Jump to content
K0gen

Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

5,113 posts in this topic

Recommended Posts

Hi,with Google's help, I found the necessary kexts and my hackintosh works with the native 1600x900 with full QE/CI.Now I have another problem I have to solve.I have installed half size mini pci-e WIFI card Atheros AR9280 AR5BHB92,which works by default with previous versions of Mac OS X.Now the card is not recognized by default and I do not see it in a system report. How can I get it back to work?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
12 hours ago, stivenkar said:

Hi,with Google's help, I found the necessary kexts and my hackintosh works with the native 1600x900 with full QE/CI.Now I have another problem I have to solve.I have installed half size mini pci-e WIFI card Atheros AR9280 AR5BHB92,which works by default with previous versions of Mac OS X.Now the card is not recognized by default and I do not see it in a system report. How can I get it back to work?

well for your wifi card (same as mine) you will need to copy the /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AirPortAtheros40.kext from High Sierra to Mojave. you can put in /S/L/E or put in your ESP.

 

and yeah i am using the "Mojave" config.plist for both High Sierra and Mojave (which gives me night shift for the display). 

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, tluck said:

well for your wifi card (same as mine) you will need to copy the /System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/PlugIns/AirPortAtheros40.kext from High Sierra to Mojave. you can put in /S/L/E or put in your ESP.

 

and yeah i am using the "Mojave" config.plist for both High Sierra and Mojave (which gives me night shift for the display). 

Thanks tluck,this works well!

I have one more problem, the display brightness setting does not work.What should I do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Thanks tluck,this works well!
I have one more problem, the display brightness setting does not work.What should I do?
Maybe you can check backlightinjector and delete it, or trying to make a own one by following the guide

通过我的 MI 8 上的 Tapatalk发言

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, EngLearnsh said:

Maybe you can check backlightinjector and delete it, or trying to make a own one by following the guide

通过我的 MI 8 上的 Tapatalk发言
 

Thank you!Now I create AppleBacklightInjektor.kext manually,thanks for this guide and put in S/L/E and now brightness work fine!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mojave beta4 works so far using the July 20 bundle from tluck and the Sierra HD3000 kexts.

I'm expecting to still have the usual HD3000 related freezes though. (What if I just simply replace my machine with a T430 that has HD4000? :))

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, stivenkar said:

Thank you!Now I create AppleBacklightInjektor.kext manually,thanks for this guide and put in S/L/E and now brightness work fine!

great.

do you have 1600x900 or 1366x768 display?

run this please and post info:

ioreg -n AppleBacklightDisplay | grep Display

 

it would be nice to find other LCDs that work without changing the EDID to the one in the 1600x900 config.plist file

Edited by tluck

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, tluck said:

great.

do you have 1600x900 or 1366x768 display?

run this please and post info:

ioreg -n AppleBacklightDisplay | grep Display

 

it would be nice to find other LCDs that work without changing the EDID to the one in the 1600x900 config.plist file

I have a Lenovo T520 with 1600x900 display.876224831_Screenshot2018-08-03at7_59_22.thumb.png.c2c861913331e4dfb3544797649bfd11.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei. I can't boot T420 after last reboot.

Is regular T420 (1366x768 display) with WiFi AR5BHB92

Bios MOD

Quote

Features

  • Based on v1.46
  • WLAN whitelist removed - can use any wireless card
  • 1600MHz & 1866MHz RAM support
  • 16GB RAM Support, stable with an eGPU
  • Lots of extra menus available for additional configuration
  • Updated splash logo included
  • Can downgrade from 1.48 or 1.49 by using winflash's /sv /sd options

 

I also wish to fix power off, because after power off it is just reboot, and multi fingers gestures just does not work (I mean switching between desktops etc...) same with F1 to F12 buttons, for example on F4 does not work like in mac Launchpad

I install step by step https://josephsiu.com/convert-windows-10-thinkpad-t420-into-dual-boot-hackintosh-running-macos-high-sierra/

But only with one OS(10.13.6)

 

received_1921119527940144.jpeg

received_1921128581272572.jpeg

received_1921133824605381.jpeg

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 8/5/2018 at 1:09 AM, Dabman1988 said:

Hei. I can't boot T420 after last reboot.

Is regular T420 (1366x768 display) with WiFi AR5BHB92

Bios MOD

 

I also wish to fix power off, because after power off it is just reboot, and multi fingers gestures just does not work (I mean switching between desktops etc...) same with F1 to F12 buttons, for example on F4 does not work like in mac Launchpad

I install step by step https://josephsiu.com/convert-windows-10-thinkpad-t420-into-dual-boot-hackintosh-running-macos-high-sierra/

But only with one OS(10.13.6)

did you get it to boot?

