have a BCM94360CD based airport bluetooth pci-e card.

But there is a catch to using it, since it has a proprietary pin-payout and hence won't fit in

our T420s. So I am trying to get my hands on a mini pci-e version. Does anybody here have

an idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Did the update here and now I don't have sound.  :(

 

Updated the kexts with those on the folder 10.10;

 

The funny part is now I have dual monitors and battery meter. 

 

@tluck, would you have the Clover 2829? On the website I couldn't find, only have the 2830.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Fabiano_Nomad

 

- if i recall you have  T420s (vs T420) ... last time you used the config.nodsdt.aml and removed/renamed ACPI/patched/dsdt.aml so it would not use it

... maybe thats the difference for audio? T420 dsdt vs T420s dsdt?

 

- repackaged the zip today with clover r2830 as that is now posted for all on source forge. 

 

@Cowboy Mike - not sure about continuity as i don't have IOS8 on any device.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, you have a good memory!

This time I used the Config.nodsdt at first install. Maybe what is different is because it's not a fresh install, the system was updated. 

Let me see if I can start without cache.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By TomZanna
      Hi, I'm trying to install Mac Os Catalina on a HP 550-132NL.
      The system has:
      i7-6700
      RAM 12 GB
      GT 730
      LAN Realtek RTL8161
      ALC3863
       
      It passes the verbose phase but after the Apple logo goes away, it gets stuck on a grey screen and I can only move the pointer.
      Can I try to boot with the iGPU?
       
      origin.zip
      CLOVER_dGPU_USB_3.zip
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By mikezexter
      (Dear moderators please replace this topic to another category if I made a mistake in choosing it)
       
      Hello everybody. I need some help in trying to fix native AppleHDA sound on my X230T.
      VoodooHDA works perfectly but without needed HDMI audio channel so I need to try fix my sound in native mode.
       
      AppleALC told us here (README) that in v1.2.1 Added ALC269 layout-id 18 for Thinkpad X230 by Hypereitan. And if it works I didn't need to create this topic.  Unfortunately layout ids 1,2,3,18 and 55 didn't help me to fix sound issue.
       
      My Clover: https://drive.google.com/open?id=1FuGS7iE59ydgiMsxZcDMarlAFH3FliNE (it's 2 MB bigger than I could upload for now)
      I've also uploaded some screenshots of what I've seen after 5 reboots in a row changing layout ids. Please help me to fix this issue.
       
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Original Post--
      https://www.olarila.com/topic/6531-olarila-hackbeast-z390-designare-thunderbolt-full-dsdt-patches-clover-opencore/
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/6364-mojave-catalina-on-mobos-series-100200300-with-opencore-bootloader/
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
×