Jump to content
Kogen Mantis

Lenovo ThinkPad T420 with UEFI Only

4,138 posts in this topic

Recommended Posts

Posted (edited)

10.13.5 and sound works for me? I will push a new zip out when i get home later today. 

The latest zip contains a cleaned-up/fixed AppleALC.kext. 

Edited by tluck

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Anyone who knows if the T420 is MacOS 10.14 Mojave capable?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/16/2018 at 1:06 AM, zarere said:

1.Is there an option to create bootable flash without using mac computer?

2.If i do not need wifi connection do i need to use modded bios?

3.What is the preffered bios version that  I can use on my laptop since for t420 I see version  from 1.46 and above but what about W520?

@zarere

1) there is a tool to create a bootable flash - see rufus  IIRC runs on windows.

2/3) the modded bios is really about removing whitelist for WIFI chip - no idea about W520.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, jboeren said:

Anyone who knows if the T420 is MacOS 10.14 Mojave capable?

Nop. Needs a Metal capable GPU.

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for last pack tluck :)

did someone test this : clover-genconfig is able to produce all your injection keys used at last successful boot including automatic properties when inject=YES. But not including _DSM methods.?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, tluck said:

@zarere

1) there is a tool to create a bootable flash - see rufus  IIRC runs on windows.

2/3) the modded bios is really about removing whitelist for WIFI chip - no idea about W520.

 

Great,thank you very much tluck.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Hi,

 

Do you have any video tutorial?

 

Also my bios version is 1.49. Will it work?

 

I am not that much techy. Please help....

 

Thanks a lot!

Edited by murad12s

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have installed the mac perfectly.

 

But after trying to boot from SSD, I see the following screen.

 

@tluck could you please help?

IMG_4423.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally, I have installed 10.12.6

 

But sound & keyboard is not working now after booting from hdd.

 

Still looking for the solution.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/6/2018 at 3:39 PM, trifero said:

Nop. Needs a Metal capable GPU.

 

Unless it is patched, for which I read some work is being done to make Mojave run on HD3000.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/13/2018 at 5:22 PM, murad12s said:

I have installed the mac perfectly.

 

But after trying to boot from SSD, I see the following screen.

 

@tluck could you please help?

I have the exact same output on a T420 trying to boot the 10.13.5 installer. Already tried to remove FakeSMC' plugins in the subfolder but no luck...

Any advice? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By fusion71au
      Clover r4542 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 14 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4542 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4542-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By nysander
      I start this topic to make my Lenovo Thinkpad W540 usable with High Sierra
       
      I followed many guides but this one started by @tluck made me most progress: 
      My setup as in signature
       
      I will update first post with statuses of working features:
       
      Graphics:
      Nvidia Quadro - disabled
      Intel HD 4600 - working @ 1920x1080 and 1,5GB RAM (had to set ig-plaform-id as Haswell desktop, mobile do not work)
      using intelGraphicsFixUp.kext
       
      Sound:
      internal speakers and mic works with AppleACL.kext and profile 28

      USB:
      i boot MacOS from USB drive and it works, mouse and pendrive also works
      USB power not work yet, so USB WiFi dongle and iPhone connection not work (no power @ USB)
      IOReq finds only USB 3.0 controller not USB 2.0 even though I have 2 ports USB 3.0 and 2 ports USB 2.0
       
       
      Integrated Camera:
      recognised in IOReq but not working now (probably due to USB)
       
      Bluetooth:
      as USB but works without problem

      Ethernet:
      works with intelMausiEthernet.kext

      Keyboard:
      internal is PS2 so VoodooPS2Controller.kext is needed - some mappings I would like to have different but works

      Touchpad:
      works with VoodooPS2Controller.kext from @tluck topic
       
      Trackpoint:
      One time works mostly not - debugging in progress
       
      Batery Status:
      not working
       
      Integrated WiFi:
      intel -  not working
       
      Sleep / Hibernate:
      not working
       
      Backlight:
      not working
       
      Other found issues:
      besides that graphics works @ 1920x1080 and have a lots of ram window shadows (especially dock shadow) looks bad
       
      External VGA:
      not tested yet
       
      External Mini Display Port / Thunderbolt:
      not tested yet
       
      I will post my clover / debug config later
       
       
    • By MaLd0n
      First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Run it, post files generated in your desktop RunMe.app  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder  CLOVER.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Install Clover in HDD/SSD and replace with my folder CLOVER.zip   --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   --DSDT My DSDT with patches for Skylake DSDT.MaLd0n ASUS Z170M PLUS.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DMAC -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -IMEI -PNLF -HDMI --FakeSMC
      http://www.hwsensors.com/releases   --Audio https://github.com/vit9696/AppleALC   --USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   --LAN https://github.com/Mieze/IntelMausiEthernet   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!
    • By zebity
      Hi Hypervisors,
       
      EDITED - 9 JUNE 2018 - as all other issues resolved but am now stuck with QEMU Error: "PFLASH: Possible BUG - Write Block Confirm" details on testing lower in thread (to follow).
       
      I have been working to move my Late 2009 Xserve MacOS Server onto Ubuntu 18.04 LTS QEMU/KVM based virtual machine using OVMF and Clover.
       
      After much effort and testing based on the following information from: Kraxel's, Kholia, Gordon Turner and Clover site:
      https://www.kraxel.org/blog/2017/09/running-macos-as-guest-in-kvm/
      https://github.com/kholia/OSX-KVM
      https://gist.github.com/gordonturner/2a2e5ecde5e7860b52e2
      https://clover-wiki.zetam.org/Home
       
      I have now managed to get OVMF/Clover boot and install of MacOS Sierra.
       
      I started with Ubuntu 16.04 initially but this required download and compile of QEMU to get update of machines to: pc-q35-2.9 or better, so I moved to Ubuntu 18.04, which has pc-q35.2.11 available as standard.
       
      So I am now working with standard Ubuntu 18.04 LTS based systems with following packages: kvm/qemu/libvirt/bridge-utils/ovmf/virt-manager
       
      As I want to use PCIe Passthrough for a number of PCIe card currently installed in the server (SmallTree 10GbE & Areca ARC-1883 SAS RAID) I set up my machine with linux kernel boot configuration (/etc/default/grub) of: 
      GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="iommu=1 intel_iommu=on" (as my machine is intel VT-d based HW virtualisation)
       
      This resulted in creation of a number of iommu groups (see /sys/kernel/iommu_group directory for this and this posting for information: https://forum.level1techs.com/t/ubuntu-17-04-vfio-pcie-passthrough-kernel-update-4-14-rc1/119639 , noting that Ubuntu 18.04 LTS has kernel version: 4.15.0-22-generic so there is no need to do kernel update for iommu to work).
       
      Using bare minimal Clover config.plist:
       
       
      And following Clover UEFI drivers:
       
      I can boot MacOS, but it is very very slow... it sits on the apple boot logo for over a minutes before finally moving onto the progress bar.
      The other problem I have is that no PCI or Network devices appear in the "About This Mac" System Information Report and I cannot get any network connectivity from bridged E1000 network device.
       
      Here is my virtlib.xml dump for the virtual machine:
       

      Can any one advise of whether I need to update the CLOVER config.plist to add extra items in to allow network and PCI Passthrough to work.
       
      Thank you.
       
      Regards,
       
      Zebity
       
×