You can play with VoodooPS2Controller items to map keys and so on if you want to match something you like on a Mac.

not all finger gestures will work as the TrackPad is not an Apple Magic Pad

not sure about the reboot on power off? do you use a dock or have USB things plugged in? 

 

@Tetonne

 

Yes - I am using the same config (mojave) for both High Sierra and Mojave - i changed 9,1 to 11,1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, tluck said:

did you get it to boot?

You can play with VoodooPS2Controller items to map keys and so on if you want to match something you like on a Mac.

not all finger gestures will work as the TrackPad is not an Apple Magic Pad

not sure about the reboot on power off? do you use a dock or have USB things plugged in? 

 

@Tetonne

 

Yes - I am using the same config (mojave) for both High Sierra and Mojave - i changed 9,1 to 11,1

 

No i can not boot it. Like U can see it shows only recovery mode, not boot partition

Share this post


Link to post
Share on other sites

bummer. well maybe you can repair the filesystem in recovery mode. what do you see in recover mode? using the disk utility to repair the disk. is this a APFS or HFS+ ? if APFS do you have all the drivers there for the latest zip?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, Alistar Smith said:

I also have tried these methods to make media bootable for my Lenovo ThinkPad. Now I am trying to move on with UEFI feature. This could be possible through Lenovo Customer Support help. In my favor, they provide the best service. Thanks for it.

 

well yes. the point of this thread is use Clover to boot macOS via UEFI - clover can also let you boot Windows via UEFI. They coexist nicely. I dual boot windows and macOS from one disk.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@tluck is there any solution to the ui glitch in mojave's light mode. I wonder it is just a regular bug because recently i found some of the mojave supported mac also have these phenomenon in ramdom. while the solution comes out i can update my x220 to mojave, in case i really love light mode

通过我的 MI 8 上的 Tapatalk发言

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well I update HS to Mojave, everything seems working fine except some problem with ssdt. Is it caused by SMBIOS that is not macbookpro8,1(i use the new config in your recent release which is macbookpro11,1)

通过我的 MI 8 上的 Tapatalk发言

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi bro, I got this error when I use any clover version greater than v2.4k r4513, and the laster efi release by u I can use is from 2018.06.04

 

IMAG0005.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

@SuperReaper

 

what is your BIOS v? and what is in your ACPI/patched folder - seems like a ACPI/DSDT problem? 

what happens if you replace your entire CLOVER folder with the one in the zip?

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, tluck said:

@SuperReaper

 

what is your BIOS v? and what is in your ACPI/patched folder - seems like a ACPI/DSDT problem? 

what happens if you replace your entire CLOVER folder with the one in the zip?

Bios 1.48 mod, I use your EFI, use both dsdt e2e and 366 got the same broblem

Edited by SuperReaper

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, SuperReaper said:

Bios 1.48 mod, I use your EFI, use both dsdt e2e and 366 got the same broblem

hmm. so if you use the standard DSDT.aml it works ok?

do any of the provided DSDT*.aml files work? I am at a loss to understand what is going on? 

 

this could an issue with the Clover patching -- ie DSDT/ACPI fixes... maybe remove some of the "fixes" - like DeleteUnused etc -  most fixes are already there in the DSDT?

 

 

 

 

Edited by tluck

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, tluck said:

hmm. so if you use the standard DSDT.aml it works ok?

do any of the provided DSDT*.aml files work? I am at a loss to understand what is going on? 


this could an issue with the Clover patching -- ie DSDT/ACPI fixes... maybe remove some of the "fixes" - like DeleteUnused etc -  most fixes are already there in the DSDT?

If I use clover v2.4 r4513 or lower, all your DSDT ok, but when I use later version of clover, I got that error even I change all possible dsdt u provide!

Edited by SuperReaper

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By STLVNUB
      *Put the script into its own folder as it will create other folders*
      What is BTB?
      Script file to clone and help build Clover or Opencore repos
      Script will create link to itself in /usr/local/bin/bob
      Script SHOULD fix up any stray bobs you may have.
      Then you only need to type bob. and a parameter
      "a" for ACID repo, official
      "d" for ACID repo DUET build
      "c" for CLOVER
      "e" to erase UDK Folder
      Easier typing bob than.....usual stuff
      YOU WILL NEED TO cmod+x THE SCRIPT
      Enjoy
       
    • By cvad
      View File Bootdisk Utility
      Make bootable USB Flash Disk for MAC OS X with Latest Clover bootloader revision fast and easy by one click! under OS Windows.
      Special utility from cvad & russian MAC community for new hackintosh users.
       
      Enjoy...
       
      For more information and complete instructions please see this topic.
       
      Anyone who likes the program, please support its Community Score.
       
       
      Feel free to "Rate File"
      Submitter cvad Submitted 04/28/2013 Category Bootloaders  
    • By JijiTheFox
      Hi All,
       
      I'm trying to install Catalina via Clover, however, it hangs on ACPI errors. I've managed to reduce this from 6 to 4, but there's still some outstanding. 
       
      I'm thinking this may require DSDT patching to get by, but on the below information, how to do I gauge what I need to locate, and change values to?

      I've been lucky with past machines, rarely required a DSDT edit. The EC patch for Catalina has been applied.

      Model - Lenovo A540
      CPU - Intel® Core® i5-4258U (2.9 GHz)
      Chipset - Haswell
      Boot - UEFI Clover
      GPU - Intel Iris / HD Graphics 5100
      Resolution - 1920 x 1080
      Storage -  1TB hard drive
      RAM - 8GB

    • By blackosx
      Vector themes for Clover are new and currently still under development. Setting out to re-create my BGM theme to vector I realised there was some learning needed in order to create a theme.svg file for Clover to use. As SVG files are text based, I quickly realised that they could be manipulated from the command line and looking at the Clovy theme I decided to break it down in to parts for creating other themes.
       
      As a result, I've been working on Clover SVG Theme Builder
      https://bitbucket.org/blackosx/cloversvgthemebuilder
       
      Current Version:
      0.4.5
       
      Overview
      The idea is to allow a theme designer to work on individual images and not worry about the required overall file structure which Clover expects. The designer can populate a Theme directory with a settings file and individual .svg files and let the script generate a final theme.svg file for using with Clover.
       
      I've created a basic sample theme to help demonstrate the script.
      https://bitbucket.org/blackosx/cloversvgthemebuilder/downloads/Theme.zip
       
      The Theme directory contains Adobe Illustrator and SVG files for each image in the required folder structure for the script.
       
      Using this sample theme, the script will generate this theme from the files.
       

       
      The idea is these can be used to build new themes and I'm currently using it to build my BGM_SVG theme.
       
      I can imagine far more complicated themes will be generated in the future, but for now I hope this may serve to help kickstart basic vector theme development.
       
      Notes:
      • Clover's SVG theme development is still underway and things are likely to change so this script and it's supporting template file will need to change with Clover.
      • I've only tested this using SVG files saved from Adobe Illustrator using the following settings, for files from other apps may need added support.



      • For the script to correctly inject SVG code in to the template, each SVG image must contain a group of elements.
      • Font files are currently not included in the final theme file but this can be an option.
      • In time, maybe other templates can be added which have different layouts??
       
      These are early days, so I'll update this post when necessary.
    • By zazman
      Bonjour,
       
      Depuis Catalina, l'extention Applebacklightfixup ne fonctionne plus. J'ai trouvé une solution en le supprimant de EFI/CLOVER/KEXT/OTHER/ et en gardant SSDT-PNFL.aml dans EFI/CLOVER/ACPI/Patched.
       
      j'ai pourtant plusieurs soucis :
      - le réglage de luminosité de l'écran ne reste pas toujours en mémoire d'une session à l'autre après un shutdown ou un restart (c'est aléatoire)
      - Le curseur de luminosité du panneau de conf affichage, lorsqu'il est positionné complètement à gauche met la luminosité de mon écran à zéro, donc tout noir... et c'est embêtant si je relache ma souris dans cette position !
      - Dans le paramétrage "clavier" du panneau de conf, onglet raccourcis, je n'ai pas d'item "affichage" pour afffecter le réglage de luminosité à F11 et F12 (ou à F2 et F3 sur mon toshiba satellite).
       
      J'ai essayé de mettre une valeur dans config.plist dans system parameters/backlight level. j'ai saisi 100, il m'a affiché 0x100, mais au redémarrage, mon écran restait noir. J'ai donc effacé cette valeur. Comment fonctionne ce paramétre et quelle valeur faut-il y indiquer ? Existe-il une solution plus propre sur Catalina 10.15.5 pour résoudre ces problèmes (j'utilise le CPU intel de mon toshiba satellite L50B - 1N2, pas le GPU radeon).
       

×